2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bende de başkasından gelenler var canım onları leke çıkarıcıya bastırdım geceden. Şimdi diğerleriyle beraber yıkayacağım inşallah

Kızlar günaydın 32 haftalık olduk ama hala oğlumuzun ismine karar veremedik sizce ayaz mı daha güzel ege mi

baktım herkes kıyafet yıkıyor okullar başlamadan bugün halledicem erken doğum riskimden dolayı :) minnoş minnoş kıyafetler aşırı heyecan gelmeye başladı

Kızlar bu Arada aldığım leke çıkarıcı beyazlarda harika sonuç verdi haberiniz olsun. Hem fiyatı da daha uygun hem de bereketli bir ürün gibi duruyor.
Sıvı olan mı canım e bebegin ki, benimde almam lazım kızımdan kalanlar için dalin toz aldım detarjan için spreyi vardı o leke çıkarıcının annemlerde kaldı işe yaramaz diye 3 sene geçmiş üzerinden başka alıyım dedim ama toz olanı dahamı etkilidir kararsız kaldım hatta biraz suda bekletiyim diyorum, bu arada benim ev temizlenmeden başlayamıyorum duvarlar halılar annemde tarhana yapıcak bu hafta zor 2 hafta sonra anca başlarım sanırım

Ben hepsini kurutmaya attım valla gözle görülür bişey de olmadı gibi ama şöyle yaptım ütü kurulduğunda attım hafif nemli çıktı kurusun diye astım ütü de gerektirmedi mis gibi oldular
Ütü yapmadan olmaz ama ya yeni alındı bi ütülemek lazım kıyafetlerini en az 40 ı çıkana kadar ütülemeyi düşünüyorum sonra salarım ütülemem kesin ben ütü yapmaktan hiç hoşlanmıyorum çünkü

Daha iyi misin peki bugün
Kızlar bu Arada aldığım leke çıkarıcı beyazlarda harika sonuç verdi haberiniz olsun. Hem fiyatı da daha uygun hem de bereketli bir ürün gibi duruyor.
Sen de e bebek almıştın dimiii?
Dün stok gelince ben de aldım

Daha iyi misin peki bugün

Sen de e bebek almıştın dimiii?
Dün stok gelince ben de aldım

Yok canım bunu aldım. Direkt hammadde ve zararı da yok. Tabi 1 kglık aldım ben.

Eklentiler

• IMG_6963.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 48
Kızlar merhaba 30+1 haftadayım doktor bebeğin kilosuna 2050 gram biraz iri bir bebek olacak dedi normal doğumu unut sezeryana hazırlan dedi sizde durum nedir benim gibi olan var mı ?

Kızlar size benim için çok önemli olan bir konu hakkında danışmak istiyorum. Hamilelikte ister istemez hepimizin psikolojisi değişti. Ben önceden de zaten psikolojik tedavi görüyordum bazı yaşanmışlıklardan dolayı. 8-9 ay tedavi görmüşümdür. Sonrasında ben iyiyim diyerek ilaçları kendim bıraktım. İlk zamanlar zorlandım ama bir şekilde atlattım. Bunun üzerinden bir sene geçti öyle hamile kaldım. Şu an zaten hamilelikten dolayı psikolojim hassas ama depresyon şeklinde bu. Her şeye ağlama, alınganlık, sinir falan zaten var ama biraz depresyona da kayıyor gibi. Eskiden o yaşadığım yani beni hasta eden şeylerde geliyor aklıma rahatsız ediyor. Acaba dedim ki hamilelik psikolojisi tetikledi eskiye mi dönüyorum. Neyse. Ben bu zamana kadar hep ağlaya ede idare ettim şimdi araştırırken şöyle bir şey okudum. Hamileliğinde depresyon geçiren kişiler doğumdan sonra lohusa psikolojisiyle daha da kötü oluyormuş. Bunu yaşamak istemiyorum korkuyorum çünkü çok kötü şeyler yaşadım ve bir çocukla beraber o psikolojiden cıkamam bir daha zaten zor atlattım. İlaçta kullanmak istemiyorum bebeğe zarar verir diye korkuyorum. Size sormak istediğim şu sizce bir psikiyatriye gitmeli miyim yoksa doğumumu beklemeliyim? Doğurunca düzelir mi? Bunu buraya sorma sebebimde daha önce lohusalık atlatmış arkadaslarım vardır illa bir de şu an hepimiz hamileyiz beni en iyi siz anlarsınız. O yüzden buraya sordum konu açmadım.

Kızlar merhaba 30+1 haftadayım doktor bebeğin kilosuna 2050 gram biraz iri bir bebek olacak dedi normal doğumu unut sezeryana hazırlan dedi sizde durum nedir benim gibi olan var mı ?
Benim bebeğim de iri ama doktorum böyle bir yönlendirme yapmadı henüz. Bazen bebeklerin büyüme atak dönemi oluyor o sıra farkı açıyor sonra biraz kapanabiliyor. Yani iri olunca normal doğumu istemiyor doktorlar ama sağlıklı olsun da bence doğum şekli önemli değil

Belki psikoloğa gidebilirsin şimdiden. İlaç kullanmadan terapi alabilirsin. Hiç bir travması olmayan insan bile lohusalığını depresyonda geçirebilir bu arada o hiç belli olmaz ama hem kendin hem bebeğin için şimdiden başlayıp yine bir süre devam edebilirsin. Bu arada bunu sadece senin için de söylemiyorum, ufak tefek travmalar herkes de var ve çocuk büyütürken bunlar su yüzüne çıkabiliyor.

Benm 600 gr daha az ben de aynı hafta gittim 30+0 .Doktor normal dedi .Bana da az geldi amasanırım kiloları daha çok ben alıyorum.

Benim bi arkadaşım depresyon ilaçlarını kullanırken hamile kaldı ve ilaçları bıraktı çok kötü oldu artık dayanamadı ve ilaçlara tekrar başladı. (Tabi hepsi doktor kontrolünde) Ama risklerini kabul ederek. Daha sonra doğurdu ve lohusalık depresyonu yaşamadı. Bence sen de kendini iyi hissetmiyorsan bir doktora görün doğuma az kaldı ama doktorun belki bi önerisi olur kendine zehir etmemiş olursun gebeliğini..

Maşallah evet kilolu olunca normal doğum zor olacağı için pek sıcak bakmıyorlar sanırım 4 kg üstünde olduğu zaman senin bebişte Şuan için 4 geçer gibi ama bazende şöyle olabiliyor bebek kilo almayı yavaşlatıyor ileri haftalarda ilk oğlum 33 de 2,450 34 2,510 gram olmuş o hafta dengelemiş doğduğu zamanda ultrasonda 250 gram eksik doğdu ölçülenden yani sonuna kadar bekleyip göreceksin sonucu şimdilik erken ama ne şekilde olursa olsun önemli olan sağlıcakla kavuşmak

Ben de arkadaslara katiliyorum canim. Ama dedigin gibi once bir psikolog ile baslayabilirsin. Belki destek alarak ilacsiz rahatlarsin. Ilac gerekiyorsa da biz ne desek bos, zaten psikolog yonlendirecektir. Bazi ilaclari risk de olsa almamiz gerektigi durumlar olabiliyor. Bu da boyle bir konu bence. Acil sifalar, bebeginle guzel mutlu gunler olsun insallah canim

Ben hala donuna kadar ütülüyorum ya cildi hassas egzamaları oluyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…