2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Vajinal muayene gerekli olduğu zamanlarda yapılmalı evet ama şikayetim yüksek tansiyon. Ultrason nst de her şey yolunda diyorsun. Sonra elle muayene yapıyorsun ve çok kabaydı. Ben ondan rahatsız oldum. İnsan gibi muamele görmüyorsun.
Aynen bir de dediğin gibi eşim dışarda bekledi, ilk defa acile gittiğimiz için ikimizde gergindik zaten. Hoş tecrübe olmadı benim için. Umarım gerçekten bir daha gerek kalmaz. Gerek kalsa bile insan gibi muamele görürüz.

Gelmiş geçmiş olsun canım umarım bi daha böyle birşey yaşamazsın .. zamanında saglıkla gelsın pera kuş
Teşekkür ederim en sinir olduğum şey ateş nasıl geriyor beni bide bu halde çok zor oluyor umarım ilerlemez düşmüyo sabhtan beri 38.8 lerde
Çok geçmiş olsun inatcı ateş en korktugum ınsanın elı kolu baglanıyor ben bır tek ılık suyla alnını sılıyordum kol altı dırsekler oyle rahatlıyordu.
Selam kızlar sadece burun gördüğümüz bi kontrol oldu ve doğum tarihimizi netleştirdik. Daha erken gelmeye kalkmazsa 26 Ekim sezaryen olucak
Anaaa kaldı mı 20 gün bizde geçen gün burnunu gördük
Ay kızlar aranızda en son doğum yapacak olanlardan biri de benim galiba herkes bir bir alacak kucağına bebeği ile ilgilenip buraya giremeyecek sessiz tenha olacak burası ben doğum yapacağım..
sen öyle san o zaman buralar ınsan kaynayacak gece uykusuz herkes Herkes memede

Şaka gibi ama 20 gün vallahi

35de bıraktırıyosa ben şuan 34+5im bilemedim ama Salı günü kontrolüm var sorarım teşekkür ederim

Evet gerçekten öyle ben hala unutamıyorum o günü vajinal istemiyorum dedim buna ben karar veririm dedi cahilmi var senin karşında karındanda herşeye bakılıyo falaan diye bağırdım adın ne senin dedim söylemedi güvenliğe sordum bilmiyorum dedi hasta kayıta sordum bilmiyorum dedi e nabızda erkek dr görünüyodu bunu diyen kadın asistandı muhtemelen İnşallah görürürz gerçekten
Gerekli zamanlarda bakılmalı evet ama ben idrar yolu enfeksiyonu için gitmiştim ona gerek yoktu bence

Ay kızlar aranızda en son doğum yapacak olanlardan biri de benim galiba herkes bir bir alacak kucağına bebeği ile ilgilenip buraya giremeyecek sessiz tenha olacak burası ben doğum yapacağım..
bende varim suan 33 haftadayim ve kasim sonu normal dogum olacak insallah

Al_pi yaptırmıyor ki çıldırıyorum sabah uyandım baktım yorganı tepesine kadar çekmiş üşüyorum üşüyorum diyo cinnet geçiricektim öyle görünce kendi kendine havale geçirticek, evet bez su çok iyi geliyor ama yaptırmıyor mecbur kalmadıkça yapmıyorum şimdi düştü geri çıkıcak gibi tetikteym

Teşekkür ederimm evet eşimle şoka girdik resmen 20 gün kaldı şaka gibi

Aramızda bir hafta falan varmış. Ay ben de heyecanlandım şimdisağlıkla gelsinler

Eğer gittiğimiz özel hastanede acil nöbetinde kendi doktorları durmuyorsa, bence devlet hastanesi çok daha iyi. Ben bir kere kendi gittiğim özelin aciline gitmiştim ilk gebeliğimde, başka bir hastaneden kiralanmış doktor vardı nöbette. (Benimki yine iyiydi, devlet hastanesi doktoruydu yanlış hatırlamıyorsam normalde ama kimi hastanede yabancı uyruklu doktorlar oluyordu acilde). Ama bazı özel hastanelerde kendi doktorları nöbet tutuyor galiba sırayla. Bu konuda telefonla bilgi alınabilir herhalde.

Bu arada elle muayene sanırım açıklık için yapılıyor, geçtiğimiz haftalarda bana da yapıldı acilde ama öyle rahatsız edecek kadar uzun süren bir şey değildi.

Kendi doktorum da endişe edilecek bir şey yok diye döndü. Bol bol dinlen ve protein ağırlıklı beslen demiş. Dilerim hiç biriniz yaşamayın ama aklınızda olsun en azından

Çok geçmiş olsun Tekrarlamaz umarım. Peki sen neden gece gece tansiyon ölçme ihtiyacı hissettin? Bir belirtisi mi oldu, yoksa rutin ölçtüğün saat miydi o saat?

Devletin acili pişmanlıktır. 6.haftamda gitmiştim hepsi uyuyordu eldiveni taktı çatala yat açılma var mı suyun geldi mi bakıcam dedi dedim siz ne diyorsunuz ben 6 haftalığım ne su gelmesi falan ha pardon 36 dediniz sandım diyo o çatala yatma psikolojisi bile çok kötü ya insan gibi muamele yok devlette maalesef daha da oraya gitmedim

Valla geceb sene 2022 temmuz annelerindeydim doğuran herkes bir bir sustu .. çünkü emzirme ağrı sancı uykusuzluk falan derken buraya giremediler. Boş vakitlerinde ufak boşlukta dinlenmek ya da uyumak bi islerini halletmekle meşguldü herkes o dediğin emzirme vb buraya takılma durumlar 40 i cikincs falan bebeğe düzene alışır dikiş kanama geçince falan oluyordu bi sure hayalet sahte dönüyor buralar

Çok geçmiş olsun Tekrarlamaz umarım. Peki sen neden gece gece tansiyon ölçme ihtiyacı hissettin? Bir belirtisi mi oldu, yoksa rutin ölçtüğün saat miydi o saat?
Açıkçası hiç belirtim yoktu, ben düzenli olarak ölçüyorum aslında. Son bir iki haftadır ölçmemiştim. Yatmaya giderken bi anda tansiyon aletinin kutusu görünce çağrışım yaptı aa bayadır bakmadım hadi bakayım dedim, sonrası acil işte

Canım elle muayene sırasında hiç bir zaman eşleri içeri almıyorlar özelde de. Karından bakınca çıkarıyorlar doktor işleme devam ediyor. Bizde kızım hatta kapıyı açmaya çalıştığı için kitliyor bile kapıyı ama elle muayenede doktorun tavrı filan kesinlikle çok önemli. Önceden bilgilendirse açıklık var mı diye bakıcaz rutin ve kısa süren bir işlem dese insan daha rahat eder

Devlet Acile sırf travma yaşayacağım diye gitmiyorum.Üzerimde bütün asistanları çağırıp ders anlatılmışlığı bile var trajikomik bir durum ben kanamam var diye gidiyorum ve konuştukları çoğu şeyi anlıyorum da o halde ders konusu da oldum.sancım var dersen kaçıncı hafta olursa olsun mutlaka alttan muayene yapıyolar ve kaba şekilde yapıyorlar.Özelde de detaylı ultrason muayenemde de birçok kez vajinal muayene oldum ama devletteki kadar ağrı hiçbirinde çekmedim.

ay ne güzel. benim de aklımdan geçen tarih 16 Kasım. o gün ben de 37+6 olacağım. büyük ve küçük oğluma gebeliğimi her ikisinde de 16 kasımda öğrenmiştim. bu da o tarihte doğsun istiyorum ama bir iki kişi zorunlu olmadıkça 38 dolmadan almaz dedi. ama benim büyük oğlum 37+5 de küçük oğlum 37+3 de zorunlu doğmuştu. daha 38inci haftayı görmedim belki bunu referans kabul eder diye ümit ediyorum

Acaba rahim ağzı mı kısaldı o yüzden mi elle muayene etti ki kısalması çok normal artık açılmalar bile başlayabilir o da çok normal senin artık erken riskin hiç kalmadı

Tavır hoş olmamış ya kaba davranınca zaten ilk kez başına geliyor çok haklısın

Şaka gibi ama 20 gün vallahi
Aklıma hep ılk gunler gelıyor günler azaldıca ay 20 gunluk oldu kalp kese bılmem ne şimdi son 20 ..
Yazık ama ya üşüyodur kızımda korkudan yaptırıyor once yaptırmıyordu. Doktora bır daha gıtmemek ıcın.
Ay yok gece mesaısı gunduz hep bız konusurduk. Uzun sure de aktıftık.
Arkadaşlar ben doğurduktan sonra bütün tecrübelerimi yaşadıklarımı vs direkt gelir yazarım beni tek bırakmayın
Aman aman herkes doğurup bitmeden kimse kötü tecrübesini paylaşmasın hep iyiyi paylasın Aralıga kımse kalmaz aralık bası dogrular yalnıslar acıklanır

Bu psikolojiyi biliyorum çok kötü. Bu gebeliğimde bir kere bile vajinal bakılmadı bana. Ultrasonla bile bakılmadı. Kızıma hamileyken çatı kontrolü yapılıyordu rutin şekilde ben istemediğim için onu bile bir kere yapmadılar bana. Ahh şu Avrupa’nın gözünü seveyim annenin psikolojisi bozulmasın diye hemşiresinden ebesine doktoruna hepsi de çok nazikti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…