- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
Canım geçmiş olsun öncelikleKızlar selam...kızımın bugün ilk kontrolu vardı doktor göbek deliğinde enfeksiyon oluşmuş dedi...ben farketmemiştim herhangi bişey...kendisi bişey sürdü bizede bı krem yazdı surmemiz için...sonrasında eve gelince akıntı başladı kokulu kahve renkte... nette bakınca yenidoğan da yatış yapılır antibiyotik tedavisi uygulanir yoksa sepsis riski var falan yazıyor çok endişelendim doktor bı kremle gönderdi biziboyle bişey yaşayan ya da bilgisi olan var mı acaba
Milletin derdi bitmez mama verme, çorap giydir, normal doğur ... Sen ne bakıyorsun ki saatlerce oturup emzirmekte bir sıkıntı bir bebek 15 dk içinde memeyi bosaltabilir annenin sütü azsa iki memede yarım saat dursun çoksa tek memeyle bile doyabilir bunun dışındaki şeylerde problem ne diye bakmak gerekiyorHer gören mama verme diyor. Bugün kilosu tartıldı artma var diye hemşire sen emzir dedi. Cumartesi günü yengem gelmişti o kadar kötüydüm ki bebeği ona emzirttim o kadar iyi geldi ki. Dikiş yerlerimden dolayı oturup emziremiyorum yoksa saatlerce de emziririm sorun değil.
Pozisyon ayarlayıp cidden sıkıntı direkt gün veremem canım ama inşallah en kısa sürede rahatlarsın. Emmemiz silikon göğüs ucu ile oluyor ama benim sütüm çok az sağım yapıp veriyorum bazen emziriyorum çoğunlukla mama ile doyuyorYa ben de dikişten oturamıyoruz pozisyon ayarlayamıyorım asla daha hiç uyuyamadım bile dikiş batıyor, ne zaman rahatlamıştın canım sonradan bu emme de düzeldi mi
Kuzum bizim gecemiz güzel geçti diyebilirim 12 ile 3 arası mızırdadı, uykuya dalamadı bir türlü sonra uyudu bilmiyorum derdi neydiBenim gündüz, yalnız ilk deneyimim çok zorlamadı ama biraz canım sıkıldı. Sürekli saate baktım eşim gelsin diye. Eşim gelince o bakacak, ben uyuyacaktım. Ama yatıya kv geldi. Bebekte akşamdan beri mız mız. Açıkçası iyi oldu.
Yarın yine yalnızım ama gece yine destek almış olacağım. Belki böyle kademe kademe alışmak daha iyi gelir.
1HANIM Ihlamurseven Papatyamaviss
Ihlamurseven Kamera kesinlikle elim ayağım oldu benim doğduğundan beri. Bence herkes bir şekilde almalı.
İzleme ekranı ayrı olan yani ayrı bir monitörü olan tüm kameralar iyi bence.
Ben besledikten sonra emzik veriyorum canım öyle emdi doymadi diye ben de mama verdim dün çılgınca kustu ...Ya kızlar bu çocuk sanki bıraksam dünyayı emecek. Emziriyorum yetmiyo dolaptaki sağılmış sütü veriyorum tekrar emziriyorum anca uyuyo ve emerken bazen tıkanıyor böyle kalakalıyo ve hala memeyi bırakmıyor. Sonra bi posta kusuyor emerken ağzındaki sütü çıkardığını gördüm ya, emmek bunun için bir spor mu acaba, dün artık doymuyor demek diye mama verdim tekrar emzirdim kustu kusarken de kalakalıyor korkuyorum. Bazen süt kesiği gibi kusuyor bazen direkt süt olarak az az ama sık sık iki gündür falan böyle saat başı emişiyoruz. Biberonla veriyorum sağılmış sütü ya da mamayı onu da dik tutmadan yavaş yavaş vermeye çalışıyorum ama sanki kıtlıktan çıkmış gibi içerken yine tıkanıyor, bazen emerken de öyle tıkanıyor normalde çok sesli nefes alıyor mesela o kalakalıyor dediklerimde sanki solunumu duruyor sürekli çocuğun sırtına vuruyoruz, bu yaştan iyi dayak yedi Bizi de iyice panik yaptı normal mi bu yaşadıklarım
Kuzum suyu sıcak bir şekilde aşağı yukarı değil de sağa sola çalkalayarak hazırlıyorum mamayı. İlk işim bu oluyor sonra kızımı alıyorum uyuyorsa uyandırıyorum, bezini değiştiriyorum, terliyse üzerini değiştiriyorum gibi gibi o zamana kadar zaten ılıyor mama. Soğuk mama da gaz yapar diyorlar suyu mu biraz soğuk koyuyorsun kiEvet bencede biogaia gazda çok etki etmiyor. Ya yapamıyor da değil ama acayip. Bu gazı nerden üretiyo bunlar o kadarMama kullananlar @XbirKadin Ihlamurseven çalkalayarak yapıyorsunuz dimi? Bizim ilk mama prematildi. Onda yuvarlak hareketlerle eritin yazıyordu. Çalkalama olmayınca köpük olmuyor gaz da azdı o zaman. Şimdi çalkalayın yazıyor ama köpük köpük oluyo işte o da gaz olarak geri dönüyor. Alternatif düşünüyorum ama başka türlü de tam çözünmüyor gibi geliyor