2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canısı gebelikte oluşan varisler bebeğin yaptığı baskıyla evet ağrıya sebep olabilir bu normal bi durum. Doğum sonrası o varisler bebek basısı kalkınca ve hormonlar normalleşince gerileyecek bir sorun kalmayacak ama bazen geçmeye de biliyo. İdrarındaki Eritrositte geçirilmiş bi enfeksiyona bağlı olarak yükselmiş olabilir. Yine kendi doktorunlada bir görüş ama bence bi sıkıntı yok bol bol dinlen bebek dönünce zaten rahatlarsın diye düşünüyorum

Kilosunu da hiç kafana takma ben bugün 26+0 dım bebek 35.5 cm kilosu da 925 gibi birşey çıktı. Yani o da normal.
Ay süper vallahi keyiflendim ben ne ikili ne üçlü ne dörtlü tarama ne de şeker yükleme yaptırmadım 2 doktorum da hiç birine gerek görmedi o yüzden kilosu fazla acaba şeker yüklemesi mi yaptirsam diye içim içimi kemiriyordu sağol canım

Bir de karnında sertleşme oluyor mu onu takip bir bakalım ağrıyla birlikte bir sertleşme var mı

Cook teşekkürler canım buraya yazınca gerçekten çok cok rahatladım, inşallah

R RabiaIslam nerelerdesin bayadir göremiyorum seni sanki ?
Canım giremedim doğru. 2 ufak çocuk üstüne hamilelik taşında iş güç zor geçiyor benim günler doğuma yaklaşıyorum. Cimsiyet belli oldu kızım olacak 3 kız annesi oldum. İyi kötü bakalım inşallah herşey yolunda gider sen nasılsın hamilelik hayat nasıl gidiyor.

Gece gece aklıma yine bir soru geldi kızlar şimdi bir yerde okudum sabah sağılan süt akşam, akşam sağılan süt sabah verilmez diyor doğru mu bu. Birde ben şunu anlamadım. Süt sağma olayı eğer süt çok gelir de göğüsler dolarsa mastit mi diyorlardı tıkanma yani olmasın diye sağılırmış. Peki bebek sağılan sütü içecek de sürekli ememeyecek yani. Sürekli sağma oluyorsa bebek hep buzluktan alınan sütü mü içecek

Bu bende de oluyor dikkat ettim ben çok ayakta kaldığımda yorulduğumda daha çok oluyor. İç çamaşırım bildiğin su. Enfeksiyonla da ilişkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü idrarda yanmam geçmişti akıntı da yoktu. İki gündür idrar yanması yine başladı bende ve yine su gibi akıntı :/ ya aşırı sıcak içtiğim su az geliyor demek ki o yüzden yanma olup duruyor sürekli

Bu ülkede böyle.. heryerde ama heryerde Parana göre muamele.. en sevmediğim şeydir bir insana parasına mevkisine statüsüne göre davranılması.. en süper özele gitsem hepsi dizilirler kapıya.. cidden ne güzel demis, kula kulluk edene yazıklar olsun diye...

Ben mecburen gidiyorum, para yönünden bi sikintim yok ama sağlık konusunda devlet hastaneleri yine daha iyi bence.. özelde paranla bile bakmadiklari oluyo, ilkinde yaşadım çünkü.. o yüzden mesafeliyim özel hastanelere

Bende içmedim ya.. ilk gebelikte oluyodu bunda olmuyo.. gün içinde çok hareketliyim belkide ondan, başka bişeye baglayamiorm

Ben hergun en az 3 kere caddeye gidiorum ve o yokuşu in çık yapiorm.. oğlan beni yiyo yoksa

Sabah ki sütle akşam ki sütün içeriği arasında fark var evet ama istediğin sütü istediğin saatte verebilirsin sıkıntı yok eğer göğsünü sağıp üzerine birde bebeği emzirmeye devam edersen o zaman süt yapımı artar sadece bebeği emzirmek yeterli. Sütüm artsın diye pompa kullanmak yanlış düşünce. Ama sütün normalde çok fazla ve enfeksiyon yani mastit oldun o zaman sütünü sağıp boşaltman memeleri rahatlatman ve o sütü atman gerekiyor

Oda ısısında kalma süresi vardı anne sütünün ama tam hatırlamıyorum.. onu aşınca verilmez aynen.. mastit oldum ben, gerekirse çöp olsun süt diosun, yeterki o ağrı sızı bitsin diosun.. mastit olmamak için sürekli emzircen, ama mastit tek nedeni emzirmemek değil, sıkı sudyen kullanımı, memelerin baskı altında olması üstüne yatmak gibi nedenlerle de mastit olabiliosun... Bi de başkalarının yanında çok emzirmeyin derim nacizane

Sütüm artsın diye pompa kullanmak yanlış derken. Sütü arttırmaya çalışmak yanlış demek istedim gece gece düzgün anlatamamışım sorry çünkü emzirdikçe zaten artıyo bebeğin ihtiyacına göre Tugce

Çok güzel bir gebelik yaşı bence annem erkek kardeşimi 38 yaşında doğurdu aramızda 12 yaş vardı şuan iyi ki doğurmuşum diyor
Benim annem de erkek kardesimi 38'de dogurdu bizim de aramizda 12 yas var ve benim de annem ayni seyi soyluyor ahahahah

Günaydın herkese, 28. Haftadan (27+5) selamlar.
Enfeksiyon geçiren birkaç kişi olmuş, tez şifalar dilerim. Ben yaşam sınırına girmiş olmanın heyecanı içindeyim ama son randevum üç hafta önceydi, yeni randevu da eylül başından önceye bulamadım, çok tedirginim her ihtimale karşı devlete randevu almıştım ay sonuna, umarım yolundadır her şey.

İlk gebelikte çok normal bunları merak etmek ama inanının, hepsi doktorun yönlendirmesiyle şak şak halloluyor. Banyo konusunda farklı görüşler olabiliyor bildiğim kadarıyla. Bize göbek düşene kadar yaptırtmamışlardı, bir sprey sıktırmışlardı (düştükten sonra mı, önce mi hatırlamıyorum). Ama imkanınız varsa bir hamilelik eğitimi almanızı şiddetle öneririm, tüm sorularınızın yanıtını uzmanlardan dinleme şansınız olur en azından. Özellikle emzirme konusunda bilgilenmek çok önemli. Ben bile gitmeyi düşünüyorum ikinci olmasına rağmen.

Asm nizin kendi eğitimi mi varmış? İstanbul’daysa detay alabilir miyim

Ben ilkini 35’te doğurdum, şimdi de 40 yaşındayım. Benimki bilinçli tercihti, erken istememiştim, pişman olduğumu da söyleyemem ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim: hamilelik süreci ve çocuk bakma işleri yaş ilerledikçe asla kolaylaşmıyor, (hatta tam tersi olduğundan şüpheleniyorum) o konuda içiniz rahat olsun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…