- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Ben de kaburgaya baskı hiç hissetmedim, oysaki sana göre karnım da yukardaYa bunu herkes yazıyor ama ben daha kaburgaya hiç tekme yemedim bir de özellikle doktora sordum hocam ayakları nerede ben hep yan duruyor gibi hissediyorum dedim o da ayakları kaburganin altında başı aşağıda dedi ama ben 1 kere bile kaburgaya baskı ya da tekme hissetmedim acaba boyum sırık gibi olduğundan mı hissetmiyorum ki
Tetanoz aşısı güvenli bir aşı aslındaHani şu teknoloji devrinde tetenoz konusunda ne derece gerekli diye kafam karışık ama yarın tek doz olacağım hadi hayırlısı üstüne yatamamistim 2 gün ağrımisti puff
Burnum 2 haftadır yara içinde, bunu öğrendiğim çok iyi olduCanım allerji olayını bilmiyorum ama doktorum bana kan akışın arttığı için burundaki etler büyüyüp mukuslanma azalir nefes almada güçlük, Burun kuruluğu ve kanama yaşayabilirsin demişti bence mutalaka alakası vardır bilaxten diye bir allerji ilacı var B grubu olduğu için gebeler de kullanabiliyor ( tabiiki her gün olmamak şartı ile ) ben çok rahatsız olursam ondan kullanıyorum aklında olsun beni rahatlatıyor. Ha bir de ben bu burun nemlendiricisini aldigimdan beri inanılmaz rahat ettim dünya varmış dedim bunun içeriği de tamamen doğal ve hamileler içinmiş (eczacının ve doktorun yalancısıyım) bunu da deneyebilirsin. Küçücük bir şey ama ben günde 2 kere kullanmama rağmen 4 aydır bitmedi baya bereketli bir ürün
Ya bende de var işte o şeyden. Ben gibi de, sivilce gibi de. Özeldeki doktor 36da parça aşıp inceleriz siğilse sezeryan yaparız dedi. Ne olur ne olmaz haftaya devlete de gideceğim onu göstermek için. İnşallah bana da senin gibi bir şey derler. İnşallah siğil değildiraz önce dr dan geldim hanimlar.29 +4.turkiye de bebegin eşi asagidaydi sukur o durum bitmis normal doguma uygunsun dedi.turkiye de cikmaz artik demislerdi (2 dr a gitmistim ) onun dışında kaburga agrim normalmis,vajinamin disinda kasintim vardi normal hamilelikten dedi yogurt sür dedi krem verdi ekstra ve gene vajinanin dış kenarda ufacik et ben gibi bir sey vardi yeni çıktı.onu takip edelim eger 4 hafta sonra geldiginde buyumus olursa alirim hemen dogumdan önce dedi.4 hafta uzun geldi ama burada normal bazi seyler
Aynen ben de böyleydim hem bekleyip hem çok isteyince her hareketinde şükür diyorsunama 33. Haftadan (hatta neredeyse 34) bildiriyorum kızlar. Azcık değişiyor dur kızım yapma nolur moduna giriyorsun.
31+1 de 1970 gramdı.soyasosu sen baya büyüttün bebişi ya maşallah bende şu 34 e bi gelsem bütün derdim biticek sanki erken doğsada içim baya bi rahat olucak senin bebiş kaç kg oldu ?
Annenin durumu, hamilelik psikolojisi hepsinin üst üste olması gerçekten zor bir durum. Benim atlattığım süreci az çok biliyorsun ve evde hala bir yas havası var ister istemez. Tüm bunlar benim de psikolojimi etkiliyor.Daha dün akşam eşimle tartıştık, hala da tam düzeldik sayılmayız.Günaydın kızlar. Kötü günler geçiriyorum psikolojik açıdan bebeği ne derece etkiledi bilmiyorum ama. Bugün doktora gittim 2 kilo 42 cm olmuş. Ekim 26'da sezaryen olacağım hala ters çünkü. Onun dışında hayatım kötü gidiyor. Eşimle ayrılmaya karar verdim ama daha haberi yok. Bu psikolojiyle bebeğe nasıl yeteceğim hiç bilmiyorum.
Canısı bende erken doğurma riski var diye bi ara çocuk önden gitsin iyi besleneyim dedim bütün faydalı şeyleri yedim sonuç ben kilo aldım kızım yine alması gerektiği kadar aldı çok üzülmüş sonra bıraktım normal besleniyorum ben yine kilo almaya devam ediyorum o ayrıKızlar Saat 11.45te doktor randevum var. Erken doğum riskim olduğu için ben de kolları sıvadım madem bebişin erken gelmeye niyeti var biraz kilo alsin dedim 2 haftadır o kadar ama o kadar kaliteli ve sağlıklı besleniyorum ki, her gün avakado , 2 yumurta, eski kaşar, karışık kuruyemiş, badem ve Hindistan cevizi sütü ile nesquik ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey..bakalım ise yaramış mi bugün göreceğiz ha bu arada ben bunları yememe rağmen kilo veriyorum + olarak günde sadece 1 kere büyük tuvalete çıkmama rağmen kilo veriyorum inşallah bebek alıyordur bendeki kiloları
Aynısı bende de oluyor canım endişelenme o tekmeleri nasıl atabildiğine şaşırıyorum bazen canımda acıyor ama beni mutlu da ediyorGünaydın kızlar. Benimde bazı hareketler canımı acıtmaya başladı . Hatta hiih diye bağırıyorum. Dün zaten acayip hareketli idi teknelerden karnım acıdı artık. Sizde de oluyor mu arada böyle. Biraz tedirgin etti beni bu kadar güçlü ve sık hareketler .
Sırf bu yüzden ben de olayim diyorum yoksa olmazdımTetanoz aşısı güvenli bir aşı aslındaevet günümüz şartlarında gerek yok ama hiç birimiz aslında nasıl doğum yapacağız bilmiyoruz. Belki dışarda otururken belki takside( Allah hepimize sağlıklı doğumlar versin) o yüzden önlem açısından gerekli görüyorum ben
Her şey güzel olucak.. şuan gebelikten dolayı daha duygusal bakıyorsun olaylara ama doğurduktan sonra senin için herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Eşinle bebişini kucağınıza alınca Belki fikrin değişir bence şimdi bir karar vermek için pek doğru bir zaman değil. Anneciğinin durumunuda yeni öğrendin psikolojik olarak daha duygusal bir hal aldın o yüzden lütfen kendini sakin tutmaya çalış boşanma kararını doğurana kadar rafa kaldırıp bebişin ve annene kanalize olGünaydın kızlar. Kötü günler geçiriyorum psikolojik açıdan bebeği ne derece etkiledi bilmiyorum ama. Bugün doktora gittim 2 kilo 42 cm olmuş. Ekim 26'da sezaryen olacağım hala ters çünkü. Onun dışında hayatım kötü gidiyor. Eşimle ayrılmaya karar verdim ama daha haberi yok. Bu psikolojiyle bebeğe nasıl yeteceğim hiç bilmiyorum.
inşallah sanada aliriz derler..daha once senin yazinda okumustum ama o zamanlar yoktu bendeYa bende de var işte o şeyden. Ben gibi de, sivilce gibi de. Özeldeki doktor 36da parça aşıp inceleriz siğilse sezeryan yaparız dedi. Ne olur ne olmaz haftaya devlete de gideceğim onu göstermek için. İnşallah bana da senin gibi bir şey derler. İnşallah siğil değildir
Oyy maşallah31+1 de 1970 gramdı.bir dahaki kontrolüm 34+1 de. Artık kaç çıkacak merakla bekliyoruz
Ben önden giderek size yol göstereceğim ama kimsenin bebişi erken gelmesin. Kasım anneleri olarak vaktimizi bekleyelimgelenlerde hiç yoğun bakım desteğine girmeden kucağımızda olsunlar
Evet onu duydum ama ben normal doğumdan da çok korkuyorum. Sanki ters durması kaçış noktam gibisezaryenden de korkuyorum ama işte bir şekilde doğurcam
Zorlu günler geçiriyorsun anlıyorum seni hamileliğimn ilk aylarında bende annemi doktora götürünce böbrek yetmezliği hastalığı çıktı canm çok yandı Annemi bi an kaybedecem sandm doktora bu ne demek oluyor dedm iki böbreğini de kaybedeblr dedi, sonra işte annem kendine dikkat ediyor, son evreye girmesin diye umudumuzu kaybetmedk simdi kontrollere gdyoz sorun yok, inşallah da olmaz annenin de iyi olacağına inanıyorum ve eşinle aranda noldugunu bilmiyorum ama oda geçer bence hamilelik hormonları hepimizi etkiledi bende daha dün eşimle konuştuk ne zmndr mesafelydk , sende inşallah iyi olucaksn annende iyi olucak doğum yapınca herşey geçecek inşallahGünaydın kızlar. Kötü günler geçiriyorum psikolojik açıdan bebeği ne derece etkiledi bilmiyorum ama. Bugün doktora gittim 2 kilo 42 cm olmuş. Ekim 26'da sezaryen olacağım hala ters çünkü. Onun dışında hayatım kötü gidiyor. Eşimle ayrılmaya karar verdim ama daha haberi yok. Bu psikolojiyle bebeğe nasıl yeteceğim hiç bilmiyorum.
Yani bazı hareketleri sanki yırtıp çıkacak eli kolu bacağı gibi ve çok can acıtıyor.Evet canım dün gece banada öyle oldu şuan 33.haftadayım artık iyice büyüdü ve yeri daraldığı için bütün harekteleri güçlü birşekilde hissetmek normaldir terdirgin olmana gerek yokbebiş büyüdü için kemikleri sertleştiği için daha güçlü tekme atar ve hisedersin
Rabbim yardımcın olsun umarım kısa sürede herşey yoluna girer. Hamilelik psikolojisi değişik bir şey takacak kavga çıkaracak bir şeyler buluyorum bende . Sağolsun eşim anlayışlı da kısa sürede toparlıyorum bende. Senin durumunu bilmiyorum tabi ki umarım bebeğini kucağına aldığında hepsi geçmiş gitmiş olur senin için de.Günaydın kızlar. Kötü günler geçiriyorum psikolojik açıdan bebeği ne derece etkiledi bilmiyorum ama. Bugün doktora gittim 2 kilo 42 cm olmuş. Ekim 26'da sezaryen olacağım hala ters çünkü. Onun dışında hayatım kötü gidiyor. Eşimle ayrılmaya karar verdim ama daha haberi yok. Bu psikolojiyle bebeğe nasıl yeteceğim hiç bilmiyorum.
Kesinlikle çok haklısın. İnsan daha çok zaten bilmediği için korkuyor. Benim için iki doğumda bilinmezlik. O yüzden ikisi de beni korkutuyor ama bebeğime kavuşmak için bir araç gibi düşündüğüm zaman rahatlıyorum. Tek korkum doğum da değil tabi genel olarak sonrası da varBen yine doğuma hazırlık ve doğum konusunda gebe eğitimi önereceğimsezaryen sonuçta planlı bir operasyon olması açısından hem doktor hem gebe için belli avantajları var elbette ama sonuçta ciddi bir ameliyat kategorisinde aslında, o yüzden cidden zorunlu durumlar dışında tercih edilesi bir şey değil. Gerçekten sezaryen olmuş ve operasyonu çok iyi geçmiş, çok da çabuk toparlanmış biri olarak söylüyorum. Özellikle ilk gebeliği olan ve ileride ikinci çocuk düşünme ihtimali bulunanlar on kez düşünsün derim (zorunlu hallerde yapacak bir şey yok elbette ama özel sektörde o zorunlu hal tanımı esneyebiliyor bayağı) . Çünkü ssvd her ne kadar revaçta olsa da aslında son derece riskli bir şey (miş, ben de yeni öğrendim, niyetim var gibiydi ama hiç macera aramadan yine sezaryen olmaya karar verdim). Bir kez sezaryen olan yine sezaryen olmak Zorunda kalıyor yani özetle ve erken doğum riski önceden sezaryenli için daha tehlikeli oluyor.
Emin ol alıyordur annem varisten dolayı 4 kg almış tüm hamilelikte kardeşim 4 kg doğmuş nasıl oluyor bende anlamadımbende akşam üstü gidicem bakalım ne yapmış
Güzel haberlerini bekliyoruz
Kızlar çıktım doktordan. Gülerek, heyecanla girdim ama moralim bozularak çıktımGüzel haberleri bekliyoruuuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?