2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Evet her sene sıcak olur ama böylesini ilk defa görüyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar bu ara hep, sarılık olursa ne olur emzirme nasıl olur, eldiven kullanmaması lazımmış vs gibi bunları okuyup duruyorum bi panik havasında, biz bu çocuğa nasıl bakcaz durumu oluştu bende :)) aklıma bişey takıldı mesela göbeği düşünce kabuk olurmuş. O kabuk iyileşinceye kadar banyo yaptırılmıyor mu yoksa kabuk yumuşasın diye banyo mu yaptırmak gerekiyor:)) böyle saçma sapan bir sürü soru bulurum artık :)

Kızlar afedersiniz ama çok fena ishal oldum.. bulantıdan baş dönmesinden tuvaletten çıkamıyorum..şeftali,muz,patates dışında geçirebilecek bişey var mı bebeğe zararı olur mu
cnm 1 haftadir ishalim.. doktora gittim gecen hafta izotonik su verdiler sivi kaybindan dolayi.. az bi sey agri kesici kattilar icine. gecirmedi ama 1.5 gun kivrandim sancidan. 2 3 gun agrisiz gecti, bugun yine basladi, yine izotonik su taktirdim... antibiyotik veremiyorlar. gaita testi istediler yarin onu vericem. bu arada ben de her seyi yedim.. seftali, patates, muz, yayla corbasi falan ama yok bana misin demedi. ciddi bagirsak enfk. salgini varmis kiymadan, etlerden gecen. (sicak hava ekstra arttiriyormus zaten) dr. soyledi.. allah yardimcimiz olsun. ama her doktor da bebege zarari olmaz, annenin sindirim sistemiyle alakali diyor.

Bende bulantı hiç yok ama yanma çok fena umarım saçı vardır bari bu kadar yanma yaşayıp kel doğmaz gerçi dökülüyor ama olsun

İlk oğlumda 6 ile yatırmışlar 5 olmuştu sanırım 4 altına düşmüş notlarımda bu şekilde yazmışım en sonda hepsi geldi sabah doğum oldu benimde ama ben ölçüsünü sormadım o an dr maşallah pat pat diye söyleyince şoku atlatamadım

Kızlar afedersiniz ama çok fena ishal oldum.. bulantıdan baş dönmesinden tuvaletten çıkamıyorum..şeftali,muz,patates dışında geçirebilecek bişey var mı bebeğe zararı olur mu
Bende yazlıkta kusma problemi yaşadım 24 saat kustum su dahil içemedim. Bazılarında ishal bazılarında kusma salgını gibi bir şey oluyormuş. Hemen idrar testi aldılar babada izotonik su serumu taktılar beyaz sonra tekrar idrar testi aldılar. Nst ye de bağlayacaktı haftam küçüktü o zaman bir de ultrason kullanabilecek biri yoktu. Bebek hareket edince tamam dedik. Eve geldim yine kustum kan şekerim de düşmüş herhalde rüyamda limonata içerek uyandım ki yatarak uyuyamıyordum kusarım diye. Çok kötüydü Allah yardımcınız olsun

Satılık çoğu bebekte görülüyor aslında sarışınsa olma ihtimali daha yüksek diye duydum. Biz yaşamadım ama ben bebekken olmuşum. İlk başta sarılığı yenmek için iyice emmesi ya da mama takviyesi şart doyduğundan emin olmak lazım. Sonra sarı ışık olan bir yerde durmalı gibi bir şey demişti o zaman annem ama biz yapmadık Balkona çıkarmıştık Mayıs ayıydı. Göz bebeklerinin içine bakıyorsun sararma var mı vs. Zaten doktor kontrolünde söyler sana çok ciddi sarılık varsa hastanede belli bir ışığın altına koyuyorlarmış

Bazıları göbek düşmeden yıkıyor sanırım ama bize düşmesini bekleyin dediler. Düşmeye yardımcı bir şeyler kullanan varmış sprey krem gibi ama bize kullanmayın doğal akışına bırakın dediler. Yaklaşık 10 gün sonra düşüyor hiç müdahalesiz, biz düşünce hastaneyi aradık hemşire banyo yaptırmıştı ilk öyle bir hizmeti vardı ücretsiz

trueliving_ canım geçmiş olsun şu an benim de suyum azmış. Başka bir doktor daha görecek onu bekliyorum. Ben de şekerime baktırmaya gelmiştim doktor su azalmış deyince şok oldum. Ben de akıntı vs de yok yani öyle su gelir gibi bir akıntı yok. Şeker çıkmazsa deve armutuyla havuç suyu sık iç dedi

Ben de bugün devlete kontrole gittim. Hem tahlil yaptırırım hem de bebeği görürüm diye ama dr göstermedi. Geçen ayki dr ne güzel her şeyi göstermişti, ekranı döndürmüştü. Her şey yolunda dedi sadece bir de bebek baş aşağı dönmüş dedi. Bu kadar biliyorum neyseki yeterli çok şükür

Havuç suyu çok iyi canım ben de önermiştim. İçine azcık zeytinyağı damlatın ama emilimi açısından. Bol bol su iç ayrıca. Bu su azalması durduk yere nasıl oluyor ki? Akıntı kaynaklı mı acaba?

Hastanede bunu anlatıyorlar canım bizim hastane bebeği yıkamadı göbeği düşene kadar da yıkamayın dedi biz çok sıcak olduğu için artık 1 haftada yıkayalım dedik yıkarken göbeğide düştü zaten bazı hastaneler hemen yıkıyor mesela

Dünde bana devletteki dr kilo boy söylemedi garip iyi olmasına çok sevindim maşallah benim bebişte dönmüş demekki artık bu haftalar da dönüyorlar şükür baş yukardayken baya zor oluyor

Ben tuvalete bile fazla gitmiyorum çok fazla bir akıntım da yok inan hiç anlamadım iki doktor da 7 olarak ölçtü.Kendi perinatoloğuma da cuma günü gideceğim. Ciğer geliştirici yapabiliriz dedi doktor.Bu sıcaklardan sanırım su da buharlaştı.

Ayy aynı kader resmen ne için gittim ne öğrendim hayırlısı olsun inşallah ikimiz içinde şeker testin nasıl çıktı ben şimdi gidicem bakalım ne dicek şeker için birde suyun kaç olduğunu söyledimş sana ?

Yanlış anlamadıysam 7 dedi canım çok korkuyorum.inşallah zamanında gelir bu bebişler.

Yanlış anlamadıysam 7 dedi canım çok korkuyorum.inşallah zamanında gelir bu bebişler.
Ben oğlumda 31 haftada 5 altı ölçülmüş sonra biraz düzelmiş 6 olmuş çıkmışım bende unutmuşum inan eski notlardan bakıyorum 8 den yüksek olması lazımmış 6 ile yatırmışlar birde onda sancımda çıkmış ben ara ara yatıp çıkıyordum eğitim araştırma olduğu için en ufak şeyde tutuyorlardı sanırım. Kendi dr daha ılımlı yaklaştı olaya sen kendi doktoruna gittin mi birde sendende test istedikler mi

Alyaliya ama canım uzun süre tutabiliyoruz yinede içerde üzülmeyelim o yüzden bol bol dua edelim dikkat edip bekleyelim ben o dönem bebişe odaklandım kilo alsın bari diye kavun karpuz havuç suyu süt süt ürünlerine yöneldim gece yoğurt yiyip yattım şimdi tekrar o düzene dönücem oğlum minik çünkü Şuan için

Kızlar bence daha bekleyecekler korkmayın. Sağlıkla zamanında gelecekler. Bebeğin suyu artabiliyor. Çok haraket etmeden bol bol su için zamanlarında gelsinler, sağlıkla gelsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…