- 4 Haziran 2021
- 958
- 2.469
- 28
Yarın gideceğim büyük ihtimalle de nasıl ağrı oldu mu acabaBende araya covid aşısı girdigi icin bugun oldum ilk dozu. Bence ol aşını ihmal etme
Yarın gideceğim büyük ihtimalle de nasıl ağrı oldu mu acaba
Ben de dün oldum ilk dozunu, ama kolum çok ağrıyor şu andaMerhabalar tetanoz aşısı ile ilgili bir şey danışmak istiyorum. Eylülun son haftası covid aşımı olduğum için sağlık ocağındaki hemşire ekimin üçüncü haftası gel ilk doz tetanoz aşını yapalım dedi. O zaman 24. Haftamda olacağım geç kalmış sayılmam değil mi? Esimde olma boşver diyor.
Çok geçmiş olsun canım, ben de biontech ve tetanoz ilk dozlarını oldum, hatta tetanozu dün oldum. İkinci dozlar beni de korkutuyor ama olacağım sanırım, özellikle covid aşısını ihmal etmeyin diyorlat,haberlerde her gün yoğun bakımdaki hamile kadınları gösteriyor valla ruhsal dengem bozuldu artık. Doktoruna sor aşıdan sonra kan sulandırıcı verir belki. Neden ölmüş arkadaşının bebeği, kan pıhtılaşması mı acaba. Başı sağolsun Allah acısını hafifletsin, bizi de sağ salim bebeklerimize kavuştursun inşallahİnsaAllah herkes iyidir. Bugun tetanoz aşımın ilk dozunu oldum. Yirmi gun once biontech ilk dozu olmustum. Bundan yirmi gun sonrada ikinci doz biontech aşım var ama esim olmama musade etmiyor. Arkadasi esi ikinci dozu vurunduktan bes gun sonra bebegini kaybetmis. Ben yandim sen yanma demis esime. Bilmiyorum ama olacagindanmi aşiyla alakasi varmi? Ben olmak istiyorum. Cunki oksurukten catliyordum ben cok cektim ilk dozu vurundugum gun oksurugum kesildi hayret ettim. Bende hicbir yan etki yapmadi. Herkes bilir bilmez konustugu icin bu aşı işi celiskiye giriyo. Esim istemedigi icin ikinci dozu vurunamayacagim. Rabbim pisman etmez insaAllah. Saglikla bi kucagimiza alsak hepimizde. Bu arada esim tekrar hastalandi ateste cabasi baya cektik acillerde. Bademcigini alacak bir tane doktor bulamadik. Uc gun oncede buyukbabami kaybettik. Bende haberler boyle. İnsaAllah hepiniz iyisinizdir bebisler iyidir. Bu arada erkekler yukselise gecmis
Prof bir doktor da kundaklamak hakkında şunu söylemiş :
''Anne karnında kolları ve bacakları kıvrık duran bebeğin bir süre daha bu pozisyonu koruması, doğanın gereğidir. Bunun aksine, kalça ve dizleri zorla düzeltilerek sıkıca kundağa sarılmış bebeklerde kalçalar çıkığa eğilimli hale getirilmektedir. Çukuru henüz tam gelişmemiş yeni doğan bebeğin, bu zorlamalar nedeniyle kalçası çıkabilmektedir. Çünkü her ne kadar doğuştan desek de bebeklerimizin kalçaları doğuştan çıkık değildir. İlk haftalarda yapılan yanlışlar sonucu çıkmaktadır. Bu hastalığın görülme sıklığı binde 1-2 civarındadır. Bu hiç de azımsanmayacak bir orandır. Doğuma hazırlanan annenin gevşeyen bağ dokuları anne karnındaki bebeğin bağ dokularının da gevşemesine neden olmaktadır. Bu durum bebeği doğumdan sonraki ilk haftalarda kalça çıkığına eğilimli hale getirmektedir. Bu aşamada bebeğe yapılan yanlış uygulamalar kalça çıkığı riskini artırır.''
Ay bana da erken doğum riskin var dediği için doktor 30. Haftada her şey hazır olsun diye düşünüyorum. Yavaştan eşyalarını tamamlıyorum 0-3 aylık. 29. Haftada hayırlısıyla yıkar dizerim ben de. Baktım daha doğmasına var 3-4 hafta sonra tekrar yıkarımİlkinde 35+1 günlük doğum yapmıştım. Allahtan çantam 33 te hazırdı . Şimdide 33 e kadar işimi bitirmek istiyorum ne olur ne olmaz.
Bugün beni aile hekimliğinden aradılar, biontech 2. dozu bir hafta önce olmuşsunuz, artık tetanozla arasında bir ay olması gerekmiyor diye bize yazı geldi, birkaç gün içinde ne zaman iyi hissederseniz gelin tetanoz aşısını yapalım dediler. Bir ay sonra da ikinci dozunu yaparız dedi. Artık 37. haftaya kadar yapılıyormuş. Önceden bana 28.haftaya kadar yapmamız lazım demişlerdi. Hemen doktorumu aradım, tamam olabilirsin dedi. Bu durumda olan varsa belki fikir olur dedim kızlarBen de dün oldum ilk dozunu, ama kolum çok ağrıyor şu andabiontechin ilk dozunu da 1 ay önce oldum, ikisinin de 2. Dozları kaldı bakalım araya biraz zaman koyup yavaş yavaş vurulacağım 2. Dozları da. Hepimize şifa olsun, doktorum önerdi tetanozu muhakkak yaptır dediği için yaptırdım
Yarın hemsireyi arayacağım gel derse hemeb gideceğim. Valla benim covid aşıları tamamlandı. Sinovac oldum benBen de dün oldum ilk dozunu, ama kolum çok ağrıyor şu andabiontechin ilk dozunu da 1 ay önce oldum, ikisinin de 2. Dozları kaldı bakalım araya biraz zaman koyup yavaş yavaş vurulacağım 2. Dozları da. Hepimize şifa olsun, doktorum önerdi tetanozu muhakkak yaptır dediği için yaptırdım
Cnm.28 haftada oluyor dimi sen devlete mi gidiosun ozelde ucretli yapıyorlar devletten randevu alayim dedim bunun icinBen bu kontrolde yapar diye bekledim ama 3 hafta sonra dedi canım 28 29 olacak o zamana tetanozla ayni zamanda olacak artik
küçükken çok zor canım. benim kız 4 yaşında. çok daha rahat bir süreç bu yaş farkı çok önemli zorlanmada.Kızlar ben suan ablamlarda kaliyorum ve 23 aylik yigenim var oğlan bazen bende ugrasiyorum ve o kadar zorlaniyorum ki hamileyken.2. Cocuguna hamile olanlar nasil basariyorsunuz acaba? Ben ikinciyi hemen yaparim diyordum ama en az 5 yaşında olmali bence cok zor ya nasil yapıyorsunuz
Ya 31 yaşındayım 4 yil beklesem o saatten sonra bilemiyorum ya erken evlenmeliymisimküçükken çok zor canım. benim kız 4 yaşında. çok daha rahat bir süreç bu yaş farkı çok önemli zorlanmada.
Evet çok iyi olduğu bilgi verdiğin, teşekkürler. Benim doktorum da tetanozla biontech arasında 1 hafta olsa yeterli dedi, ama sağlık ocağındaki hemşire 1 ay olsun dedi, kafam karışmıştı, şimdi sen söyleyince aydınlandımBugün beni aile hekimliğinden aradılar, biontech 2. dozu bir hafta önce olmuşsunuz, artık tetanozla arasında bir ay olması gerekmiyor diye bize yazı geldi, birkaç gün içinde ne zaman iyi hissederseniz gelin tetanoz aşısını yapalım dediler. Bir ay sonra da ikinci dozunu yaparız dedi. Artık 37. haftaya kadar yapılıyormuş. Önceden bana 28.haftaya kadar yapmamız lazım demişlerdi. Hemen doktorumu aradım, tamam olabilirsin dedi. Bu durumda olan varsa belki fikir olur dedim kızlar
Burnuna tuzlu sık canım. Benimde burun tıkanıklığı sorunun var. Ne sabah ne gece nefes alamaz haldeydim tuzlu su biraz açtıduş alırken bi anda şarıl şarıl burnum kanadı
burun tıkanıklığı mahvetti beni, bi kurtulamadım.
Neye göre dedi erken doğum riskin var diye? Zamanında gelsin inşallah 36 dan önce gelmesin hiç biriAy bana da erken doğum riskin var dediği için doktor 30. Haftada her şey hazır olsun diye düşünüyorum. Yavaştan eşyalarını tamamlıyorum 0-3 aylık. 29. Haftada hayırlısıyla yıkar dizerim ben de. Baktım daha doğmasına var 3-4 hafta sonra tekrar yıkarım
Oğlum 7 yaşında o yüzden yorulmuyorum fiziksel olarak. Arası fazla olması çok iyi bişeymis şimdi daha iyi anlıyorum. Meyvemi suyumu bile ayağıma getiriyor yavrum . Elimdeki poşeti alıp taşıyor filan bide anlayışlıKızlar ben suan ablamlarda kaliyorum ve 23 aylik yigenim var oğlan bazen bende ugrasiyorum ve o kadar zorlaniyorum ki hamileyken.2. Cocuguna hamile olanlar nasil basariyorsunuz acaba? Ben ikinciyi hemen yaparim diyordum ama en az 5 yaşında olmali bence cok zor ya nasil yapıyorsunuz
Aynen yigenimden sonra bunu anladım canim cok zor cidden cok yoruyor beniNeye göre dedi erken doğum riskin var diye? Zamanında gelsin inşallah 36 dan önce gelmesin hiç biri
Oğlum 7 yaşında o yüzden yorulmuyorum fiziksel olarak. Arası fazla olması çok iyi bişeymis şimdi daha iyi anlıyorum. Meyvemi suyumu bile ayağıma getiriyor yavrum . Elimdeki poşeti alıp taşıyor filan bide anlayışlı
Çok iyi yapmışsın, valla ben de pişman oldum üst üste geldi aşılar hep. Son aylara bırakınca zorladı bayaYarın hemsireyi arayacağım gel derse hemeb gideceğim. Valla benim covid aşıları tamamlandı. Sinovac oldum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?