Cok teşekkür ederimGecmis olsunc canimm tez zamanda iylesir insallah
Bizde uykuya düşkünlük yok ama kusması çok. Emdikten sonra , yatarken, kucaktayken, bazen az, bazen apız dokusu, bazen peynir kıvamı, bazen fışkırtarak kusuyor. Doktor ve sağlık ocağı fazlasını kusuyordur dediler.
Kızlar yazışmaları okudum ancak yazabildim. Bizde de 3 gündür kusma çok artmıştı. Pötürcüklü kustuğu da oluyordu. Direk süt gibi kustuğu da oluyordu. Her beslenme sonrası 3-4 kez kusmaya başlamıştı bazen artıyordu bu kusma sayısı. Türkiye’den bir ebeye danıştım 30 yıllık yeni doğan hemşiresi şöyle söyledi. 1.si çocuk üşüyor olabilir dikkat et dedi 2.si sen ayaklarını ve memelerini kesinlikle üşütmüyeceksin dedi. 3.sü gaz yapan tüm besinlerden uzak dur gazı çıkartmazsa bebeği kusturur dedi. 4.sü çok fazla emziriyorsundur. Emzirme süresini ve aralığını değiştir dedi mesela 45dk da bir 6 dakika emzir 4 saat bunu uygula kusmaz yada bir kere çok az kusarsa 1 saatte bir 5bir meme 5 bir meme 10 dk emzir dedi. Bir iki gün boyunca buna devam et kusma tamamen kesilirse normal düzende emzirmeye veya mama vermeye dönebilirsin herşeye rağmen kusuyorda bağırsakta bir enfeksiyon veya bir besin alerjisi söz konusu olabilir o zaman yüz yüze bir doktor görsün dedi. Biz bugün bebeği sıcak tutmaya dikkat ettik. Ayrıca emzirme süresini onun söylediği şekilde düzenledik. Anne için aşırı zor oluyor onu söyliyim hem kısa emdiği için uykuya dalması zorlaşıyor hemde emmediği için oyalamak gerekiyor. Ama şuan daha iyi bir küçük tortulu kusmuk geldi birde yine çok az süt gibi kusmuk geldi sanırım 14-15saat olmuştur bunu uygulayalı bizde işe yaradı gibi isterseniz sizde deneyin. Ayrıca bol su tüketmemiz gerekiyormuş kızlar ihmal etmeyinYa kızlar, emme sonrası kusma çok arttı bizde. Bugün iki kere çok fazla derece de kustu peynir gibi... emzirme sonrasi dik tutuyorum gaz da cikariyoruz ama iki gündür arttı bu kusmaları.. burunda tıkalı.. ayrıca uykuya düştü çocuk.. emiyor emiyor ama kusuyor yeterli besin alıyor mu emin de olamıyorum.. babamiz yok şehir dışında salı gelecek şimdi görürsem mi doktora..
Bende yenı aldım ıkı uc takım lcw cark mark derken 200 210 tl cıvarı takımlar aldımYeni fitili takımlar tutumlar felan gelmiş onlardan alayım diyorum bir kaç tane debugün teyzeme gittik 3 saatte 2 takım değiştirince bana yedek alış veriş şart oldu b.klu donlara da çok para vermek istemiyorum
Düzeldi çok şükür üzerini incelttik. Aslında hep ince giydiriyorum ama kalabalıkta çok terledi sanırımFlowervillage nasıl oldu bebiş
Düzelince açtırır sanırımCanım bilmiyorum ki süreç nasıl ilerleyecek. Önce bi bebişi rahatlatalım bakalım. Süt yumurta yemeyince düzelecek mi bilmiyorum ki. Dr da bi tarih vermedi diyet açmak için. Canım benim bazen hiç akıntım yok günlerce. Sonra bi bakıyorum gelmiş.bakmıştım olabilir yazıyordu internette
Yaa araştırmaya bak ya sigara ile bağlantısı ne kadar değişik.. aman kızım iyi ki tutmuyorsun o zaman annecim
Bu bilgiler doğru değil kızlar. Evet oral dönem saplantısı olan bireylerde ilerleyen yaşlarda sigara kullanımı olabilir. Aynı şekilde oral yani ağız bölgesi ile alakalı olarak gevezelik, yalan söylemek gibi davranışlarda gözlemlenebilir. Ancak bunu emzik yapamaz. Hatta bebek istiyor ve siz emzik vermiyorsanız yoksunluk çeker ve yine saplantı oluşturabilir. Yani kısacası saplantı oluşmaması için en iyisi ne fazlasını vermek ne yoksun bırakmamak lazım. Emzik emmez parmağını emmeye alışır bu da ayrı bir risk ve Bıraktırmak daha zordur. Ayrıca dünya sağlık Örgütü emzik kullanımını öneriyor. Ani bebek ölümlerini engelliyormuş. Benim kızımda emzik almıyordu. Bu bilgiler ile tutturmaya çalışıyordum bir süredir. Şimdi alıyor. Sadece uykuya geçişte kullanıyoruz
Kızlar bu dedikleriniz gelişim psikolojisinde Freud'un Psikanalitik yaklaşımının psikoseksüel gelişim kuramı. Bu bir kuram, araştırma değil ama psikolojide genel kabul görmüş. İlle de böyle olur, olmaz, olacak diye bir şey yokOral dönemi tam atlatamadığı için onun devamını sigarayla sağlıyor deniliyormesela tuvalet eğitiminde de sıkı katı eğitim verilen çocuklar ileride pinti temizlik hastası, takıntılı, titiz, cimri olurken aşırı rahat bırakılan çocuklar da vurdumduymaz, rahat umursamaz oluyormuş
Benimde almam lazim ya off ne zormus surekli.dolap yenileBende yenı aldım ıkı uc takım lcw cark mark derken 200 210 tl cıvarı takımlar aldımmağaza bakmıyorum hıc zaten
June da baya yazlık da var ama beden kestıremıyorum yoksa alırım
Çok teşekkürler canım... ebe haklı belki fazla emiyor.. sistem çok güzel mutlaka denicem..Kızlar yazışmaları okudum ancak yazabildim. Bizde de 3 gündür kusma çok artmıştı. Pötürcüklü kustuğu da oluyordu. Direk süt gibi kustuğu da oluyordu. Her beslenme sonrası 3-4 kez kusmaya başlamıştı bazen artıyordu bu kusma sayısı. Türkiye’den bir ebeye danıştım 30 yıllık yeni doğan hemşiresi şöyle söyledi. 1.si çocuk üşüyor olabilir dikkat et dedi 2.si sen ayaklarını ve memelerini kesinlikle üşütmüyeceksin dedi. 3.sü gaz yapan tüm besinlerden uzak dur gazı çıkartmazsa bebeği kusturur dedi. 4.sü çok fazla emziriyorsundur. Emzirme süresini ve aralığını değiştir dedi mesela 45dk da bir 6 dakika emzir 4 saat bunu uygula kusmaz yada bir kere çok az kusarsa 1 saatte bir 5bir meme 5 bir meme 10 dk emzir dedi. Bir iki gün boyunca buna devam et kusma tamamen kesilirse normal düzende emzirmeye veya mama vermeye dönebilirsin herşeye rağmen kusuyorda bağırsakta bir enfeksiyon veya bir besin alerjisi söz konusu olabilir o zaman yüz yüze bir doktor görsün dedi. Biz bugün bebeği sıcak tutmaya dikkat ettik. Ayrıca emzirme süresini onun söylediği şekilde düzenledik. Anne için aşırı zor oluyor onu söyliyim hem kısa emdiği için uykuya dalması zorlaşıyor hemde emmediği için oyalamak gerekiyor. Ama şuan daha iyi bir küçük tortulu kusmuk geldi birde yine çok az süt gibi kusmuk geldi sanırım 14-15saat olmuştur bunu uygulayalı bizde işe yaradı gibi isterseniz sizde deneyin. Ayrıca bol su tüketmemiz gerekiyormuş kızlar ihmal etmeyin
Açken Kuzey de öyle kocaman açıp açıp yakalamaya çalışıyor onla oyalanmıyor hiçOf benimki emziğin amacını kavrayamıyor süt gelmeden neden emeyim ki kafasında dnsn bi de tutarken ağzını meme alır gibi kocaman açıyor ağzına meme girmeyince tam adapte olamıyor gibiuyumaya çalışırken vereyim dedim gözleri açıldı ters etki yaptı.
Ne güzel ya benimki hep kucakta dalıyor uykuya, bendeyse memede zatenDaha yatağında daldığını göremedik, ama bazen uyanıp geri dalıyor galiba az önce üç saat öyle uyudu en azından
Sabah 10da randevumuz az önce emdi yine az birşey kustu bana sanki reflüsü var gibi de geliyor. Süt kusmuyor mide suyu geliyor şeffaf. Külot bez bir kere taktım gece denemeyim dedim yarın gün içinde bakıcam. Ama kullanışlı gibi geldi. Belini sağlam yapıcam kulaklar oynamasın diye çocuun karnını sıkıyorum normalde. Külot bezi çektim bitti göbeği rahat etti. Bi tık da büyük almıştım çişler de yapışmadı tenine iyi gibi bakalım.Yazarken tosun paşayı tutamayacağın aklıma gelmişti ama belki duşta felan yıkanır bende bizim oğlan büyüdükçe nasıl yıkarım diye düşünüyorum alıştı çünkü baya da seviyor sıpaBir de altını hep beşiğin alt değişim kısmında açıyorum oraya yattı mı anlıyor agu gugular başlıyor Bana da bi ablamdan 3 numara külot bez geldi 3 paket 3 numara ne zaman kullanılıyor
Gittin mi peki yarın mı gideceksin
Sorma ya bi de beğenip heves heves aldığım kıyafeti 3 kere anca giyiyor içimde kalıyorBenimde almam lazim ya off ne zormus surekli.dolap yenile
Bende öyle düşünmüştüm emziğe özel bi durum değil. Acıkınca tepinerek ağlayan bebek nasıl olurmuş sonraKızlar bu dedikleriniz gelişim psikolojisinde Freud'un Psikanalitik yaklaşımının psikoseksüel gelişim kuramı. Bu bir kuram, araştırma değil ama psikolojide genel kabul görmüş. İlle de böyle olur, olmaz, olacak diye bir şey yokFreud kişiliği ilk 6 yılda çocukluk yaşantıları ile oluşturduğu için böyle der. Sadece emzik, biberon olarak da algılamayın bu kuramı memeden ayrılmayan bebek de aynı kategoride çok beslenip kusan bebekler mesela bu yaklaşıma göre maymun iştahlı, doyumsuz, kıymet bilmeyen tipler de olabilir. Dediğim gibi bu psikolojideki biiiir sürü kuramdan sadece biri Adler'de de doğum sırası vardır mesela o da aile içindeki doğum sırasınıza göre kişilik hakkında yorum yapar gibi gibi gibi
Damaklı mı kullanıyorsun sen canım? Kuzey damaklı almadı Aventin yuvarlak uçlusunu tutuyorKuzum tedavülden kalkacak bi emzık degıl ben oglumada 5 sene önce aynı emziği aldım sımdı hala var ha ben aldım yedek 0-6 ay hem 3 ayda bir değiştirmek gerekıyor hemde kaybolma durumunda sıkıntıya girmemek için ki kaybettik suan 3 tane emzık var yedek almısım ıyıkı nette yarı fıyat
Çok uygun almışsın kız helalBende yenı aldım ıkı uc takım lcw cark mark derken 200 210 tl cıvarı takımlar aldımmağaza bakmıyorum hıc zaten
June da baya yazlık da var ama beden kestıremıyorum yoksa alırım
Dur daha yenı basladık hemen ofBenimde almam lazim ya off ne zormus surekli.dolap yenile
Aventın kuzum damaksız armut tıpı de degıl , ultra air soft fln olanları varya ondan düz ucu yanıDamaklı mı kullanıyorsun sen canım? Kuzey damaklı almadı Aventin yuvarlak uçlusunu tutuyor
Aaa indirim diyince de ben bilirsinÇok uygun almışsın kız helalLcw güzel oluyor tulumları felan
Benimde ondan aynıymış o zaman. Ya bi tummy time yapamıyoruz çok ağlıyor hiçbişey umursamıyor. Normalde yatarken kartlar sesli oyuncaklar ilgisini çekiyor ama yüzüstü sinirden gözü görmüyor. Omuzları dikleştirip başı kaldırmayı anca sinirden zorlarken bir kere yapıyor bırakıyor sonra. Nasıl keyiflendirebilirim bilemedimAventın kuzum damaksız armut tıpı de degıl , ultra air soft fln olanları varya ondan düz ucu yanı
Hadi bir şey çıkmaz inşallahSabah 10da randevumuz az önce emdi yine az birşey kustu bana sanki reflüsü var gibi de geliyor. Süt kusmuyor mide suyu geliyor şeffaf. Külot bez bir kere taktım gece denemeyim dedim yarın gün içinde bakıcam. Ama kullanışlı gibi geldi. Belini sağlam yapıcam kulaklar oynamasın diye çocuun karnını sıkıyorum normalde. Külot bezi çektim bitti göbeği rahat etti. Bi tık da büyük almıştım çişler de yapışmadı tenine iyi gibi bakalım.
Dur daha yenı basladık hemen ofbenımse maddıyat olmasa enn sevdığım konu sureklı bı alısverıs halınde olmak
Valla dediğin gibi maddiyat zorlamasa sürekli alırım öyle bir sevdaAaa indirim diyince de ben bilirsin
Biz de öyle tummy timeda etkinlik kart felan yokBenimde ondan aynıymış o zaman. Ya bi tummy time yapamıyoruz çok ağlıyor hiçbişey umursamıyor. Normalde yatarken kartlar sesli oyuncaklar ilgisini çekiyor ama yüzüstü sinirden gözü görmüyor. Omuzları dikleştirip başı kaldırmayı anca sinirden zorlarken bir kere yapıyor bırakıyor sonra. Nasıl keyiflendirebilirim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?