2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar yazışmaları okudum ancak yazabildim. Bizde de 3 gündür kusma çok artmıştı. Pötürcüklü kustuğu da oluyordu. Direk süt gibi kustuğu da oluyordu. Her beslenme sonrası 3-4 kez kusmaya başlamıştı bazen artıyordu bu kusma sayısı. Türkiye’den bir ebeye danıştım 30 yıllık yeni doğan hemşiresi şöyle söyledi. 1.si çocuk üşüyor olabilir dikkat et dedi 2.si sen ayaklarını ve memelerini kesinlikle üşütmüyeceksin dedi. 3.sü gaz yapan tüm besinlerden uzak dur gazı çıkartmazsa bebeği kusturur dedi. 4.sü çok fazla emziriyorsundur. Emzirme süresini ve aralığını değiştir dedi mesela 45dk da bir 6 dakika emzir 4 saat bunu uygula kusmaz yada bir kere çok az kusarsa 1 saatte bir 5bir meme 5 bir meme 10 dk emzir dedi. Bir iki gün boyunca buna devam et kusma tamamen kesilirse normal düzende emzirmeye veya mama vermeye dönebilirsin herşeye rağmen kusuyorda bağırsakta bir enfeksiyon veya bir besin alerjisi söz konusu olabilir o zaman yüz yüze bir doktor görsün dedi. Biz bugün bebeği sıcak tutmaya dikkat ettik. Ayrıca emzirme süresini onun söylediği şekilde düzenledik. Anne için aşırı zor oluyor onu söyliyim hem kısa emdiği için uykuya dalması zorlaşıyor hemde emmediği için oyalamak gerekiyor. Ama şuan daha iyi bir küçük tortulu kusmuk geldi birde yine çok az süt gibi kusmuk geldi sanırım 14-15saat olmuştur bunu uygulayalı bizde işe yaradı gibi isterseniz sizde deneyin. Ayrıca bol su tüketmemiz gerekiyormuş kızlar ihmal etmeyin

Yeni fitili takımlar tutumlar felan gelmiş onlardan alayım diyorum bir kaç tane de bugün teyzeme gittik 3 saatte 2 takım değiştirince bana yedek alış veriş şart oldu b.klu donlara da çok para vermek istemiyorum
Bende yenı aldım ıkı uc takım lcw cark mark derken 200 210 tl cıvarı takımlar aldım mağaza bakmıyorum hıc zaten
June da baya yazlık da var ama beden kestıremıyorum yoksa alırım

Düzelince açtırır sanırım benim bir kere oldu ondan korktum.şu spirali taktırana kadar korkudan ölücem sanırım.kadın doğumcu 3aydan sonra takılıyor dedi ama salı günü aşıya götürünce takılmasını isticem.her an hamile olabilirim kafasında yaşamak istemiyorum Allahım isteyene versin

Yaa araştırmaya bak ya sigara ile bağlantısı ne kadar değişik.. aman kızım iyi ki tutmuyorsun o zaman annecim
Kızlar bu dedikleriniz gelişim psikolojisinde Freud'un Psikanalitik yaklaşımının psikoseksüel gelişim kuramı. Bu bir kuram, araştırma değil ama psikolojide genel kabul görmüş. İlle de böyle olur, olmaz, olacak diye bir şey yok Freud kişiliği ilk 6 yılda çocukluk yaşantıları ile oluşturduğu için böyle der. Sadece emzik, biberon olarak da algılamayın bu kuramı memeden ayrılmayan bebek de aynı kategoride çok beslenip kusan bebekler mesela bu yaklaşıma göre maymun iştahlı, doyumsuz, kıymet bilmeyen tipler de olabilir. Dediğim gibi bu psikolojideki biiiir sürü kuramdan sadece biri Adler'de de doğum sırası vardır mesela o da aile içindeki doğum sırasınıza göre kişilik hakkında yorum yapar gibi gibi gibi

Çok teşekkürler canım... ebe haklı belki fazla emiyor.. sistem çok güzel mutlaka denicem..

Açken Kuzey de öyle kocaman açıp açıp yakalamaya çalışıyor onla oyalanmıyor hiç Keyfi meme istediği zamanlar işe yarıyor. Bazen ben uyuyorum annemler emzikle uyutuyor

Sabah 10da randevumuz az önce emdi yine az birşey kustu bana sanki reflüsü var gibi de geliyor. Süt kusmuyor mide suyu geliyor şeffaf. Külot bez bir kere taktım gece denemeyim dedim yarın gün içinde bakıcam. Ama kullanışlı gibi geldi. Belini sağlam yapıcam kulaklar oynamasın diye çocuun karnını sıkıyorum normalde. Külot bezi çektim bitti göbeği rahat etti. Bi tık da büyük almıştım çişler de yapışmadı tenine iyi gibi bakalım.

Bende öyle düşünmüştüm emziğe özel bi durum değil. Acıkınca tepinerek ağlayan bebek nasıl olurmuş sonra Ay 2 gündür yeni başladı eskiden ağlıyordu da,normal ağlıyordu. 2 gündür kıpkırmızı oluyor dün akşam rengi mamanın yarısında anca açıldı öyle kızardı ki dalga dalga kayboldu uğunuyor ayaklarını vuruyor. Mama işi en çok bu durumda zorluyor meme olsa ver geç o mama olana kadar tükeniyoruz

Damaklı mı kullanıyorsun sen canım? Kuzey damaklı almadı Aventin yuvarlak uçlusunu tutuyor

Bende yenı aldım ıkı uc takım lcw cark mark derken 200 210 tl cıvarı takımlar aldım mağaza bakmıyorum hıc zaten
June da baya yazlık da var ama beden kestıremıyorum yoksa alırım
Çok uygun almışsın kız helal Lcw güzel oluyor tulumları felan

Aventın kuzum damaksız armut tıpı de degıl , ultra air soft fln olanları varya ondan düz ucu yanı
Benimde ondan aynıymış o zaman. Ya bi tummy time yapamıyoruz çok ağlıyor hiçbişey umursamıyor. Normalde yatarken kartlar sesli oyuncaklar ilgisini çekiyor ama yüzüstü sinirden gözü görmüyor. Omuzları dikleştirip başı kaldırmayı anca sinirden zorlarken bir kere yapıyor bırakıyor sonra. Nasıl keyiflendirebilirim bilemedim

Hadi bir şey çıkmaz inşallah Külot bez kullanışlı ise iyi olur en azından gece yatarken felan takılır

Dur daha yenı basladık hemen of benımse maddıyat olmasa enn sevdığım konu sureklı bı alısverıs halınde olmak

Aaa indirim diyince de ben bilirsin
Valla dediğin gibi maddiyat zorlamasa sürekli alırım öyle bir sevda Şu an yeteri kadar var, maddiyat olsa haddinden fazla olurduAma gezerek almayı da sevmiyorum online alışverişin kölesi olmuşum

Biz de öyle tummy timeda etkinlik kart felan yok sadece yüzüstü koyuyorum kafasını kaldırmaya çalışıyor kaldırıyor da ama sinirden düzelmeye çalışırken hatta kalkmak için yırtınıyor kafası ile poposunu da kaldırıyor
Bende etkinlik yapmayı önemsemiyorum önemli olan yüzüstü durması günlük durma süresi uzasa yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…