2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim kartım kocaman oldu sanki, artık bariz farkeden var mı kızlarrrrrr.

Benim de karnım çıktı bayaa, gerçi kilo da aldım ama öyle löp löp yağlı karın değil sert bi göbek

Ben 6 haftalık fotosunu cekmıstım yan yana getırdım barız fark var

Ay kızlar 12+4 deyim ve karnım çıktı.
Hatta ben fazla kilo aldım.
Tam 4 kilo

1.67 boy - 47 kilo ile hamile kaldım.
Şuan 51 kilo geliyorum.

Hiç 50+ görmemiştim tartıda şimdiye kadar. Gebeliğe bağlı olduğuna eminim o yüzden.

Yalnız 3 ayda böyle aldıysam, 7 aydan sonra felaket kilo alırım, bu kadar almak sağlıklı değil. Bu nedenle artık dikkat etsem iyi olacak. Gece gündüz sürekli yiyorum. En azından gece yemek yemek yerine meyve falan yemeliyim, yürüyüş yapmalıyım vs.
Öneriniz var mı ?
Eylül grubuna da yazayım bari. Allah korusun gebeliğe bağlı şeker vs olabiliyormuş.

Canını sıkma hiç geç döllenme olmuştur sonradan yakalar haftasını

bende dün koştur koştur eve gittim yemek yapayım iftara diye bulaşıktı çamasırdı derken baya yoruldum ayakta kaldım ondan mı acaba dşye düşünüyorum
Olabilir çok ayakta kalmak etkiliyor galiba doğru canım benimde öylr gsaliba

Ben de öyle düşünmek istiyorum hani vücudum alıştı gibi ama yine de insan endişeleniyor… Küçülme yok da hassasiyet geçti. Böyle olup bebişi sağlıklı olan var mı aramızda acaba?
Benim ondan sonra biraz ağrıdı akşam yine boyutunda küçülme yok

Canım bende bursadayım benim haftam biraz ileri 14+6 bugün. Esentepe hastanesinde 2li test yaptırdım muayene ve kan tahlili için yanlış hatırlamıyorsam 785TL aldılar, bilgin olsun diye yazdım
Benım dediğim detaylı ultrason canım 20 li haftalarda yapılan ben ıkılı yaptırmayacagım

Kuzum ben hiç kilo almadım.160 cm boy 50 kilo ile gebe kaldım 49.5-50 kg geliyorum.
Yemekleri küçük porsiyonlarda yemeye çalışıyorum.Ekmek evde olduğum zamanlarda çok tahıllı yiyorum,çalıştığım günler hastanede pek dikkat edemiyorum o ayrı tabi.Ara öğün olarak gündüz Meyve ve kuruyemiş yiyorum akşam acıkırsam yoğurt ve kuruyemiş yemeye çalışıyorum.
Bulantım olduğu zamanlarda tuzlu salatalık iyi geliyor gece uyumadan onu yiyorum günde 2 lt su içmeye çalışıyorum bazen 1.5 lt oluyor ama zorluyorum.
Evde tatlı hamur işi vs. varsa az yiyorum.
Köpüş kızım var bir tane ilk zamanlar onunla yürüyüş yapıyordum ama 2-3 haftadır eşim çeker diye izin vermiyor sadece çalıştığım günler aktif olabiliyorum
Ama bence bahar geldi iftar sonrası yürüyüş yapmaya başlamak istiyorum kiloya bende çok takıntılıyım
Kilo almamama rağmen karnım büyüdü sen düşün

Canım kılon az boyun da ıyı kaldırırsın cok abartmamak tabıkı onemlı ama normal on kılo daha alsan kalan 6 ayda kafı

Boyuna göre hamile kalma kilon ve aldığın 4 kilo normal. Hamilelikte zayıf gebeler için kilo alımı normalmiş bende 52 kilo ile hamile kaldım 9+4 deyim 1 kilo aldım erken diye doktoruma danıştım zayıf gebeler için normal dedi. Sadce tatlı ve hamur işi türlerini tüketme aşırı derecede

Selam arkadaşlar gece grupta yazılanları okudum.Bende bir sağlık çalışanıyım sizlere yapılan davranışları elbette onaylamıyorum ama her sağlık çalışanı öyle değil belirtmek istiyorum.Doktorun da hemşirenin de diğer sağlık personelinin de iyisi de var kötüsü de bu sanırım karakter ve vicdan meselesi Türkiyede.
Bende isterdim her sağlık personeli profesyonel dürüst vicdanlı insanlar olsunlar ama olmuyor maalesef.
Ama siz de unutmayın işini seven iyi yapmaya çalışanlar da var.Umarım hep iyi insanlarla karşılarız.

Sans meselesı gercekten kuzum ıyı ınsana severek yapana denk gelmek cok onemlı bı olay

Kızlar benim memintolar aşırı zayıf olduğum için çok küçük ama baya yoklar sivilce gibi
Herkes hamile kalınca büyüyecek diyordu hep ona bel bağlamıştım ama yok hiç ama hiç büyümediler sadece acıyorlar biraz o kadar başka bir şey yok aynen duruyorlar öyle çocuk görse bu ne ya ben nereyi tutucam diyebilir
Erken mi acaba şimdi 8+4 bugün sonradan mı büyüyecek ki

Kuzum evet hamıleyken bellı bı hacım kazanabılıyolar ama asıl sut ındıgınde buyuyor

Kızlar tahminde bulunabilecek olan varmı.12+4 günlük

Eklentiler

• SAVE_20230323_130238.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 32

Canım kılon az boyun da ıyı kaldırırsın cok abartmamak tabıkı onemlı ama normal on kılo daha alsan kalan 6 ayda kafı

Ah kızlar
Kilo takıntım yok, Boyuma göre şuan mevcut kilomun da kötü olmadığını biliyorum. Ancak 3 ayda 4 kilo almak beni tedirgin ettirdi. Çünkü ilk 3 ayda genellikle kilo alımı olmazmış. Şimdiden böyle aldıysam - ileride çok aşırı alırım ve gebeliğe bağlı şeker vs olur diye korkuyorum. Bir de karnım devasa şişer ise diye korkuyorum ( çoğul gebelik gibi).
Benim kardeşimin 5 ayda olan karnı, benim 3 ayda mevcut.

İnşallah çok hızlı kilo almam
Bundan sonra biraz dikkat edeceğim

Aynı boydayız ben 55 kilo civarında dolanırım hep. Şu an 60 kiloyum göbeğim de çıktı bayaa daha 10+5’teyiz böyle giderse bayaa topalak bi hamile olcam

Kuzum evet hamıleyken bellı bı hacım kazanabılıyolar ama asıl sut ındıgınde buyuyor
Süt insin diye bekleyeceğim o zaman
İnşallah büyür ve emzirme bitikten sonra bile öyle kalırlar çektiğim şu eziyetler karşılığında en azından meme kazanmış olayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…