2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım her siğil türü normal doğuma engel değil diye biliyorum yeri ve türü önemli. Bir de siğilse bile dondurma işlemi oldu arkadaşım bi iki dakika sürüyormuş

Benim de geçen boynumda et beni çıkmış minik duşta kendimi nasıl yıkadıysam bi çıktım aynaya baktım boynumda kan lekesi var. Muhtemelen sivilce ya da bendir. Siğil olsa çoğalıyormuş bir de

Bebeklerin de büyüme atak dönemi oluyor her haftası aynı gitmiyor. Önümüzdeki haftalarda o atağa girer beslenmen baya iyi bebeğe faydalı her şeyi yemişsin ki bize çok önemli gelsede bebeğin kilosundan ziyade ciğer gelişimi önemli ki iğneni oldun yapman gereken her şeyi yapıyorsun hiç merak etme

Bende online doğuma hazırlık eğitimine katılmıştım ilkinde, orda doktor korkuyorum diyorsanız ve buna kendinize inandırırsanız zaten normal zor demişti. Artık 30. Haftalardan sonra doğumu yaparken kendinizi hayal edin dedi bunu yapamıyorsanız zaten o doğum sezaryene döner dedi. Bi çok kez yazmıştım aslında bence doğum bir deneyim her iki türlüsü de bu deneyimi bilmeden yaşamadan bi iki kişinin sözüne deneyimine göre neden kendimi korkutuyorum ki. Ben hayatımda hiç yaşamadığım bir şey yaşayacağım her ıkınmamla bebeğime kavuşucam gibi sürekli kendimle konuştum ve gerçekten belki kendimi çok hazırladım bilmiyorum ama muhteşemdi. Kucağıma verdiklerinde direk elimi tuttu her anını hissettim

Bir de bilmiyorum tesadüf mü ama ilk doğumu sezaryen olanlar ikinciye hamile kalmakta biraz daha zorlanıyorlar gibi geldi bana yakın çevremde gördüklerim. Belki de tesadüftür bilmiyorum

Kaç haftalık şimdi, senin doktorunda sonda söyleyeceğini başta söylüyor çok gıcık bir durum gerçekten. Madem her şey yolunda neden kafa karıştırıyorsun ki Bazen o cihazlar yanlış ölçüyor canım kafana takma senin bebeğinde çok aşağıda. Bana demişti ki çok aşağıda olduğu için hem görüntü almakta hem de ölçmekte zorlanıyorum. Hani kafasını karnını filanda ölçüyo ya o zaman uğraşıyor baya. Bazen de onların cihazı değişiyor bir şey oluyor her cihazda birbirinden farklı. Bana 3600 bekliyoruz dedi 3950 doğdu bu haftada belki -+500 değildir ama -+200 oynar. Bir de son haftalar asıl kilo alıyor

Ahh gerçekten muhteşem hem senin hem @pheadra nın dediklerini düşünüp kendimi hazırlayacağım ikisine de ben geçen aya kadar çok rahat normal doğum yapacağımı düşünüyordum. Kötü hikaye de dinlemedim ama bir korkum oluştu. Az kaldı diyedir 1.5 ay sonra normal yaptım kızlar diye de yazabilirim buraya bana hiiç belli olmaz

Kesinlikle yaparsın günler azaldıkça öyle hissetmen normal bir de kilosu filan endişelendirebilir seni o da etkilemiştir şartlar uygun olursa sen kendini hazır hissedersen nasıl iyi olacaksa öyle olsun

Sen 28. Haftalarda değilmiydin ? Benim 28+1 1160 gramdı bence seninki anormal gelmedi bana

Ben de kaburgaya baskı hiç hissetmedim, oysaki sana göre karnım da yukarda boyumda 163 ayak hareketlerini genelde göbek deliği çevresinde hissediyorum bu aralar
Ayağını başınin arkasına atıyor olabilir bir ara benim bebişin favori hareketi oydu

İnşallah öyle olur canım evet dediğin gibi aslında ben her şeyi yaptım gerisi Allah'a emanet sadece doktorun saçma sapan söylemlerine sinirlendim :/

Korkmak çok normal tabii. İkinciyi üçüncüyü bekleyenler de korkuyordur emin ol. Ben beni neyi beklediğini bilmeme rağmen korkuyorum (o soğuk ameliyathane masasına poponu koymak da çok eğlenceli bir şey değil ve kesin bacaklarım titreyecek yine) ama tabii korkuyu yönetmek önemli. Doğum sürecini çok iyi bilen uzman bir doktor, hemşire veya ebeden eğitim almak gerçekten yeni ufuklar açıyor insanın kafasında (ve bu ufuk ilk gebelikte açılmalı kesinlikle). Bir de o eğitimi bir hastanede alırsan doğumhaneyi, doğum odalarını falan da görüp kafanda daha net şekillendirebilirsin bazı şeyleri. İnsanın valla o buz gibi ameliyathaneye gidesi gelmiyor normal doğum ortamını görünce. Ama tabii ki amaç ne şekilde olursa olsun yavrularımıza sağlıkla kavuşmak ve bu konuda da hepimiz (en azından çoğumuz) doktorumuza güvenmeyi seçiyoruz. Ben yalnızca ikinci gebelik olursa, ilkinde olduğum sezaryen acaba gerçekten şart mıydı diye düşünmek zorunda kalmasın hiçbir anne isterim.

28+5 im canım evet yani madem bir sıkıntı yok keşke soylemeseydi benim suratım düşünce zaten toparlamaya çalıştı ama istediğin kadar olumlu şey söyle aklımı karıştırdıktan sonra bir önemi kalmıyor yani.. cihazlar 250 hatta 500 grama kadar yanlış olcebilir sıkıntı yok vs vs dedi inşallah öyledir ama 2 hafta beklemeye hiç niyetim yok valla 1hafta 10 gün sonra tekrar giderim niye geldin derse de beni o kadar tedirgin ettin hiç kusura bakma gelcem tabi derim

Canım dilken suyun normalse hiç problem etme.Sen dinlenmeye normal beslenmene devam et. Pıhtılaşma sorunu olanlarda bu oluyor bende de var aynı problem.

e Bende bugün Dr gittim 28+4 teyim benimde boyu 36.5 cm kilosu da 1160 çıktı bende beslenme me çok dikkat etmiştim Dr normal dedi galiba boyu benim gibi kısa olacak

Evet onu duydum ama ben normal doğumdan da çok korkuyorum. Sanki ters durması kaçış noktam gibi sezaryenden de korkuyorum ama işte bir şekilde doğurcam
Ay aynı durum bendede var doktor bir şey deyince he sezeryan olacak muhtemelen diyorum bir yanım oh diyor o anda sonra sezeryan sonrasını düşünüyorum normal olsun diyorum hayırlısı olsun tabii ama çok zor karar

Bence hiç bir sorun yok bende şimdi baktım da raporlara benimde 27+4 de 1093 gelmiş. Boyu ben hiç sormuyorum ve bakmıyorum bile anne baba uzun çocukta uzun olacak diye ki sen benden de uzunsun Kontrol haklarını kullan vallahi git zaten

28+3de 35cm ve 1190grdı. Gelişimi haftasıyla uyumlu demişti doktorum. Sen de içini ferah tut, ben o dönemlerde muz, protein vs hepsine çok dikkat etmiştim. Ben de fazla kiloda almadım bebek de, sadece kan değerlerim iyi çoktı o kadar e önemli olan da onlar aslında, çocuk sonuçta vücudunu tamamlıyor. Ben de 3000gr doğmuş bir bebeymişim, genetiktir diye düşünüyorum. Mesela bebişin bacak boyu da kısa, tamamen ben yüksek ihtimalle boyu daha uzundur ama bacak boyundan hesapladıkalrı için genel ölçümde kısa

Çoğalma oldu canım, doktor hpv değilse bile çocuğun eline ayağına bulaşmaması için sezeryan olabilirsin dedi ama devletten de bir görüş alırsam içim daha rahat edecek

Kızlar size bir sorum var, şuan 30 haftalığız. En son 28 de kontrole gittiğimde her şey yolundaydı. Ben ama 1 haftadır bebeğin hareketlerinde değişiklik hissediyorum. Hareketi azalmadı ama tekme şeklinde çok daha az hareket ediyor daha çok yer değiştirme gibi hareketler yapıyor karnım dalgalanıyor. Böyle bir değişiklik yaşayan oldu mu bu durum bir problem mi acaba

Canım dilken suyun normalse hiç problem etme.Sen dinlenmeye normal beslenmene devam et. Pıhtılaşma sorunu olanlarda bu oluyor bende de var aynı problem.
Canım teşekkürler çok şükür suyum normalmis bende pıhtılaşma var ama herhangi bir iğne ya da hap kullandirmadilar her gittiğimde de kordon kan akışına bakıyor bugün de baktı normal dedi ama dediğin gibi keisnlikle buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…