Hahahahah ay ilahi canım yaaYa yol 2 saate yakın sürüyor onu yakmayayım derken 300 liralık benzinden de olurum şimdi üstüne artık beni bardak değil sürahiyle de içsem suyu kesmez
Allah allah , demek ki gerçekten bu sektörde de farklı düşünceleri olanlar var. Ben zaten 2500 kalori yapamıyorumdaÇok acayip zıtlık var bu işte yaboy kilo endeksime göre gün içinde 1500 kalori günlük ihtiyacımmış. Hamile olduğun için 7. aya kadar +150 kalori ekle, 7. aydan itibaren +300 kaloriye çıkart dendi bana. Özelikle de tembihlendim en başından beri abartma daha fazlasına ihtiyacın yok diye
Evet kesınlkle düzenli saatte beslenince listeye uyunca işe yarıyor. Benm gebelıkten önce yaptğm diyette sıfır ekmek vardı ona rağmen doyuyordum. Nasıl oldugunu anlamıyodum ama doyuyordum işteBen de doymam sanıyordum ama hem doyuyorum hem de yemekten sonra ayılıp bayılmıyorum ve buna şaşırdım en çokBir de çok ani acıkırdım artık uzun süre acıkmıyorum ama yemek zamanım gelincede oturup güzelce yiyorum erteleme ihtiyacı hissetmeden.
Kızlar bazen bebeğim vajina tarafına tekme atıyor sanki derinden zonklama tarzı bir şey hissediyorum, size de oluyor mu ?
Cnn hamilikte mi diyet listen vardi ?normal bir kisiye verilecek bir liste degil bu zaten hamilelik var isin icinde.Canım benim bu listeyi sana kim yazdı10dilim ekmek mi görüyorum yoksa ben mi anlamadım??? Tam buğday yedin diyelim. Karbonhidrat değerin glisemik indeksin insülinin tavan olur. Ben iki kere uzun süreli diyet yaptım ilki indülin direnci kırmak içindi, ikincisi tamamen kilo vermek amaçlı ve ekmek maksimum ama maksimum gün boyu 3 dilimdi (sabah öğlen akşam) o da ilk ay. Sonraki aylarda kahvaltı harici ekmek verilmiyordu. Bu liste seni korumaz zarara sokar Doktorumun bana ilk söylediği şey hayatından buğday ve pirinçle yapılmış her şeyi çıkar sabahları 1dilim tam tahıllı ekmek yemene izin veriyorum sadece o da kahvaltın güzel geçsin diye dedi. Rica ediyorum başka birine daha danış.
Diyet listesi olan başka biri varsa paylaşsın karşılaştırma yapalım. Ben sana ilk listelerimi bulup atayım aradaki farkı gör.
Olmazmı canım tekmelerini hep aşağıya doğru vuruyorKızlar bazen bebeğim vajina tarafına tekme atıyor sanki derinden zonklama tarzı bir şey hissediyorum, size de oluyor mu ?
Bende alcaktım cocuk doktorumuz zararli mantar uretimi yapiyor almayin dedi acaip kuruyor burnumuz cold mix kullaniyoruzOnlarda bi zararlı diyenler var diye vazgeçtim almaktan daha önce bakmistim canım ama bilemedim
Benim doktorum tamamen glutensiz beslen diyor arkadasimin doktoru glutensiz olmaz diyor. Farkli farkli gorusler var. Mesela benim doktor süt urunleri tuketmemi istemiyor, tüketeceksende kexi peyniri sütu yoğurdu olsun oda az bir miktar diyor. Dana etine tamamen karşı.Arkadaşlar o yaptığım diyetlerde hamile değildim. Ama doktorum buğday ve pirinci yeni kestirdi yani hamileyken. Anlattı tek tek zaten yediğin her şey (direk et hariç ve bazı şeyler hariç) karbonhidrat ben senin sebzeden, salatadan, çiğ kuruyemişten kaliteli karbonhidrat almanı istşyorum işlenmiş buğday ve pirinç sendeki yükü arttırmaktan başka işe yaramaz, insülinini zıplatır durur dedi. Meyve yiceksen yanında muhakkak glisemik indeksini düşürücek süt, yoğurt bir şey tüket dedi. Önemli olan protein ağırlıklı beslenmen. Bebeğin buna ihtiyacı var hamuru napsın dediYani gönlüm olsun diye kahvaltıda gene bir dilim ye ama hiç yemesen de olur ekmek çöp besin dedi
Bulgur pilavi filan yiyirmusunuz merak ettim .Ben de doymam sanıyordum ama hem doyuyorum hem de yemekten sonra ayılıp bayılmıyorum ve buna şaşırdım en çokBir de çok ani acıkırdım artık uzun süre acıkmıyorum ama yemek zamanım gelincede oturup güzelce yiyorum erteleme ihtiyacı hissetmeden.
cok tesekkurler canım :)Listem bu kızlar yalnız sabah lor yerine yumurta daha iyi olur dedi ben yiyemiyordum o zaman o yüzden lor yazdı normalde 1 yumurta yağda haşlama veya omlet menemen yapabilirsin dedi her sabah deniyorum biseyler T Toprakliyagmur @bortu D dolunay789
Bence de her dr farklı yönlendiriyor.Mesela benim tanıdığım bir dr asla süt içme diyor.onun yerine peynir ya da yoğurt ye diyor.bir diğer dr süt içilmeli diyor.değişik yaklaşımlar var.pirinç şeker onu yiyeceğine bir avuç şeker ye diyor .ama yapacak bişey yok pirinci de yiyoruz valla.Benim doktorum tamamen glutensiz beslen diyor arkadasimin doktoru glutensiz olmaz diyor. Farkli farkli gorusler var. Mesela benim doktor süt urunleri tuketmemi istemiyor, tüketeceksende kexi peyniri sütu yoğurdu olsun oda az bir miktar diyor. Dana etine tamamen karşı.
Doktorlarin kendi yasam bicimleri cok etkili sanirim hastalaru yonlendirmede.
Merhaba canım ben buraya daha önce yazmıştım. 12 haftamdayken adet olacakmış gibi çok fazla bir sancım vardı. Doktor ultrasonda baktı senin ağrın var kasılma gözüküyor dedi, hastanede yatış verdi serum verdiler Progestan iğnesi yapıldı daha sonra endol diye bir fitil verdiler. Eve geldim Bir iki gün iyiydim sonra tekrar çok kötü sancım başladı. Tekrar gittim hastaneye aynı prosedür bir kez daha uygulandı bu sırada da günde 3 kez e çıkarttılar progestan'ı ama ben 3 kez kullanamadım hep 2 kez kullandım. 200mg kutudan neredeyse 2 kez bitirdim 15.haftaya kadar. 15 haftadan sonra ancak düzelebilirdim ama hala bazen ultrasonda kasılmalar çıkıyor bebişin olduğu alan biraz dar gözüküyor. Doktor bana senin vücudun bu şekilde hamileliği karşılıyor demek ki sıkıntı yok dedi ultrasonda rahim ağzı kapalı çıktığı sürece sıkıntı yok dediKızlar iyi akşamlar uzun süredir yazamıyorum yazacaklarım biraz uzun size sorularım var.
Geçec hafta 20 haftalıkken kontrol sırasında doktor biraz ağrı gözüktüğünü söyledi benimde 12 haftadan beri kasılmam oluyordu daha önce doğum yapanlar bilir böyle karnım taş gibi oluyordu ve o an hareket edemiyordum günde 5-6 kez ama çok umursamamıştım doktora bile söylememiştim doktor ağrı diyince onu söyledim doktor da o zaman bi progestan fitil başlayalım önlem olarak dedi geçen pazarsatesi başladım ama cumartesi gününden beri önce dirseklerim sonra kollarımın iç kısmı sonra da dizlerimde döküntüler olmaya başladı yanık gibi çok kaşınıyor ve sızlıyor sizlerin arasında hiç progestan kullanıp döküntüsü olan var mı yada böyle kasılması olup fitil kullanan yada kullanmayan
Bende şuan 11 kilodayım yanlış hatırlamıyorsamKizlar 2-3 haftadir ishalim ve istahim son 1-2 haftadir azaldi acaba kilo vermismiyim diye bir tartilayim dedim tok karnina ben şok. Yani resmen daha 21. Haftamda 9 kilo almışım. Doktorun yüzüne nasil bakcam bilmiyorum cok kizacak cok.
Ahh ahh napcaz biz böyle bilmiyorum su içsek yariyor sanirimBende şuan 11 kilodayım yanlış hatırlamıyorsamyola 74 ile başladım dün 84 küsur çıktım
Vallahi iki kişilik de yemiyorum ama benim de annem sizin gibiymiş 28 kilo almışAhh ahh napcaz biz böyle bilmiyorum su içsek yariyor sanirim
Benimkide aynı ya :) oğlum çık azcık yukarıda tepin diyorumOlmazmı canım tekmelerini hep aşağıya doğru vuruyorhatta suan bile öyle . Sanki rahimi aşağıya çekiyor biryandan. Vajinam zonkluyor hemen yatıyorum
Valla ulaşıyor galiba canim. İshalden dolayi kilo vermisimdir umuduyla tartılayım dedim aksine kilo almisim. Demekki kabiz olsam daha beter kilo alcam. Vücudum inanilmaz musait kilo almaya. Annem ilk hamileliginde 30 kilo almis ve cok catlamis. Kesin anneme cektim ben
Canim simdiden 3,5 kilo aldiysan harika. Cok fazla almazsin bence yine 10 ile tamamlarsin.ben zaten kiloluyum üstüne 30 alırsam eyvah eyvahhhhh.
ilk hamileliğimde 10 kilo aldım bunda da onu umut ediyorum ama şimdiden 3,5 aldım
Canim simdiden 3,5 kilo aldiysan harika. Cok fazla almazsin bence yine 10 ile tamamlarsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?