2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla emzik tutarsa vercem damaklı alcam ultra air sanırım
Asla kimseye lafım yok ya da kimseyi birşeyle suçlamıyorum yanlış anlaşılmam umarım ama ben kıyamam gibi geliyor ya, güven duygusu pekişmesi güvenli bağlanma için anne memesi çok önemli. Areola da koku bölgeleri var bebek annesine bağlanıyor bu sayede. Aman ağladıkça emzirivereyim zaten kaç ay emiyorlar ki

Dedikten 2 ay sonra bebemin emzikli fotoğrafını atarmışım inşaallah bebeğim uslu durar ve emzik istemez.

Aldıysan bakma ya kafan karismasn

Sebamedin de bağımlısı var mustelanın da ama ilginç şekilde ikisinden şikayetçi olanlar da var onların bebekleri ultra ultra hassas herhalde bilemedim. İçindekiler kısmında yazanları tek tek çevirdim baktım zararlı birşey görmedim ben zaten çoğu hindistan cevizi ürünü. 2, 3 tane bitkisel yağ var, diğer maddeler de doğal içerikmiş. Sentetik bir şey yoktu galiba

Aldıysan bakma ya kafan karismasn
Yok kız işte yenidoğan değilmiş, bilmiyom ki fark eder mi denesem mi bi
Ay evet ya bazen çok mu takılıyorum diyorum mustela set alıcaktım sonra baktım iki set var fiyat farkı var, biri doğu Avrupa falandı galiba daha ucuzdu sonra buna takıldım ikisini de almadım inşallah sorunsuz konaksız bebeklerimiz olur da dert etmeyiz bunları sonradan

Ne kadar çok marka var ayy hepsinde de anlamadığım ama zararlı değil denilen maddeler var. Aklım karıştıkça zeytinyağlı sabunla yıkayasım geldi çocuğumu
Bu arada mustelanında temiz olan bir tane şampuanı var dıye biliyorum ben takılmam cok cok fazla doğduğu gibi dalinlede yıkamam ama 6 aydan sonra sallamam çok mesela

Ben 20 ay emzırdım , emzırme bıtene kadar da gece hala 8-10 kez arası kalkıp emıyordu
Emzik tutmadı uyurken verme taraftarıydım sadece o zamanlar (çünkü yabancı yazarların kıtaplarında da aslında tavsıye edılen bır metot) fakat tutmadı bende çok sorun etmedim ilk başlarda, 30-40 günlük civarı yaklaşık 5-6 farklı emzık alıp tutsun dıye gözünün ıcıne bakıyordum en son ama oğlum doğal olanı ve anasını çilekeş bir şekilde sömürmeyi seçti biberon ememiyordu kimseye bir sut bırakayım da bı saate gezeyım dıyemedım , ilk dediğimde 50 günlüktü sakaryaya gıttım ve ılkkez dısarı çıkmak ıstedım sütümü sağdım bıraktım yaklaşık 20 dk sonra annemın cabuk don dıye telefonuyla eve nasıl doncegımı şaşırdım mosmor olmustu ağlamaktan , yenı doğduğunda ıkı uc kez bıberonla beslemiştik o zaman tutuyordu sonra bırdaha hıc ıhtıyacım olmadığı için vermemiştim
Harıcınde emzık de su sekılde keske tutsaydı dedım otobüste yolda yürürken emmek ıstedıgı ıcın ve emzırmedıgım ıcın (tok olsa dahı) susmadan ağlardı en azından o krız noktalarında eve varana kadar 10 dk o emzıgı emseydi dedım.Yanı ben zorlandım , evdeyken vs emzık aramadım ama krız anlarında ıhtıyac ve uykuya dalışta keske emse dedıgım cok an oldu .. ben yıne denıcem alırsa ne ala almazsa yapacak bişeyım yok alsada dedıgım gıbı ağzında devamlı durmasını ıstemem şahsen kullanım suresı ne kadar kısa olursa o kadar benım ıcın ıyı ve hıjyenık olur ama bakacağız

Çeşit bol olunca insan takılıp kalıyor karar veremiyor. İnşaallah inşaallah Konak olursa da aman sakın kaldırmayın tırnakla tarakla falan. Annem benim başımdan minik birşey kaldırmış oradan asla saç çıkmıyor. Tırnak ucu kadar bir yer ama erkek çocuğunda özellikle hoş durmaz.

Sen magnezyum alıyor muydun ben alıyorum ona rağmen böyle
Alıyorum almasam ağrıdan kramptan hiç duramam. Sabahları bacaklarımın acısına uyanıyorum kaç kere. Yürürken de kalçalarıma ağrı giriyor. Bu ara burun tıkanıklığı yaşıyorum yatarken nefes alamıyorum çok zorlanmaya başladım

Maşallah canım Allah kabul etsin ben ilk bebeğimi kaybettim bu benim ikinci bebeğim benim için de dua edersen çok mutlu olurum inşallah bizlere de gitmek nasip olur

Bu arada mustelanında temiz olan bir tane şampuanı var dıye biliyorum ben takılmam cok cok fazla doğduğu gibi dalinlede yıkamam ama 6 aydan sonra sallamam çok mesela
Zaten ilk aylar cildi hassas olduğu için zarar görmesin diye detaylı arama yaptım, yoksa bende bir süre sonra kuralları gevşetirim. Sakınan göze çöp batıyor

Maşallah canım Allah kabul etsin ben ilk bebeğimi kaybettim bu benim ikinci bebeğim benim için de dua edersen çok mutlu olurum inşallah bizlere de gitmek nasip olur
Amin, Allahım isteyen herkese kolaylıkla gitmeyi nasip etsin bebeğin sağlıkla sıhhatle kolaylıkla doğsun inşaallah, cennette bir bekleyenin var ne güzel
Şöyle bir şey duymuştum ne derece doğru bilmiyorum ama insanın içine su serpiyor. Kaybedilen bebekler cennet kapısında oturup beklermiş, içeri girsene cennet seni bekliyor dermiş melekler. Annem babam olmadan içeri girmem dermiş ve annesi babasını da alıp içeri girermiş.. Çok duygulanmıştım bunu duyunca

Maşaallah güzel emzirmişsin 20 ay çok güzel bir süre Ay inşallah bende bende emse diye uğraşmam bebişkom uslu dursun, bütün bebekler uslu dursun

Allah razı olsun canım bebeğimi kaybettiğim gün bunu bir arkadaşım anlatmıştı çok zor çok acı lakin sonunda kavuşmak var inşallah

Gülerek git gel canım Allah kabul etsin

Bende öyle sabahları uyanıyorum aynı dediğin gibi

Allah razı olsun canım bebeğimi kaybettiğim gün bunu bir arkadaşım anlatmıştı çok zor çok acı lakin sonunda kavuşmak var inşallah
Evet her şerde bir hayır vardır, bizim şer gördüğümüz şeyin ardından eninde sonunda bir hayır çıkar mutlaka.. Ya bu dünyada ya da ahirette

Ağlayabilirim bunun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…