Ah çok zor geçmiş olsun. Benim de cildim öyleydi giydiğim şortun fermuarı cildime değiyorsa mutlaka alerji olurdu. Hatta eğerki girdiğim denizin suyu çok tuzluysa( akdeniz ) ve ben uzun kaldıysam alerji olurdum yine. Ama geçiyor büyüdükçe azalıyor, umarım kızının da en kısa sürede geçerBen hala donuna kadar ütülüyorum yacildi hassas egzamaları oluyor diye
Yaa hassas cilt sıkıntıBen hala donuna kadar ütülüyorum yacildi hassas egzamaları oluyor diye
Sanırım ilk aylardan beri her muayenede 2 hafta önden gittiği için dedi bunu hep ilerdeydi çünkü şeker testi falan yaptı her şey normal çıktı. Sezeryandan biraz korkuyorum açıkçası normalden yanaydım ama tabiki sağlıklı olması en önemli olanBenim bebeğim de iri ama doktorum böyle bir yönlendirme yapmadı henüz. Bazen bebeklerin büyüme atak dönemi oluyor o sıra farkı açıyor sonra biraz kapanabiliyor. Yani iri olunca normal doğumu istemiyor doktorlar ama sağlıklı olsun da bence doğum şekli önemli değil
Belki psikoloğa gidebilirsin şimdiden. İlaç kullanmadan terapi alabilirsin. Hiç bir travması olmayan insan bile lohusalığını depresyonda geçirebilir bu arada o hiç belli olmaz ama hem kendin hem bebeğin için şimdiden başlayıp yine bir süre devam edebilirsin. Bu arada bunu sadece senin için de söylemiyorum, ufak tefek travmalar herkes de var ve çocuk büyütürken bunlar su yüzüne çıkabiliyor.
Teşekkür ederim amin inşallahAy benim 17.haftadan beri her gün göğüslerimden anlattığın şekilde sıvı gelir hatta doktoruma sormuştum çok normal endişelenmene gerek yok demişti sen de endişelenme bence sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Evet normalmiş normal olmasına çok sevindim ama bu sefer de aklıma şey takıldı bu ilk ağız sütü ya ? E bu boşa akıyor doğunca da aynı ağız sütü gelecek mi diye düşünüyorumBenim ağrıyor göğsüm sanki emziriyorum da süt birikmiş gibi doluluk hissi oluyor bizim ebemizde normal gelebilir artık sakin elleme sıkma dedi
Aynen ben de aynı sebepten attım çünkü kurutma 80-90 derece ısı veriyor hem tozlar gidiyor bir de hemen çıkarır çıkarmaz katlardan ütü de istemiyor mis gibi oluyorGünaydın..
BendeDilkenn gibi yapmayı düşünüyorum yıkayıp ütü kuruluğuna atayım zaten nemli cıkıyor ama üstündeki tozu tüyü ne varsa alıyor kurutma ya ondan atacagım sonra içeriye asarım.
Tabiki sağlıklı doğması en istediğim şey rabbim herkesin bebeğini korusun . Kaç kilo doğdu bebeğin bu kilolarlaMaşallah evet kilolu olunca normal doğum zor olacağı için pek sıcak bakmıyorlar sanırım 4 kg üstünde olduğu zaman senin bebişte Şuan için 4 geçer gibi ama bazende şöyle olabiliyor bebek kilo almayı yavaşlatıyor ileri haftalarda ilk oğlum 33 de 2,450 34 2,510 gram olmuş o hafta dengelemiş doğduğu zamanda ultrasonda 250 gram eksik doğdu ölçülenden yani sonuna kadar bekleyip göreceksin sonucu şimdilik erkenama ne şekilde olursa olsun önemli olan sağlıcakla kavuşmak
EgeKızlar günaydın 32 haftalık olduk ama hala oğlumuzun ismine karar veremedik sizce ayaz mı daha güzel ege mi
Yok yok öyle düşünme bence vücudumuz saki sistem muhteşem şekilde işliyor senden gelen süt o bebeğin ilk alacağı süt değildir o yağlı Sarı ve yoğun kıvamlı oluyor eminimi o doğumda geliyordur ve miniğin ondan içecekEvet normalmiş normal olmasına çok sevindim ama bu sefer de aklıma şey takıldı bu ilk ağız sütü ya ? E bu boşa akıyor doğunca da aynı ağız sütü gelecek mi diye düşünüyorum
3 kilo civarı 35 haftadaTabiki sağlıklı doğması en istediğim şey rabbim herkesin bebeğini korusun . Kaç kilo doğdu bebeğin bu kilolarla
Bence gitmelisin canm doğumdan sonra da gidersin en azından lohusalık dönemini atlatana kadar, inşallah kolay bir şekilde atlatirsn ve korkma bence kendine güven başaracğna inan , üstesinden geleceğine inanıyorum her lohusa aynı olacak diye bir şey yok, şimdiden kolaylıklar diliyorum ve hepimizeKızlar size benim için çok önemli olan bir konu hakkında danışmak istiyorum. Hamilelikte ister istemez hepimizin psikolojisi değişti. Ben önceden de zaten psikolojik tedavi görüyordum bazı yaşanmışlıklardan dolayı. 8-9 ay tedavi görmüşümdür. Sonrasında ben iyiyim diyerek ilaçları kendim bıraktım. İlk zamanlar zorlandım ama bir şekilde atlattım. Bunun üzerinden bir sene geçti öyle hamile kaldım. Şu an zaten hamilelikten dolayı psikolojim hassas ama depresyon şeklinde bu. Her şeye ağlama, alınganlık, sinir falan zaten var ama biraz depresyona da kayıyor gibi. Eskiden o yaşadığım yani beni hasta eden şeylerde geliyor aklıma rahatsız ediyor. Acaba dedim ki hamilelik psikolojisi tetikledi eskiye mi dönüyorum. Neyse. Ben bu zamana kadar hep ağlaya ede idare ettim şimdi araştırırken şöyle bir şey okudum. Hamileliğinde depresyon geçiren kişiler doğumdan sonra lohusa psikolojisiyle daha da kötü oluyormuş. Bunu yaşamak istemiyorum korkuyorum çünkü çok kötü şeyler yaşadım ve bir çocukla beraber o psikolojiden cıkamam bir daha zaten zor atlattım. İlaçta kullanmak istemiyorum bebeğe zarar verir diye korkuyorum. Size sormak istediğim şu sizce bir psikiyatriye gitmeli miyim yoksa doğumumu beklemeliyim? Doğurunca düzelir mi? Bunu buraya sorma sebebimde daha önce lohusalık atlatmış arkadaslarım vardır illa bir de şu an hepimiz hamileyiz beni en iyi siz anlarsınız. O yüzden buraya sordum konu açmadım.
Ah benim hayalimde ki isim içimde kalacak resmen
Ben de ütüden nefret ederim 5 yıldır evliyim daha elime almisligim yokÜtü yapmadan olmaz ama ya yeni alındı bi ütülemek lazım kıyafetlerini en az 40 ı çıkana kadar ütülemeyi düşünüyorum sonra salarım ütülemem kesin ben ütü yapmaktan hiç hoşlanmıyorum çünkü
2 isim koyun ikisi de olsun olmaz mıAh benim hayalimde ki isim içimde kalacak resmenbide bunca zaman Ege diye sevdim babası Alparslan istiyormuş hiç mi hatırım yok diyor ee ilk çocuğu da ben koydum Şuan isme aşılmaya çalışıyorum
Onada karşı paşam2 isim koyun ikisi de olsun olmaz mı
İnşallah canım gerçekten zor çok fazla olduğunda özellikle kolon kortizonlu krem vermek istiyorlar filan ona gerek kalmasın diye elimden geleni yapmaya çalışıyorumAh çok zor geçmiş olsun. Benim de cildim öyleydi giydiğim şortun fermuarı cildime değiyorsa mutlaka alerji olurdu. Hatta eğerki girdiğim denizin suyu çok tuzluysa( akdeniz ) ve ben uzun kaldıysam alerji olurdum yine. Ama geçiyor büyüdükçe azalıyor, umarım kızının da en kısa sürede geçer
Ay inşallah çok zor, bana ütü çok zor gelmiyor ya bizimse her şeyi ütülüyorum benYaa hassas cilt sıkıntıAllah kolaylık versin valla ütü en sevmediğim şey ya inşallah bizim bebe öyle olmaz
Ehh çok buruşunca mecbur kalınıyor tqbiiBen de ütüden nefret ederim 5 yıldır evliyim daha elime almisligim yokama şöyle düşün yukarıda da yazdım kurutma makinesi 80-90 derece ısı veriyor ve bunu 3 saat boyunca yapıyor bence aynı işlevi görüyor ben o yüzden yapmadım. Ha şöyle ki müslin örtülerini de yıkadım ama onların kumaşından dolayı biraz buruştu onları ve ağız bezlerini ütülycem mesela. O kadar da değil canım
Ütü sever nadir insanlardansınİnşallah canım gerçekten zor çok fazla olduğunda özellikle kolon kortizonlu krem vermek istiyorlar filan ona gerek kalmasın diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Ay inşallah çok zor, bana ütü çok zor gelmiyor ya bizimse her şeyi ütülüyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?