- 8 Kasım 2015
- 4.203
- 8.979
- 158
Benim yüklemeye ihtiyacim bile.yokBenim açlık tokluk normal çıkıyordu ama yüklemede ilk saat hep yüksek çıktı. Sonraki saatlerde sınır civarına düştüğü iÇin şimdilik sadece dikkat edeceğim.
Geçmiş olsun, nasıl kontrol edeceğiz bilmiyorum bu iştahla.
Cnm insulin direncin hb1ac degerunden mi anladi doktorun o degerin kac.?
Ben kilolu biriyim ilk oglumldada oyleydim.hep usgde 2 hafta onde idi doktorlar hep sekerden suphe etti ama hb1ac düşük çıkıyordu hatta suyum azdi bazen bebek dollenmeden dolayida onde olabiliyor. 36 haftada suyum bitti ve oglum 3500 kg dogdu.
Ya ne güzel maşallahben geçen kış 15 kilo verdim o yüzden herhalde kızım daha aldığım kiloları farketmedi :) ama gecen gun onun yanında pantalonumun belini düzelttim o zaman bi göbeğime bakakaldı :) bizimki de diyor eve bebek alalım diye ama henüz söylemeye cesaret edemedim.
İnsulin direnci için ilaç mı verdiler? Hangi ilaç? Ben geçen yıl kaybettiğim hamileliğimden önce matofin kullanıyordum, endokrinolog hamile olunca bıraktırmıştı. Diyetle kontrol altına alınmıştı.
Cnm bNm dedigim hb1ac ile aclik kan sekerinin carpiminindan elde ediliyor homa ir .Yok canım homa-ır diye bir değer. 0 ile 2,25 arasında olması gerekirken benim 6 çıkmış. İnanılmaz moralim bozuk ne yapacağımı bilmiyorum
Cnm bNm dedigim hb1ac ile aclik kan sekerinin carpiminindan elde ediliyor homa ir .
Diyet ve yürüyüş ile halledersin insallah cok aşırı yüksek değil
Cnm stres insuline iyi gelen birsey degil.Benim doktorum nedense çok korkutuyor beni. Hemen ilaca felan başlamam gerektiğini söyledi. Ama ben bir doktora daha gideceğim. Çok kafam karıştı böyle. İnşallah hallolur canım çok teşekkür ederim
Ben geçen yıl bir ara şekeri tamamen bıraktım. (Meyve hariç, zaten normalde kuru meyve yemem) anam ne can çekmeleri. Bazı akşam yemeklerinden sonra çok zorlandım ama fındık, badem yiyerek bastırdım tatlı isteğini. Sonra geçti o istekler. Şimdi düzen kaçtı, hamile olunca çok da sınırlamıyorum kendimi ama misal bir porsiyon tatlı yiyemiyorum artık, çok geliyor. Yani biraz sabredip, istikrarlı olunca gidiyor bu aşırı yeme isteği ama hamilelikte o kadar istikrar zor tabi.Benim yüklemeye ihtiyacim bile.yok
Mesela suan canim tatli cekiyor uzun zamandirda yemedim sınırlayınca kendimi daha da canim çeker oldu. Yürüyüş sart.
Bu arada tokluk 1 saat sekerim 200 cıktı yinebu bebisde sanirim seker sorunu olucak diyete basladim hergun yürümek lazm insallah toparlarim.
Benim yüklemeye ihtiyacim bile.yok
Mesela suan canim tatli cekiyor uzun zamandirda yemedim sınırlayınca kendimi daha da canim çeker oldu. Yürüyüş sart.
Birazcık dikkat edilirse, hatta diyetisyenle birlikte çok daha iyi olur, bi de düzenli yürüyüş yapılırsa çok rahat düşüyor gerçekten, telaşa gerek yok, çünkü o da iyi gelmiyo şekere ve kısır döndü oluyor o zaman. Ben eskiden Glifor içerdim, o zamanlar doktor hamile kalırsam onu bırakmam gerektiğini söylemişti çok iyi hatırlıyorum. Mutlaka kendi doktorunuza danışın kızlar ilaç konusundaBenim doktorum nedense çok korkutuyor beni. Hemen ilaca felan başlamam gerektiğini söyledi. Ama ben bir doktora daha gideceğim. Çok kafam karıştı böyle. İnşallah hallolur canım çok teşekkür ederim
Ben tam 3 ay aralikli oruc yaptim 0 seker ve 0 un ve 0 meyve tükettim. Suan o iradenin yarisini göstersem keske.Ben geçen yıl bir ara şekeri tamamen bıraktım. (Meyve hariç, zaten normalde kuru meyve yemem) anam ne can çekmeleri. Bazı akşam yemeklerinden sonra çok zorlandım ama fındık, badem yiyerek bastırdım tatlı isteğini. Sonra geçti o istekler. Şimdi düzen kaçtı, hamile olunca çok da sınırlamıyorum kendimi ama misal bir porsiyon tatlı yiyemiyorum artık, çok geliyor. Yani biraz sabredip, istikrarlı olunca gidiyor bu aşırı yeme isteği ama hamilelikte o kadar istikrar zor tabi.
Osteocare kullanıyorum ben. Kalsiyum magnezyum var içinde.
Kızlar ben de osteocare kullanıyorum günde 1 tane ama kutusunun üstünde 2 adet kullanın yazıyor, doktorum adet belirtmedi. Ben de hep birer tane kullanıyorum. Siz kaç adet alıyorsunuz gündeOsteocare kullanıyorum. Bitmişti 3 gün kullanamadım ve hemen basladı ağrılarım sanki. İşe yarıyor bence
Ben 1 tane alıyorum, evet 2alınması gerekiyormus ama peynir yoğurt yediğimide hesaplarsam 1 yeterli gibi geliyor bana. Doktora danısmak lazımKızlar ben de osteocare kullanıyorum günde 1 tane ama kutusunun üstünde 2 adet kullanın yazıyor, doktorum adet belirtmedi. Ben de hep birer tane kullanıyorum. Siz kaç adet alıyorsunuz günde
Ben hissediyorum dışarıdan bile ufak pıtlamalar şeklinde elden anlaşılıyor artıkKızlar günaydın. Bebisin hareketlerini gobek cevresinde ve hafif ustundr hisseden var mi zannimca iyice yukarı çıktılar
Bende aldım onlardan ama şöyle ki saatlerce emzirme sırasında kendine çok bakamıyordum yani terlesem cikaramiyor ususem emzirmenin bitmesini beklemem gerekiyordu bende tek kıyafet dururum diye düşününce baya usuttu beni bu ihtimalBen daha önce doğum yapmadım ama lohusa lohusa takımının üzerine giymelik polarlı sabahlıklardan ve kuşaklı hırkalardan almayı düşünüyorumfotoğraf çekilirken çıkarırım sonra üşürsem hemen giyerim diye düşündüm
Canım başta gerçekten çok zor heleki ben tatli değil.meyve bagimlisiydim bir tabak meyve bitiriyordum gün içinde çok zorlandım ilk bir hafta sinirliydim midem çok bulandı halsizdim hasta gibi oldum ama sonra düzelecek en geç bir haftaya sabretmeye çalış ilk günler zorluyor birde yürüyüş gerçekten çok etkiliyor ki diyetle bile kontrol altında benim şu andaBen tam 3 ay aralikli oruc yaptim 0 seker ve 0 un ve 0 meyve tükettim. Suan o iradenin yarisini göstersem keske.
Ben son kontrolde sordum kalsiyum takviyesi başlamıycaz mı diye, süt yoğurt peynirden birilerini her gün mutlaka en az iki porsiyon yiyorsan hiç gerek yok dedi vermedi, ben de kendi bildiğime almaya korktumKızlar ben de osteocare kullanıyorum günde 1 tane ama kutusunun üstünde 2 adet kullanın yazıyor, doktorum adet belirtmedi. Ben de hep birer tane kullanıyorum. Siz kaç adet alıyorsunuz günde
Kaçıncı haftada öğrendiniz cinsiyeti? İlk gebelikle aşermeniz aynı mıydı?Kuzucum ama benim tüm belirtilerim kız yönündeydi4 ay mide bulantısı, ekşi tuzlu yeme isteği, çikolatadan nefret ettim vs çevredekiler de verdi gazı bir tek oğlum bildi erkek olacak diye, sonra devletteki doktorum bu sene erkek bebek senesi ben de pipi görmekten bıktım dedi %70 erkek seninki de dedi, ve tıp fakültesi direkt pipiyi gösterip onayladı erkeği çok şükür sağlıklı, hayırlı evlat olsunlar.
Evet sormak lazım tekrar,ağrım sızım da olmadığı için ben de 1 adet yeterli geliyor diye düşünüyorum. Kefir yoğurt peynir falan tüketiyorum her günBen 1 tane alıyorum, evet 2alınması gerekiyormus ama peynir yoğurt yediğimide hesaplarsam 1 yeterli gibi geliyor bana. Doktora danısmak lazım
Sormadan doktor kendi verdi ama dediğin gibi besinlerden de alıyoruz zaten. Kemik ağrın bacak krampların yoksa alma bence. Kağan kocatepeyi dinledim de o da aynı şeyi söylüyor, bebekler bizim depolardan istedikleri kadar alıyormuş zaten, onlara yetersiz kalması gibi bir durum yokmuş, ek takviyeler annelerin ilerde kemik erimesi falan yaşamaması içinmiş. Bir dahaki kontrolde tekrar sorarsın olmazsa. Bebeğime yetmeyecek vitaminsiz kalacak diye vicdan yapma diye yazayım dedimBen son kontrolde sordum kalsiyum takviyesi başlamıycaz mı diye, süt yoğurt peynirden birilerini her gün mutlaka en az iki porsiyon yiyorsan hiç gerek yok dedi vermedi, ben de kendi bildiğime almaya korktumama hala acaba almalı mıyım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?