Dürtünce de diğer tarafa kayıyor muDeneyeceğim bir kahve içmeyi sabahtan beri müzikler dinliyorum son 2 aydır dinlediklerimden ama tepkisi ehaslında uzanıp karnıma dokununca bile tepki veriyor ama diğer günlere kıyas yapıyorum istemeden
Merhaba aynı durumu yaşadım dünden beri hareket var ama az gibi hissediyordum yarım saat önce kahve içtim normalde içmiyorum şu an aşırı hareketlendiKızlar bebeğimin hareketleri var ama şimdiye kadar epey hareketliydi 2 gündür epey az biliyorum bazı günler bazı günleri tutmuyor ama hiç alışık değilim iki gündür biraz durgun geliyor hareketlide değilim dinlenme halindeyim çoğunlukla yerleri daraldığı için olabilir mi acaba
Haha evet müslin battaniye ağız bezi ve iki tane de ince battaniye tarzı bir şey aldım yere düşer bir şey olur diye bendeTekrar yaptığın küçük bir liste için teşekkür ederim
Ben ilk çocuk hevesi ile biraz almıştım, ama dolabı dolduran resmen bir arkadaşım oldu. Eksiği hiç kalmadı bir anda. Onların hepsi yıkandı ütülendi.
Ben kendi çantama hiç başlamadım. Bir takım geceliğe benim de ihtiyacım varhiç birini beğenmedim ama artık her şekilde alacağım.
Bebek için ise müslin örtü, battaniye, hastane takımlarını koydum güzelce. Bebek için hazırım aslında. E acil bir şey olursa cidden önemli olan bebek aslında
Benim altta haftam 37 yazmaya başlamış. Hala gecelik bakmam da gerçekten tam benlik bir hareket
Haha doğunca tamam da içerdeyken bir şey olmaz ya takılabilirizÜşütmememiz lazım çocuklar gazlı olur diyorlar ya çok endişe ediyorum bu hurafe inançtanbana yazın ayaklarını soğuk suyla falan yıkama demişlerdi dikkat etmeye çalıştım bu sıcakta ne kadar edilebilirse artık
Ay ne bileyim ya herkes bişey söylüyor valla insan napcağını şaşırıyor artıkHaha evet müslin battaniye ağız bezi ve iki tane de ince battaniye tarzı bir şey aldım yere düşer bir şey olur diye bendeYaa benimde 1 yaş sonrası var hep ama öncesi az baya yaa sen en kısa zamanda ne gelebilecekse onu al artık zaman çok daraldı
Haha doğunca tamam da içerdeyken bir şey olmaz ya takılabilirizdoğunca benim annemde lohusalıkta yok lohusanın 40 gün mezarı açık olurmuş dikkat et, yok gaz olmasın gibi garip şeyler söylüyordu. Ama kolik durumu çok çok zor süpürge sesini 8 ay dinledik biz aralıksız. Gazsız olsun bebişlerimiz amin
Benim ayaklarım çok üşür. Yazın bile çorap giyebilirimÜşütmememiz lazım çocuklar gazlı olur diyorlar ya çok endişe ediyorum bu hurafe inançtanbana yazın ayaklarını soğuk suyla falan yıkama demişlerdi dikkat etmeye çalıştım bu sıcakta ne kadar edilebilirse artık
Bu arada ben 2 tane battaniye koydum ya bi kalın örgü biri de müslin daha da mı koymak lazım hastaneden de verirler zaten yeter dedim ama. 2 tane ağız mendili 3 takım kıyafet 5 tane bez 1 pişik kremi 1 ıslak mendil. Biberen ve sağma aletimi götürmüyorum hazır ettim evde olucak ihtiyaç olursa aldırıcam ama emzik aldım onu bilerek aldım emzik vermeyi düşünüyorum çünküHaha evet müslin battaniye ağız bezi ve iki tane de ince battaniye tarzı bir şey aldım yere düşer bir şey olur diye bendeYaa benimde 1 yaş sonrası var hep ama öncesi az baya yaa sen en kısa zamanda ne gelebilecekse onu al artık zaman çok daraldı
Haha doğunca tamam da içerdeyken bir şey olmaz ya takılabilirizdoğunca benim annemde lohusalıkta yok lohusanın 40 gün mezarı açık olurmuş dikkat et, yok gaz olmasın gibi garip şeyler söylüyordu. Ama kolik durumu çok çok zor süpürge sesini 8 ay dinledik biz aralıksız. Gazsız olsun bebişlerimiz amin
Güzel bi alışkanlık çorapsız gezmemekBenim ayaklarım çok üşür. Yazın bile çorap giyebilirimçoktan başladım bile giymeye.
Ama şu banyo işi soru işareti bende. Ben çok sıcak suyla banyo yaparım. Yazın soğuk olmasa bile soğuğa yakın ılık oluyor tabi ama şimdi üşümeye başladım. Sıcak banyo zararlı mı? Doğum başladığında falan sıcak duş diyorlar ya ondan ürktüm. Olmayacak şeylere sebep olmasın durup dururken..
Artık youtube da beyaz gürültü videoları varHaha evet müslin battaniye ağız bezi ve iki tane de ince battaniye tarzı bir şey aldım yere düşer bir şey olur diye bendeYaa benimde 1 yaş sonrası var hep ama öncesi az baya yaa sen en kısa zamanda ne gelebilecekse onu al artık zaman çok daraldı
Bence bir de penye battaniye koy. Ben 20 tane koydum bezBu arada ben 2 tane battaniye koydum ya bi kalın örgü biri de müslin daha da mı koymak lazım hastaneden de verirler zaten yeter dedim ama. 2 tane ağız mendili 3 takım kıyafet 5 tane bez 1 pişik kremi 1 ıslak mendil. Biberen ve sağma aletimi götürmüyorum hazır ettim evde olucak ihtiyaç olursa aldırıcam ama emzik aldım onu bilerek aldım emzik vermeyi düşünüyorum çünkü
Hastaneden bir tane Acıbadem battaniyesi veriyorlar ama müslin ve ağız mendili vermiyorlar bence ağız mendilini biraz fazla koy. Kucağına almak isteyen filan olursa yakasına koyarsın ben 6 7 tane aldımBu arada ben 2 tane battaniye koydum ya bi kalın örgü biri de müslin daha da mı koymak lazım hastaneden de verirler zaten yeter dedim ama. 2 tane ağız mendili 3 takım kıyafet 5 tane bez 1 pişik kremi 1 ıslak mendil. Biberen ve sağma aletimi götürmüyorum hazır ettim evde olucak ihtiyaç olursa aldırıcam ama emzik aldım onu bilerek aldım emzik vermeyi düşünüyorum çünkü
Kesinlikle tek sorun doyması ve gazını çıkarabilmesi bunları halledebilirsek rahat geçiririzAy ne bileyim ya herkes bişey söylüyor valla insan napcağını şaşırıyor artıkgazsız olsunlar gerçekten doğduktan sonraki en büyük problem o ya
YouTube dan onu açınca telefona bakamıyorsun, Spotify indirin şimdiden telefonlar özgür kalsınArtık youtube da beyaz gürültü videoları varamin amin
Bu arada bende 15 bebek beziyle bir ıslak mendil aldım. Hatta hastane çıkışı için hazırladığım küçük hurca 5 bez ve ıslak mendil ekledim direk hemşireye verilsin diye. Diğer takımları koyduğum hurca da 10 tane ekledim. Sen bezi de arttır gerçi veriyorlar ama ne marka veriyorlar hiç hatırlamıyorum ilkinde de istememiştim benBu arada ben 2 tane battaniye koydum ya bi kalın örgü biri de müslin daha da mı koymak lazım hastaneden de verirler zaten yeter dedim ama. 2 tane ağız mendili 3 takım kıyafet 5 tane bez 1 pişik kremi 1 ıslak mendil. Biberen ve sağma aletimi götürmüyorum hazır ettim evde olucak ihtiyaç olursa aldırıcam ama emzik aldım onu bilerek aldım emzik vermeyi düşünüyorum çünkü
Ama hastaneye bir dünya para bırakıcaz bi zahmet çocuğun bezinide değiştiriversinlerArtık youtube da beyaz gürültü videoları varamin amin
Bence bir de penye battaniye koy. Ben 20 tane koydum bezbiberon ve sağma makinesini ben de almadım.
Hiç uğraşmıycam kullansın ordan ya bişey olmazBu arada bende 15 bebek beziyle bir ıslak mendil aldım. Hatta hastane çıkışı için hazırladığım küçük hurca 5 bez ve ıslak mendil ekledim direk hemşireye verilsin diye. Diğer takımları koyduğum hurca da 10 tane ekledim. Sen bezi de arttır gerçi veriyorlar ama ne marka veriyorlar hiç hatırlamıyorum ilkinde de istememiştim ben
Tamam ağız mendilini arttırıcam. Pişik kremini küçük bitane vardı onu attım dursun o bişey olmaz göğüs ucu kremi aldım nolur noşmaz diye. Çorap takımların altına valla 2 şer tane koydum ben nolur nolmaz diye. Aynen salı gidince hatta konuşabilirsem servisede bi çıkasım var ama bakalım ordakilerle konuşmak daha mantıklı oluyo çünküHastaneden bir tane Acıbadem battaniyesi veriyorlar ama müslin ve ağız mendili vermiyorlar bence ağız mendilini biraz fazla koy. Kucağına almak isteyen filan olursa yakasına koyarsın ben 6 7 tane aldımbenim kızım bi de doğumda amniyon sıvısı mı içmiş napmış pembe kusmustu yan yatırıp bez koyduk. Pişik kremini de veriyorlar diye hatırlıyorum canım ya mustelanın küçük iş görür o bence alma. Salı hastaneye gidicez ya yine broşür alalım biz. Ben bir de çorap koydum belki tulumunun altına çorap giydirebilirim hava durumuna bağlı olarak. Biberon filan götürmeye gerek yok aslında hemşire ilaç kadehinde içiriyor şekeri düşerse ama sen bilirsin ben götürmicem. Elinle mememi sağıp kadehle içirmişti bende ama bu sefer artık emzirebilirim herhalde, ilkinde sadece ucunu vermek gibi bir hata yapıp yara olmuştu ilk günden. Ben emzik vermicem yine galiba almadım
Kesinlikle tek sorun doyması ve gazını çıkarabilmesi bunları halledebilirsek rahat geçiririz
YouTube dan onu açınca telefona bakamıyorsun, Spotify indirin şimdiden telefonlar özgür kalsın
Ben ilk önce normal bir takım vercem hemşireye. Ertesi günü hastane çıkışı setini giydiririmHiç uğraşmıycam kullansın ordan ya bişey olmazbu arada bi soru doğar doğmaz o hastane çıkışını mı vericeksiniz yoksa başka takım giydirip onu ertesi gün mü giydiriceksiniz ? Bu kısım nasıl oluyor ben ilk başka giydiririz diye düşündüm kendimde güzel geceliğimi ertesi gün giyerim diye düşündüm foto çekilirim demiştim
Pijama yerine gecelik koysanız daha iyi olur, gelip gidip bakacakları için rahat olurKızlar hastane çantası için fikir olsun 2021de kızım için liste yapmışım onu buldum paylaşıyorum sizinle. Benimde henüz hazır değil ama bugün tüm aldıklarımı ütüleyerek %50 hallettim sayıyorum.
Bebek için,
Ebeye vermek için 5li hastane çıkışı+battaniye+1bez
3 tane takım
3 tani zıbın
3 tane çorap
2 tane ağız mendili
1 tane nohut battaniye
20 tane bebek bezi
1 tane ıslak mendil
Aptamil mama
Biberon
Benim için,
2 tane pijama takımı
2 tane kilot
2 tane atlet
1 tane emzirme sütyeni
4 tane hasta bezi + ped
Çorap
Terlik
Kağıt havlu
Islak mendil
Kahve
Çıkışta giyineceğim eşofman altı ve bir sweet
Bu koyduklarımın hepsini kullanmıştım. Sadece bebeğin 1 takımı kullanılmamıştı fazla gelmişti. Birde hasta bezi 2 tane hastane vermişti 2 tanede kendimden kullandım. 2. Gün ped takmaya başlamıştım.
Evet çok kötü oluyo kanlanıyo, verniksleniyo o yüzden önden bitane verip o süslü olanı sonra giydirmek bence mantıklıBen ilk önce normal bir takım vercem hemşireye. Ertesi günü hastane çıkışı setini giydiririmzaten galiba hemşireye verilen ilk takım kirleniyormuş
İlk alışverişe başladığımda özendim de uyku arkadaşı aldımArtık youtube da beyaz gürültü videoları varamin amin
Gecelikle rahat edemedim sezaryen olduğu için sağımı solumu rahatça düzeltemedim. Ama normal doğum için dediğiniz gibi daha rahat olabilir.Pijama yerine gecelik koysanız daha iyi olur, gelip gidip bakacakları için rahat olur
Az önce banyodan çıktım. Az biraz sıcak su kullandımGüzel bi alışkanlık çorapsız gezmemekhastada olmazsın.
Evet evet çok sıcak suyla duş alma. doğum zamanı sıcak suyla duş almak baya etkili oluyor ya hem ağrıyı hafifletiyo hemde açılmaya Etki ediyo. Hem sıcsk su hemde duşta sakral baskıyla yapılan masaj gebeleri baya rahatlatıyo aklınızda bulunsun kocalarınıza masaj yaptırın kızlar doğururken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?