Geçmiş olsun, çabucak iyileşip toparlanır inşallah. Allah şifa versin.Bizim de maalesef hastaneye yatış yapıldı. Acil dr ciğerleri dolu dedi Akciğer filmi çekildi. Kendi çocuk Dr ile görüşüp Zatürreeye dönmesin diye yattık küçük olduğu için. Servisteyiz ben de yanında kalıyorum. Antibiyotik ve serum veriliyor. Yarın kendi Dr görecek iste. Büyük çocuklarım annemle. Gülerek çıkalım da inşallah başka hiçbir şey istemiyorum.. kendimi ayakta tutmaya çalışıyorum.
Ağız hareketinden dolayı bi bağlantı var demek istediler sanırım. Uyutmaya çalışırken, ağladığında arada veriyorum ben de mecbur. Normal zamanda versek de almıyor.Bana da doktor tavsiye etti prematüre olduğu için çeneyi güçlendiriyormuş. Emzik konusunda herkes farklı görüşte aslında. Sigaraya yatkınlığı etkileyeceğini sanmıyorum ya. Yani emzik bağımlısı ise de kişilikten demek ki bağımlılık eğilimi vardır öyle olabilir. Kuzey mesela keyfi alıyor bağımlısı değil.
Ben de lansinoh var. Hiç sevemedim. Hastane tipi kiraladım. Sanırım memeden kaynaklı evet daha iyi ama elimle daha çok çıkıyor gerçektenEmzirdiğin içindir kuzum. Ben hep sağım yaparak veriyorum emmedigi için yeni sağım yapsam bile 2 saat sonra rahatsız etmeye başlıyor. Makineler boşaltamıyor gerçekten
Daha iyi ama göğüs ağrısı yapısı ile alakalı bence.Hastane tipi kiralasan canım onlar daha ii bosaltiyormus..biberonla mi veriyorsun?
Canım çok geçmiş olsun. Amin inşallahBizim de maalesef hastaneye yatış yapıldı. Acil dr ciğerleri dolu dedi Akciğer filmi çekildi. Kendi çocuk Dr ile görüşüp Zatürreeye dönmesin diye yattık küçük olduğu için. Servisteyiz ben de yanında kalıyorum. Antibiyotik ve serum veriliyor. Yarın kendi Dr görecek iste. Büyük çocuklarım annemle. Gülerek çıkalım da inşallah başka hiçbir şey istemiyorum.. kendimi ayakta tutmaya çalışıyorum.
Saglık ocağındaki doktor ve hemşire emziği tavsiye etmedi. Gittiğimizde kızımın ağzında emzik vardı, Uyardılar, Damak yapısını bozuyor, ilerde orta kulak iltihabına sebeb oluyor, büyüdüğünde de ağız hareketinden dolayı bağımlılık olduğundan sigaraya yatkın oluna bildiğini söyledi.
Bu bilgiler doğru değil kızlar. Evet oral dönem saplantısı olan bireylerde ilerleyen yaşlarda sigara kullanımı olabilir. Aynı şekilde oral yani ağız bölgesi ile alakalı olarak gevezelik, yalan söylemek gibi davranışlarda gözlemlenebilir. Ancak bunu emzik yapamaz. Hatta bebek istiyor ve siz emzik vermiyorsanız yoksunluk çeker ve yine saplantı oluşturabilir. Yani kısacası saplantı oluşmaması için en iyisi ne fazlasını vermek ne yoksun bırakmamak lazım. Emzik emmez parmağını emmeye alışır bu da ayrı bir risk ve Bıraktırmak daha zordur. Ayrıca dünya sağlık Örgütü emzik kullanımını öneriyor. Ani bebek ölümlerini engelliyormuş. Benim kızımda emzik almıyordu. Bu bilgiler ile tutturmaya çalışıyordum bir süredir. Şimdi alıyor. Sadece uykuya geçişte kullanıyoruzYaa araştırmaya bak ya sigara ile bağlantısı ne kadar değişik.. aman kızım iyi ki tutmuyorsun o zaman annecim
Emzik konusunda bilgi kirliliği çok canım ya. Kuzey de keyfi alıyor. Memede süt olmayınca kızıyor ama emzikte bi beklentisi olmuyor. Bende uyku için emmek istediğinde süt yoksa memede sinirlenip reddeder diye emziği verip göğsüme yapıştırıyorum öyle sallanıyorum uyuyor. Arada bir gerçekten cankurtaran gibi oluyor emzikBu bilgiler doğru değil kızlar. Evet oral dönem saplantısı olan bireylerde ilerleyen yaşlarda sigara kullanımı olabilir. Aynı şekilde oral yani ağız bölgesi ile alakalı olarak gevezelik, yalan söylemek gibi davranışlarda gözlemlenebilir. Ancak bunu emzik yapamaz. Hatta bebek istiyor ve siz emzik vermiyorsanız yoksunluk çeker ve yine saplantı oluşturabilir. Yani kısacası saplantı oluşmaması için en iyisi ne fazlasını vermek ne yoksun bırakmamak lazım. Emzik emmez parmağını emmeye alışır bu da ayrı bir risk ve Bıraktırmak daha zordur. Ayrıca dünya sağlık Örgütü emzik kullanımını öneriyor. Ani bebek ölümlerini engelliyormuş. Benim kızımda emzik almıyordu. Bu bilgiler ile tutturmaya çalışıyordum bir süredir. Şimdi alıyor. Sadece uykuya geçişte kullanıyoruz
Haklısın canım doğru kullanımda hayat kurtarırmış. Ben çok araştırdım. Duru da uzun süre kabul etmedi ama ben çok yoruldum. Emzik vermediğim sürede uykuya geçsin diye bize zor olacak alışkanlıklarla uyumaya başlamıştı. Kucakta ayakta yürüyerek arabada …. gibi gibi. Bunu yapmaktansa emziği uyku ile bağdaştırıp yatağında kendi kendine uyuması daha masum geliyor bana. Umarım başarabilirim şimdilik iyi gidiyoruz. Uyku sinyallerini gördüğümde yatağına yatırıp emziği veriyorum tık gözler kapanıyorEmzik konusunda bilgi kirliliği çok canım ya. Kuzey de keyfi alıyor. Memede süt olmayınca kızıyor ama emzikte bi beklentisi olmuyor. Bende uyku için emmek istediğinde süt yoksa memede sinirlenip reddeder diye emziği verip göğsüme yapıştırıyorum öyle sallanıyorum uyuyor. Arada bir gerçekten cankurtaran gibi oluyor emzik
Yenidoğan döneminde ilk 3 ayda cok zor bu hastalık ya önlem amaçlı tutuluyor ciğerleri çok narin olduğu için geçmiş olsun çokBizim de maalesef hastaneye yatış yapıldı. Acil dr ciğerleri dolu dedi Akciğer filmi çekildi. Kendi çocuk Dr ile görüşüp Zatürreeye dönmesin diye yattık küçük olduğu için. Servisteyiz ben de yanında kalıyorum. Antibiyotik ve serum veriliyor. Yarın kendi Dr görecek iste. Büyük çocuklarım annemle. Gülerek çıkalım da inşallah başka hiçbir şey istemiyorum.. kendimi ayakta tutmaya çalışıyorum.
Ben emzik seviyorum uyku geçişi olarak bence cok guzel bi araç, tabiki gün içinde devamlı emme durumu olmasını ıstemem ama uyku ıcın sakınlestırıcı bişey resmenHaklısın canım doğru kullanımda hayat kurtarırmış. Ben çok araştırdım. Duru da uzun süre kabul etmedi ama ben çok yoruldum. Emzik vermediğim sürede uykuya geçsin diye bize zor olacak alışkanlıklarla uyumaya başlamıştı. Kucakta ayakta yürüyerek arabada …. gibi gibi. Bunu yapmaktansa emziği uyku ile bağdaştırıp yatağında kendi kendine uyuması daha masum geliyor bana. Umarım başarabilirim şimdilik iyi gidiyoruz. Uyku sinyallerini gördüğümde yatağına yatırıp emziği veriyorum tık gözler kapanıyor
Kuzum pişik için çinko içerikli krem öneriyorlar hamezinc gibi.Yaa bende istiyorum suyu çok seviyor. Dün pişiği var diye kovaya su koyup belden aşağı soktuk. Bi keyiflendi çıkarınca ağladı bi kere daha soktuk
Evet evet bende şu an onu kullanıyorum 10 tane almıştım 0-3 ay şimdi 3-6 ay alacağım bi 10 tane zaten 5li satılıyor beyaz olanlar hem yumuşacık hem de ucuzKızlar cıtcıtlı body alacak olursanız hb de june markasının bodylerını tavsıye ederim ebebege göre de indirim fln denk gelırse daha ucuz
Kız Kuzey'i lavaboda tutamam benKuzum pişik için çinko içerikli krem öneriyorlar hamezinc gibi.
Bir de ben kaka yaptığında lavaboda su ile yıkıyorum poposunu daha iyi oluyor bence yani büyüdükçe zor olur ama yapmaya çalışacağım
Evet evet bende şu an onu kullanıyorum 10 tane almıştım 0-3 ay şimdi 3-6 ay alacağım bi 10 tane zaten 5li satılıyor beyaz olanlar hem yumuşacık hem de ucuz
Galiba gaza da iyi geldi bizimYaa bende istiyorum suyu çok seviyor. Dün pişiği var diye kovaya su koyup belden aşağı soktuk. Bi keyiflendi çıkarınca ağladı bi kere daha soktuk
Ölçümü nerden yaptın? Eğer alından ise tam doğru olmayabiliyor birkaç kere farklı noktasından tekrar bak istersenKızlar 37.3 derece ateşi var hastaneye gotureyim mi ne yapayım
Oral dönemi tam atlatamadığı için onun devamını sigarayla sağlıyor deniliyorYaa araştırmaya bak ya sigara ile bağlantısı ne kadar değişik.. aman kızım iyi ki tutmuyorsun o zaman annecim
Koltukaltından yaptıkÖlçümü nerden yaptın? Eğer alından ise tam doğru olmayabiliyor birkaç kere farklı noktasından tekrar bak istersen
Başka bi sıkıntısı var mı ki canım? Gaz sıkıntısı da anlık huysuzluk ağlama da bazen çıkarıyor ateşini. 37.3 çok değil oda sıcaklığı iyiyse üşümeyeceği şekildeyse bi üstünü çıkar bitek kolsuz body ile kalsın. Ya da ılık duş aldır tekrar bakKızlar 37.3 derece ateşi var hastaneye gotureyim mi ne yapayım
Sabah 6 dan beri uyumuyor 1 saat anca uyumustur misafir vardı onlar gittikten sonra delirdi emmiyor mama veriyorum bende ağlayıp ateşi yukselmesin diyeBaşka bi sıkıntısı var mı ki canım? Gaz sıkıntısı da anlık huysuzluk ağlama da bazen çıkarıyor ateşini. 37.3 çok değil oda sıcaklığı iyiyse üşümeyeceği şekildeyse bi üstünü çıkar bitek kolsuz body ile kalsın. Ya da ılık duş aldır tekrar bak
Hııh dün de bende dün aynısını yaşadım ev kalabalıktı gittiler ağlama krizleri süt gelmiyor diye sinirlenmeler ateşi 37.2 çıktı ama ağlayıp zorlamaktan olduğunu bildiğim için üstünü çıkardım ferahlattım düştü. Suyu seviyorsa ılık duş iyi gelir rahatlar uyur.Sabah 6 dan beri uyumuyor 1 saat anca uyumustur misafir vardı onlar gittikten sonra delirdi emmiyor mama veriyorum bende ağlayıp ateşi yukselmesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?