2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aynı boydayız ben 55 kilo civarında dolanırım hep. Şu an 60 kiloyum göbeğim de çıktı bayaa daha 10+5’teyiz böyle giderse bayaa topalak bi hamile olcam
Yaa sende benim gibi kısa sürede fazla almışsın.
Bundan sonra dikkat edelim.
Çünkü bundan sonraki kilo artışları, bu ilk 3 ay dönemki kadar da olmayacak. Daha hızlı olacak.
Allah korusun bize de sağlık sıkıntısı yaratabilir.

Ben su tüketimini arttıracağım.
Meyve tüketimini de arttıracağım.
Yanıma yol arkadaşı buldukça yürüyüş yapayım diyorum , üşenmez isem.

Valla bende Mersin deyim devlet hastanesine gidiyorum doktorumdan çok memnunum şükür. Hamileliği öğrendiğimde beta 77 idi bebeği görene kadar her hafta çağırdı sürekli iyi düşünmem konusunda beni telkin etti bebeği gördük tek tek anlattı nasıl ilerleyeceğimizi hem her gitmemde bıkmadan usanmadan tek tek anlatıyor aklında soru işareti kalmaması için düşüncelerini soruyor. iğne kullanıyorum ben bitti demeden iğnen bugün bitiyordu iğne yazalım başka ilaçlarda eksik varsa söylemeden yazıyor. Geçtiğimiz haftalarda kıpkırmızı kanamam oldu acile başvurduk nöbetçi kadın doğum uzmanı kendi doktorum çıktı bebeği kalp atışını gösterdi sohbet etti. Yani bunları uzun uzun yazdım bende okuduklarıma şaşırdım kaldım ultrason görüntüsü vermeyi bırak bebeği göstermemek ne demek. Mersin ilçede oturuyorum (bazen doktorum izinli oluyor) ilçedeki gittiğim tüm kadın doğum doktorları çok ilgili kendi doktorum bir başka kızımda da gidiyordum bu gebeliğimdede de tercihim ondan yana.

Gece yemeyı bırakırsan dengelenır gece yemek cok aldırıyor ama ne guzel kı yıyebılıyorsun kuzum ben yıyememekten almadım

Süt insin diye bekleyeceğim o zaman
İnşallah büyür ve emzirme bitikten sonra bile öyle kalırlar çektiğim şu eziyetler karşılığında en azından meme kazanmış olayım
Ben sut ındıgınde sok gecırmiştim gözlerim yerınden fırlamıstı kılo aldıkca buyume olmustu bıraz benımde lımon kadardı abartısız bu arada normal olsa dahı asıl sutun ınmesı bır ıkı gunu buluyor ılk gelen de kolosturum yogun ve az oluyor oda bebıse yetıyor benım gıbı travma yasatmasınlar sonra sızede

Kızlar merhaba kilo alamayanlar kervanında bende varım hiç belli değil gebe olduğum
Ne güzel işte tadını çıkar bende kilo almadım ama dar giyince görüşüm belli
Bu arada sende hemşireydin sanırım aktif olarak çalışıyor musun canım?Bulunduğun birimden memnun musun ?

Canım ilk evlendiğimde seninkinden halliceydi bana da hamile kalınca görürsün nasıl büyüyor dediler.ilk hamileliğimde 6 aya kadar büyüme olmamış gibiydi 6 aydan sonra 85 bedene kadar çıktı. 75 beden büyük geliyordu hamile kaldığımda

Allah tan daha önce bilgilendirme kılavuzu vermişlerdi sağlık ocağından ordan okuyup öğrenmiştim bir de sağlık ocağındaki takibimi yapan ebe sürekli bilgilendirme yapıyordu. Kızımı emzireceğimde bazı kişiler ilk süt çocuğa verilmez sağ onu lavaboya falan dediler hiç kendimi anlatmakla uğraşmadan emzirmiştim kızımı. 10 tane çocuk tecrübesi de olsa herkes herşeyi doğru bilemeyebiliyor.

Tam kör cahillerimiş.kızımda kaç gün ilk süt geldi kendi annem sütün yok meme ucun yok diyip duruyordu.hiç dinlemedim bol bol emzirdim hatta yara olup kanasa da emzirdim hiç mamaya gerek olmadı.ama takdir eden oldu mu hayır sende ne çok seviyorsun emzirmeyi dedi insan lohusayken bari bunlarla uğraşmasa

Kuzum bu zamana kadar kimi gördüysem o kolostruma laf etti yetmez bu ne çocuk sarılık olacak mama verelim dediler hemen arkadaşlarım doğum yapar yapmaz üstelik bunu yapan da hastanelerdi bir de
O süreçlerden tırsıyorum cidden kimseye laf da anlatılmıyor kolayca atlatırız inşallah

Ayy ne güzeeeel darısı başıma
Sonradan sönme oldu mu peki ilk hallerine döndüler mi kaldılar mı yoksa

Ah ah canım lohusa diyen yok aldırış eden yok dinlensin kendi haline kalsın bebeğiyle diyen hiç yok umarım bunda farklı olur

Ah ah canım lohusa diyen yok aldırış eden yok dinlensin kendi haline kalsın bebeğiyle diyen hiç yok umarım bunda farklı olur
İnşallah canım sağol ama kimse değişmiyor ben değiştim.umursamıyorum artık İnşallah hepimizin lohusalığı iyi insanların yardımıyla sakince geçer

Ne güzel işte tadını çıkar bende kilo almadım ama dar giyince görüşüm belli
Bu arada sende hemşireydin sanırım aktif olarak çalışıyor musun canım?Bulunduğun birimden memnun musun ?
Evet çalışıyorum gebeyken çok zorlanıyorum hatta şuan poliklinikteyim canım sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…