Canısı gebelikte oluşan varisler bebeğin yaptığı baskıyla evet ağrıya sebep olabilir bu normal bi durum. Doğum sonrası o varisler bebek basısı kalkınca ve hormonlar normalleşince gerileyecek bir sorun kalmayacak ama bazen geçmeye de biliyo. İdrarındaki Eritrositte geçirilmiş bi enfeksiyona bağlı olarak yükselmiş olabilir. Yine kendi doktorunlada bir görüş ama bence bi sıkıntı yok bol bol dinlen bebek dönünce zaten rahatlarsın diye düşünüyorumKızlar dün geceden beri vajinada baskı ve karında ağrı hissediyordum geçer diye bekledim ama sabaha kadar ağrıdı. sabah doktoruma gittim izinliymis başka bir doktora gittim çok şükür bebeğim iyi bir sıkıntı yok 25+4 850 grammiş ( haftasına göre bana biraz fazla geldi ama doktor birşey demedigine göre normaldir herhalde) serviks kısalık vardı 26 mme kadar düşmüştü çok şükür 31.5 çıktı oda iyi ama maalesef alttan kontrol ederken doktor vajinal varisin var o yüzden karın agrisi ve baskı hissediyorsun ve de kafası aşağıda o yüzden baskı yapıyor dedi kendi doktorum olmadığı için çok ayrıntılı konuşamadık ben de salak gibi ee bu bir sorun mu bile demedimneyse idrar ve kan verdim kanın sonuçları daha çıkmamış ama idrarda kan görülmüş sizce bebeğe Bir zararı var mıdır? Hooops canım mümkünse senden de yorum rica ediyorum cuma günü perinatologumda randevum var bir de ona danisacagim bakalım of vallahi Çilemiz bitmiyor sağlıkla zamanında dogsunlar bugün de bir sürü stres yüklendik çok şükür...
Ay süper vallahi keyiflendimKilosunu da hiç kafana takma ben bugün 26+0 dım bebek 35.5 cm kilosu da 925 gibi birşey çıktı. Yani o da normal.
Bir de karnında sertleşme oluyor mu onu takip bir bakalım ağrıyla birlikte bir sertleşme var mıKızlar dün geceden beri vajinada baskı ve karında ağrı hissediyordum geçer diye bekledim ama sabaha kadar ağrıdı. sabah doktoruma gittim izinliymis başka bir doktora gittim çok şükür bebeğim iyi bir sıkıntı yok 25+4 850 grammiş ( haftasına göre bana biraz fazla geldi ama doktor birşey demedigine göre normaldir herhalde) serviks kısalık vardı 26 mme kadar düşmüştü çok şükür 31.5 çıktı oda iyi ama maalesef alttan kontrol ederken doktor vajinal varisin var o yüzden karın agrisi ve baskı hissediyorsun ve de kafası aşağıda o yüzden baskı yapıyor dedi kendi doktorum olmadığı için çok ayrıntılı konuşamadık ben de salak gibi ee bu bir sorun mu bile demedimneyse idrar ve kan verdim kanın sonuçları daha çıkmamış ama idrarda kan görülmüş sizce bebeğe Bir zararı var mıdır? Hooops canım mümkünse senden de yorum rica ediyorum cuma günü perinatologumda randevum var bir de ona danisacagim bakalım of vallahi Çilemiz bitmiyor sağlıkla zamanında dogsunlar bugün de bir sürü stres yüklendik çok şükür...
Ben de 400 mg kullanıyorum aşağı tarafla hiç bu kadar münasebetimiz olmamıştı vallahiBizim genetik gibi bişey kardeşimin de böyle çok erken haftalarda başlamıştı hala 600 mg Progestan kullanıyorumgeçeceğini bildiğim için sakinleştiriyorum kendimi
Cook teşekkürler canım buraya yazınca gerçekten çok cok rahatladım, inşallahCanısı gebelikte oluşan varisler bebeğin yaptığı baskıyla evet ağrıya sebep olabilir bu normal bi durum. Doğum sonrası o varisler bebek basısı kalkınca ve hormonlar normalleşince gerileyecek bir sorun kalmayacak ama bazen geçmeye de biliyo. İdrarındaki Eritrositte geçirilmiş bi enfeksiyona bağlı olarak yükselmiş olabilir. Yine kendi doktorunlada bir görüş ama bence bi sıkıntı yok bol bol dinlen bebek dönünce zaten rahatlarsın diye düşünüyorum
Çok geçmiş olsunKızlar bende amipli dizanteri çıktı…Doktor yatış verebiliriz dedi bu durumu yaşayan oldu mu ?
Rica ederim canısı Çok geçmiş olsunCook teşekkürler canım buraya yazınca gerçekten çok cok rahatladım, inşallah
Ya kahkaha attım gerçekten öyleBen de 400 mg kullanıyorum aşağı tarafla hiç bu kadar münasebetimiz olmamıştı vallahi
Canım giremedim doğru. 2 ufak çocuk üstüne hamilelik taşında iş güç zor geçiyor benim günler doğuma yaklaşıyorum. Cimsiyet belli oldu kızım olacak 3 kız annesi oldum. İyi kötü bakalım inşallah herşey yolunda gider sen nasılsın hamilelik hayat nasıl gidiyor.R RabiaIslam nerelerdesin bayadir göremiyorum seni sanki ?
Bu bende de oluyor dikkat ettim ben çok ayakta kaldığımda yorulduğumda daha çok oluyor. İç çamaşırım bildiğin su. Enfeksiyonla da ilişkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü idrarda yanmam geçmişti akıntı da yoktu. İki gündür idrar yanması yine başladı bende ve yine su gibi akıntı :/ ya aşırı sıcak içtiğim su az geliyor demek ki o yüzden yanma olup duruyor sürekliCanım bişey sorucam sana beyaz etrafı ıslak akıntın oluyo muydu su sızması mı akıntı mı anlamadım ama çok fazla oluyo iç çamaşırımı değiştirdikten sonra da hissediyorum ter değil yani artık eminim akıntı sulu ama ortası beyaz
Tüm hastane şartlarının eşit olmasını isterdim, özeler dahil. Benim de geçen seferki çok tatlıydı muhabbet ede ede baktı. Her şeyi anlattı. Aslında zor değil bunu sağlayabilmek. Bugün asistanı yoktu mesela ben hiç bir ölçüm duymadım. Zeynep kamil hastane olarak çok iyi ama bütün iyi doktorlar orada uzmanlık almıştır genelde.
Bende şeyi çok merak ediyorum biz şimdi arada devlete gidiyoruz ya kendi doktorumuz bunu görüyor musize bişey söyledimi
Ben daha bi kere bile içmedim magnezyum açıkçası.. Hani bebeğe bi vitamin olmadığı için benim de şükür dayanılmaz ağrı sızım yok diye içmedim henüz degerim kesin çok düşüktür ama kramp falan olmayınca gerek görmedim
İkinci hamilelikte sanırım ayrı bir bıkkınlık mı oluyor bende yapmıyorum eşim geçen zorla götürdü yürüyelim diye eve baygın düştüm oda toplasan 10 dk yürümedimama kesinlikle iyi geliyor özellikle ben yemek yedikten sonra kaburgamda çok ağrı oluyor yürüdüğümde o ağrı baya az oldu keşke sürekli yapsak
Sabah ki sütle akşam ki sütün içeriği arasında fark var evet ama istediğin sütü istediğin saatte verebilirsin sıkıntı yokGece gece aklıma yine bir soru geldi kızlarşimdi bir yerde okudum sabah sağılan süt akşam, akşam sağılan süt sabah verilmez diyor doğru mu bu. Birde ben şunu anlamadım. Süt sağma olayı eğer süt çok gelir de göğüsler dolarsa mastit mi diyorlardı tıkanma yani olmasın diye sağılırmış. Peki bebek sağılan sütü içecek de sürekli ememeyecek yani. Sürekli sağma oluyorsa bebek hep buzluktan alınan sütü mü içecek
Gece gece aklıma yine bir soru geldi kızlarşimdi bir yerde okudum sabah sağılan süt akşam, akşam sağılan süt sabah verilmez diyor doğru mu bu. Birde ben şunu anlamadım. Süt sağma olayı eğer süt çok gelir de göğüsler dolarsa mastit mi diyorlardı tıkanma yani olmasın diye sağılırmış. Peki bebek sağılan sütü içecek de sürekli ememeyecek yani. Sürekli sağma oluyorsa bebek hep buzluktan alınan sütü mü içecek
Sütüm artsın diye pompa kullanmak yanlış derken. Sütü arttırmaya çalışmak yanlış demek istedim gece gece düzgün anlatamamışım sorrySabah ki sütle akşam ki sütün içeriği arasında fark var evet ama istediğin sütü istediğin saatte verebilirsin sıkıntı yokeğer göğsünü sağıp üzerine birde bebeği emzirmeye devam edersen o zaman süt yapımı artar sadece bebeği emzirmek yeterli. Sütüm artsın diye pompa kullanmak yanlış düşünce. Ama sütün normalde çok fazla ve enfeksiyon yani mastit oldun o zaman sütünü sağıp boşaltman memeleri rahatlatman ve o sütü atman gerekiyor
Benim annem de erkek kardesimi 38'de dogurdu bizim de aramizda 12 yas var ve benim de annem ayni seyi soyluyor ahahahahÇok güzel bir gebelik yaşı benceannem erkek kardeşimi 38 yaşında doğurdu aramızda 12 yaş vardı şuan iyi ki doğurmuşum diyor
Kızlar bu ara hep, sarılık olursa ne olur emzirme nasıl olur, eldiven kullanmaması lazımmış vs gibi bunları okuyup duruyorumbi panik havasında, biz bu çocuğa nasıl bakcaz durumu oluştu bende :)) aklıma bişey takıldı mesela göbeği düşünce kabuk olurmuş. O kabuk iyileşinceye kadar banyo yaptırılmıyor mu yoksa kabuk yumuşasın diye banyo mu yaptırmak gerekiyor:)) böyle saçma sapan bir sürü soru bulurum artık :)
Asm nizin kendi eğitimi mi varmış? İstanbul’daysa detay alabilir miyimkızlar sağlık ocağında da gebelik izlemi yaptırmak gerekiyormuş ben hiç bilmiyordum. neden gelmedin diye aradılar. beni zorla gebelik okuluna kayıt ettirdiler. önümüzdeki ay okula başlıyorumbide doğurana kadar ücretsiz pilates varmış haftada 2 gün. ona da gel doktorun izin verirse dediler.
Vallahi öyle galiba motivasyon sıfırdoğuramıcam diye korkuyorum yürüyüş çok iyi geliyordu ama yok nefes zor aşınıyor zaten ilkinde yürüyünce çok sertleşme kasılma olurdu ona rağmen yürürdüm. İlkinde doğru düzgün ev işi ve yemekte yapmazdım ama ben baya rahattım şimdi zaten o işlerden sıra gelmiyor.
Hamileliği daha özlemem ben korunma yöntemlerini en üst düzeyde uygulayacağım artık. Zaten şu aralar hayatım karardı napıcam ben modundayım31 yaşında hiç bir akranımın iki çocuğu yok ya bekar ya tek çocuklu. Allah yardımcımız olsun
Bizde büyütüp rahat ederiz onlar çocuk bakarkenkendimi avutma şeklim ayy ben ilk gebeliğimde prensesmişim prenses şimdi çok sefil rezil bir haldeyim inliyorum oturduğum yer vallahi bide karnım çok yok varya karnım olsa ben naparım herhalde yerimden kalkmazdım bence bizi sıcaklar çok etkiliyor bu arada o yüzden böyleyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?