2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Dünde bana devletteki dr kilo boy söylemedi garip iyi olmasına çok sevindim maşallah benim bebişte dönmüş demekki artık bu haftalar da dönüyorlar şükür baş yukardayken baya zor oluyor
Yani hadi biz özele de gidiyoruz hepsini öğreniyoruz ama sürekli devlet kontrolünde hep böyle mi gerçekten, eğer böyleyse üzücü. Verdikleri kâğıtta da hiç bir şey belli değil

Yani hadi biz özele de gidiyoruz hepsini öğreniyoruz ama sürekli devlet kontrolünde hep böyle mi gerçekten, eğer böyleyse üzücü. Verdikleri kâğıtta da hiç bir şey belli değil
Burada da öyle, şehir hastanesi dahil birçok devlet hastanesine gittim ara kontrol olsun diye. Hiiiç ne boy ne kilo bebek iyi diye söyleyip yolluyorlar. Ultrasonları da inanılmaz berbat. Çocuk mu var başka bir şey mi belli değil Gerçi şimdi ara kontrol olsun diye randevu bakayım dedim en erken 10 eylül. Zaten haftaya kendi doktoruma gideceğim

Gecen sene temmuz da ki topikte yazmıştım kizlar size de faydası olur belki yazayım. Ben devlete ara sıra özele gidiyordum. Devlette hiç bir şey söylemediler özelde ayrıntılı usg de doktor bebeğe bakamadi suyu o kadar azalmış ki resmen görüntü net değildi zaten ondan sonra özelden paket alıp devam ettim devlete kalsa bebeğin suyu bitse Allah korusun bebek riske girse haberim olmayacak umurlarında degil bir de koskoca ankara sehir hastanesi , hemen havuç suyuna başla havuç yeme hiç etki etmez mutlaka suyu dedi . Meyve sıkacağı alıp havuç suyu içmeye başladım, deveci armudu yedim . Bebeğimin böbreklerin de çok şükür bir sorun yoktu suyu da içiyordum ama suyu azalmıştı testte bir amniyo sıvısı sızması kese de yırtık yoktu yani olabiliyor azalma . Sonrasında çok şükür suyum düzeldi yoluna girdi ama 37 haftada tansiyonum cikinca suni sancı verildi doğuma başlandı yani su azalmasında kesede sızma ve en önemlisi bebeğin böbreğinde idrar yapmasında sorun yoksa inşallah havuç suyu ve armut ile düzelir ama geçen hamileligimde şekerim yoktu tabi . Bu hamilelikte yüksek seker çıktı inşallah bunda suyum azalmaz .

Şansa artık iyisine gelirse demek ama üzücü gerçekten insan heyecanlanıyor hevesleniyor çokmu zor bilgi vermek iyiler çıksın hep karşımıza diyelim

Kağıt vermişler en azından ben hiç devletten kağıt almadım perinatoloji doktorunu sevdim bi tek tek tek söyledi boyunu söylemedi bi beklentimin üzerindeydi belkide o yüzden sevdim bilemiyorum

Pazartesi sabahtan başlayan rahme doğru ağrı vardı yürüdükçe baskılı gibi dün acile gidicektim vazgeçtim karnımda çok küçüldü bebeklerin hareketleri çok azaldı durup durup kuruyorum kafamda ağlama krizi geçirdim resmen evde şase vardı enfeksiyon dedim içtim ama öyle bi etkisi olmadı sabah aynı gibi yarın gidicem doktora bugün randevusu yoktu

Kağıt vermişler en azından ben hiç devletten kağıt almadım perinatoloji doktorunu sevdim bi tek tek tek söyledi boyunu söylemedi bi beklentimin üzerindeydi belkide o yüzden sevdim bilemiyorum
Ultrason kağıdı demeyelim de fotokopiden hallice diyelim
Canım karın büyüklüğü bence günlük değişen bir şey. Ben her hafta çekiyorum birisinde daha küçük mesela. Hiç kurma kafanda, inan boş yere üzülüyoruz çoğu zaman. Bol bol karnını okşa haraket ederler.

Kendi profesörüme cuma gideceğim aradım msj attım ama ulaşamadım.Burada göründüğüm doktor ciğer geliştirici yaptırmakta fayda var dedi.

Hava çok sıcak zaten çok fazla su kaybı oluyor. Ama ben fazla sıvı da alamadım hiç canım istemedi. İnşallah sağ Salim doğuralım gerçekten daha da tövbe ettim çocuğa.

Evet sabah daha küçük oluyor akşam öğleden başlıyodu hatta kocaman şimdi aynı bariz hissediyorum farkı bilmiyorum inşallah normaldir

Şekerin kaç çıktı canım peki bana bugün dr sınır 140 dedi benim 146 100 lük yapalım dedi ama yapamam ya dün zar zor dayandım ona

Şekerin kaç çıktı canım peki bana bugün dr sınır 140 dedi benim 146 100 lük yapalım dedi ama yapamam ya dün zar zor dayandım ona
50 gram yuklemede şekerim 177 çıktı malesef canım ama benim doktorum tekrarlamadi galiba çok yüksek diye gerek görmedi. Yediğime dikkat ediyorum bakalım önümüzdeki ay gidince ne diyecek

Böyle.. Bende sıkıldım bu durumdan ama mecbur gidiorm.. Bende asistana verileri söylerken anlıyorum, yoksa bana özel olarak bilgi vermiyor, gecen denk geldgm doktor diğerlerine nazaran daha iyiydi.. Yine ona alırım diorm ama bakalm.. Zeynep kamile gittim, doktor ilgisi çok iyi ama hastane leş, ümranıye doktor ilgisi çok iyi degıl ama hastane temiz.. Valla Zeynep kamilde idrar örneği için tuvalete girdim, afedersin sidik kokusundan kuscaktm

Kendi profesörüme cuma gideceğim aradım msj attım ama ulaşamadım.Burada göründüğüm doktor ciğer geliştirici yaptırmakta fayda var dedi.
Bana hemen vurmamışlardı canım ama en iyisini kendi doktorun bilir tabiki hastanede yatarken vurulmadı en son 4 altı ölçüldüğü gün vuruldu 2 doz vuruldu sabah gece suyum tamamen geldi zaten dr en iyi zamanı biliyor gönlünü ferah tut

Evet sabah daha küçük oluyor akşam öğleden başlıyodu hatta kocaman şimdi aynı bariz hissediyorum farkı bilmiyorum inşallah normaldir
Bugün hastanede benim 7 aylık olduğuma dahi inanmadılar gündüz kayboluyor sanki karnımın içinde akşam şişkinlik gaz yediklerimiz derken kocaman oluyoruz

Ben aynı doktora gıdıyorum ılk gıttıgımde canımlar cicimler beni cok güzel karşıladı bebegı ekranı dönderdi gösterdi filan.
İkinci gidişimde ekranı hiç döndermedi bana hiç bilgi vermedi. Ben ekrana bakmaya calısıncada lütfen kımıldamayın bebegı net göremiyorum demişti
Amaç Allahtan ara kontrol hep devlete gidenin allah yardımcısı olsun hep ıyı doktorlarla karsılassınlar .

Tüm hastane şartlarının eşit olmasını isterdim, özeler dahil. Benim de geçen seferki çok tatlıydı muhabbet ede ede baktı. Her şeyi anlattı. Aslında zor değil bunu sağlayabilmek. Bugün asistanı yoktu mesela ben hiç bir ölçüm duymadım. Zeynep kamil hastane olarak çok iyi ama bütün iyi doktorlar orada uzmanlık almıştır genelde.

Ya şişkinlik vs cok oluyor bazen nefes alamıyorum karnım kocaman oluyor bazen kucucuk dıyorum ben mi 2 bucuk ay sonra dogum yapacagım bu göbekle Hiç aklına kötü birşey getirme hepimiz kuruyoruz cidden annelik delilik sag salım tüm topik allalım kucagımıza ınsallah

Burada genel de uzmanlar değilde uzmanlık yapanlar bakıyor. En azından şehir hastanelerinde. O yüzden aynı doktoru bulmam imkansız
Zaten ekranı görsende çok kaliteli olduğu için anlayamıyorsun
Ruh hallerine göre değişiyor sanırım tüm tepkileri

Kızlar bu arada magnezyumum da baya düşmüş dün ilaç alıp içtim hemen faydasını görürüm inşallah geceleri eşimin elini kolunu sıkıyordum o kramp acısından

Eklentiler

• C002922A-D1E6-4F3D-BE38-BE989AA92552.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 62
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…