2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
temizlik için bayanları çağırdım, kendim yapacak ne halim ne vaktim var,
her dokundukları sey kötü durumda, içlerinden küfür etmiyorlarsa iyi
en son evime haziranda bi bakmıştım, aylardan ekim
Ah bide bizim evi düşün bitmedi tadilat bitmiyor hafta sonuna boyacı sonda temizlikçi gelicek, diyorum acaba ne yorum yapıcak eve

Inanirmisin kışlıkları 3 günde çıkardım bir gün yazlik kaldır bir günlük kışlık çıkar bir gün ütüler camasirlari hala daha hurclar ortada duruyor eşim beyin keyfini bekliyor yerine kalkması için inşallah kışın sonuna kadar onlarda yerine kalkacak doya doya temizlik yapmayı özledim

Bosver canim bu ara malesef boyle bende hiç sevmiyorum başkasına yaptırmayı ama çocuk 6 aylık olana kadar kasmayacagim kendimi ben çalışmadığım halde korkumdan yapamıyorum az ev toplasam belim ağrıyor karnim sertlesiyor bisey olsa vicdanım rahat etmez cok yerim kendimi ona fırsat verme ki sen çalışıyorsun sana daha hak

20 günde bir mi yeniledin cnm raporunu.bende almak istiyorum 32. haftaya kadar 3 kere yenilemem gerekiyor.aynı dr yazabiliyor mu sürekli rapor.
Canım sen nerde çalışıyorsun is kanununa falan mi tabisin memur musun? Eger ikisinden biri ise tek hekim 10 gun alip üstüne 10 gun daha alabilirsin tek hekim ust uste 20 gun verebilir.ama sen haftasonu calismiyorsan nobetli bir isin yoksa bence haftasonu icin alma 5er gun al ama tabi aile hekimin verir mi bilmem o zaman 40 günü ayni hekimde tamamlarsin ustuste olmuyor tek hekim 10 alip ustune tekrar sadece 10 gun alabiliyorsun. Tek hekim 40 gun hakkin var

Kızlar benim oğlan kardeşim nasıl karnına girdi, ben nasıl girdim, nasıl doğdum, eski fotolara bakıp ben neredeyim, neden ben yokum diye sorulara başladıSizler nasıl cevapladınız bu gibi soruları
Ay benimkide bende karnında yaşamak istiyorum dedi dün düğünde neden yoktum beni neden ananeme koydunuz diye ağlamasını geçmiştik zaten hastanede mi karnında mi bebek diye çapraz sorguya alıyor beni arada

Yaa çok geçmiş olsun canım inş o yatış falan olacak şekilde olmaz benim de aslında bana da doktor rahim ağzı bebeğin pozisyonu hepsi çok normal dedi önceki doğumlarım da hep zamanında oldu ama işte insan korkuyor doktorda korkacak bişi yok önlem olarak dedi önceki hamileliğimde de kasılmalarım 6 ay da başlamıştı ama bu kadar sık olmuyordu hayırlısı artık hakkımızda senin devam ediyor mu kasılma yada ağrın

Valla kızlar keske evimde olsamda temizlik yapsam orda burda gocebe hayatım var ekimin sonunda tutacagim ev boşalacak o yuzden yavas yavas yapin bisey olmaz

Çok sağol canım o topiği de bi kurcalayımne güzel sana yan etkisi olmamış bende bal dönmesi halsizlik ve uyku hali de oluyor ama fitil olarak kullanılan bi ilacın bu kadar etkili olacağını hiç düşünmemiştim

10 dakika uzanmaya gelmiyor hemen belim, kemiklerim böyle kitleniyormuş gibi oluyor.
kalkıp 6-7 adım atmadan da eski heline gelmiyor
ilkinde son 1 ay sordu o da yatakta dönmek zordu, bu tarz bi zorluk hatırlamıyorum.

Günaydın kızlar bu sabah eşim bana bakıp bayağı bir güldü ben de ne olduğunu sordum dün gece ilk kez bayaaaaaaağı birer horrrlamışım hayırlı uğurlu olsun
Hepimizin ortak sorunuuu hoşgeldin ben de yeni katıldım bu kervana bi ara nefessiz şekilde uyanıyorum o derece yani. Yan yatmakta işe yaramıyor

Yazmıştım, hamilelik öncesindeydi. Arkadaşlar hamilelik ekstra hassas bir dönem, bağışıklık bile düşüyor. Normal zamanda vücuda yasak olan hamilelikte hiç verilmez. Denemeden bilinemez çünkü çölyak hastası olmasanız bile gluten bağırsaklara metabolizmaya zaten hasar veren bir etken.

Özel sektördeyim cnm.Öyle yapayım dr danışayım yazarsa 40 gün ondan alayım.sonra devletten randevu alıp alayım.

Allah allah , demek ki gerçekten bu sektörde de farklı düşünceleri olanlar var. Ben zaten 2500 kalori yapamıyorumda hani rahatta davranıyorum nasılsa az yiyorum diye. Acaba senin doktor minimum kilomu almanı istiyor
2500 kalori aşırı fazla zaten. Ortalama boyda olan bir kadın hamileliği boyunca meme büyümesi, plesenta, su, bebek + ıvır zıvır 9 kilo falan alıyo ama tek bebeğe hamileyse. Bağırsaklar vitamin mineral çekişini hızlandırmak için yavaşlıyo zaten metabolizman depolamaya yönelik çalışmaya başlıyo. Normalde aldığın kalo değilmesede vücut ekstra emdiğinden başlıyo kilo yapmaya. İki katı yesem şimdi yuvarlanırdım heralde Doktorun son 3 ayda 300 kalori eklemen yeterli demesi bundan. Doktorum gereksiz kilo alımının hem beni hem bebeği zorlayacağını ve gerçekten safi şişkoluk olduğunu söylüyor Haklı sanırım şimdiden vücudum ağır geliyo ki son aylarda nolcam bakalım
Maşallah valla kilo almayız umarım ya Ben bu gluten işinin kendini geliştirmiş doktor veya diyetisyen olmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Hatta düşünmekten öte yaşarayarak deneyerek öğrendim. Tamam hepsinin diploması var ama hepsi aynı kalitede değil malesef. "Fonksiyonel tıp" bilgisi olmayan doktor yada diyetisyen gerçekten zaman kaybı. Adamlar belli ilaçları listeleri herkese dayayıp geçiyor ve bu gerçekten çok üzücü. Mesela sıradan diyetisyenler ekmeği kesersem kabız olursun lif alamazsın diyor Halbuki ekmeği kesince dışkılama düzene giriyor çünkü tükettiğin kaliteli lifi planlamış oluyorsun ama karşımdaki sen doktor musun sen diyetisyen misin sen uzman mısın diye ulkalalaşınca diyorum ki ne hali varsa görsün İçini döktüm

Haklısın canım ben diyet yaptığımda ekmek yemediğimde gazım bile olmuyordu afedersin. İnsallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi . Artık lohusalıktan sonra da yaza sıkı zayıf gireriz insallah bakalım nasıl veirriz

Arada sırada çok yürürsem veya ayakta kalırsam regl sancılarım oluyor o zaman hemen uzaniyorum

10 dakika uzanmaya gelmiyor hemen belim, kemiklerim böyle kitleniyormuş gibi oluyor.
kalkıp 6-7 adım atmadan da eski heline gelmiyor
ilkinde son 1 ay sordu o da yatakta dönmek zordu, bu tarz bi zorluk hatırlamıyorum.
Benimde öyle. Kalkınca önce nine gibi iki büklüm bir iki adım atıyorum sonra toparlıyorum

Kizlar üçtür saglik ocagina aşıya gidiyorum.
Ilk gittim iltihap vae diye yapmadi
Ikinciye gittim tetonoz yapalim detaylidan sonra aşı yapalim
Bugunde gittim actim kolumu beklerken sistem de alerjiniz var diye hastanede yaptirabilirsiniz dedi :)
Dedim acaba ilahi bir mesaj mi bu :) aşı yaptirmasam miii

Evet benimde öyle Bebeklere ek gıdaya geçince muhallabi bebe bisküvisi falan dayıyolar ya o aklıma düştü bu günlerde Çok iyi araştırmak lazım bebiş doğmadan bu hatalara düşmemek için. Yaaa ağzın bal yesin Emzirirken günlük 500 kalori kayıp oluyormuş Kaliteli beslenerek hem biz fitleşebiliriz hem de bebişe yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…