- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Bende seneler önce kanaması ama ağrılı sadece bir tane çıkmıştı. Sağlık ocağı bir tablet, Procto-glyvanol ve duphalac vermişti. Kısa sürede geçmişti. 2.trimester gibi hortladı. Ama ağrı sızı yoktu. Dr söyledim. Dursun bir zararı yok ağrı kanama yoksa dedi. Kabızlık zaten yoktu o aralar. Sonra demir çok yüksek çıkınca kabızlık değilde dışkıda sertlikte beraber bu büyümeye ve acı vermeye başladı. Resmen kıvrandırdı. Demiri kesmiştik ama hemen düşüyormuş. Yazdım hemen. Procto-glyvanol ve duphalac başladık. Kremler mucize gibi anında işe yarıyor. Bir yada iki kere kullandım. Ama ne olur ne olmaz diye duphalac en az dozda sabahları alıyorum. Kabızlıktan korkuyorum. Çok otursam bu durum, ayakta kalsam varisler azıyor, yatsam midem ağzımdaBen hamileliğe kadar hiç hemoroid problemi yaşamadım dediğin gibi hemoroidin bir sürü çeşidi var bende makatta 4-5 tane büyüklü küçüklü meme vardı ve kesinlikle bırak büyük tuvalete çıkmayı, oturmak bile imkansızdı orası sürekli kaşınıyor ve acıyordu ben doktora büyüklüğünden bahsetmedim mesaj attım hocam siz kabız olmaman gerekiyor dediniz ama ben hemoroid oldum dedim direkt bu kremi verdi bu rahatlatır dedi sürdüm ertesi güne geçirdi ve büyük tuvalete çıkabildim bence rahatsızlik veriyorsa direkt doktoruna danış ve kullan çünkü ben inat ettim 2 hafta kullanmadım kremi sürünce kendime çok kızdım boşu boşuna eziyet çekmişim dedimzaten kremi bitene kadar kullanmak zorunda değilsin ben sadece 1 kere sürdüm geçince birdaha sürmedim çok şükür tekrarlamadi da.
İşimiz denizle. O yüzden eşim kışın evdedir. Geçen sene günlük uzun yürüyüşlere başlamıştı. Geçen gün gitmiş kendine yürüyüş ayakkabısı almış. Dedim senin yürümeye falan vaktin mi olacak sanıyorsunYazık garibim doğurunca biteceğini sanıyor bilmiyor ki bu hamilelik süreci daha fragman jdbdjdbdjdb
Evde yoğurt yapma şansın varsa probiyotik mayalarla yapabilsen. Hepinizin bağışıklığını yükseltir sürekli kullanımda. Şok marketlerde maya var. Migros vs olanlar pahalı ama içindeki bakteriler aynı. Senelerdir onu kullanırım ben.Buyuk ihtimal ondan kaptım.. Zaten ilk hafta bişey olmadı, 2.hafta basladı burun akıntısı.. Sene boyu akar artık, gecen sene öyle olmustubende de var kusma, dun gece kalktım gece 3te kustum Bi sürü, agzım burnum zehır gibi oldu, sabah kahvaltı edince bıle toparlayamadım.. Yarında Bi sekılde gecsın de persembe randevum var.. Sureklı hastaneye gitmekte yordu artık beni Allaha sukur ciddi bişey olmadı bu zmna kadar Allah Baska keder vermesin de yınede sureklı acile gitmekten sıkıldım
Daha benede çok var o absürt hastalıktanAy sen bensin vallabende var kıl dönmesi bel ağrısıyla koydular teşhisi ama çok uzun bir süre oldu bekardımm yani hala var ameliyat olmadım bence ilerlemedi de öyle düşünüyorum lazerle tedavisi çıkmış doğumdan sonra ameliyatlık olmadan lazer tedavisi neyse araştırıcam sende araştır istersen ameliyat baya zor babamdan biliyorum bazen diyorum ki nerde absürt hastalık var beni bulmuş
Yediklerim gelmese bile acı tadı ve mide yanması yetiyor. Ben daha yemek hazırlanırken, aç karnına bir kaşık tahin yiyorum. Sonra yemek. Yemekten sonra dik oturmaya çalışıyorum. Yatmaya doğru midem rahatsız eder gibi olursa bir kaşık gaviscon alıyorum. Yine bir 15 dk dik oturuyorum. Son çözüm şeklim bu. Her yeni durumda bişey buluyorum kendime..Kızlar iyi akşamlar yarın tam 30 haftalık olucam ama bir problemle geldim bana yardımcı olunsanırım bebek iyice büyüdüğü için midelerimiz sıkışıyor. Çok fazla yemememe rağmen akşam yemeklerinden sonra çok felaket bir şişlik ve rahatsızlık yasıyorum bazen yediklerim yuttuğum şekilde ağzıma bile geliyor ki bunu bile bile yediğimi bile azalttım ama yinede bana mısın demiyor bu durumda neler yapıyorsunuz
Geçen dönem eltimin oğlu okuldan grip getirdi, yeni doğan kardeşi 40 günlükken ilk olmak üzere 3 kere hastanelik oldu yavrucak. Bu dönem de hemen geçen hafta yine hasta oldu ve yine kardeşine bulaştırdı. Garibim bebiş 8 ay içinde 4 kere ağır grip geçirmiş olduYa bende bunu düşünüyorum sürekli oğlum okula başladı anında grip oldu Şuan evde yollamıyorum daha ilk haftadan grip oldu şimdi neyse de bebek gelince biz napcazben oğluma vitamin almayı düşünüyorum açıkçası bağışıklığı için bişeyler yapmam lazım yazık yani hem oğlum dayanamıyor ağır atlatıyor hemde evde yenidoğan minicik birşey olacak ona geçmesi filan Allah korusun
Uyku kalitem o kadar kalmadı ki, dönerken sürekli istemsiz inliyorum. Garibimin de uykusu hafif, iyi misin deyip dönmeme destek olmaya çalışıyor. Az önce bacağıma giren krampla o da fırladı. Masaj falan yaptı. Adam gerçekten rahatlayacak doğursam, onu da uyutmuyorumKocaları da bıktırdıkama valla hamileliğin her türlü zorluğu çilesi bizde sorsan onlar bizden daha bıkkın doğursada rahatlasak kafasındalar
Hayır hayır, 31+6 son çalıştığımız gün oluyor. Benim 31+6 pazartesiye denk geliyor ama o bir günü gidecek hiç ama hiç gücüm yok. Pazartesi de hastaneye gitsem çalışamaz raporu alamayacağım için 32+0da Salı günü gideceğim, o bir gün için de beni idare edecekler.Merhabalar ben de 31+6 da izne ayrılacağım 31+6 cuma gününe 32+0 cumartesiye denk geliyor devlet memuruyum son çalıştığımız gün mü 32+0 olması gerekiyor biliyor musunuz
Lütfen suyu ihmal etmeyin 3lt muhakkak içmeye calisin 6gundur ishal yaşıyorum dün acile gittim ishale bağlı su kaybından ötürü tansiyonumu duzeltemediler 4tane serum yedim anca düzeldiSagolasın, yarın deniyim mutlaka.. İshalde var yasuyu bile zor içiorm
Merhaba ben dün 32+3 olarak devletten çalışabilir raporu almıştım. 31+5 te gittiğimde 32+ olduktan sonra gel demişlerdiMerhabalar ben de 31+6 da izne ayrılacağım 31+6 cuma gününe 32+0 cumartesiye denk geliyor devlet memuruyum son çalıştığımız gün mü 32+0 olması gerekiyor biliyor musunuz
Öyle oluyor maalesef ya bende okula vermekten bahara kadar vazgeçtimBuyuk ihtimal ondan kaptım.. Zaten ilk hafta bişey olmadı, 2.hafta basladı burun akıntısı.. Sene boyu akar artık, gecen sene öyle olmustubende de var kusma, dun gece kalktım gece 3te kustum Bi sürü, agzım burnum zehır gibi oldu, sabah kahvaltı edince bıle toparlayamadım.. Yarında Bi sekılde gecsın de persembe randevum var.. Sureklı hastaneye gitmekte yordu artık beni Allaha sukur ciddi bişey olmadı bu zmna kadar Allah Baska keder vermesin de yınede sureklı acile gitmekten sıkıldım
Geçen sene Ekim Kasım da çok kötü bir salgın vardı covidden sonra ilk kez okula başlayanlar, maskesiz ortama ilk kez gelenler filan. Kardeşleri olanlar hep almak zorunda kalmıştı okuldan korkutmak istemiyorum ama ilk 6 ay antibiyotik filan verilmiyormuş yenidoğana. Dolayısıyla en küçük şeyde hastanede yatmaları gerekiyormuş. 2 tane küçük kardeş yoğun bakımda yatmıştı kaydını da dondurmuştu. Ama sizinkiler geçen senelerden bence bir bağışıklık kazandı bu sene hafif atlatırYa bende bunu düşünüyorum sürekli oğlum okula başladı anında grip oldu Şuan evde yollamıyorum daha ilk haftadan grip oldu şimdi neyse de bebek gelince biz napcazben oğluma vitamin almayı düşünüyorum açıkçası bağışıklığı için bişeyler yapmam lazım yazık yani hem oğlum dayanamıyor ağır atlatıyor hemde evde yenidoğan minicik birşey olacak ona geçmesi filan Allah korusun
Ahhh yavrum ya bende kızımı bu sene o yüzden vermedim sübyan okullarına verdi arkadaşım güzel bi yerdi asla vermem öyle yere falan diyodum değişiklik olsun çocuğa diye düşündüm sonra hastalık getirir kardeşlerine dışlandığını hisseder diye cesaret edemedim ama ne iyi yapmışım okula giden çocuklar 10 gün iyise 10 gün kötü malesef 3 çocuk hastalığıyla uğraşamazdım, ki kızım ateşlendiğinde korku salıyo beni geçen sene haberlere de çıktı hatta step a bakterisi yüzünden 1 gecede burda kk tanıştığım arkadaşın kızımla yaşıt çocuğu vefaat etti o kadar çok etkilendim ki hala etkisinden çıkamıyorum bi ateşlense aklım çıkıyor Allahım bütün çocukları korusunGeçen dönem eltimin oğlu okuldan grip getirdi, yeni doğan kardeşi 40 günlükken ilk olmak üzere 3 kere hastanelik oldu yavrucak. Bu dönem de hemen geçen hafta yine hasta oldu ve yine kardeşine bulaştırdı. Garibim bebiş 8 ay içinde 4 kere ağır grip geçirmiş oldu
Buyuk ihtimal ondan kaptım.. Zaten ilk hafta bişey olmadı, 2.hafta basladı burun akıntısı.. Sene boyu akar artık, gecen sene öyle olmustubende de var kusma, dun gece kalktım gece 3te kustum Bi sürü, agzım burnum zehır gibi oldu, sabah kahvaltı edince bıle toparlayamadım.. Yarında Bi sekılde gecsın de persembe randevum var.. Sureklı hastaneye gitmekte yordu artık beni Allaha sukur ciddi bişey olmadı bu zmna kadar Allah Baska keder vermesin de yınede sureklı acile gitmekten sıkıldım
Ya bende bunu düşünüyorum sürekli oğlum okula başladı anında grip oldu Şuan evde yollamıyorum daha ilk haftadan grip oldu şimdi neyse de bebek gelince biz napcazben oğluma vitamin almayı düşünüyorum açıkçası bağışıklığı için bişeyler yapmam lazım yazık yani hem oğlum dayanamıyor ağır atlatıyor hemde evde yenidoğan minicik birşey olacak ona geçmesi filan Allah korusun
Geçmiş olsun. Eğer gerçekten fıtıksa kilo almak hiç iyi gelmiyor (çok almamış olabilirsin tabii ama yine de sana göre çok olabilir o aldığın) Uzun süreli ayakta durmak veya oturmak da hiç iyi gelmiyor. En iyisi yatmak ya da yürümek. Ben de benzer durumdayım (benim önceden vardı fıtık zaten), yatakta rahat pozisyonu bulup uyumak için bir o yana bir bu yana dönerek sabah ediyorumUyku kalitem o kadar kalmadı ki, dönerken sürekli istemsiz inliyorum. Garibimin de uykusu hafif, iyi misin deyip dönmeme destek olmaya çalışıyor. Az önce bacağıma giren krampla o da fırladı. Masaj falan yaptı. Adam gerçekten rahatlayacak doğursam, onu da uyutmuyorum
Bana ilk gebeliğimde ne zaman yapıldığını kaydetmemişim ama doktorumun verdiği gebe izlem protokolünü saklamışım, orada 38. Haftada yapılır yazıyor. Muayene esnasında bir sıkıntı yaşadığımı da hatırlamıyorum (yaşasam hatırlardım muhakkak). Ama riskli bir şey olsa bu kadar rutin yapılmazdı diye düşünüyorum.Merhaba kızlar bana doktor 36 da gel çatı muayenesi yapalım dedi .Doktoru bu kadar erken Çağıran var mı bana erken geldi birkaç yerde de doğumu tetikler kanama vs olabilir hemen nişan gelmesi gibi durumlar var diye okudum.Kendimi alttan muayenelerde istemeden çok kasan biriyim ne yapsam 37 de mi gitsem.Bir de daha önce çatı muayenesini olan varsa tavsiyesi var mı ?ağrısı nasıl kaç sn sürüyor?devamında hafif kanama gibi durumlar olabiliyor mu?ben de vajinal ultrasondan sonra hafif bir kan geliyordu hep çünkü.
Ya bende bunu düşünüyorum sürekli oğlum okula başladı anında grip oldu Şuan evde yollamıyorum daha ilk haftadan grip oldu şimdi neyse de bebek gelince biz napcazben oğluma vitamin almayı düşünüyorum açıkçası bağışıklığı için bişeyler yapmam lazım yazık yani hem oğlum dayanamıyor ağır atlatıyor hemde evde yenidoğan minicik birşey olacak ona geçmesi filan Allah korusun
Ayy sana da çok geçmiş olsun çok zor vallahiBende seneler önce kanaması ama ağrılı sadece bir tane çıkmıştı. Sağlık ocağı bir tablet, Procto-glyvanol ve duphalac vermişti. Kısa sürede geçmişti. 2.trimester gibi hortladı. Ama ağrı sızı yoktu. Dr söyledim. Dursun bir zararı yok ağrı kanama yoksa dedi. Kabızlık zaten yoktu o aralar. Sonra demir çok yüksek çıkınca kabızlık değilde dışkıda sertlikte beraber bu büyümeye ve acı vermeye başladı. Resmen kıvrandırdı. Demiri kesmiştik ama hemen düşüyormuş. Yazdım hemen. Procto-glyvanol ve duphalac başladık. Kremler mucize gibi anında işe yarıyor. Bir yada iki kere kullandım. Ama ne olur ne olmaz diye duphalac en az dozda sabahları alıyorum. Kabızlıktan korkuyorum. Çok otursam bu durum, ayakta kalsam varisler azıyor, yatsam midem ağzımdaayarım yok..
Hepimize geçmiş olsun kısaca. Hergün yeni bir durum çıkıyor gibi bir süreç..
Evde yoğurt yapma şansın varsa probiyotik mayalarla yapabilsen. Hepinizin bağışıklığını yükseltir sürekli kullanımda. Şok marketlerde maya var. Migros vs olanlar pahalı ama içindeki bakteriler aynı. Senelerdir onu kullanırım ben.
Geçen dönem eltimin oğlu okuldan grip getirdi, yeni doğan kardeşi 40 günlükken ilk olmak üzere 3 kere hastanelik oldu yavrucak. Bu dönem de hemen geçen hafta yine hasta oldu ve yine kardeşine bulaştırdı. Garibim bebiş 8 ay içinde 4 kere ağır grip geçirmiş oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?