2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ne gibi riski var.. Merak edıorm.. Rüptür diolar ama tam anlamıyorum da.. Zaten bnmde imkansz.. Perşembe doktor söyler buyuk ihtimalle ama hala içimde Bi ssvd olsa keske acaba diye dusunmeden edemıorm
Normal doğum yaparken ıkınırken ya da karnına bastırma gibi durumlarda rahim içinde yırtılma olma ihtimali var (önceki sezaryen de Rahime ulaşmak için birkaç kat doku kesiliyor ya tam rahime dikiş atıldığı yerde ani bir rüptür oluşabiliyor)bu da doğum esnasında çok fazla kan kaybına neden oluyor hem bebek hem anne için tehlikeli görüldüğü için doktorlar çok yanaşmıyor riske atmak istemiyorlar.Benim ilk doğumum sezaryen olsa ssvd istemem herhalde riskleri göze alamam

Ne gibi riski var.. Merak edıorm.. Rüptür diolar ama tam anlamıyorum da.. Zaten bnmde imkansz.. Perşembe doktor söyler buyuk ihtimalle ama hala içimde Bi ssvd olsa keske acaba diye dusunmeden edemıorm
Eski dikişlerin patlama riski vs var sanırım ama bilmiyorum misal yurt dışında benimle ilk doğumu aynı olan eşimin kuzeni var sez oldu en son an ikinci gebeliği 3 yıl sonra filan oldu normal yaptırdılar orda bi kere sezeryansa ikinci sez olayı yokmuş yine normal yaptırmışlar Türkiye’de var ama çok yüksek fiyat istiyorlar misal doğum 10 sa ssvd 30 gibi birtek İstanbul Zeynep kamil hastanesinde varmış ssvd bunu da yeni öğrendim başka varmı destekleyen bilmiyorum

Hmmm bılmıodm.. Zaten bana da yaparlar mı bilmem.. Sanmıyorum da

Sadece Zeynep kamilde mi oluyomus.. AA bende bilmiodum

Bende kurutmaya attım canım eğer hassas programın varsa çekme vs yapmıyor bilgin olsun

Hassas program var ama hiç kullanmamıştım. İyi oldu bu bilgi, teşekkürler

Bende de aynısı oldu sonra baktım bu işin içinden çıkamıycam hassas kurutmada Kuruttum çok çamaşır atınca çok nemli çıktı ütüylede kurumadı astım ben öyle olunca askıda kurttum
Ay ben de ikinci kez attım ütü kuruluğu yarım yük diye, daha iyi çıktı. Yoksa yok bende öyle bir ütüleme kapasitesi

Normal olmasına sevindim ama programı hiç sevmedim, evde askıya assam üç saatte geliyor o kuruluğa zaten

Bizde de 1.5 yaş üstü bayağı giysi var, neredeyse her şeyi saklamışım ama ilk bir yaş çok az şey kalmış, hele yeni doğan hiç yok neredeyse. Artık lohusalık sonrası nasıl bir psikolojiye girdiysem, “ikinci mi? Tövbe, tez atılsın dağıtılsın tüm giysiler” mi demişim, ne yapmışım, hiç bilemedim

Yaa ben depremzedelere yolladım kızımın temız sweatlarını montları vs ben yolladım hamile oldugumu öğrendim hep dedim belki onlar vesile oldu ben hamile kaldım
Zaten kzıımdan kalanlar oğluma olmaz Benım arkadasım gecen yıl dogum yaptı onun bütün yenidoğanları bana geldi sagolsun o kadar almıs ki ben hıc bırsey almadım bı hastane cıkısı yaptırdım.
Etıketlerını ben söktüm bir çogunun hepsı tertemiz birde yenıdogan ne gıyıyor kı hemen buyuyor

Evet, en büyük riski rüptür. Dahası, bizim sandığımız gibi (en azından benim sandığım gibi) değil aradan 2 yıl, 5 yıl geçmesi bile o riski ortadan kaldırmıyormuş. Doğum sırasında rahim yırtılırsa da farkedilmesi ve müdahele edilmesi zor olabiliyormuş. Dolayısıyla anne ve bebek kayıpları sezaryensiz normal doğuma veya sezaryen sonrası sezaryene kıyasla çok daha fazlaymış. Ben de suda falan mu doğursan diyordum ama fazlasıyla ikna oldum.

Benim de aynı kimse 8. Ayda olduğuma inanmıyor 6 kilo kadar aldım sadece göbeğim var. Bol giyindigim için ancak görünmeye başladı. Yeni öğrenenler şaşkın

Biz hepsini ütüledik gerçekten bitmek bilmedi 6 makina çamaşır yıkadım kurttum ütüledik yerleştirdik tek başıma olsam asla bitiremezdim 1 günde anam sağolsun

Vallahi ben çıldırmış gibi normal doğum istiyorum ama benim her şeyim muallak olduğu için o doğum şekli de tam bir muamma, hepsine hazirliklikliyim Allah'ın izni ile

Şanslı bebek benim de bir arkadaşım verdi iki valiz eşya. Çoğu hiç giyilmemiş. Tertemiz. Bir de hala bebek kokusu olması çok değişik değil mi gidip gelip dolabını izliyorum

Ay kızlar ben sormayı unuttum. Ben küçükken kuyruk sokumumu kırmışım (bunu nasıl yaptığım ve nasıl fark edilmediği hakkında en ufak bir fikrim yok öylece kendiliğinden kaynamış yıllar sonra ben durduk yere orda ağrı hissedince gitmiştim doktor da sen burayı daha önce kirmissin kaynamış su an zede var ve biraz kancalaşmış o yüzden ağrı çekiyorsun dedi ben şok tabi. Neyse benim kuyruk sokumu ağrılarım hamilelik ile beraber tekrar geldi ve oturma yastığı olmadan asla oturamiyorum içimden de diyorum ki aman hiç önemli değil şu an bebek baskı yapıyor nasıl olsa doğumdansonra geçecek katlanırim hiç sorun değil fln diyorum. Doktora gittiğimde onu sordum ve duyduğum şey beni hem tedirgin etti hem de üzdü açıkçası doktor dedi ki hamilelikle beraber kuyruk sokumu zaten minimal bir şekilde kancalaşır e senin dediğine göre bir de kırdığın zaman kanca oluşmuş eğer bu ikisi birleşip de fazla eğrilik olusturduysa zaten normal doğum yapman imkansız çocuk nereden geçecek hadi diyelim ki geçti ee bu sefer seni yirta yirta geçecek ve senin büyük operasyonlar gecirme ihtimalin olacak, ona şu an bakamayiz sen bana her geldiğinde hatırlat seni uygun gördüğümüz bir kontrolde doğum katına göndereceğiz oradaki baş ebeler el ile kuyruk sokumuna bakacak çünkü bu röntgen vs ile anlaşılacak bir şey değil dedi. Benim nutkum tutuldu konuşamadım bile. Benim gibi kuyruk sokumu ile başı dertte olan biri var mı ? (Asla sanmıyorum bu antin kuntin dertler sadece beni bulur ama yine de sormak istedim)

gerçekten keşke kitap yazsan ama ben daha çok el ile buna nasıl bakacaklarını merak ettim. Geçmiş olsun dilkencim senin ve bebeğin için en iyisi olsun

Selam kızlar, diş ağrım geçmeyince öğlen aradım Dr artık gittik öğleden sonra. Üst sağ en arkada altı dolgu, üstü zirkon kaplama olan tek dişteymiş sorun. 15 20 gün önce gittiğimde göze çarpan bişey yokmuş ama şu anda bariz bir şekilde kaplama gevşemiş. Hamilelikten dolayı çene kemiği ve diş etleri gevşemiş kaplamayı kısalttı, serum fizyolojikle yıkadı falan hafifledi biraz. Kaplamayı kaldırmayalım şimdi enfeksiyon görülmüyor dedi. Bu gecede ağrı devam ederse yarın görüşülecek muhtemelen çekilecek veya kanal vs işte Rontgen kullanamıyoruz tamamen kör uçuşu. Ama şu an daha iyi gibi. İnşallah gece iyi geçer.

Öyle gerçekten benim de bugün öyle oldu hala devam ediyor umarım normaldir
Normaldir insaAllah aynısı geçen de olmuştu bı ara olmadı şimdi tekrar oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…