2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben de kaburgaya baskı hiç hissetmedim, oysaki sana göre karnım da yukarda boyumda 163 ayak hareketlerini genelde göbek deliği çevresinde hissediyorum bu aralar

Hani şu teknoloji devrinde tetenoz konusunda ne derece gerekli diye kafam karışık ama yarın tek doz olacağım hadi hayırlısı üstüne yatamamistim 2 gün ağrımisti puff
Tetanoz aşısı güvenli bir aşı aslında evet günümüz şartlarında gerek yok ama hiç birimiz aslında nasıl doğum yapacağız bilmiyoruz. Belki dışarda otururken belki takside( Allah hepimize sağlıklı doğumlar versin) o yüzden önlem açısından gerekli görüyorum ben

Burnum 2 haftadır yara içinde, bunu öğrendiğim çok iyi oldu

Ya bende de var işte o şeyden. Ben gibi de, sivilce gibi de. Özeldeki doktor 36da parça aşıp inceleriz siğilse sezeryan yaparız dedi. Ne olur ne olmaz haftaya devlete de gideceğim onu göstermek için. İnşallah bana da senin gibi bir şey derler. İnşallah siğil değildir

Aynen ben de böyleydim hem bekleyip hem çok isteyince her hareketinde şükür diyorsun ama 33. Haftadan (hatta neredeyse 34) bildiriyorum kızlar. Azcık değişiyor dur kızım yapma nolur moduna giriyorsun.
soyasosu sen baya büyüttün bebişi ya maşallah bende şu 34 e bi gelsem bütün derdim biticek sanki erken doğsada içim baya bi rahat olucak senin bebiş kaç kg oldu ?

soyasosu sen baya büyüttün bebişi ya maşallah bende şu 34 e bi gelsem bütün derdim biticek sanki erken doğsada içim baya bi rahat olucak senin bebiş kaç kg oldu ?
31+1 de 1970 gramdı. bir dahaki kontrolüm 34+1 de. Artık kaç çıkacak merakla bekliyoruz
Ben önden giderek size yol göstereceğim ama kimsenin bebişi erken gelmesin. Kasım anneleri olarak vaktimizi bekleyelim gelenlerde hiç yoğun bakım desteğine girmeden kucağımızda olsunlar

Annenin durumu, hamilelik psikolojisi hepsinin üst üste olması gerçekten zor bir durum. Benim atlattığım süreci az çok biliyorsun ve evde hala bir yas havası var ister istemez. Tüm bunlar benim de psikolojimi etkiliyor.Daha dün akşam eşimle tartıştık, hala da tam düzeldik sayılmayız.
Soya’nın dediği gibi çift terapisi sanırım böyle zor zamanlar için gerekli. Ona göre yol olmak daha sağlıklı geliyor bana. Çünkü biz de gebelikten dolayı tam anlamıyla normal hissettiğimiz dönemlerde değiliz

Canısı bende erken doğurma riski var diye bi ara çocuk önden gitsin iyi besleneyim dedim bütün faydalı şeyleri yedim sonuç ben kilo aldım kızım yine alması gerektiği kadar aldı çok üzülmüş sonra bıraktım normal besleniyorum ben yine kilo almaya devam ediyorum o ayrı sende merak etme kilo versende bebek alıyor ama ne yaparsan yap alacağı kadar alıyor yapısal herşey doktorum bana çok kilolu olmasına gerek yok yeter ki sağlıkla kucağına verelim sen doğduktan sonra halledersin onu dedi bende haklısınız dedim 34 ü görelim gerisi mühim değil

Aynısı bende de oluyor canım endişelenme o tekmeleri nasıl atabildiğine şaşırıyorum bazen canımda acıyor ama beni mutlu da ediyor

Sırf bu yüzden ben de olayim diyorum yoksa olmazdım cok agrimisti geçen sene 2 gün gün yatamadım bilerek hafta sonuna denk gelsin diye cuma olacağım ki o kol ve ağrı ile kızım ile ilgilenemem esim evde olsun

Günaydın herkese,

Benim bebek önde gittiği için (şeker yüklemem temiz çıktığı halde) doktor diyet ve açlık tokluk baktırmamı önermişti. Devlette dahiliye geldim bugün. Gebelerde tokluk birinci saat bakılıyor demişti doktorum (normalde yemekten iki saat sonraymış), dahiliyeciyle de öyle konuştuk (gibi algıladım ben en azından). Açlık 95 tokluk 140 (ideali 120) altı olmalı dedi. Yalnız devletin sistemi bir saçma, açlık verirken bir öğrendim ki, iki saat sonra imiş tokluk. Sistem öyle açılıyormuş yani. Hemşirenin de yönlendirmesiyle Yemeği açlık verdikten bir saat sonra yedim, ondan bir saat sonra da tokluk verdim. (Ay çok uzun oldu galiba) şimdi sorum şu, gebelikte açlık tokluk veren arkadaşlar, bu 140 birinci saat için de geçerli di mi? Hayır, pek diyete uygun etmedim de kahvaltıyı şimdi 180 falan görüp şok olmayayım.

Her şey güzel olucak.. şuan gebelikten dolayı daha duygusal bakıyorsun olaylara ama doğurduktan sonra senin için herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Eşinle bebişini kucağınıza alınca Belki fikrin değişir bence şimdi bir karar vermek için pek doğru bir zaman değil. Anneciğinin durumunuda yeni öğrendin psikolojik olarak daha duygusal bir hal aldın o yüzden lütfen kendini sakin tutmaya çalış boşanma kararını doğurana kadar rafa kaldırıp bebişin ve annene kanalize ol Nacizane fikrim bu.. Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle

inşallah sanada aliriz derler..daha once senin yazinda okumustum ama o zamanlar yoktu bende hatta vajina muayenede fark etmedi dr ben soyledim yerini.onemsemedi de buyurse direk alirim sorun yok dedi.burada tamamen oncelik normal dogum oldugu icin bebek ters gelmedigi muddetce sezeryan yapmiyorlar.2 ay Turkiye de kaldim 25. haftamda dönüş yaptim.o zamana kadar eşi rahim agzinda artik cikmaz yukari cok kanamali sezeryan olursun gidince söyle dediler ilk randevumda bugundu burada 29.haftamda dr kesinlikle sorun yok normal doguma dogru gidiyoruz saglikli dedi.hatta bi de rahmime bir sey soktu çıkarttı kapsul buyukce o neydi bilmiyorum

Oyy maşallah nerdeyse 2 kg olmuş benimki 30+1 de 1480 di seninki baya önden gidiyor 34 te sen 2600 görürsün bence belki daha fazlası ayy çok aminn çoookkkkk

Evet onu duydum ama ben normal doğumdan da çok korkuyorum. Sanki ters durması kaçış noktam gibi sezaryenden de korkuyorum ama işte bir şekilde doğurcam

Ben yine doğuma hazırlık ve doğum konusunda gebe eğitimi önereceğim sezaryen sonuçta planlı bir operasyon olması açısından hem doktor hem gebe için belli avantajları var elbette ama sonuçta ciddi bir ameliyat kategorisinde aslında, o yüzden cidden zorunlu durumlar dışında tercih edilesi bir şey değil. Gerçekten sezaryen olmuş ve operasyonu çok iyi geçmiş, çok da çabuk toparlanmış biri olarak söylüyorum. Özellikle ilk gebeliği olan ve ileride ikinci çocuk düşünme ihtimali bulunanlar on kez düşünsün derim (zorunlu hallerde yapacak bir şey yok elbette ama özel sektörde o zorunlu hal tanımı esneyebiliyor bayağı) . Çünkü ssvd her ne kadar revaçta olsa da aslında son derece riskli bir şey (miş, ben de yeni öğrendim, niyetim var gibiydi ama hiç macera aramadan yine sezaryen olmaya karar verdim). Bir kez sezaryen olan yine sezaryen olmak Zorunda kalıyor yani özetle ve erken doğum riski önceden sezaryenli için daha tehlikeli oluyor.

Zorlu günler geçiriyorsun anlıyorum seni hamileliğimn ilk aylarında bende annemi doktora götürünce böbrek yetmezliği hastalığı çıktı canm çok yandı Annemi bi an kaybedecem sandm doktora bu ne demek oluyor dedm iki böbreğini de kaybedeblr dedi, sonra işte annem kendine dikkat ediyor, son evreye girmesin diye umudumuzu kaybetmedk simdi kontrollere gdyoz sorun yok, inşallah da olmaz annenin de iyi olacağına inanıyorum ve eşinle aranda noldugunu bilmiyorum ama oda geçer bence hamilelik hormonları hepimizi etkiledi bende daha dün eşimle konuştuk ne zmndr mesafelydk , sende inşallah iyi olucaksn annende iyi olucak doğum yapınca herşey geçecek inşallah

Yani bazı hareketleri sanki yırtıp çıkacak eli kolu bacağı gibi ve çok can acıtıyor.
Rabbim yardımcın olsun umarım kısa sürede herşey yoluna girer. Hamilelik psikolojisi değişik bir şey takacak kavga çıkaracak bir şeyler buluyorum bende . Sağolsun eşim anlayışlı da kısa sürede toparlıyorum bende. Senin durumunu bilmiyorum tabi ki umarım bebeğini kucağına aldığında hepsi geçmiş gitmiş olur senin için de.

Kesinlikle çok haklısın. İnsan daha çok zaten bilmediği için korkuyor. Benim için iki doğumda bilinmezlik. O yüzden ikisi de beni korkutuyor ama bebeğime kavuşmak için bir araç gibi düşündüğüm zaman rahatlıyorum. Tek korkum doğum da değil tabi genel olarak sonrası da var ama işte bunların hepsi doğuma da az kaldığından genel endişe hali

Güzel haberleri bekliyoruuuz
Kızlar çıktım doktordan. Gülerek, heyecanla girdim ama moralim bozularak çıktım boyu 37.5 cm kilosu 1138 Gr çıktı doktor biraz geride dedi aslında haftasina baktığımda gayet normal görünüyor ama niye öyle dedi anlamadım bu bir sorun mu dedim yoo hiç sorun değil dedi ( yahu o zaman söyleyip neden moralimi bozuyorsun be adam...) yediklerimi anlattım daha ne yiyebilirim ki dedim sen böyle devam et başka bişey yapmana gerek yok dedi. Servikal uzunluğum ne kısalmış ne uzamış hala 25 bu iyi birşey dedi ilaçlarımı yazdırıp çıktım moralim bozuldu valla ben kilo almasını beklerken hiç almamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…