Ya şuan yaşadığın hisleri çok iyi anlıyorum bana da dönmüş deseydi herhalde bi rahatlama gelir ağlardım. Vallahi dua edersen çok memmun olurum csnim kulun kula ettiği dua makbul derler ama tabi ille dönsün diye değil hayırlısı ile sağlıkla dönsün normal doğum olsun diyorum hep tabi ki hayırlı değilse sezeryan olmam daha hayırlıysa oluruz. Doktor sana 39 u doldurursun 40 a demiş ya neyi kast etti canım 38+6 mi 39+6 mi acaba ? Ben 39+6 ya kadar beklemek istemiyorum çok rahatsız oldum ağırlaştım, kafamda donmediyse 38+5 de falan gün almak var doktorum muhtemelen 38+0 yani haftaya çarşamba alalım diyecek ama ben galiba bi sonraki haftaya beklemek isteyeceğimi söyleyeceğim. Güya özel hastane ama doktorum biraz katı bir kadın bi sey deyince tersleyip hayır böyle olacak diyen bir tip bakalım umarım kabul eder
Kiz hiç sorma feci umut geldi vallahi ama tam da umut etmeyi bırakayım moduna girmiştim kabullenmek adına yine karıştı duygularım
O is bana pek hitap etmiyor ya . Aniden suyum gelir sancim tutar hani normal dursa neyse ama makat geliş olunca bebek için çok riskli ve hemen doğum kanalına girmeden sezeryan olmam gerekir o an tok olurum ne bileyim bi sey olur beklemem gerekir bebek normal doğuma başlar ben stresten maf olurum en iyisi gün almak yine makat geliş olduğu için
ama normal dursa ve ben sezeryan istesem hiç güne acele etmezdim .
Kendi seçim ve tercihin canım ama her zaman normal doğumu öneririm dogur kalk mis gibi yemeğini ye suyunu iç, ben daha plesenta çıkarılırken çatalda yatarken ebeden su istedim içtim sezeryan da açlık susuzluk ayağa kalkma yürüme olayları var . Doğum sonrası odaya yürüyerek gittim istersen sedye ile git dediler yok iyiyim dedim hemen kendi kendime tuvalete gittim bebeğimi kucağıma aldım altını açtım yani süreç çok doğal oluyor ben büyük olasılık mecburi sezeryan olacağım bebeğim dönmedi ama inan dönse bayram ederdim
Kesinlikle rabbim e şükür sezeryan secenegi de var . Bebeğim makat geliş olsa sezeryan imkanı olmasa ne zorluk olurdu kim bilir , he isteğe bağlı sezeryan da olabilir herkes . Herkesin kendi bedeni kendi kararı kendi evladın kimseye laf düşmez ama çok büyük sorun yoksa panik atak gibi önce normal denemekte fayda var tabi.
Canım bu arada sen dönmesi için bir şeyler yaptın mı??