2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
bana o kadar iyi geliyordu ki o yağ anlatamam sürüyordum emzirdikten sonra o göğüs pedinede biraz sürüyordum kapatıyordum diğer emzirmede pamuk gibi oluyordu o rahatlama hissi müthiş çünkü kuruyor sürekli o kuruluk yakıyor ama hiç yaram olmadı benim yağa bağlıyorum olmamasını inşallah kimsenin olmaz

Peki çocuk eğer alerjikse bu dediğiniz yağı asla süremiyorsunuz. Şekil A ben

Peki bu tahin yağını emzirmeden siliyor muyuz ayy hiçbir şey bilmeyen yeni anne olmak ne zor

Herkese günaydın,
Dün gece magnezyum içmeden yatmışım, sabaha karşı baldırımda krampla uyandım. hemen gittim içtim tabii. Vücut mu alışmış, nedir. Magnezyuma bağımlı olacağım bu gidişle

Bu arada hatırladığım kadarıyla emzirme bitimi kendi sütünüzü elinizle hafifçe sıkıp meme ucunu nemlendirmeniz de oldukça işe yarıyordu. (Tabii memede yara falan yoksa, normal emzirmeye alışma sürecindeki kuruluklar, hassasiyetler için işe yarar sadece.)

Ay hele benım İlk zmnlar meme uçlarım felaketti, direkt makınayla çektik.. Eymen kuvozdeyken.. Parça pinçik olmuştu.. Gümüş kapak toparladı valla

Burada her tahin konuşulunca aklıma tahin pekmez gelmesi
Meme uçları için e vitaminin kendisi de çok iyi geliyormuş. Eczaneden temin edilebilir.
Kantaron yağının doğalı ise kahverengi gibi oluyor, teyzem yapar benim ordan biliyorum. Tüm yaraları izsiz geçirir. Bir de zeytinyağı ile yapılması gerekli mutlaka.
Ben şimdi ilk çocuk diye tüm markalardan aldım nerdeyse ama neydi ilk çocuk zaradan

Aa hiç duymamıştım tahin yağını vallahi ben göğüsten çok çektim doğumdan daha acılıydı benim için emzirmek kan içindeydi memeler bu sefer deneyim bende tahin yağı ayrı mı satılıyor yoksa nasıl bir şey

Dimi bende duymadım hiç o zaman bende deniyorum bu sefer emzirirken annem de ayva çekirdeği yapmıştı bana ama pek işe yaramadı

Tahin yağı eşittir susam yağı değil mi susam yağını bulmak kolay olur. Deneyimliler aydınlatsın

Ya aynen benim de ya. Hatta Al_pi nin “tahini alıyorsun” diye başladığı cümle kafamda otomatik olarak “vuruyosun üstüne pekmezi” diye tamamlandı yeminle

Valla annem böyle işleri sever getirmişti dediğim gibi hiç yaram olmadı çok şükür kime söylediysemde memnun kalmıştı şimdide kantaron yaptırıyor bana doğuma ama onu kullanmadım oda pisliğe vs iyi geliyormuş ayrıca

Yaaa ordan nasıl aklına geldi pekmez evet rengi bi garip sünnette de kullandı oğluma annem şimdide doğuma hazırlatıyor ya krem de alınabilir tabiki bunlarda yedekte durur ne olur ne olmaz çocuğa da bağlı herşey gerçekten ama ben ilk olmasına rağmen bunları kullandım başka bişey gerek kalmadı yedekte aldığım kremleri de ben kullandım

Kızlar bu arada şekeri ölçüyorum dün ve önceki gğn çok iyi çıkardı 127 vs bugün açlık 97 tokluk 176 çıkmış çok değil mi ya baya şaşırdım pekte bilmiyorum kaç olması gerek ama

Çok severim ondan ama aklına gelmeyen oldu mu ki

Hastanede kan verdiğimizde tokluk 140 altı olmalı ama 120 altı ideal demişti bana dahiliye. Doktorlar bir hafta takip et derken kendini de gözlemle demek istiyorlar benim anladığım kadarıyla. Yani dün ne yedin de normal çıktı, bugün ne yedin de yüksek çıktı diye not edip ona göre beslenmeni düzenlemen gerekiyor. Aynı şeyleri yemene rağmen farklı sonuçlar alıyorsan aç kalma süreni veya bir gece önce yediklerini falan gözden geçirmen (hatta not etmen) iyi olabilir. Burada bir arkadaş tam buğday ekmeğinin kan şekerini yükselttiğini fark etmişti mesela, benim hiç aklıma gelmezdi yükselteceği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…