• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bütün gün bir tuhaflık vardı üstümde zaten. Saat 5 gibi bir değişik hissettim. Tansiyona bakayım dedim 13 8 nabız 90 larda.. O sırada yorucu bişey yapmamış oturuyordum koltukta. Bir 10 dk sonra 12 8 ama nabız 110 çıktı. Az önce yine 13 8 ve 90 nabzı gördüm. Sizce ne yapayım?
Biraz gerildin mi peki tansiyonunu biraz yüksek görünce? Biraz telefonu bırakıp karanlık odada yat. Yarım saat sonra tekrar ölç bakalım değişecek mi? Limonlu su da içebilirsin, ellerini yüzünü yıkayıp enseni de biraz ıslat bakalım nasıl olacak 😕

Bende öyleydim, taşı sıksam suyunu cıkartcak gibiydim.. Bence Allah verıo o gücü yemın ederim valla.. Normalde hayatta oyle biri değilim cunku, üşengecin tekiyim😅 evet bende 2 cocuklu hayattan hala korkuyorum cunku gecen veli toplantısının nerdeyse ana konusu kardes kıskanclıgıydı😐 gecen bı arkadas da dedıkı, aman dedi ne var kıskansın, duygusunu içine atsa daha mı iyi, cocuk o her duyguyu tadacak dedi.. Bıraz da öyle ama ne bileyim, bende oglumun yaşlarında ablaydım, ama kıskandgmı hatırlamıyorum, hatta babam kardesım dogunca N** (Siyahi) buskıvı getırmıstı kardesın gönderdi diye, o andan snra N** (Siyahi) buskıvı bnm favorim olmustu🤣 yurume yı ben ogretmiştim kardesıme fılan.. Ne biliyim acaba içten içe hissettim mi diyorum da hiç öyle bişey hissetmiş gibi degılım.. Beni daha cok bu kıskanclık olayı geriyor, cunku oglum duygularını cok içinde yasayan bir cocuk, nasıl yetecegım ikisine de o geriyor beni😔
Ayyy ben sana daha güzelini anlatayım 😂😂 ben sarışın bir bebektim, dalin reklamlarında da hep satışım bebekler olurdu malum. Benim için güzel bebek eşittir sarışın demekti 😂 neyse kardeşim bir geldi, kapkara esmer bir çocuk. “Ama bu çok kara” demişim, annem diyor; kendisi sarışın olduğu için kardeşi ona göre çirkin bebekti, rakip olarak görmedi hiç kıskanmadı🙈🙈🙈

aynen yokmuş rahatladım biraz tansiyonu takip edicem haftaya kontrol inşallah 2 hafta verdim kendime dayanırsam 2 bucağa gelirler hemen hemen o zaman korkmam işte ☺️
Neyseki senin önlemler alındı çok pipirikliymiş gerçekten doktorun 😂
😂😂😂valla ya kadın nstyi düzledi öyle rahat etti az kaldıı resmen 2 3 hafta hemen gecivercek

Sezaryen olursan önceden bırakman gerekli ya ondan sordum ben 36. Haftada bırakıyorum son hafta hiç stres yapmamam lazım o tansiyon sabit kalmalı 😃
Aynı şeyi düşündüm ve demekki şimdilik planlamıyor heralde diye düşündüm 😂 minimum üç gün önceden bırakılmalı diye biliyorum ben. Yapma yapma bol bol dinlen, minnoşun odasını düzenle💕

Canım eltim akşam bende yemekteydi. Hamileyken covid geçirdiği için sol tarafında bir ağrı Kaldı, sürekli oram sızlıyor diyordu. Gece de yine oram ağrıyor demiş, pek yatamamış. Hatta eşi demiş doğum sancısı olmasın, emin misin diye 😂 yok demiş covidden kalma ağrım var😅 neyse sabah suyu gelince anlıyor doğumun başladığını,8 cm ile hastaneye giriş yaptı. 2 saatte de doğurdu 😍 hiç negatif düşünme, bir avazda doğurursun inşallah 🙌🏻
😳 Nasıl olmuş o öyle daha pozitifini duymamıştım 🤭 Ne güzel, ne şanslıymış. Annem çok zorlanmış ilk doğumunda umarım ona çekmemişimdir. İnşallah ben de yaşarım eltininki gibi bir durumu. Hemen gelir anlatırım bu örnekler artsa ne güzel olur 🙏🏽☺️

😳 Nasıl olmuş o öyle daha pozitifini duymamıştım 🤭 Ne güzel, ne şanslıymış. Annem çok zorlanmış ilk doğumunda umarım ona çekmemişimdir. İnşallah ben de yaşarım eltininki gibi bir durumu. Hemen gelir anlatırım bu örnekler artsa ne güzel olur 🙏🏽☺️
Canım 4200 grlık bebeği doğurdu, bir de o taraftan bak. Daha da kendine güven 🥰

Kızlar bende de idrar da lökosit çıkmıştı ya idrar kültürü alındı sanırım temiz gelmiş. Artık o kadar bıktım ki şu sağlık ocağındaki yanlış alınan idrar testinden. Her seferinde aynı şey oluyor☹️

Nasıl boyle bişey olabılıo cok merak ettim ya.. Hani referans vsvs fark eder ama tamamen yanlıs olması enteresan

Aynı şeyi düşündüm ve demekki şimdilik planlamıyor heralde diye düşündüm 😂 minimum üç gün önceden bırakılmalı diye biliyorum ben. Yapma yapma bol bol dinlen, minnoşun odasını düzenle💕
O zaten seni bu kadar sık çağırmasınında sebebi o bence yoksa aladabilirdi bebeği yani. Ama sen yinede uyanık ol bebeğib hareketlerine falan çok dikkat et kuzu.
Annem gelicek zaten son hafta kocam yemek bile yapma diyip duruyor 2 gündür şu çocuğu sağ salim alalım derdindeyiz o yüzden yatarım ben son hafta 🥹

O zaten seni bu kadar sık çağırmasınında sebebi o bence yoksa aladabilirdi bebeği yani. Ama sen yinede uyanık ol bebeğib hareketlerine falan çok dikkat et kuzu.
Annem gelicek zaten son hafta kocam yemek bile yapma diyip duruyor 2 gündür şu çocuğu sağ salim alalım derdindeyiz o yüzden yatarım ben son hafta 🥹
Bizim bebeleri az daha büyütmemiz lazım 🤣 biraz daha vakit lazım bize minti bizimkiler

Bende boyle bazı seyler de eski kafalıyımdır🤭 mesela illa taksiyi taksi durağından cagırcam😁 yani Bi sürü uygulama var dimi, çağır Bi tane, cıks ille taksi durağını arıycam😁 daha cok var boyle eski kafalı cinsliklerim🤣🤣🤣

Ay taksi konusunda ben de öyle🙈🤣

Ay kızlar 2 sorum olacak 🙈
Birincisi benim kulağımda sanki hafif bir iltihap var gibi, Kbb’ye gitsem tedavi uygulanır mı yoksa doğum sonrasına mı bıraksam ? Ara ara hafif bir sızı oluyor.

İkincisi benim aşırı karnım ağrıyor. Böyle adet öncesi ağrıya da benziyor, soğuk algınlığı ağrısına da. Bebişim gayet hareketli, ondan yana bir sorun yok ama artık istemsiz her şeyde acaba diyorum

Kulak ağrısı geçmezse gitmek gerekir bence ama yarın falan anlaşılır muhtemelen zaten geçip geçmeyeceği, belki de anlık bir ağrıdır. Çocukluktaki kadar hassas değiliz artık tabii ama geçmezse ben olsam giderdim. (Kendim çok korkarım çünkü o orta kulak şeyinden🙈) burnu açık tutmak gerek o yüzden hep, biliyorsundur.

Bizim bebeleri az daha büyütmemiz lazım 🤣 biraz daha vakit lazım bize minti bizimkiler
Evet bizim bebelerin daha yağa ihtiyacı var yoksa bi deri bi kemik çıkıcaklar 🤣 bu hafta baktım da atak haftası böyle bi 300 gram falan alması lazım ama o kadar alcağını sanmıyorum ben 200 gram alsalar yetcek be 🤣

Noluyo bizim gruptaki annelerin tansiyonuna ya 🙄 sürekli ölçme canım. Günde 3 kez ölç yeter. Tansiyon aletinde sorun olabilir
Yüksek görünce yarım saatte bir bakıyorum şimdilik. En son Salı sabah ölçmüştüm Dr gitmeden. Yol uzun olduğu için evden çıkmadan ölçtüğümü kabul ediyor.

Cumartesi günü doktorda 34+6 ydı şuan 35+4 olmam lazım galiba dimi
Evet canım 35+4 sün haftan gayet iyi akciğerler için bişey yapmaya gerek yok. Hem hemen doğurmuyorum 37 yi görürsen zaten hiç sorun kalmaz 🙃 bende 34+5 im 1 hafta var aramızda. Benden 1 hafta önce doğurabilirsin sende😄 ayy çok heycanlı ya düşününce çok az kalmış oluyor

Evet bizim bebelerin daha yağa ihtiyacı var yoksa bi deri bi kemik çıkıcaklar 🤣 bu hafta baktım da atak haftası böyle bi 300 gram falan alması lazım ama o kadar alcağını sanmıyorum ben 200 gram alsalar yetcek be 🤣
Ya bari 2500 olsaydılar be 🤣🤣🤣 sasırtırlar bizi belki bakalım

Perinatoloji 37.hafta kesinlikle doğum öneriyorum dedi. Karaciğer enzimleri yüksekti ilaçla biraz düştü ama yine de çok riskli bu durumda risk almanızı önermem doğarsa bebek yaşar ama anne karnında bir şey olsa telafisi yok dedi. Doğum doktoru da sezeryan mı normal mi düşünüyordun diye sorunca normal nasıl olacak bilemedim suni sancı ile falan galiba🙄

Canım kesınlıkle yap dogumu ne denılıosa.. Normal olabilitesi varsa dene zaten olmadı riske atmazlar, sezaryen olursun.. Ya hiç dillendirmek istemiyorum ama kolestaz cok ciddi bişey, benım o yuksek degerlerle yine iyi dayanmışım oglumla.. Cunku ileri safhada Allah korusun, bebek ölümü yada anne ölümü gerçekleşebiliyormus😔 bunu doktor soylemişti bana yatışlıyken, çok üzülmüştüm ama, bızım öncelıgımız annenın saglıgı demişlerdi dogal olarak..
O yuzden çok bekletilmemesi iyi bişey gercekten.. 37 haftada çok iyi bir hafta, hiç sıkıntı olmadan bile 37de dogum normal yani😊 inşallah saglıklı sıhhatli kucagına alırsın🙏

Evet canım 35+4 sün haftan gayet iyi akciğerler için bişey yapmaya gerek yok. Hem hemen doğurmuyorum 37 yi görürsen zaten hiç sorun kalmaz 🙃 bende 34+5 im 1 hafta var aramızda. Benden 1 hafta önce doğurabilirsin sende😄 ayy çok heycanlı ya düşününce çok az kalmış oluyor
Sorma yaaa zor da olsa hamileliğe baya alıştım garip geliyor düşüncesi, bide benim ilk bebeğim 7 yıl baş başaydık eşimle hayatımızda bir bebeğin olacak olması fikrine hala inanamıyorum 😀 eşime diyorum biran önce doğmun istiyorul ama şu karnımdaki hallerini çok özliyicem yaaa aşırı tatlı.

Back
X