2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar yine mide yanmaları başladı iki gündür çok fena özellikle eğiliyorsam ağzıma geliyor acı su Sanırım bebek dönmedi inanın anlamıyorum nerde olduğunu şimdi kuzumu uyutuyorum uyusun secdeye yatma pozisyonlarına syı yürüyüşlerine Allah ne verdiyse başlıcam denemezse makatta doğurtuyorlarmış ama zor oluyormuş sanırım annem Meryem ana otunu hazırlamış 37 den sonra suya atıp okuyacağız bir de doğuma girerken atıp okuyor geçen sefer öyle yapmıştık. Bu arada benim daha çantaya dair hiç bir hazırlığım yok ya 34 de kontrol var sonra hazırlarım artık bende yavaş yavaş

Kimsenin doğum hikayesini dinlememek lazım sanırım. Korkudan başka bir şey vermiyorlar insana. Öyle ki, ne kadar mucizevi ve olağanüstü bir şeyi yapıyor vücudumuz güzelliğine odaklanamıyor insan bu negatif yorumlar yüzünden

Biz de bugün yurtdışında ilk muayeneye geldik. Doktor ilgiliydi tiroid, şeker testlerim, detaylı ultrason, nipt ne varsa tek yek inceledi sonuçlarımı. 2 haftada bir muayenelere devam edeceğiz. Ultrason cihazları eski öğle fotoğraf vs yok ama iki kalp atışı arasındaki saniyeyi bile ölçtü. Genel olarak memnun kaldım Bu arada oğlum da büyümüş 1800 gr olmuş. Sağlıkla gelsin her şey normal doğuma uygunmuş

Şanslı bebek benim de bir arkadaşım verdi iki valiz eşya. Çoğu hiç giyilmemiş. Tertemiz. Bir de hala bebek kokusu olması çok değişik değil mi gidip gelip dolabını izliyorum
Misaifr odasında kullanmadığım bir dolapta toparladım bebek eşyalarını. Alındığı gibi duruyorlar bebel odası hazır olmadığı için. Kolisiyle, paketiyle vs vs. Ama o dolap şu anda bebek kokuyor. Her açışta mest olup kapatıyorum. Nasıl oluyor anlamadım

Her doğum kişiye özel cidden kimsenin hikayesini dinlemeyin.. Ben ilkini sezeryan oldum ama gözüm yemedi ikinci de sezeryan ama inanın keşke ama keşke beni normale yönlendiren bir doktorla karsılassaydım da normal olsaydım..

Bebeğe veya sana bişi olacaksa normalde olsa sezeryanda olsa olacagın önüne gecemezsin..

Ama düşünsene Bebeğini normal doğumla kucagına alacaksın ve dogum yaptıgın gıbı ayaga kalkıp bebegını beklı kucagında tasıyacaksın..
Korkma ana odaklan kim ne istiyorsa öyle doğursun ama kimse kimseyi korkutmasın lütfen !

Ben sezeryan oldum hiç bir sorunda yaşamadım sonucta amelıyat oldugu için keşke ama keşke korkumu yenip normal doğurabilsem diyorum ..

Canım benim başı aşağıda ama benimde mide yanmam çok zaten gebelik öncesinde de olan bir durumdu iyice arttı gaviskon içmiyormusun cidden beni tek rahatlatan o şimdilik çanta bende hazırlamadım ütüledim filan ama çanta için eksiklerim var inşallah bu 1,2 hafta içinde halledebilirim eşim hergün sıkıştırıyor hazırla diye

İçiyorum her gün bir kez geçen hafta hiç ihtiyaç duymamıştım ya bu hafta coştu ya bizimki o kadar rahat ki ıslak mendil almak gerek diyorum ne var getirden söyleriz hemen diyor umrunda değil gerçekten bende biraz rahatım ilkinde bu haftalarda yatıyordum her şeyimiz hazırdı kötü günlere başlamıştık. Geçen gittiğimde doktor alttan muayene bile etmedi gelmesine daha baya var bence suyu filanda çok iyi diyince iyice saldım

Bu hafta kimlerin kontrolü var birde dr sıklaştırdı mı kontrollerinizi ?
Bugün gittim kızım 1 hafta önden gidiyor. 2 kg olmuş bile. 35 te gidicem sonra gün verecek sezeryana doğuma gidicem. 4 hafta sonra son randevum. Doğum artu yatış 20 binmiş onu da netleştirdik. Lohusa şerbeti kapı süsü fotoğrafçı dahil İlk fotoğraf deneyimimden sonra hiç gönüllü değilim aslında. Muhtemelen 3 ü ile 10 arası olur dedi. Daha çantam hazır değil. 2 parça birşey aldım. Hepsi ilk kızdan yıkadım ütü bekliyorlar. İnanılmaz bir kıyafet yoğunluğu var evde şuan. Ayırmam elemem lazım.
Kapı süsü, hediyelik, çikolata, isim nakışlı seti sipariş vermedim inşallah yetişit çünkü isme karat hala veremedim.
İsim önerilerine açığım. Çift isim olacak.
Aybike İdil
Beren İdil
Bige İdil
Bilge idil
Aklınızdakilwr bunlar isim önerisine açığım.

Beren İdil’e bayıldım

Umarım hepimiz sırasıyla ve sağlıkla kucağımıza alırız Ben normali suda denemek isterdim aslında ama burada pek o şansım yok.

Bakalım zaman hem çok gibi hem yok gibi. Buranın pozitif atmosferinden besleniyorum. Çok olumlu, samimi yaklaşımın için teşekkür ederim

Peki epidural anestezi alma konusunda ne düşünüyorsunuz?

Merhaba kızlar, haftasonu çok güzel dinlemiş ve bacağım rahatlamıştı, sadece akşam ilk yattığımda ağrısı zorluyordu sabaha karşı da rahatlıyordu. Bugün işe eşim buraktı ama dönüşte yürüdüm. Yaklaşık 1km sayılır ev okul arası ve bu saat oldu sanki kalçamda kırık var gibi sağdan sola dönmek de güçlük çekiyorum uyku sersemi eşim fark edip destekliyor da öyle rahat dönebiliyorum.
Ortopedi rapor verecekti ama bu haftayı bir şekilde halletmek istiyorum, çocukların düzeni için.

Şimdi asıl sorum şu, haftaya Salı günü 32 olacağım. 31+6 da çalışamaz raporu alabiliyor muyuz? Pazartesi itibariyle yerime ücretli öğretmen başlasın istiyorum

Prenses doğum oluyor sanırım epidural anestezi. Ben kızımda spinal epidural olmuştum ama benimki sezaryendi mecburi. Hiç bir sıkıntı yaşamadım

Kızlar kan almışlardı sonuc larım çıkmıs ama hiç iyi görünmüyor anlayan bakabılırmı

Hayır canım tam olarak 32+0 da alabiliyosun. O gün için başka bir rapor alabilirsin. Ama çalışamaz raporu sistemsel olduğu için 32 de açılıyor.

Günaydın, amin Epidural konusunu tamamen doğum şekli belirliyor aslında eğer açılman çok hızlıysa epidural yavaşlatıyor diye biliyorum. Ben mesela 9 cm olduğumda ki 7 cm ile yatış yapıldı inan dayanılmayacak kadar kötü değil regli ağrısı gibi belden kasıklara vurup vurup gidiyor. Hocam bir epidural mi taksak dedim o da suyumu patlatmaya gelmiş ne epidurali bir buscopan yapın bari dedi o kadar ama benim en büyük şansım kuru kuru sancı çekmedim yani suyum gelmedi doktor patlattı öyle olunca su gelince zaten tamamen açıldı. Sanırım su gelince önden açılma biraz daha yavaş mı oluyormuş daha mı zor oluyormuş öyle bir şeyler diyorlar

İnanın hiç bilgim yok epidural anestezi hakkında. Bana kombine yapılmış öyle dedi doktor onu bile arastırmadım Bilmemek en güzeli dedim.
Bakalım bunda nasıl olacak ben zaten uyumak istemiyorum belden aşagısını uyutsunlar oğlumuda ilk ben göreyim istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…