EVET bizim bebek aldı Dilber zzeynrbim :)Ay ben 9 ay bekledim 40 gün daha beklerim yaaa.
Canım Duru’nun da 10 çıktıdoktorumuz sadece anne sütü dedi sık sık emzir dedi. Zorla uyandırmaya çalışıyoruz genelde 2 saatte bir bazen 1,5 saat uyandırmaya çalışıyorum. Bir de normalde göbek bağı düşmeden yıkamayın derler ya bizim dr 5. Gün yıkattı bize. Yüzü yere bakacak şekilde ters tuttuk bebeği elimizle kordonu kapattık su kaçmasın diye. Sırtından aşağı su döktük. Bir kez köpükledik hemen suya değdirip çıkardık yani. Adam akıllı bi yıkama değildi. O kadar iyi geldi ki eli yüzü açıldı. Rengi yerine geldi. Yarın kontrolü var bakalım düştü mü göreceğiz.
Lohusa terlemesi bende de var. Geceleri defalarca kıyafet değişiyorumay ben de zorlanıyorum ya şu acemiliği bi atsaydık üstümüzden.
Ben de ellerini ıslak mendille siliyorum huzursuzlanıyor öyle uyanıyor. Sanırımaise8818 almıştı fototerapi. Biz de sınırdayız inşallah gerek kalmaz yaaa.
Bıraksan aksama kadar emer sabaha kadar emerKaç dakıka emiyor bebeklerınız genel olarak
Canim uyanmazsa sarilik olur biraz emzir birazda baska biraey ile disardan destekle sütünü sağ ver üzerine aldıgı kadar duzenli ciş ve kaka takibi yapAy ben 9 ay bekledim 40 gün daha beklerim yaaa.
Canım Duru’nun da 10 çıktıdoktorumuz sadece anne sütü dedi sık sık emzir dedi. Zorla uyandırmaya çalışıyoruz genelde 2 saatte bir bazen 1,5 saat uyandırmaya çalışıyorum. Bir de normalde göbek bağı düşmeden yıkamayın derler ya bizim dr 5. Gün yıkattı bize. Yüzü yere bakacak şekilde ters tuttuk bebeği elimizle kordonu kapattık su kaçmasın diye. Sırtından aşağı su döktük. Bir kez köpükledik hemen suya değdirip çıkardık yani. Adam akıllı bi yıkama değildi. O kadar iyi geldi ki eli yüzü açıldı. Rengi yerine geldi. Yarın kontrolü var bakalım düştü mü göreceğiz.
Lohusa terlemesi bende de var. Geceleri defalarca kıyafet değişiyorumay ben de zorlanıyorum ya şu acemiliği bi atsaydık üstümüzden.
Ben de ellerini ıslak mendille siliyorum huzursuzlanıyor öyle uyanıyor. Sanırımaise8818 almıştı fototerapi. Biz de sınırdayız inşallah gerek kalmaz yaaa.
Astronot tulum öneririm ayaklari kapali olandan hiç üşümez erzurum sogugunda kizima almistm saglik ocagina falan giderken giydirdim hep sıcaktı elleri ayaklarıKızlar sizlere bir sorum var özellikle tecrübeli annelere danışıyorum.
Biliyorsunuz Kütahya'dayız soğuk bir yerde yaşıyoruz şimdiden evimiz 21 derece dışarısı şu an gün içinde 18-20 derece oluyor bebeğim doğduğunda hava daha da soğumuş olacak.
Biliyorsunuz ki 1 köpeğimiz var onun günlük yürüyüşleri oluyor şu an kayınvalidem var yanımda sorun olmuyor ama doğumumu bekliyor doğumdan bir iki hafta sonra Hataya 1 aylığına gitmesi gerekiyor.
Şimdi asıl konuya geliyorum doğumdan 10 gün-2 hafta sonrası için bebeğimle ve köpeğimle beraber yürüyüşlere başlamam gerekiyor ve bu tahmini tarih Kasım başı demek havalar burda buz gibi olur ben çocuğu nasıl giydirmeliyim dış giyim için peluş tulumlar sıcak tutar mı üstüne battaniye ile beraber o şekilde çıkarabilir miyim? Ya da peluş giydirip üstüne kundaklar var onunla mı arabaya koyayım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum aklımda hep bu soru var bu ara
Ben sırt üstü yatıp göğsüme koyuyorum orda hem gazini cikariyor hemde sakinlesiyor çok sinirli degil ama acayip sesler cikariyor nasil birsey birde habire yemek istiyor oyuDoğum yapanlar ben arada göbeğime yatırıyorum Kuzey'i çok keyifle uyuyor. Huzursuz olduğu zamanlar üstünüzü çıkarıp teninize karnınıza yatırıp bi sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Kulağını da karnıma koyunca anne karnı sesleri de rahatlatıyor olabilir. Annem de çocuk oraya doyamadan geldi napsın diyor
Benimki yeni daha 3 ü geçtiBıraksan aksama kadar emer sabaha kadar emerama yarim saat garanti uyuyakalirsa biberonla veriyorum bekadar alirsa iyi kilo almış tosuncuk olmuş
Bir ayda kuvezde bir kilo aldi eve geldik bir haftada 400 gram aldıBenimki yeni daha 3 ü geçtibakalım aylık kontrol gelsin belli olur 15 gün kilo almadı zaten doğum kılosunun üstüne çıkamadı yanı daha yenı basladı Maşallah ona
Canım kaç günlükken aldı fototerapi ve kaç gün kaldı? Görüşme, emzirme nasıl oldu?EVET bizim bebek aldı Dilber zzeynrbim :)
Ama 15 günden sonra olmazmış öyle söylediler bugün biz 16 günlük olduk tabi ben hem emzirme hem mama beraber gidiyorum
Bizimkide aldı 3 günlüktü kuveze aldilar tedaviyi verdikleri zaman emzirmene izin vermiyorlar genelde ama tedavi saatleri dısında emzirmeye izin veriliyor hastaneye gôrede degişebilir tabi degerine göre kaç gün kalacagi belli olmaz ama sen sütünu sağ her ihtimale karsi verilsin mamadan daha iyidir anne sütü 32 gün hastanede kaldık oksijen sorunuda eklendi bizimkine hep gönderdim kendim gittim evladın seni hissettiginda daha çabuk iyilesme sağlıycaktır emin olCanım kaç günlükken aldı fototerapi ve kaç gün kaldı? Görüşme, emzirme nasıl oldu?
Hayırdır kuzumBir ayda kuvezde bir kilo aldi eve geldik bir haftada 400 gram aldıbendemi sorun var hastanedemi bilemedim ama bir yeni bir sorun ogrendm moralim çok bozuk
Eğer özelde alırsa bebegınle kakıyorsun zaten kuzumCanım kaç günlükken aldı fototerapi ve kaç gün kaldı? Görüşme, emzirme nasıl oldu?
Bizimki 6 günlüktü verdıler şöyleki bı emzırmeye gıttım 3 te mesela sarıydı dıger emzırme seansında 6 da bembeyazdı o ara vermısler kuvezın üstünde duruyorduCanım kaç günlükken aldı fototerapi ve kaç gün kaldı? Görüşme, emzirme nasıl oldu?
Ropta göz damarlari gelişmemiş dediler haftaya tekrar muayenesi var eger gelisme olmamış ise lazer dedi doktor kritik zamanı geçmememiz lazm dedi şaştım kaldım taburcu olurken demeleri gerekiyirdu yatarken rop kuayenesi yaılmıştı hicbirsey demedilerHayırdır kuzum
Sanırım 5. Gününde aldı çünkü 1 gece hastanede kaldık 2. Gün çıktık üatüne 3 gün ekle. Kontrolde 14 çıkınca aldı yeni doğan yoğum bakımda mavi ışık aldı 1 gece aşdı aralıklarla seni çağırıyorlar emzirme ve süt sağıp getirmen için bizi çağırmışlardı ve sabahına elinin üstünden damardan bilirubine bakıp 6 ya düşmüştü çıkardılar. Sonra acıbademin doğum paketi içinde eve hemşire geldi o da ölçtü sarılığını gene 6 lardaydı 2 hafta sonra geçer dediler inş geçmiştir. Sizin nasıl ?Canım kaç günlükken aldı fototerapi ve kaç gün kaldı? Görüşme, emzirme nasıl oldu?
Bu kaş gün tehlike sevam ediyor. Bizim bugün 16 günlük oldu iyi gibi suruyor ama ben süt artı mama ile devam ediyorum. Çiş yapıyor ama bugün hiç kaka yapmadıBizimki 6 günlüktü verdıler şöyleki bı emzırmeye gıttım 3 te mesela sarıydı dıger emzırme seansında 6 da bembeyazdı o ara vermısler kuvezın üstünde duruyordu
Bizimkide aldı 3 günlüktü kuveze aldilar tedaviyi verdikleri zaman emzirmene izin vermiyorlar genelde ama tedavi saatleri dısında emzirmeye izin veriliyor hastaneye gôrede degişebilir tabi degerine göre kaç gün kalacagi belli olmaz ama sen sütünu sağ her ihtimale karsi verilsin mamadan daha iyidir anne sütü 32 gün hastanede kaldık oksijen sorunuda eklendi bizimkine hep gönderdim kendim gittim evladın seni hissettiginda daha çabuk iyilesme sağlıycaktır emin ol
Sağolun kızlar, valla kendisi de çok emmek istiyor o halsiz, huysuz sarılık bebeği gibi değil, kilo da almış ama belki ebrunun dediği gibidir. İnşallah hepimizin yavruları sağlıkla büyür gider yaBizimki 6 günlüktü verdıler şöyleki bı emzırmeye gıttım 3 te mesela sarıydı dıger emzırme seansında 6 da bembeyazdı o ara vermısler kuvezın üstünde duruyordu
Ben kalamadım çünkü yeni doğan yoğun bakım alıyorlar. Eğer doğumdan hemen sonra hastaneden çıkmadan verirkerse yanında kalabilirsin biz acıbadem de kalamadık. Korkma ama ben çok korkmjştum elimden aldıkar diye ışıkla düzeliyorEğer özelde alırsa bebegınle kakıyorsun zaten kuzum
Allah razı olsun canım çok teşekür ederizCanım benim maşAllah Barlas beyeAllah analı babalı büyütsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?