Canım beni biliyorsun nerdeyse 1 ay gözüm yüzümden çocuğumla ilgilenemedim. Kucağıma alamıyordum bulaşacak diye. Yapacak birşey yok böyle şeyler olacak geçecek. Neden yetemeyesin kendini düşünmeyip onu düşünüyorsun sen şu an. Bende kötüydüm o dönemde anlıyorum seniKizlar pskolojim hic iyi degil ya. Agliyorum hergun resmen. Kendim iylesemedigim icin cocuguma yetemedigimi dusunuyorum
Ve duzeldi diyorum yeni biseylee.cikiyorCanım beni biliyorsun nerdeyse 1 ay gözüm yüzümden çocuğumla ilgilenemedim. Kucağıma alamıyordum bulaşacak diye. Yapacak birşey yok böyle şeyler olacak geçecek. Neden yetemeyesin kendini düşünmeyip onu düşünüyorsun sen şu an. Bende kötüydüm o dönemde anlıyorum seni
Kuzum nasılsın bu şehir hastanesinde tanıdığın var mı çocuk enfeksiyon için şu toxo için önemli ama randevu yokBasil olalım hastanelerden cikamiyoruz kurtulduk derken kiz hastalaniyor kucugun göz kontrolleri falan derken hep hastane
Annen kardesın okula gıdınce sana gelse bu kadar inatcı ve sorun çıkaracak gıbıyse orda kalmanı hıc ıstemez gıbı duruyorKızlar eşim doğumdan sonra eve geleceğiz sana ben bakıcam diyor, ama ben annemin bakmasını istiyorum. İlkokula giden kardeşim var o yüzden annem bize gel burada bakayım demişti. Bundan bile tartışıcaz şimdi yaa şiştim artık doğum öncesi hep sorun hep sorun..
Nişanda geldi, sancılar sıklaşsın avazım çıktığı kadar bağırırım herhalde artık. Anlaşılmamaktan yoruldum.Az kaldı 1 yıllık evli sayılırız ben yıllarımı böyle iki arada bi derede geçirmek istemiyorum. Eşim de dediğim dedik birazcık alttan alsa hiç sorunumuz yok. İmtihan oluyor resmen bilerek.
Benimde sütüm çok az promalt aldık e bebekten moralim çok bozukVe duzeldi diyorum yeni biseylee.cikiyor
Ben direkt biberonun ölçülerini kullanıyorum sen neden şırınga ile yapıyorsun ki? Mama ile karıştıktan sonra 90 geçmesi normal. Aptamil üstünde de yazıyor 90 cc mamanın karışmış hali 100 cc yapar diye
2 kez alınması zorunlu dıye biliyorum , doğduğunda ve 5 günlükten ıtıbaren herhangı bır gun , zararı olan bi durum yok. Hastanede bunun ıcın gelıp benden ızın alınmadı buna daır bı secenek soz konusu degıl demekkı aşı için izin alındı sorulduKızlar topuk kanı nasıl oluyor mecburi mi acaba? Ben düşünmüyorum yaptırmayı. Bir de detaylı gnipt testi yaptırmıştık. Onda herhangi bir problem olsa zaten çıkardı. Ekstradan neden böyle bir test yapıyorlar anlayamadım.
Ben önce su koyuyorum 90 cc, mamayı dökünce geçiyor evet. Mamayı önceden sıcak su ile hazırlayıp kenarda soğumasını beklerken köpükler falan sönmüş oluyor ben dairesel olarak soldan sağa falan çalkalama yapıyorumKaşık ile karıştırıyorum. Biberon çalkalama yapmıyorum.
Mama kaşığı ile de yapıyorum, bazen tatlı kaşığı ile de karıştırdığım oluyor.
Oluşan köpüğü kaşık ile alıp döküyorum.
Büyük şırınga var bizde. Onunla su alıp dökersem, mama daha çok köpürüyor. Küçük kapaklı bir şeyde su ısıtıyorum. Direkt ondan dökersem daha az köpürüyor.
Bende şey sorayım ;
Ihlamurseven atatalya
Ben önce mama koyuyorum sonra 90 CC şırınga ile su ekliyorsam, biberona baktığımda 90 CC geçmiş oluyor hazırlanmış mama oranı. Siz dikkat ettiniz mi ? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Uffff atak falan mı ya? Bir de Benim bugünlerim atak mı kız sen bilirsin
Deneyeyim çörekotu yağını. Canım stres altındayız psikolojik olarak kaşınıyor olabilir misin ? Bi nedeni yoksa aklıma başka bir şey gelmiyorHic bilmiyorum canim. Corek otu yagi iyi geldi benim basura. Ama simdi kasinti var birde tatli kasiniyor ki mahfetti beni
Gerçekten öyle ya dün gece 5 saat uyumadı uyumadıkça huzursuzlandı sürekli esnedi ama bir türlü dalamadı
Karnı tok gazı yok altı temiz ama uyuyamıyor ya
Akşam üstü 6 da bi uyandı saat 10 oldu yeni uyudu ancak girebildim. Uyumadı uyumadı artık kollarım yoruldu. Pusetine koydum koridorda 2 dk turladık uyudu. Halılardan geçerken sallantı oluyor hoşuna gidiyor. Halının kenarında ileri geri yaptım sonra oturduğum yerdeKızlar benim oğlan da dışarı çıkınca pusette deliksiz uyuyor geceleri uyumuyor geceleri evde pusetle mi gezdirsem diye düşünmüyor değilim
Dışarıda şırınga mantıklıymış bu aradaAyy canım sen dediğinde fark ettim.
Bir de sana attığım görselin altında yazıyormuş. Hiç fark etmedim.
Benim eşim çok titiz. O şırınga ile tam ölçü veriyorBen direkt sıcak su kabından döküyorum ama dışarıdaysak, mama termosundan su alırken bende şırınga kullanıyorum. Büyük bir şırınga. Direkt ölçü alabiliyorum.
Yazıyı söylediğin çok iyi oldu. Eşim bu konuyu kafaya takmıştıHemen ona söyleyeceğim. İçi rahat etsin.
Benimde eşim erken gelmiş bugün çok mutlu oldum. Ağlayarak geçti bugünüm çok zorlandım. Tuvalete bile zor gittim doğru düzgün bir şey yiyemedim.İki gün önce nöbetten gelen kocamı ağlayarak karşıladım bir de erken gelmiş allahtan sabah gelseydi mahvolmuştum biraz o baktı da uyudum, iki saat uyku sanki üç gündür uyuyomuşum gibi geldi.
Ya babamız kayınvalideyi almaya gitti il dışına dedim yine bana uykular haram, 2den sonra bi güzel uyudu ben şaştım kaldım şimdi de besleniyor uyuyo, ne değişti acaba dünden bugüne
Evet öyle diyorlar cok acıyor ama o sertliklere bol bol masaj yap emzir geçiyor.Çok şükür canım inşallah bizde hallederiz, dün hastaneye gittim gece yine bosaltamadilar, bol bol emzirme sağma sıcak soğuk kompleks dedi yolladı..
Bugün o kadar ağladı ki ellerini emiyordu mama verdim rahatladi. Bazen insanlar karışmasa daha iyi oluyor.Canım geçmiş olsun önceliklesepsis kanda belli olur geçmezse sizden tahlil isteyecektir diye tahmin ediyorum başlangıç aşamasında bir enfeksiyon olduğu için krem seçeneğinizi kullanmıştır
Milletin derdi bitmez mama verme, çorap giydir, normal doğur ... Sen ne bakıyorsun ki saatlerce oturup emzirmekte bir sıkıntı bir bebek 15 dk içinde memeyi bosaltabilir annenin sütü azsa iki memede yarım saat dursun çoksa tek memeyle bile doyabilir bunun dışındaki şeylerde problem ne diye bakmak gerekiyor
Pozisyon ayarlayıp cidden sıkıntı direkt gün veremem canım ama inşallah en kısa sürede rahatlarsın. Emmemiz silikon göğüs ucu ile oluyor ama benim sütüm çok az sağım yapıp veriyorum bazen emziriyorum çoğunlukla mama ile doyuyor
Kuzum bizim gecemiz güzel geçti diyebilirim 12 ile 3 arası mızırdadı, uykuya dalamadı bir türlü sonra uyudu bilmiyorum derdi neydi
Ben besledikten sonra emzik veriyorum canım öyle emdi doymadi diye ben de mama verdim dün çılgınca kustu ...
Kuzum suyu sıcak bir şekilde aşağı yukarı değil de sağa sola çalkalayarak hazırlıyorum mamayı. İlk işim bu oluyor sonra kızımı alıyorum uyuyorsa uyandırıyorum, bezini değiştiriyorum, terliyse üzerini değiştiriyorum gibi gibi o zamana kadar zaten ılıyor mama. Soğuk mama da gaz yapar diyorlar suyu mu biraz soğuk koyuyorsun ki
Aynı dert bende de var hergun ağlıyorum. Çok yoruldum. Çevremdekiler hep akıl veriyor bir şey dediğimde de alttan almayı bilmiyorlar. Alttaki dikislerim hala çok acıyor. Içinde olan dikislerim iyileşek gibi değilKizlar pskolojim hic iyi degil ya. Agliyorum hergun resmen. Kendim iylesemedigim icin cocuguma yetemedigimi dusunuyorum
Mama 90 ml veriyorum. Göğsümü dolu hissediyorsam emme sonrası 60 ml veriyorum,sütümde doluyken 50-60 oluyor. Ama bazen öyle keyfi emiyor çok dolu olmuyor yine 90 hazırlıyorum yediği kadar veriyorum. Yani 90 ml mama = 60 ml mama+ 50 ml süt gibi bişey oluyor
Ben her seferinde düzenli olarak 3 saatte bir emzirme + 90 CC- 3 ölçek veriyorum.
Kıyamam ya rahatlamıştır tabikii açlık onlarda nasıl huzursuzluk yaratıyorBugün o kadar ağladı ki ellerini emiyordu mama verdim rahatladi. Bazen insanlar karışmasa daha iyi oluyor.
Biz bugün anne sütüyle gidelim dedim 18.30 dan beri uğraşıyorum kendileri ile daha yeni uyudu bittim bugün. Sancısı vardı sütten mi geçti ki? Süt içtiğimiz günler böyleyiz uyumuyor, ağlıyor ayaklarını çekerek galiba gaz geçiyor. Siz de böyle oluyor mu kuzum?Mama 90 ml veriyorum. Göğsümü dolu hissediyorsam emme sonrası 60 ml veriyorum,sütümde doluyken 50-60 oluyor. Ama bazen öyle keyfi emiyor çok dolu olmuyor yine 90 hazırlıyorum yediği kadar veriyorum. Yani 90 ml mama = 60 ml mama+ 50 ml süt gibi bişey oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?