2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Simdi hic burnum falan tikanmiyor canim bu odayi nemlendiren aletler var onlardan almak lazim

Lavaboya gitmekten ziyade yediklerim bebege ulasmadan wc ye cikinca acaba yediklerim bebege ulasmicakmi düşünmuyor degilim.
Öyle düşünme cnm bi şekilde beslenir bebekleirmiz, eşimin arkadaşının kuzeni 9 ay bulantı yaşamış sadece salcali ekmek yiyebilmis 3 buçuk kilo doğmuş bebeği

Arkadaşlar o yaptığım diyetlerde hamile değildim. Ama doktorum buğday ve pirinci yeni kestirdi yani hamileyken. Anlattı tek tek zaten yediğin her şey (direk et hariç ve bazı şeyler hariç) karbonhidrat ben senin sebzeden, salatadan, çiğ kuruyemişten kaliteli karbonhidrat almanı istşyorum işlenmiş buğday ve pirinç sendeki yükü arttırmaktan başka işe yaramaz, insülinini zıplatır durur dedi. Meyve yiceksen yanında muhakkak glisemik indeksini düşürücek süt, yoğurt bir şey tüket dedi. Önemli olan protein ağırlıklı beslenmen. Bebeğin buna ihtiyacı var hamuru napsın dedi Yani gönlüm olsun diye kahvaltıda gene bir dilim ye ama hiç yemesen de olur ekmek çöp besin dedi

Neye bu kadar uzaydan inmiş liste gibi şaşırmış ifadesi veriyorsunuz her mesajima anlayamadım gerçekten bu işin uzmanı veya doktormusunuz bilmediğim için soruyorum yanlış anlama olmasın ilk defa yapmıyorum doktor kontrolünde iki uzmanla devam ediyorum diye güzel güzel açıklama yapıyorum size uymayan biseyde ok tamam öyleyse diyerek gecebilirsiniz sağlık sonucta bende bana söyleneni yapmaya çalışıyorum bu durumdan muzdarip olduğum için çok yanlış bisey yapiyormusum gibi bu kadar endişelendirici ve panikletici tavır neden ? bortu

Pirinç yok zaten listede ben mi okumuyorum alternatifleri anlayamadım ama sebze salata meyve yanına Sut yoğurt bunların hepsi var dediğiniz gibi ekmek konusunu doktorum bile söyledi bununla kalmayacak haftan büyüdükçe ihtiyacın olacak sakin kafana göre kismaya çalışma kalorinden diye farklı uzmanlar farklı görüşler demek ki ama tek kişiden ve asla yetkilisine güvenmediğim bi uzmandan bahsetmiyorum

Kizlar 2-3 haftadir ishalim ve istahim son 1-2 haftadir azaldi acaba kilo vermismiyim diye bir tartilayim dedim tok karnina ben şok. Yani resmen daha 21. Haftamda 9 kilo almışım. Doktorun yüzüne nasil bakcam bilmiyorum cok kizacak cok.

bebeğe her türlü ulaşır da senin bünyeye ulaşırmı o önemli, bebek zaten her seyi depolarından emiyor :)
Valla ulaşıyor galiba canim. İshalden dolayi kilo vermisimdir umuduyla tartılayım dedim aksine kilo almisim. Demekki kabiz olsam daha beter kilo alcam. Vücudum inanilmaz musait kilo almaya. Annem ilk hamileliginde 30 kilo almis ve cok catlamis. Kesin anneme cektim ben

Senin için endişelendiğim için kusuruma bakma. Pirinç kısmı bana söylenen sende yazıyor demedim. Şaşırdım ifadesi bırakmam gerçekten şaşırmamdan. Hatta bu konuyu senin listeni örnek vererek danışıcam ama sana sonucu yazmıcam çünkü demekki kimsenin işine karışmamak lazım. Umarım o kadar ekmek gerçekten işe yarıyordur. İyi akşamlar ne diyim...

Doğrudur canım her doktorun görüşü farklı olabilir. Ama hiç ekmek olmasa da doyulmaz ki ya benm gördüğüm çoğu listede var ekmek. Kendimizi sınırlayabiliyorsak yememek daha iyi tabii.

Keşke niyetiniz kadar üslubunuzda guzel olsa gayette her seye açık olurum rica ederim yazmayın böyle bir tavırla zaten iyi akşamlar

10 gün içinde tekrar git canım muayene olmak için paranda yanmamıs olur
Ya yol 2 saate yakın sürüyor onu yakmayayım derken 300 liralık benzinden de olurum şimdi üstüne artık beni bardak değil sürahiyle de içsem suyu kesmez

Ben kullanıyorum böyle sorunlarım olmadı söylediklerin ciddi yan etkiler. Derhal ilacı kesip doktorunla görüşmen gerekir bunu. Muadilleri var duphaston gibi belki ona başlayabilirsin egzama yapmış gibi duruyor anlattıklarından. Eğer döküntülerin devam ederse bioderma atoderm kullanmalısın 1-2 güne tamamen rahatlatıyor içeriği temiz olduğu için kullanman sorun olmaz canım geçmiş olsun

Doğrudur canım her doktorun görüşü farklı olabilir. Ama hiç ekmek olmasa da doyulmaz ki ya benm gördüğüm çoğu listede var ekmek. Kendimizi sınırlayabiliyorsak yememek daha iyi tabii.
Ben de doymam sanıyordum ama hem doyuyorum hem de yemekten sonra ayılıp bayılmıyorum ve buna şaşırdım en çok Bir de çok ani acıkırdım artık uzun süre acıkmıyorum ama yemek zamanım gelincede oturup güzelce yiyorum erteleme ihtiyacı hissetmeden.

Kızlar horluyorum diyenler kuru sehirlerde mi yaşıyor? Ankaraya gittigimde burnum tıkandı horladım bu sikayetler izmite gelince bitti ona yordum bende kuru havadan böyle olduğunu
Valla benim burnum hiç açılmadı hamileliğimin başından beri her sabah ılık su ile açmam gerekiyor ki denize sıfır oturuyorum. Etkisi illaki vardır tabiki karasalın ama tamamen onunla alakalı diyemeyiz sanırım. Hamilelikte oluyor bu, burun içi genişleyen damarlardan ve artan kan basıncından dolayı çok kuruduğu için. Horlama kısmına gelince inşallah horlamıyorumdur yarın eşime bi sorayım bunu

Çok acayip zıtlık var bu işte ya boy kilo endeksime göre gün içinde 1500 kalori günlük ihtiyacımmış. Hamile olduğun için 7. aya kadar +150 kalori ekle, 7. aydan itibaren +300 kaloriye çıkart dendi bana. Özelikle de tembihlendim en başından beri abartma daha fazlasına ihtiyacın yok diye

Hmm hic arastirmadim doktora sormak lazim canim
Ay seninde herşeyine cevap veriyorum ama
Havada bakteri ve mantara sebep oluyor bilinçsiz kullanılması. Kızım için almıştık çok nadir burnu tıkalı olduğu ve hasta olduğu gecelerde daha rahat uyusun diye açıyoruz sadece kış aylarında. Onun dışında havaya sürekli verdiği nemden dolayı çeşitli mantar ve bakterilere sebep olduğu için kullanmıyoruz. Bazen esans bölmesine lavanta yağı damlatıp havayı tazeledim oluyor ama dediğim gibi çoookk nadir sene 4-5 diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…