2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet biz yarın 35. Güne gireceğiz inşallah. Şimdilik 90 yeterli oluyor sanırım ama bu hafta belki yükseltmek gerekir. Ben düzenli sağım yapıyorum her 3 4 saatte bir şeklinde. Öğün arası olarak veriyorum derken 90 cc mama verdin aradan bir buçuk saat geçti süt veriyorsun sanırım. Ben bir öğün halinde yapmaya çalışıyorum ama bugün zorlandım sanırım gazı oldu.

Saat 5 ten beri bende aynı sekılde uyuyor yatağına bırakıyorum kalkıyor yıne duruyor bes dk uyuyor kucakta yatağa bırakıyorum uyanıyor fln suan derin uykuya gectıgını umut edıyorum yeni koydum 5. Haftada ilk atak kuzum
Yenidoğanlıkları bitiyor kuzum başka açıklaması yok dünyaya geldiklerinin farkına varıyorlar
Ve kocam daha yenı geldi Buda dip not olarak belirteyim maç izlemeye gitmişti

Bugün o kadar ağladı ki ellerini emiyordu mama verdim rahatladi. Bazen insanlar karışmasa daha iyi oluyor.

Sen çevreden çok etkilendiğin için mama vermiyorsun sanırım.
Bence bebeğine mama takviyesi yapabilirsin. Kendin de mama verdiğinde rahatladığını fark etmişsin. Kötü bir şey değil ki. Allah korusun , bebek aç kalıyorsa bu daha çok vebal olur.

Evet sürekli emzir diyorlar ama emsede boş memeden ne çıkabilir. Ve saatlerce emzirmek zorunda kalıyorum. Sadece çevrem değil doktor ve asm deki hemşire de verme dedi ne yapacağımi şaşırdım.

Bugün o kadar ağladı ki ellerini emiyordu mama verdim rahatladi. Bazen insanlar karışmasa daha iyi oluyor.
Kuzum ilk bir ay yada kendını rahat hissedene kadar elinden geldiğince emzir ama baktın ki o ara doymadıgını hissediyorsun destekle , bende ilk bir ay ıkı uc gunde bır bazen ıkı uc gun ust üste 20-30 cc kadar destekledim meminktolar kendını toplayıp alısana kadar bazen küçük dokunuşlar gerekebiliyor, kendini bu konuda yorma emzırmeyı bırakma evet ama boyle bır durumda da vermekten cekınme daha hersey yenı

Evet sürekli emzir diyorlar ama emsede boş memeden ne çıkabilir. Ve saatlerce emzirmek zorunda kalıyorum. Sadece çevrem değil doktor ve asm deki hemşire de verme dedi ne yapacağımi şaşırdım.
Kuzum o boş emmiyor oyle düşünme , boş emdiği vakitlerde sonrasında sana artı olarak dönecek kat kat

Bazen 30 da yetmiyor o yüzden kötü hissediyorum sanırım. Hem emzirme hemde 30 ml yetmiyor.

Ben günlük sağım yapmadığım için , arada sağım yaptığım için o şekilde yapıyorum. Çünkü çocuğu emzirdim + mamasını verdim diyelim. Bir saat sonra süt sağsam, çocuk bir saat önce emdiği için çok süt gelmiyor. Dolayısıyla öğün arası gibi veriyorum sağdıysam eğer.

Meme + mama yaptıktan 3 saat sonra sadece anne sütü ile doyacak kadar sütüm olmuyor maalesef.

Ayırt edemiyorum nereden geldigini ama biz burundan diye düşünüyoruz. yarin aile hekimine goturmeyi düşünüyoruz. Belirli bir marka var mı kullandığın.
Kuzum otrı bebe yada herhangı bır marka farketmez hortumlu çekmeli olsun sadece , marka yok cunku bıldıgın poşette serum seklınde alacaksın eczacı verecek 250 ml alsan yeter şırınga ile 1.5 cc kadar cekıp bebegı yan yatırıp ılk bır burnuna yarısını hızlı fıskırtıp sonra hemen dıger delikten kalanı hızlıca verıyorsjn bebegı ters cevırıp sırtına vuruyorsun o nefes alma durumu kendıne gelınce aspıratorle cekıyorsun

Yarın eşime aldırayım o yapar zaten cesaret edemem sanırım.

Ped mi yapti diyorum ya uzunzamandir kullanmiyoruz ya

Allahtan dikis agrilarim gecti. Batikonla pansuman yap iyi gelecek

Bazen 30 da yetmiyor o yüzden kötü hissediyorum sanırım. Hem emzirme hemde 30 ml yetmiyor.
Kilosuna bakıp yeterli gorduklerı ıcın yettıgını düşünüyorlardır ebe de doktorda ama bazen boyle cok emdıgı zamanlarda ve ozellıkle akşama doğru bı bos hıssı oluyor ozellıkle en baslarda, senı cok ıyı anlıyorum.
Ben oğlumda annem gittikten sonra 20 günlük civarı tek kalmıştım ve oğlum asla memeden inmiyordu hanı su ünlü yabancı yazarların kıtabını okuyorum dıyorkı bebegı ıkı saatte bır besle yoksa ıste senı kullanır açlıktan değildir bla bla emzıkte emmezdi bende bı sorun olduğunu düşünürdüm bi günü cocuk kucağımda ağlaya ağlaya katıldı 45 dk meme vermeden anca durmuştu ağlaya ağlaya acıp yıne meme vermıstım asla 30 dk dan fazla memesız durmuyor devamlı ıstıyor ve uzun da kalıyordu ve devamlı kusma halı vardı. O gün ağlaya ağlaya asm ye gittim ebemi buldum hiç unutmuyorum o tükenmişlik hissini dedim böyle böyle benim çocuğum ıkı saat durmuyor devamlı memede bende bı sorun var olmuyor dıye ağladım , ebem dediki büyükler ne demiş bebeğin senin yaka iğnendir. İlk 3-6 ay ne zaman ne kadar ıstıyorsa meme ver saate bakma dolmusmu varmı dusunme , çişli bezi yeterliyse kilo alımı yeterlıyse geriye kalan tek şey bebeğinin ihtiyacı karakterı bu sekılde demişti. Sonra bidaha ben hiç düşünmedim istedi verdim ağladı verdim wcye gıdemezdim bazen uzun uzun emerdı netflix dızılerı tvde bölüm bölüm akardı kabullendim bunu ve hersey daha guzel oldu. Anlattıklarımdan inşallah kendine alabılcegın senı rahatlatacak bir kaç cümle çıkar bunlar normal doğal bazen bazı bebekler boyle olur bazısı olmaz. Bak bende suan takılmıyorum kızımda gecen gece ağlıcak gibi oldum cok boşaldım çaresiz yorgun hissettim sinirlendim sonra dedım kı kendıme biliyorsun aysenur gececek sabret.
İlk çocukta bilmiyorsun ama hiç geçmeyecek gibi gelıyor bazen bazı şeyler ama ben hep hatırlatacam size geçmez dediğiniz herşey gececek

Annen kardesın okula gıdınce sana gelse bu kadar inatcı ve sorun çıkaracak gıbıyse orda kalmanı hıc ıstemez gıbı duruyor
Babam buraya gelsin burada bak demiş o yüzden gelemiyor. İnada bindi resmen.. Bence de göndereceğini hiç sanmıyorum.

Benim daha düzenli sancım falan yok ya bugün de mi doğmayacak acaba ananas hurma ahududu çayı kombini yapıcam şimdi. Korkuyorum bebeğe bişey olacak diye Allah korusun. Stresten mi etkileniyor acaba... Maşaallah S sadeetelvee yağı içtiği gibi hastaneye gitti bende tık yok

Aslında insanların hep bunu demelerini bekledim. Ama herkes sadece kendi çocuğu ile kıyaslama yapıp aynı şeyleri söylediler ve beni çok çaresiz hissettirdiler. Kendimi sorguladım hep. Ilk okula başladığımda yaşadığım eksikliği hissettim. Biri bana adım adım anneliği öğretsin istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…