2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Allah razı olsun kizlar hepimiz inşallah sağlıkla kucağımıza alırız

Annem de hiç anlam veremedi ben gidip bebeğe yün yorgan yaptırayım dedi
Aslında evin soğuksa baya rahat edersin 2.5 tog öneriliyor evi daha soğuk olanlar için. İçine koy uyusun hem kollarını kundak yapan modeller var. İlk çocuk olunca gerçekten hem deneme yanılma hem de işte uzmanlardan çok etkilenme

Reflü yatağı aldım ve bende kundak yapmayı düşünüyorum açıkçası çok sıkı yapmam ama yapıcam bebekler öyle çok güzel uyuyorlar çünkü
Evet evet yarım kundak şeklinde yoksa el hareketlerinde sürekli sıçrayıp kalkıyorlar ve uykuları Kısa sürüyor ev baya sıcak oluyor bide kundak üzerine battaniye kullanıyorum kışın yorgan hiç kullanmadım kendisi 5 yaşında hala yorgan kullanmıyor gerçi

Uzmanlar ilk 2 yıl yorgan kullanımını önermiyormuş en kötü ben bu kundağın üzerine ince bir şey örterim diye düşündüm
Ben o uzmanları dinledim iki yıl ne yastık ne yorgan kullandım şimdi hala kullanmıyor kızım. Yastığı da sevmiyor yorganı da bende de var bu sendekinden. Güzel kullanışlı oluyor. Hem de emzireceğimiz zaman içinden çıkarmaya gerek kalmıyor yani yorgandan çıkar gibi yelek falan giydirmeye gerek kalmıyor hep aynı ısıda uyuyor

Valla o yün yorganda hiç kullanılmıyor annem yaptı hiç örtmedi 5 yaşında hala battaniyeyle uyur ev sıcak 1 yaş civarı normal uyku tulumu almıştım çok terliyordu onunlada anneler bize her konuda bi bakışları varya sende çok biliyorsun der gibi muhteşem o olay işte biz sizi böylemi büyüttükleri filan

Yaa benim oğlan gibi ne yastık ne yorgan kullanıyor bari yastık kullansa ama yastık konusunda haklı uzmanlar oğlumun çok güzel bir kafa şekli var

Bu gerçekten gerekli bir şey mi ya ben emin olamadım üstüne battaniye örtsek ısınmıycak mı bu çocuklar neden uyku tulumu alıyoruz
Ani bebek ölümünü engellemek için, bebekler üstüne örttükleri battaniye gibi şeyleri burunlarına götürüp nefessiz kalmasınlar diye. Zaten sadece burunlarından nefes alıyorlar. Uyku tulumları sayesinde icimiz rahat uyuyabiliriz

Ben de o uzmanları dinledim bunu kullanacağım sadece biraz daha soğuk zamanlarda ince bir şey örterim üstüne. Kollarını içine koyabilmek hoşuma gitti ilk zamanlar için çok iyi olacak
Annemin aynı bakışı attığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam

Eski zamanlarda bebek ölümleri çok olurmuş sebebini bulamadıklarından nazar derlermiş. Allah korusun kötü senaryolara yol açmamak için tedbirimizi alalım biz

Zaman çok hızlı dün gibi gün saydığım günler yarın 1. Sınıfa başlıyor
Acaba bu günler gelir mi? Bende veli olurmuyum diyordum Bak geldide birde abla oluyor
O okula başlıyor bizde 30 haftalık oluyoruz son 8 hafta

Ahhh zaman gerçekten çok hızlı, incikuşa başarılar sana da kolaylıklar dilerim

Ahhh zaman gerçekten çok hızlı, incikuşa başarılar sana da kolaylıklar dilerim
Teşekkür ederimmm Vallahi özlemişim yalnız kalmayı nasıl ev sessiz geldi oda yarım gün gitti geçen haftadan beri. Ama onun evde sıkıldığını bilmek beni daha çok yoruyordu o mutlu ben mutlu

Gerçekten ya birde şey herşeyin en iyisi en mükemmeli olsun çabası bazen duruyorum ve kendime kızıyorum ama sonra yine aynı şeyi yapıyorum ve herşeyi dibine kadar araştırıyorum bunların yenidoğan olanları mı var ? Kaç aya kadar kullanılıyor yenidoğan alınca ?

Bizim evde baya soğuk oluyo ya bende örgü battaniye yaptırdım yorganda aldım ama bambu olanlarından yün falan değil. Üşütmemek için kullanırım belki ya da bende alırım bu uyku tulumlarından hasta olsun istemiyorum en büyük korkum o

Modelden modele değişiyor da ben özellikle ilk 6 ay kullanayım diye aldım. Daha kısa süre olanlar var. Bu çıt çıtlı alt kısmı. Uzadıkça alt kısmını açabiliyorsun.
Ergopouch marka baya iyi ama pahalı
Owli
Mothercare bakabilirsin.
Benim aldığım yerde hep 1 tog. 1 tog için 24 derece oda sıcaklığında kullanılması öneriliyor.
Yeni doğan için alt kısmının torba şeklinde olması daha iyi bez değiştirme açısından da rahatlık. Araştırdıklarımdam bunları öğrendim

Yün alerjik olabiliyormuş zaten iyi yapmışsın bambu alarak.

Eski zamanlarda bebek ölümleri çok olurmuş sebebini bulamadıklarından nazar derlermiş. Allah korusun kötü senaryolara yol açmamak için tedbirimizi alalım biz
O sebebi emzikle bebek yatırıyolarmış, bide bebeği düz zemine yatırıyorlarmış o yüzden bebek ölümleri fazla oluyormuş kusmuğunu yuttuğu için

Ben önceki haftalarda hissediyordum ve o hafta uygulamada da hissedebilirsiniz yazıyordu

Çok güzel araştırmışsın gerçekten harikasın Senin araştırmalarına güvenerek izinden gidicem senin aldığından alıcam sadece tog 2.5 alıcam ben doğru anlamışım dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…