2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Haa evet ben yazın dogurmustum onun etkısı var ama ben yıne ınce pıjama gecelık fılan koyacagım. Bırde oyle setlı metli degıl bir tane sabahlık gerısı pıjama takımı bır gece kalıyoruz bız allahtan bısı olmazsa tabı.
İlk çocuk şeysi ayrı tabi ikide daha farklı oluyor . Neyse sen ıkı valızle gıt ne olacak
Ya ben odalar sıcak olur diye hep ince pijama koymayı düşündüm. Daha kendime pijama alamadım
Artık gidip trendyoldan pijama sipariş etsem iyi olacak
Ben aldım lcw den aldım a beden geldı gecelıkte oldu sıyah renk beni idare eder nasılsa hastaneye gelen gıden olmayacagı için özel güZel bişeye gerek yok
Benımde incecik bi tane hırka yada kalın sabahlık alacagım ne olur ne olmaz dıye

Bebeğin haftası git gide açılıyor çok üzgünüm ilk gittiğimde kilosu zaten azdı ve karın çevresi 1 hafta gerideydi. Eski doktorum bakmıştı o ayrılınca yerine baska doktora devam etmeye karar verdim ve bu doktora ilk defa geliyorum. sanırım bebek küçük dedi evet dedim bende fark iki haftaya çıkmış. Napacağımı bilmiyorum ben aradaki fark kapanır sanıyordum ama büyüyor kızlar eğer bu fark 3-4 haftaya cıkarsa noluyor? Bebeği alıyorlar mı nst’ye bağladılar şimdi

Ayy bi biz kalmıştık pijama almayan, artık sadece ben kalmışım (belki bir de Hooops
bir tane aldım sadece o da trendyol basit bir takım, bir de gecelik beğendim düz lacivert. Onu alıcam, bakalım çok anneanne işi durmazsa onu giyerim sabahlık yerine de aynı sen gibi uzun hırka alcam

Hoşgeldin gece yazdığını görüp sabaha tahin pekmez hayaliyle uyudum ahaha bahsettiğin şey pekmezsiz olanı biliyorum ama neyse tahin pekmezde yararlı arkadaşlar not: pekmezi az olsun
Merhaba tüm annelere bende Kasım ayında anne olacağım inşallah. Ama hiç güzel geçmedi 7 aydır hiç bişe anlamadım ne yazı kiçok zordu ilk 4 ay kanamam oldu. Daha sonra down sendromlu olabilir dendi. Hep tevekkül ettim. En son 19 haftalıkken plesanta totalis teşhisi verildi ama yanlış teşhis mis çok üzüldüm. Hep masada kalırsın dedi doktorlar o günden bu yana hep ölüm korkusu yaşıyorum. Hiç bişey anlamadım bu güzel süreç benim için zehir oldu. En son da haberlerde bir annenin epidural sezeryan esnasında amniyon sıvısı embolisi nedeniyle vefat ettigini gördüm. Bir daha hiç toparlayamadim. Keşke bende azıcık tadına varabikseydim. Tek bir kıyafet bile almadım hala kendimi çok kötü hissediyorum hep. Panik atak ve anksiyetem var aşırı derecede tetikledi hep mutsuzum mide yanması bende çok yaşıyorum hemen alayım tahin deniyeyim

Detaylıya gitmişmiydin bebege giden kan akışları için bişey söyledi mi kan sulandırıcı kullanıyomusun, doktor bunun için önlem alır kan sulandırıcı başlar belki 2 haftaya kadar normal sayılıyor sonrasını bebegin kilosuna gelişimine göre karar verir sanırım ama toparlıcağını düşünüyorum stres yapma, yakınında devlet perinatoloji bölümü varsa saat 10 da açılıyor sistem randevu al onların görüşüde önemli olabiliyor randevu bulamasan bile sabah erkenden gidip durumunu anlatırsan yardımcı olurlar

Detaylıda ve diğer testlerde hiçbir sıkıntı cıkmamıştı. İki hafta geriden gelmesi evet normal biliyorum ama beni üzen durum şu ki ilk bir haftaydı o kadar dikkat etmeme rağmen ikiye cıktı. Yani daha da artabilir bu durum artarsa nolur artık bilmiyorum. Devlet perinatoloji yok maalesef yakınımda uygun görürlerse artık tekrar detaylıya gideceğim

Ben de pijama almayanlardanım ilk gebeliğimde daha rahat olur diye gecelik önermişlerdi, öyle yapmıştım. Zaten iyi ki öyle yapmışım, o zaman doğum şeklim belli değildi ama şimdi belli olduğu için yine gecelikten devam

Endişelenmen çok doğal, bir iki günlük farklara bile endişelenebiliyor insan ama şurada birçok kişinin tecrübe ettiği üzere, (ben de kaç kez bizzat yaşadım) aynı hastane ve aynı cihaz olsa dahi doktordan doktora ölçümler değişebiliyor. O yüzden aranın açıldığına emin olmak için bir hafta sonra yine aynı doktora muayene olman daha sağlıklı bir sonuç verir. O zaman da devam ediyorsa, arkadaşların da dediği gibi, duruma göre bir tedavi veya çözüm önerir doktorun. Bu arada bana hep üç haftaya kadar ilerilil gerilik normal dendi ve belli bir ölçüye kadar (ara açılmadığı sürece) kafanın önden gitmesi, karnın geriden gelmesi vb gibi farklar tek başına bir önem arz etmiyor. Stres yapma demek kolay ama yapmamak zor, çok iyi anlıyorum seni ama hiç değilse bir hafta dişini sık bence, sonra tekrar muayene ol. İyi haberler almanı dilerim

Arkadaşlar söylemiş ama ben de söyliyim ne kadar pozitif yorum o kadar iç rahatlığı. 2 haftalık fark normal, anne ne kadar dikkat ederse etsin bebeğin kilosuna etki edemiyor çoğu zaman. Doktorun mutlaka bir çözüm bulacaktır belki bebeğin de minyon olacaktır ama bunda canını sıkacak bir şey yok
Senin adına çok üzüldüm. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Daha önünde 2 ayın var. Kendine moral vermeye çalış. Bebeğine eşyalarını al, yerleştir bunun keyfini çıkar. Bebek dünyaya geldiğinde bütün bu sıkıntıların geçecek
Yalnız olmadığıma seviniyorum

Ya tabiiki haklı da doğuracagim hastanedeki doğumhaneyi, ameliyathaneyi ve yoğun bakımı Avucumun içi gibi biliyorum abimin eşi doğuma girmem için çok ısrar etmişti nasıl bir ortam, doktorun yöntemi nasıl, çocuk doğduğu gibi ne yapıyorlar biliyorum o yüzden kafam rahat eşim de biliyor o da ordaydi ama ona rağmen takmış bilekliğe hdhsjs çocuğu doğduğu gibi götürürlerken bekleyenlerin önünden geçirmek zorunda oldukları bir yer var yani kör değilse çocuğu görmemek İMKANSIZ ama gel de anlat içimden Allah'ım keşke sadece böyle dertlerim olsa diyorum

Çok haklı benim eşim bende meme mi var ben kalkıp ne yapabilirim ki diyordu bir de al sana bir kavga sebebi gece çok kavga ediliyor özellikle ilk bir yıl
Allahiiiimmmmm kriz sebebi bana soruyor benim görevim ne mesela diyor ben de ben gece uyanınca emziricem eğer birşey istersem seni uyandircam sen yapcan diyorum hee kolaymış ya tamam diyo her emzirmede inadına uyandiracagimdan habersiz canım kocam.... jdbdjdbdj

Ay canım çok çok geçmiş olsun umarım kötü birşey yoktur

Siyah inciden güzel ince polar sabahlık buldum şimdi onuda alayım.
Uzun hırkam var bı tane gerekırse onuda kullanırım. En son anne cantamı kuvet filesini filan da aldım Sanırım benım öyle bişeyim kalmadı acil lazım olan bi bez bi mama alacagım en son onuda. Daha cocugumun bi bezi yok babası almıyo aldırmıyo

Siz basladini dogum cantasina benim de erken riskim oldugu icin yavas yavas kendi esyalarimdan basladim. Benim hittigim hastane bebek paketi veriyor. Bebehin ihtiyaci olan hersey varmis. Hic bir sey getirmenize gerek yok diyorlar. Doktora bile sordum :) hic bir sey getirmene gerek yok kendin icin bile. ama anneler fotograf icin getiriyorlar. sezeryan olacagi icin gecelik olsun diye tembihledi sadece.

Dogum paketinin icini detayli bilgi alamadim. Anlasilan kendim icin 3 gecelik ve sabahlik, terlik vs ( 3 gece kalacagim) bebekler icin ise 1er takim 2ser bez, azcik pamuk, cikis icin battaniye fln koyarim ne olur ne olmaz. Sizce baska ne almaliyim? Kucaga almak isteyen olursa diye muslin geldi aklima bir tek omuza sermelik.

güle güle kullanın :)

anne çantası ne aldın acaba , bende arayıştayım

Aa o konuda eşin haklı valla. Dünya hali bu, ayrıca güzide ülkemizde neler neler olmuyor. Hem ne demişler, güvenmek iyidir ama kontrol daha iyidir. (Diren enişte paranoyaklar vardır! buradayız, alışın, gitmiyoruz)

İş bölümüne yatkın olması çok güzel ya. İki saatte bir memeye kalkan yavru iki saatte bir bez de dolduracak mesela, ille görev tanımı istiyorsa bezci başı ilan edebilirsin kendisini şimdiden

Yani hastanede kıyafet giydiriyor ya ben o yüzden dedim bi turda kirlenince onlar giydirse yeter 3 takım bence. ben 3 takım koydum valla. Hem onlar çıkarken hastane koyafetini hediye etmiyor mu ?

Doğru tahmin bende hala alamayanlardanım zaten beden yok ki herkes doğuruyor galiba ne beğensem kalmamış yine sen bi fikir oluşturmuşsun bende o da yok çok kararsızım kendime kızıyorum

Detaylı ultrasonda herhangi bir sorun çıktı mı canım .benim de tek taraflı direnç olduğu için bebeğe her yediğim de yaramıyor en fazla haftasıyla uyumlu gidiyor. çift taraflı direnç olduğunda beslenmesi daha da sıkıntıya giriyor kan sulandırıcı vs veriyorlar öyle bir problem var mı?Uzun süre gelişimi aynı seviyede olursa sanırım sezaryenle erken alıp kuvözde besleyerek gelişimini tamamlatıyorlar.

2 hafta gerilikte henüz bişey yapmazlar ama ilerlerse doğurturlar canım 2 hafta daha dursa 32 olsa harika olur İnşallah olucak dua edicem. İçerde ne kadar kalırsa o kadar iyi oluyor erken doğumda, küvözde kalsada bişey olmaz. Senin gelişim geriliğinin sebebi ne ? Çentik mi var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…