2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Eskiden evde sülalecek yaşandığı için bebekler ortada, bi o bi bu bakarak büyüyordu işte
Şimdi genelde anneyle baş başa oluyo ve daha yorucu
O yüzden şimdi tek bebek bakmak bile daha zor
Ben böyle düşünüyorum
Annemler bazen bizde kalıyo mesela. Fazladan 2 kişinin olması bile bendeki yorgunluğu sıfırlıyo nerdeyse

Her yerim tutuluyor neler çekiyorum. Ama uykusuz kalmaktan iyidir diyorum. Uyumuyor yatağında gece benim yanımda beni istiyorsa kalsın. Her şey onun istediği gibi olsun.
Ben de yanımda yatırıyorum diğer türlü çok zor oluyor.
Defalarca uyanınca bu sefer uykuya dalamiyorum. Ve o gün uykusuz isem günüm işkenceye dönüyor. Tek başıma bakıyorum iki aile de uzak bize.. bu sefer sövüyorum içimden onlara..

bizim de her iki taraf uzak, ben de günün yarısını kendime acıyarak geçiriyorum

Desteğim olsaydı 2.3 çocuk yapardım. Ee onlar da yok. 2.3 haftada bir gelip kalmadan gidiyorlar. Kızgınım o yüzden her 2 tarafa da bazen sevmelerin bile istemiyorum. Hak etmediklerini düşünüyorum.

Calpol verebilirsin uyumadan önce diş sancısı çekiyor
Verdim ama işe yaramıyor şimdi bir de tıkandı
Kabullendim artık,diş büyük ihtimal sürekli emmek istiyır gece birden çığlık atıp uyanıyor meme almadan rahatlamıyor ben de meme mi veriyorum 1 dakika olmadan uyuyor zaten sonra ya 5 dakika sonra ya yarım saat sonra ya 1 saat sonra aynı şeyi yaşıyoruz artık uyutmak için uğraşmıyorum ağladı an ağlıyorum mememi veriyorum uyuyup bırakıyorum bekliyorum 5 dakika sonra ne zaman isterse tekrar uyuyor kabullendiğim için gerilmiyorum artık aksine gündüz bu ara çok keyifli sürekli gülüyor

ah kızlar gerçekten aynıyız dün gece 1de kalkıp 4.5ta uyudu galiba benim bebiş gece uyanık kalıp gündüz uyumayı seviyor… kime çektiyse (ben de böyleyim)
ve galiba diş sorunu hepsini çıkarana kadar devam edecek yani 1-2 yıl

Ben artık gündüz uyusun diye kendimi paralamıyorum, iyice yoruluyor , pili bitiyor zaten meme ile uyuyor. Emziriyorum uyuyor. Bizim gündüz uykuları 2 ye (40-45 dk) düştü. Akşam 20-21 uyuyor

Ben artık gündüz uyusun diye kendimi paralamıyorum, iyice yoruluyor , pili bitiyor zaten meme ile uyuyor. Emziriyorum uyuyor. Bizim gündüz uykuları 2 ye (40-45 dk) düştü. Akşam 20-21 uyuyor
bizim de gündüz öyleydi akşam da 10.5 gibi uyuyunca seviniyordum.. dişten 1-2 hafta sonra böyle oldu yaşasın düzene girdi dedim.. birkaç haftadır 12-1 i buluyor uyuması. 10da uyursa gece kalkıp uyumuyor.. herhalde çocuk yetiştirmenin en zor tarafı uykuymuş

Bende bazen karman çorman tariflere denk geliyorum, yumurta sarısı bebe biskuvisi karıştırıyorlar, asla vermem çocuğuma, karışım yapsamda mantık kurarak yapıyorum,en cok yoğurt kullanıyorum, içine ıspanak ceviz karışımı yapıyorum, cacık çok seviyor, bugün akşamda ev makarnasini haşladım az kıyma koydum pişirdim yoğurda kattım yedi, bi parca tavuk kaynatıyorum icine minik soğan kucuk bi dis sarimsak ve minik patates atıyorum, onlar pişince azcik şehriye yada pirinç, eziyorum çatalla 2 damla limon sıkıp yediriyorum bayılıyor, şifa kaynağı hem, kırmızı mercimek yaparken kendimize tuzsuz pisiriyorum onun yemeğimi ayırıp kalan çorbaya tuz atıyorum, böyle böyle geçiyor
Benim kızımda öyle, Allah ima bin şükür kızım doğduğundan itibaren gece ve gündüzü ayırt edebilir yetenekteydi, gündüz yar im saat 45 dk anca uyurdu, gece yattı mı en az 2 saat uyur ih mih eder emince tekrar uyurdu hiç uykusuzluk çekmedim sadece ilk ay 2 saatte bi uyandırma vardı onu geçince uykusuz kalmadım geceleri güzel uyurdu ama son 2 aydır felaket, uyanıyor emiyor uyuyor yerine koyuyorum 15 dk 10 dk enfazla yarım saat sonra bi daha, peşpeşe 7 defa emzirdigimi biliyorum, geçen hafta 4 gece boyunca kafami yastığa dahi koyamadım hortlak gibiydim, gündüz uyumak zaten imkansız, Allah yardımcımız olsun

kızlar selam, herkes iyi inşallah
geçen hafta hastalandı benim kuzum
öksürük, halsizlik, burun akıntısı.. ateş çok hafifti.
hastaneler tıklım tıklım.
gece fenalaşınca acile gittik, devlet hastanesi dolu, özelde 2 yaş altına bakmıyoruz dedi. başka yere yönlendirdi.
açık hava iyi geldiği için geri döndük eve.
nebülizatör aldım sabahına.
buhar ve düzenli burun temizliğiyle çok şükür şimdi çok iyi canımıniçi.

bir bebeğin hasta olması ne kadar kötüymüş.
kıyamam ya içim gitti.

uyku konusu bizde de şöyle.
sarılarak uyumaya başladı artık :)
önceden de elime sarılırdı, yanağına götürür bastırırdı.
şimdi baya dönüp elime koluma sarılıyor, yüzüme dokunup uyuyor.
aşırı tatlı :)
ara ara emmek için uyanıyor ya da orda olduğumu anlamak için elini uzatıyor, beni bulamazsa ağlıyor.
hastalık öncesi çok fenaydı 2 saatte bir emzirmemi isterdi şimdi bir tık daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…