Ah bide bizim evi düşün bitmedi tadilat bitmiyortemizlik için bayanları çağırdım, kendim yapacak ne halim ne vaktim var,
her dokundukları sey kötü durumda, içlerinden küfür etmiyorlarsa iyi
en son evime haziranda bi bakmıştım, aylardan ekim
Inanirmisin kışlıkları 3 günde çıkardım bir gün yazlik kaldır bir günlük kışlık çıkar bir gün ütüler camasirlari hala daha hurclar ortada duruyor eşim beyin keyfini bekliyor yerine kalkması için inşallah kışın sonuna kadar onlarda yerine kalkacak doya doya temizlik yapmayı özledimBen de 3 gündür kış temizliğindeyim, 3 gündür de sadece büyük salonumu temizledimdaha dün akşam perdeleri taktırdım eşime bütün odalarımı yapçaz diyo yok paşam sadece burası deyince adamın gözleri parladı ama söndürdüm
Bosver canim bu ara malesef boyle bende hiç sevmiyorum başkasına yaptırmayı ama çocuk 6 aylık olana kadar kasmayacagim kendimi ben çalışmadığım halde korkumdan yapamıyorum az ev toplasam belim ağrıyor karnim sertlesiyor bisey olsa vicdanım rahat etmez cok yerim kendimi ona fırsat verme ki sen çalışıyorsun sana daha hakhahaha yazık var olan bir umududa gitti, benim ki de kadınlar takacak perdeleri dimi diyor
hee canım sen korkma, sen sadece cüzdanını bana ver dedim,
valla çalışmamış olsam belki haftalık 1 oda yapsam yeter de zor
yetiştirmem gereken iş çok, onlar içerde çalışırken vakit kaybetmemek uğruna
pc başındayım, doğuma şurda 3 ay kaldı, göz acıp kapayana kadar geçer
Canım sen nerde çalışıyorsun is kanununa falan mi tabisin memur musun? Eger ikisinden biri ise tek hekim 10 gun alip üstüne 10 gun daha alabilirsin tek hekim ust uste 20 gun verebilir.ama sen haftasonu calismiyorsan nobetli bir isin yoksa bence haftasonu icin alma 5er gun al ama tabi aile hekimin verir mi bilmem o zaman 40 günü ayni hekimde tamamlarsin ustuste olmuyor tek hekim 10 alip ustune tekrar sadece 10 gun alabiliyorsun. Tek hekim 40 gun hakkin var20 günde bir mi yeniledin cnm raporunu.bende almak istiyorum 32. haftaya kadar 3 kere yenilemem gerekiyor.aynı dr yazabiliyor mu sürekli rapor.
Ay benimkide bende karnında yaşamak istiyorum dedi dün düğünde neden yoktum beni neden ananeme koydunuz diye ağlamasını geçmiştik zaten hastanede mi karnında mi bebek diye çapraz sorguya alıyor beni aradaKızlar benim oğlan kardeşim nasıl karnına girdi, ben nasıl girdim, nasıl doğdum, eski fotolara bakıp ben neredeyim, neden ben yokum diye sorulara başladıSizler nasıl cevapladınız bu gibi soruları
Yaa çok geçmiş olsun canım inş o yatış falan olacak şekilde olmaz benim de aslında bana da doktor rahim ağzı bebeğin pozisyonu hepsi çok normal dedi önceki doğumlarım da hep zamanında oldu ama işte insan korkuyor doktorda korkacak bişi yok önlem olarak dedi önceki hamileliğimde de kasılmalarım 6 ay da başlamıştı ama bu kadar sık olmuyordu hayırlısı artık hakkımızda senin devam ediyor mu kasılma yada ağrınMerhaba canım ben buraya daha önce yazmıştım. 12 haftamdayken adet olacakmış gibi çok fazla bir sancım vardı. Doktor ultrasonda baktı senin ağrın var kasılma gözüküyor dedi, hastanede yatış verdi serum verdiler Progestan iğnesi yapıldı daha sonra endol diye bir fitil verdiler. Eve geldim Bir iki gün iyiydim sonra tekrar çok kötü sancım başladı. Tekrar gittim hastaneye aynı prosedür bir kez daha uygulandı bu sırada da günde 3 kez e çıkarttılar progestan'ı ama ben 3 kez kullanamadım hep 2 kez kullandım. 200mg kutudan neredeyse 2 kez bitirdim 15.haftaya kadar. 15 haftadan sonra ancak düzelebilirdim ama hala bazen ultrasonda kasılmalar çıkıyor bebişin olduğu alan biraz dar gözüküyor. Doktor bana senin vücudun bu şekilde hamileliği karşılıyor demek ki sıkıntı yok dedi ultrasonda rahim ağzı kapalı çıktığı sürece sıkıntı yok dedi
Çok sağol canım o topiği de bi kurcalayımBen hamileliğin başından beri progestan fitil kullanıyorum,haftada 1 kez de iğnesini oluyorum. Bende herhangi bir yan etki yapmadı ama mayıs ayında tüp bebek yaptiracaklar topiginde bi kaç arkadaşa bu şekilde alerji yapmıştı. Bence kesinlikle progestandan. Çok geçmiş olsun.
Hepimizin ortak sorunuuuGünaydın kızlar bu sabah eşim bana bakıp bayağı bir güldü ben de ne olduğunu sordum dün gece ilk kez bayaaaaaaağı birer horrrlamışım hayırlı uğurlu olsun
Yazmıştım, hamilelik öncesindeydi. Arkadaşlar hamilelik ekstra hassas bir dönem, bağışıklık bile düşüyor. Normal zamanda vücuda yasak olan hamilelikte hiç verilmez. Denemeden bilinemez çünkü çölyak hastası olmasanız bile gluten bağırsaklara metabolizmaya zaten hasar veren bir etken.Cnn hamilikte mi diyet listen vardi ?normal bir kisiye verilecek bir liste degil bu zaten hamilelik var isin icinde.
Birde kisilerin kg na gore ekmek adedi değişir bir cok faktör vardir diyet listelerinde.
Eminim hamile olmasa boyle bir liste verilmezdi zaten.
Ve arkadas kendisine iyi geldiğini söylüyor.
Hayır bulgur da buğraydan yapılıyorBulgur pilavi filan yiyirmusunuz merak ettim .
Özel sektördeyim cnm.Öyle yapayım dr danışayım yazarsa 40 gün ondan alayım.sonra devletten randevu alıp alayım.Canım sen nerde çalışıyorsun is kanununa falan mi tabisin memur musun? Eger ikisinden biri ise tek hekim 10 gun alip üstüne 10 gun daha alabilirsin tek hekim ust uste 20 gun verebilir.ama sen haftasonu calismiyorsan nobetli bir isin yoksa bence haftasonu icin alma 5er gun al ama tabi aile hekimin verir mi bilmem o zaman 40 günü ayni hekimde tamamlarsin ustuste olmuyor tek hekim 10 alip ustune tekrar sadece 10 gun alabiliyorsun. Tek hekim 40 gun hakkin var
2500 kalori aşırı fazla zaten. Ortalama boyda olan bir kadın hamileliği boyunca meme büyümesi, plesenta, su, bebek + ıvır zıvır 9 kilo falan alıyo ama tek bebeğe hamileyse. Bağırsaklar vitamin mineral çekişini hızlandırmak için yavaşlıyo zaten metabolizman depolamaya yönelik çalışmaya başlıyo. Normalde aldığın kalo değilmesede vücut ekstra emdiğinden başlıyo kilo yapmaya. İki katı yesem şimdi yuvarlanırdım heraldeAllah allah , demek ki gerçekten bu sektörde de farklı düşünceleri olanlar var. Ben zaten 2500 kalori yapamıyorumdahani rahatta davranıyorum nasılsa az yiyorum diye. Acaba senin doktor minimum kilomu almanı istiyor
Maşallah valla kilo almayız umarım yaEvet kesınlkle düzenli saatte beslenince listeye uyunca işe yarıyor. Benm gebelıkten önce yaptğm diyette sıfır ekmek vardı ona rağmen doyuyordum. Nasıl oldugunu anlamıyodum ama doyuyordum işteşimdide gitmek istiyorum diyetisyene büyük ihtimal uyamam diye gitmiyorum. Birde henüz 4 kilo almısım bakalım
Canim 40 gunden sonrasi heyete girere tek hekim imzali rapor max 40 gun alınıyor. O da bir seferde en fazla 10 gun alinir bilgin olsunÖzel sektördeyim cnm.Öyle yapayım dr danışayım yazarsa 40 gün ondan alayım.sonra devletten randevu alıp alayım.
Haklısın canım ben diyet yaptığımda ekmek yemediğimde gazım bile olmuyordu afedersin. İnsallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi . Artık lohusalıktan sonra da yaza sıkı zayıf gireriz insallah bakalım nasıl veirriz2500 kalori aşırı fazla zaten. Ortalama boyda olan bir kadın hamileliği boyunca meme büyümesi, plesenta, su, bebek + ıvır zıvır 9 kilo falan alıyo ama tek bebeğe hamileyse. Bağırsaklar vitamin mineral çekişini hızlandırmak için yavaşlıyo zaten metabolizman depolamaya yönelik çalışmaya başlıyo. Normalde aldığın kalo değilmesede vücut ekstra emdiğinden başlıyo kilo yapmaya. İki katı yesem şimdi yuvarlanırdım heraldeDoktorun son 3 ayda 300 kalori eklemen yeterli demesi bundan. Doktorum gereksiz kilo alımının hem beni hem bebeği zorlayacağını ve gerçekten safi şişkoluk olduğunu söylüyor Haklı sanırım şimdiden vücudum ağır geliyo ki son aylarda nolcam bakalım
Maşallah valla kilo almayız umarım yaBen bu gluten işinin kendini geliştirmiş doktor veya diyetisyen olmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Hatta düşünmekten öte yaşarayarak deneyerek öğrendim. Tamam hepsinin diploması var ama hepsi aynı kalitede değil malesef. "Fonksiyonel tıp" bilgisi olmayan doktor yada diyetisyen gerçekten zaman kaybı. Adamlar belli ilaçları listeleri herkese dayayıp geçiyor ve bu gerçekten çok üzücü. Mesela sıradan diyetisyenler ekmeği kesersem kabız olursun lif alamazsın diyor Halbuki ekmeği kesince dışkılama düzene giriyor çünkü tükettiğin kaliteli lifi planlamış oluyorsun ama karşımdaki sen doktor musun sen diyetisyen misin sen uzman mısın diye ulkalalaşınca diyorum ki ne hali varsa görsün İçini döktüm
Arada sırada çok yürürsem veya ayakta kalırsam regl sancılarım oluyor o zaman hemen uzaniyorumYaa çok geçmiş olsun canım inş o yatış falan olacak şekilde olmaz benim de aslında bana da doktor rahim ağzı bebeğin pozisyonu hepsi çok normal dedi önceki doğumlarım da hep zamanında oldu ama işte insan korkuyor doktorda korkacak bişi yok önlem olarak dedi önceki hamileliğimde de kasılmalarım 6 ay da başlamıştı ama bu kadar sık olmuyordu hayırlısı artık hakkımızda senin devam ediyor mu kasılma yada ağrın
Benimde öyle. Kalkınca önce nine gibi iki büklüm bir iki adım atıyorum sonra toparlıyorum10 dakika uzanmaya gelmiyor hemen belim, kemiklerim böyle kitleniyormuş gibi oluyor.
kalkıp 6-7 adım atmadan da eski heline gelmiyor
ilkinde son 1 ay sordu o da yatakta dönmek zordu, bu tarz bi zorluk hatırlamıyorum.
Evet benimde öyleHaklısın canım ben diyet yaptığımda ekmek yemediğimde gazım bile olmuyordu afedersin. İnsallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi . Artık lohusalıktan sonra da yaza sıkı zayıf gireriz insallah bakalım nasıl veirriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?