2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar ben 33. haftaya girdim ve streslenmeye başladım doğum ile ilgili.. Önceden takmıyordum çok ne de olsa daha var falan diye.. Ama şimdi 5 hafta kaldı. Ne olacak, ne bitecek, nasil gececek vs. Uykularım kaçıyor. 38+'larda alırız dedi doktorum. (Planlı Sezaryen) Günde 4 5 saat uyuyabiliyorum. Bugün artık kafam dağılsın diye temizlik yapayım dedim. Dinlene dinlene yaptım ama halim fena. Ayak tabanlarım zonkluyor, halsizleştim, kasıklarım ağrıyor falan... İlk bebek bir de deneyimsizim zaten. Daha önce ameliyat ta olmadım.

Hislerini paylaşıyorum. Ben de düşünmemeye çalışıyorum. 33+6 olarak fiziksel olarak iyi hissediyorum. Psikolojik olarak da iyiyim tabi ama annelik endişesi başladı. Bilinmezlikten korkuyor insan ama güzel olacağına inancım sonsuz sabırsızlıkla bekliyorum artık bebeğimi

Ben de bugün devlete gittim ama bebeği falan görmedim cihaz doktora dönüktü 31+2 2 kilo dedi. Kaç gündür midem yanıyordu, makat gelişli diye düşünmüştüm ama baş aşağıdaymış. Siğille ilgili özeldeki doktorun söylediklerini sordum, o da ben de olsam aynıları söyler ve yapardım dedi. Salı günü özeldeki doktoruma gideceğim, 36.haftada sezeryan gününü konuşacağız sanırım

Aynenn bilinmemezlik

Bol su içmeye çalışıyorum şükür bugün yemek olayını çözdük domestos ve sleepy ıslak mendil ile geziyorum

Hiç korkma canım.. Korkulacak da bişey yok.. Valla bak.. Cidden motivasyon cümlen olsun, herkes yapıosa bende yaparım gibisinden o deneyımsızlık de kucagına alınca sona eriyor.. Ben hiç bebek bezi değiştirmemiştim, oğlumu anne bebek uyum odasına verdıklerınde Bi anda yüklendi hersey inankı

Canım sana dönükte olsa cihaz inan orda bir bebek var dıye hayal etmekten başka bişey gecmıo ele bakınız ben

Maşallah hersey cok guzel

Bol su içmeye çalışıyorum şükür bugün yemek olayını çözdük domestos ve sleepy ıslak mendil ile geziyorum

Naapcan şartlara uyum sağlıycan artık gelişmeleri yaz hemen bizede.. Merak ediyoruz.. Sabah vizitten snra haberlerini bekliyor olacagız

Bu kasılmamı gerçekten sertlik yarın bahsediyim o zaman nst bi bakılsın riskli haftalarıma girdim sanırım artık bide ne zaman düzelir uzun mu sürüyor
Benim 19. Hafta başladı, doktorum o zamanlar günde 10-15 defa normal demişti. Sertleşiyor bir bölgede toplanma oluyordu. Tabii yine de kendi doktoruna söylersin nst’de bakılır hem için rahat eder

Çınar mete
Çınar kuzey
Pamir çınar

Pera minel
Pera güneş
Pera kumsal
Aklımda ki isimler bunlar ama daha net değil iki ikisim koymak istiyorum
Oyumu Pera Güneş olarak kullanıyorum ama Çınar Mete ile Çınar Kuzey arasında kaldım, Mete daha kısa diye kullanım açısından kolay olabilir, ama ikisi de çok güzel

Kızlar bende bebek odasının dolaplarını cifledim ütülediklerimi astım. 0 6 ay ve 6 12 ay, emzirme yastığı, poşetin çıkan şeyi ne varsa yıkadım baya yoruldum ya. Sanırım sadece reflü yatağının kılıfı ve yelek hırkalar kaldı. Kızımda yıkayıp hurçlamıştım ama bir daha tıkırdam baya zaman geçti. Eğilip kalkmaktan sanırım midem öyle yanıyor ki ilaç içtim Bu kadar eğilip kalkmaya dönmüştür umarım bebiş ya bir de onu dert ediyorum

Bu arada çatlaklar başladı mı sizde bende çok şükür yok hiç ama kaşınıyorum ara ara. Lierac kullanıyorum günde 1 duştan sonra ama ayda 1 bile yetmiyor artık Şimdi 4. Mü 5. Mi ne sipariş vercem. Artık bu hamilelik bitse hiç fena olmaz battık

Aslında hala çok var. Mantıken normal şartlar altında yarın ne yaşayacağımızın (ve hatta yaşayıp yaşamayacağımızın) garantisi bile yok, o yüzden stres yapmak için biraz erken diye düşünüyorum ben (ha ama ikinci gebeliğim olmasına karşın ben de benzer hisler içindeyim, o ayrı).
Zaten operasyondan önceki gece hiç uyku tutmuyor insanı, önceki o yirmi dört saat rüya gibi geçiyor. Bilinmezlik insanı korkutuyor evet ama o bilinmezlik rutine dönüşene kadar daha çok vaktimiz var, onu değerlendirmek lazım. Hele ilk kez çocuk sahibi olacaklar için çok kıymetli bu haftalar aslında. Stres yapma demesi kolay yapması zor tabii biliyorum ama naçizane tavsiyem, son haftalarınızı başka şeylere odaklanarak geçirin. İlgi alanınıza göre eşinizle baş başa sinemaya, tiyatroya, baleye, konsere veya maç izlemeye gidip kafa dağıtın bence, sonra uzunca bir süre bayağı lüks olacak böyle şeyler. (Parka ormana lokantaya avmye bir şekilde gidiliyor da bu yukarıda saydıklarıma gittiniz gittiniz, gidemediniz artık iki sene sonra falan anca)

Devlete geldim idrar veriyim yarın kendü doktoruma gösteriyim diye acildeki bebege baksınlar bi dedi kd gönderdi e iyi baksın dedim kız baktı hareketlerine ölçüm yapmadı sonuçlar çıkmayınca nst bağlayalım dedi 1 bebek yarım saat sürüyo dedi yani 1 saat nst deyim
Nst girenler 15 20 dk değilmiydi ya

Bende çatlak başlamadı ama cilt kuruması kökenli kaşıntı çok oluyor, ilk gebeliğimde de olmuştu. Normalde kullandığım kremleri duş jellerini falan kullanamaz olmuştum hatta. Defne sabunu ve parfümsüz nemlendirici kremler iyi geliyor bana.

Evet kısa sürüyor normalde karnın aç mı açsa ölçüm almakta zorlanıyorlar. Bir kere bende aç gittim kontrolden yemeğe gidicez diye ölçüm alamadı meyve suyu verdiler içtim bebek canlandı hemen aldılar sonra ölçümü

Ben de iki hafta önce acile gitmiştim, yarım saat bağladılar nstye. Acillerin rutini böyle herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…