- 30 Mart 2020
- 7.895
- 15.753
- 248
37 hafta olunca yatisim oldu gebelik tansiyonum çıkmaya başlamıştı. Suni sancı takıldı doğum başlaması için ama gram açılma yoktu 12 saat sonra suni sancı durdu az dinlen dediler daha sonra tekrar bağlandı bu sefer dozu yüksek vermişler çok sancim vardı dayanamaz hale gelince epidural istedim aşağı ameliyathane ye indirip orada anestezi uzmanı uyguladı bacakların tutuyor , sanırım sezeryan epidural da tamamen his gidiyor bunda oyle değil his var ama kalkıp tam yürüyemiyorsun hafif uyuşuk oluyor belinden omzuna bir hortum bantliyorlar gerek görülmesi halinde diğer dozu o hortumdan yine beline uyguluyorlar . Benim epidural sonrası sancim kesildi ama prenses doğum falan değil yalan söyleyemem 30 dk falan sonra tekrar başladıUmarım hepimiz sırasıyla ve sağlıkla kucağımıza alırızBen normali suda denemek isterdim aslında ama burada pek o şansım yok.
Bakalım zaman hem çok gibi hem yok gibi. Buranın pozitif atmosferinden besleniyorum. Çok olumlu, samimi yaklaşımın için teşekkür ederim
Peki epidural anestezi alma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Açıkçası bende normal doğumu epidural alırım en kötü diye modumu yüksek tutmuştum. Ama dediğin gibi demek ki bir seviyesi var 9 cm de filan takmıyorlar. Seni bencede suni zorlamış ben onu deneyimlemedim kendi sancım yetti kimse göbeğime filanda bastırmadı mesela öyle bir korkuda oluyor insanlarda37 hafta olunca yatisim oldu gebelik tansiyonum çıkmaya başlamıştı. Suni sancı takıldı doğum başlaması için ama gram açılma yoktu 12 saat sonra suni sancı durdu az dinlen dediler daha sonra tekrar bağlandı bu sefer dozu yüksek vermişler çok sancim vardı dayanamaz hale gelince epidural istedim aşağı ameliyathane ye indirip orada anestezi uzmanı uyguladı bacakların tutuyor , sanırım sezeryan epidural da tamamen his gidiyor bunda oyle değil his var ama kalkıp tam yürüyemiyorsun hafif uyuşuk oluyor belinden omzuna bir hortum bantliyorlar gerek görülmesi halinde diğer dozu o hortumdan yine beline uyguluyorlar . Benim epidural sonrası sancim kesildi ama prenses doğum falan değil yalan söyleyemem 30 dk falan sonra tekrar başladıtekrar istedim ama açılmayı kasılmayı engellediği için doktor kabul etmedi , benim acı eşiğim ya çok düşük ya da suni sancı yüzünden çok sancı çektim ama korkutmak değil amacım her insanın bünyesi acı eşiği farklı bir de kendi sancin çok rahat oluyormuş öyle diyorlar belki de beni zorlayan 24 saat aldığım suni sancı yüzünden oldu . Özetle Epidural ile doğum prenses olmuyor sadece bi 30 dk rahatlayıp dinlenmeni sağlıyor. Önerir miyim hayir , benim belimde fıtık vardı belki ondan doğum sonrası masaallah zink diye ayağa kalktım ama belim de ağrı 3 4 ay geçmedi bilsem istemezdim galiba. Not olarak epidural in de kuralı var 4 cm di galiba olunca veriliyor onu kaçırırsan uygulanmıyor demişlerdi. Yani hani tam doğuma yakin 7 8 cm açılma olunca epidural alıp ağrısız doğum yapayım diye düşünüyordum prenses doğum diye ama o öyle değilmiş
Açıkçası bende normal doğumu epidural alırım en kötü diye modumu yüksek tutmuştum. Ama dediğin gibi demek ki bir seviyesi var 9 cm de filan takmıyorlar. Seni bencede suni zorlamış ben onu deneyimlemedim kendi sancım yetti kimse göbeğime filanda bastırmadı mesela öyle bir korkuda oluyor insanlarda
Doğum yapacağımın sabahı simit yemiştim arabada eşim doğum yapacak insan böyle simit yer mi dedi o kadar iyiydimsonra eve gönderdiler sineklikçi bekledik biraz kötü oldum filan derken eşimde geç götürdü hastaneye. Gittiğimizde yine arabadan inip yürüdüm filan ama sancı gelince titreme geliyordu bir durup öyle yürüyordum. Doktoru gördüm dedim bu seferde doğuramıyorsam beni yatırın artık sezaryen yapın. Sonra 7 cm diyince Allahım doğuruyorum sonunda diye bir mutlulukla 2. Kattan 7. Kata koşarak çıktım Yani bir de açılma çok olunca insan seviniyor modu yükseliyor ya o yüzden o psikolojiye de bağlı sancı gelince duymuyorsunuz demek istediğim bu
Sanki gruptan bir arkadaşa erken vermişlerdi diye kalmış aklımda. Sende daha izne ayrılmadın ama acaba bu izni eposta üzerinden falan yollayamıyorlar mı bize? Bizim arabamız yok, eşim çok samimi olduğu bir tanıdığından alıyor her muayene için. Açıkçası ben de üst üste iki gün arabayı almasını istemiyorumHayır canım tam olarak 32+0 da alabiliyosun. O gün için başka bir rapor alabilirsin. Ama çalışamaz raporu sistemsel olduğu için 32 de açılıyor.
Evet evet belki o gün sineklikçi gelmese daha erken gitseydik hastane ortamında beklemek daha çok strese sokacaktı beniBi tanıdıkda İlk dogumunu 15dk da yapmıso gun kafeye gitmiş arkadaslarıyla sohbet ederken sancılar gelıomus, en son hastaneye gitmiş, onunda 7 8 cm açılma olmus, 15dkda dogurdum dedi dedıgın gibi bence de psıkolojı cok etkılı sureklı aksı seyler olunca İnsan bu sefer ne zmn bıtecek dıye strese de sokar kendını.
Ben çalışabilir raporu aldım biraz daha idare ederim düşüncesiyle. Benim kontrolüm 31. haftadaydı. Doktorum tercihimi sordu, çalışırım dedim. Cuma günü(tam 32+0) tekrar gelmene gerek yok sekreterimi ara o halledip sana mail atsın dedi. Öyle yaptık ama e-nabıza da düşüyor anında rapor.Sanki gruptan bir arkadaşa erken vermişlerdi diye kalmış aklımda. Sende daha izne ayrılmadın ama acaba bu izni eposta üzerinden falan yollayamıyorlar mı bize? Bizim arabamız yok, eşim çok samimi olduğu bir tanıdığından alıyor her muayene için. Açıkçası ben de üst üste iki gün arabayı almasını istemiyorumen kötü pazartesi içim sağlık ocağından rapor alırım
Öncelikle bebeğe maşallahBugün gittim kızım 1 hafta önden gidiyor. 2 kg olmuş bile. 35 te gidicem sonra gün verecek sezeryana doğuma gidicem. 4 hafta sonra son randevum. Doğum artu yatış 20 binmiş onu da netleştirdik. Lohusa şerbeti kapı süsü fotoğrafçı dahilİlk fotoğraf deneyimimden sonra hiç gönüllü değilim aslında. Muhtemelen 3 ü ile 10 arası olur dedi. Daha çantam hazır değil. 2 parça birşey aldım. Hepsi ilk kızdan yıkadım ütü bekliyorlar. İnanılmaz bir kıyafet yoğunluğu var evde şuan. Ayırmam elemem lazım.
Kapı süsü, hediyelik, çikolata, isim nakışlı seti sipariş vermedim inşallah yetişit çünkü isme karat hala veremedim.
İsim önerilerine açığım. Çift isim olacak.
Aybike İdil
Beren İdil
Bige İdil
Bilge idil
Aklınızdakilwr bunlar isim önerisine açığım.
Hamile kaldığımdan beri 27 Ekim diyorum 38 haftama denk geliyor dr 3 Kasım diyor 39 hafta oluyor oda bakalımAyy kızlar içinize doğan bi tarih var mı doğum için ? Benim ya 30 Ekim ya da 5 Kasım falan olur gibi geliyo
Hep kendimi 7 Kasıma hazırladım ben ama doktor 3-4-5 gıbı söyledi bakalım hayırlı zamanda gelsın.Ayy kızlar içinize doğan bi tarih var mı doğum için ? Benim ya 30 Ekim ya da 5 Kasım falan olur gibi geliyo
Ay olmaz mı? Yazın normalden on kat fazla terlemem yetmiyormuş gibi, şimdi bile iki hareket edince ter içinde kalıyorum. Burun akıntısı bende de başlayacak gibi. Çocuk da hafiften öksürüyor gibi. Okullar açıldı diye sevindik coştuk da yataklara düşmeyiz umarım hamile halimizleKızlar sizi de ani ter basması oluyo mu? Hareket etmedgm halde ter boşalıo bendenburnum da tıkanmış, mevsim geçişlerinden nefret ediyorum
Ben de kontrolden çıkınca hemen aynısını yapıyorum.Hep kendimi 7 Kasıma hazırladım ben ama doktor 3-4-5 gıbı söyledi bakalım hayırlı zamanda gelsın.
Aslında ikinciler daha erken gelıyo dıyorlar dıyede zorlamak ta ıstemıyorum ama en azından hafta bası olsun ıstıycem .
Aynı gün kaç doğum olacak acaba kızımda dogumdan cıkıp kendıme gelınce ılk buraya yazmıstım herkes merakla beklıyo dıye
Yaa pera kollarında diğer bebek arkadaşlarını beklersinBen de kontrolden çıkınca hemen aynısını yapıyorum.
Ayy sizi burada doğumhane kapısının önünde bekler gibi heyecanla beklerim
Ay olmaz mı? Yazın normalden on kat fazla terlemem yetmiyormuş gibi, şimdi bile iki hareket edince ter içinde kalıyorum. Burun akıntısı bende de başlayacak gibi. Çocuk da hafiften öksürüyor gibi. Okullar açıldı diye sevindik coştuk da yataklara düşmeyiz umarım hamile halimizle
Çocuk aciller dolmuş şimdidenAynen valla okul okul dedim, açıldı oğlanın da bnmde burnum tıkandıhavalar da serinledi bayagı İstanbulda..
Regl ağrısı oluyor bende sık sık ama acile gitmeyi düşündürtecek kadar şiddetli olmuyor. Bazen hızlı yürüyünce falan şiddetli bir ağrı saplanıyor sadece (burada çok kişiye de öyle oluyormuş, konuşmuştuk galiba bunu) ama dinlenince geçiyor. Dinlenince geçmiyorsa enfeksiyon olabilir ama geçiyorsa normaldir herhalde, rahim genişleme ağrısı da oluyormuş ya ara ara.Kızlar dün gece benimde acayip regli ağrım oldu ya eşim evde olsa o an acile gidecektim şükür ki sabah geçmişti bu şekilde regli ağrısı gibi ağrınız oluyor mu veya gebelikte enfeksiyon yaşayan arkadaşlar böyle ağrı yaparmı en son enfeksiyon vs çıkmamıştı ama
Ben ilkinde perde astım sonra çok ağrım oldu o günde temizlik vardı işte. Ertesi gün kontrole gittim açılma başlamış demişti inşallah sende öyle bir şey söz konusu değildirKızlar dün gece benimde acayip regli ağrım oldu ya eşim evde olsa o an acile gidecektim şükür ki sabah geçmişti bu şekilde regli ağrısı gibi ağrınız oluyor mu veya gebelikte enfeksiyon yaşayan arkadaşlar böyle ağrı yaparmı en son enfeksiyon vs çıkmamıştı ama
0ı 1000 tl ama ben ikinci el temiz olarak 300e aldımKaça aldın canım
Nasıl tarif edeyim iğne batması gibi bir his vardı önce neyse normal herhalde artık bebektendir dedim daha sonra kasıklarım ağrıdı belim ağrıdı regli sancısına benziyor batma ve ağrı hissi evin içinde dolaştım o zaman azaldı yatağa girince başlıyor kendimi yormadım aksine 2 gündür evde hiç birşey yapmadım kontrolüm bu hafta olduğu için rahatım aslında ama sanırım yarına çeksem iyi olur ne olur ne olmaz hem enfeksiyon için test alırlar içim rahat olurBen ilkinde perde astım sonra çok ağrım oldu o günde temizlik vardı işte. Ertesi gün kontrole gittim açılma başlamış demişti inşallah sende öyle bir şey söz konusu değildirbol bol dinlen devam ederse de muhakkak git doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?