2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzum kesınlıkle etkılenıyor, ben oğlumda yüzde 90 stresten kaynaklı sezeryana döndüm 13 saat sonunda , cunku bebekte strese gırdı kordon dolandı kalk atısları 30 a dustu en son vs vs o yuzden suan sadece bebegınle kendıni dusun , bi dus al sana ıyı gelen bişey yap bi süre dinle sakınlestıren senı bi müzik aç kafanı boşaltıp sadece bebegın ve kendını rahat hıssedecegın bı ortam oluşturur kendıne dunyevı sorunları gerıde bırakıp

Son düzenleme:
Elimden geldiğince her zaman destek olurum ben , bana da zamanında destek olan kk dan arkadaslarım oldu. Anlattılar dinledim, uyguladım ama oldu ama olmadı bi şekilde kendı akışını buluyorsun zor oluyor bazen bazıları ıcın. Ben ilk bir sene bazen her gece bazen ıkı uc gunde bir her gece ağlardım uyumuyor hep memede uyuyor ben koltukta meme acık koyuyorum kalkıyor zordu, bazen bazı bebekler zor olur ama geçer 2 yaş max sonra hersey yoluna gırıyor. Ve bu demek değil ki senin bebeğinde zor cunku daha 8 günlük daha çok başında herşeyin hele bi biraz büyüsün annesı alışın bırbırınıze bırbırınızın huylarına karakterıne sonra sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkar. Bu boyledır hep ıkı gun mükemmeldir sonra hersey bozulur neden sebep arasın bulamazsın bulsan caresı yoktur sonra bakarsın düzen degısmıs rahatsın annelık bebek büyütmek ınıslı çıkışlı belırsız bazen o denız boyle çarşaf gıbı olur keyfını sürersin bazen dalgalı olur yorulursun

Çok teşekkür ederim ama ben yine de ağlayacağım sanırım sürekli ☺

Babam buraya gelsin burada bak demiş o yüzden gelemiyor. İnada bindi resmen.. Bence de göndereceğini hiç sanmıyorum.

Hem eşin inat hemde babanın böyle demesi üzücü.

Biz hem hastane sürecini hem doğum sonrası ev sürecini eşimle geçirmek istedik. Eşim sorumluluk alabilen bir insan. Ailelerimiz her seferinde yapamazsınız dediler.
Sonuç : Hem hastane hem ev sürecinde çokça aile desteği almak zorunda kaldık. Hala da alıyoruz, psikolojik olarak çok zorlanmamak adına.
Sadece anne ya da sadece eş yerine - başlarda her ikisi sonrasında bazen eş bazen anne şeklinde olması daha iyi gibi
Çünkü başlarda sen fiziksel olarak iyi olmuyorsun. Bir kişi hem ev ile hem bebek ile hem de seninle ilgilenmesi için çok sabırlı ve tecrübesi olması gerek. Öyle olsa bile, insanlık hali - illaki yorgunluk oluyor.iki kişi olduğunda, sen toparlanana kadar diğer iki kişi paslaşıyor.
Yani en güzeli annenin de başlarda sizin evinizde olması. Baban neden öyle demiş ki ? Üzüldüm gerçekten. Baban çok mu ters birisi? Annenin gelmesini hiç bir şekilde kabul etmez mi?

Günde 1 kez değil ama 3 5 oluyor bu ağlamalar durduk yere ağlıyorum eşimde şaşırıyor artık
Kız daha yeni lohusasın normal olur o kadar ben en son elimde biberon karşımda aptamıl bakısarak ağlama krızı gecırmıstım o zaman baya bı boşaldım kendine çok yüklenme güzel anne ağlamak istiyorsan ağla ya bosver
Eşim şey derdi, bir bebeyi susturuyorum diğeri başlıyor napıcam ben bunlarla dıye dalga geçerdi sonra ben daha cok ağlardım

Sayende öğrendim ben de Allah'tan gece sancı geldi belki senin de gelir bitanem. Şükür kurtuldum suni sancıdan ama dün üçten beri uyumadım dikişlerim ağrıyor

Eşime diyorum bende annenin bakımıyla senin bakımın bir olmaz. Yemek, temizlik, bebek bakımı hepsi zor işler diyorum, ben hepsini yapabilirim sen beni tanımıyorsun neler yapabileceğimi bilmiyorsun diyor. 10 gün sonra ofisini açacak git onunla ilgilen diyorum yapılacak çok iş var, inat etti hepsini halledicem diyor. Vallahi bıktım ya.. Çocuğum doğdu doğacak stresten sevinemiyorum bile, anca sinir boşalması yaşar hüngür hüngür ağlarım.

Babam ayrı dert eşim ayrı dert. Kardeşim son çocuk olduğu için biraz özgür ruhlu okulda da evde de sorun oluyor. Babam da genç delikanlı değil, yoruluyor o yüzden annemin kalmasını istemiyor yorulduğu için.
Eşime de annemin gelmesini teklif ettim, anne baba çocuk olarak üçümüz idare edebiliriz diyor. Annemi bizde de istemiyor yani ve buna çok üzüldü annem. Bize en çok destek olan insan. Ne yapacağımı bilmiyorum, bazen keşke evlenmeseydim bile diyorum psikolojik olarak iyi değilim artık. Uykusuzluk bir yandan, beden yorgunluğu bir yandan, psikolojik yorgunluk bir yandan. Kendimi çok yıpranmış hissediyorum..

Sayende öğrendim ben de Allah'tan gece sancı geldi belki senin de gelir bitanem. Şükür kurtuldum suni sancıdan ama dün üçten beri uyumadım dikişlerim ağrıyor
Ne güzel faydası dokunduğuna sevindim. İnşallah bir an önce geçer dikiş ağrıların da canım. Keşke biraz dinlenseydin diyeceğim ama insan bir an önce gelsin istiyor artık.
Ben az önce uyandım biraz uyudum. Şimdi birşeyler atıştırıp merdiven inip çıkıcam. Arada karnım ağrıyor, bir değişik oluyorum sancı mı geliyor ne oluyor anlamıyorum saf oldum

Kulaklığı takıp hareket edicem biraz kafam dağılır belki. Bir doktor doğum cinsel bir hazdır, kadın bundan ağrı acı duymamalıdır normal şartlarda diyordu. Biz stres vs yaptığımız için gevşeyemiyormuşuz. İnşaallah gerçekten ağrısız sızısız doğum diye bişey vardır.
Hafif sancı gelsin hemen duşa da giricem. Bebeğimin sağlığı ile ilgili en ufak şey olursa bu sefer kötü bir insan olurum, eşimin çekeceği var benden. Hareket ediyor mu diye bakıyorum sürekli, dürtüp duruyorum çocuğu Biraz hareketsiz hissediyorum nabzını sayıcam steteskopla kendi nabzımı duyuyorum heyecandan.

Gündüzleei bebek arabasıyla geceleri normal arabayla gezince çocuk uyuyo saf olduk saf
Valla ellerinde maskara oluyoruz parmaklarında oynatıyorlar şimdiden sıpalar

Valla önerilmiyor da katıla katıla ağlarsa yaparım napayım ama alışırsa bebek arabasının tekerlerini her akşam silmek sıkıntı

Çocuklar durmuyor babalar rahat bizimki de okuldan geldi iki pış pışladı yemek yedi yallah maç izlemeye Gelmiş az önce ikinizi de çok özledim diyor e gitmeseydin anacım
Geçen gün çocuğa hiç bakamıyorsun max 1 saat diyorum napayım mememden süt gelmiyor diyor

Benim 2,5 ay oldu da prematüre olduğu için çok oralara göre gidemiyorum ya Çoğalması gerekince bizimkiler zaten bize anons geçer bence çığlıklarıyla

Bende sabahları genelde fazla süt veriyorum ve dediğin gibi uyumuyor gazdan. Acaba sütümden mi diye düşündüm senin gibi. Ama rezene içiyorum hergün, kimyon yiyorum. Gaz yapacak şeylerden uzak duruyorum daha napabilirim ki bilemedim

Hamileyken bebek karnımda etkilenir diye tutmaya çalışıyordum kendimi umarım şimdi etkilenmezdir. Bu arada burun açma için süt damlat masaj yap dediler denedim az da olsa açılma oldu

Bende rezene kimyon anason karıştırıp içiyorum. Kızıma da veriyorum 2 çay kaşığı bugün denedim faydası olmuştur herhalde

2 kişi idare etmek çok zor. Benim eşim her işi yapabilen biri ama yetemiyor. Şu an ev temizlenecek mutfak toplanacak. Yarın ise gidecek yeni uyuyabildi oda anlayacak doğumdan sonra emin ol. Biri evde olsada yemek yapsa diye düşünüyorum. Sabah eşim ise gitti doğru düzgün bir şey yiyemedim.

Eşim illa benim dediğim olacak diyor hiç empati yapmıyor ciddi ciddi bozuluyorum artık. Anlar mı acaba diyordum ama annenin de gelmesini istemiyorum dediği an birden soğudum diyebilirim. Sanki annem birşey yapmış gibi. Annem hakkında konuştu falan. Sinirim bozuldu. Ailelerin eşlerin arasını açmaması lazım aslında. Milletin kayınvalidesi herşeyine karıştır ortalığı karıştırır yine de baş tacı olup anne yerine konur, bize maddi manevi bütün desteği veren annem kötü oldu. 1 senede daha birbirimizi yeni tanıyoruz ama ben böyle devam edemem gibi geliyor çünkü eşim düzeleceğe benzemiyor. Hiç sevmezdim iki de bir ayrılık lafını edenleri acaba onları mı kınadım diyorum...

Ay bilemedim ki bol bol dua et doğum sırasında eşin için kalbine yumuşaklık versin Allah. Biraz sabret doğumdan sonra anlayacak o her şeyin kolay olmadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…