2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hayir canım. İkinci kısmetse. Bi kızım var 16 aylık normal doğum
O kadar çok gördüm ki bunu benim de aklıma takıldı artık :) yalnız biz hamilelikten önce iki düşük yaşadığımız için 9 ay ilişkiye uzak kaldık Şimdi yapsak sorun olur mu diye düşünüp duruyorum :) en iyisi pazartesi doktora sorayım...

Emmesi yeterli gelmiyor açlıktan ağlıyor saatlerdir uykusuzum çıldırcam biraz daha durursam mama vercez normal avent biberon var kaşık biberon var ne yapayım ben. Şırınga yok şu anda
Eğer sütün var ise sağım yapıp biberon ile ver yoksa mamada verebilirsin canım strese sokma kendini benim kızında emmesi çok iyi değil sağıp biberon ile veriyorum yeter ki karnı doysun

Emmesi yeterli gelmiyor açlıktan ağlıyor saatlerdir uykusuzum çıldırcam biraz daha durursam mama vercez normal avent biberon var kaşık biberon var ne yapayım ben. Şırınga yok şu anda
Tavsiye vermek haddime değil belki ama daha çok küçük. Çok normal bu yaşadığın ben de yaşadım. Sarılık olmaması adına mama verdim. Stres olmamızdan iyidir diye düşündüm. Biberon verme henüz zaten emmesi az ise yapamaz. Bence en mantıklısı şırınga bulman.

Ben de kızımda şırınga denedim beceremedim katater hic bilmiyorum bakalım belki sağdığım sütleri bu sefer onla veririm medikalden alıyoruz galiba sen 5 numara demiştin sanırım değil mi onun da numaraları varmış. Kaşık biberon aldım ama galiba onla kimse beceremiyor ben de yapamam o zaman hayırlısı

Bunu yanlış alıntı ile mi yazdın anlamadım csnim benim attığım mesaj ile alakasis çünkü tam olarak neyi kast ettin anlayamadım?

Ben şırınga ile çok rahat ettim ama katater daha da rahattı. Medikalden aldım ben. 5 numara bebekler için olanıymış. Onu parmağımla beraber verdim. Parmağımı emerken onu da çekti. Ya da mememden verdim ama memede daha zor oldu bence.
Doktorumuz bana biberon tavsiye etti onla meme reddi olmuyormuş. Ki olmadı bizde.
Şu an biberon ve meme ile devam ediyoruz yola

Çok erken almamış ama her bebek bir gelişmiyor bazı bebekler 34 haftada bile küvezde girmiyor hayırlısı böyleymiş dediğin gibi canım ama çok da yüksek değilmiş tansiyon tek skıntı protegın çıkması gebelik zehirlenmesi yaşamaya başlamışsın ol yüzden Dr riske girmemiş canım benim hiç ödemiş yok çok şükür ama 2 gündür tansiyon az az oynuyor hayırlısı pazartesi randevum var inşallah ö güne kalmadan sancım başlarda dogururm

Tabi o İlk test varya dogdugu hastanede yapılan abr mi oluyo, onu yaptık, sonra Bera testi için gün bekledik.. Yok kalmadı testten Eymen, ama prematüre oldugu için istediler diye hatırlıyorum Bera testini, yogun bakım süreci oldugu içinde istemiş olabilirler emin deglm.. Ama en son cocuk doktorumuz cok muhım degıl ılk testı gecmıs dedi, ama yınede içimiz rahat etsin siz randevu bakın goztepeden demişti.. O zmn acayıp doluydu randevular, taa Eymen 8 aylık mı 10 aylık mı neydi oyle girdi Bera testine, o da pandemi nedenıyle randevular boşalmıştı o sebeple girdi toksa yıne zordu randevu bulmak.. Bera testine girmeden bize dedıklerı şey, o gece uyutmayın, napın yapın uyumasın.. En son beklerken koridorda yavrum baygınlık kıvamına gelmişti.. Allaha şükür test esnasında uyudu, tam test bitti uyandı.. Cok iyi zamanlama olmustu.. Uyumazsa cidden almazlar o teste.. Onun için öyle sedasyon vsvs diolardır.. Kafasına fılan aletler takılıo..
Göztepedeki Bera test odasını gördüm gecen yattgmda, dogumhane katında 6.katta.. İnşallah Bera testine ihtiyac olmaz

Yok özeldi ama özel üniv hastanesiydi.. Tam ismini hatırlamıyorum.. Bi orasıydı, Bi de göztepe egıtım arastrma.. Baska yoktu.. Sımdı var mı bılmıorm, çocuk doktorları daha iyi bilir

Aynen öyle canım benim sağlıkla gelsinler yeter

İstanbul’da medicalpark göztepeye gidiyoruz biz, orada yapılıyormuş bera. Üçüncü ayda orada yatıracağız biz de.

Ya bugün ikinciden de kalınca direkt beraya sevk ettiler bizi işte, küvezde 5 günden fazla kalması risk faktörüymüş, o yüzden üçüncü odyometri testi yerine direkt bera istediler. El kadar çocuğu uyutmadan nasıl götürürüm bilemedim ama tek derdim o uyutmama kısmı olur umarım

Bunu yanlış alıntı ile mi yazdın anlamadım csnim benim attığım mesaj ile alakasis çünkü tam olarak neyi kast ettin anlayamadım?
Başka bir mesajında cinsel ilişki önermiştin birine doğumu hızlandırsın diye, o mesajına yazıldı bence bu mesaj

Ya hamileyken aldığım emzirme eğitiminde şırınga işini çözmüştüm ben, hemşireyle pratik falan yapmıştık çok güzel oyuncak bebek üstünde ama küvezden çıkarken ihtiyaç olursa diye gösteren hemşire kuş yavrusu gibi çocuğun hem boynunu hem çenesini tutup öyle bi verme tekniği gösterdi ki, bildiğimi de unuttum. Elim ayağıma girdi vallahi çocuğun bir yerine kaçırıcam diye. Videolu teknik falan biliyorsan rica edicem, şimdilik ihtiyaç yok ama yarın öbür gün olursa biberona muhtaç kalmayalım.

https://www.facebook.com/
Bu taktik ile gösterdiler bana.
Serçe parmağımı damağına dayayıp emme refleksini harekete geçirdim. Şırıngayı ağzının kenarından soktum. Bebek kendi çekmeli şırıngayı ama çok çekebiliyor sen diğer elinle kontrol etmelisin. Bir anda 2 ml çekmesin diye
Bir de önerim 10 ml şırınga alırken yeşil iğneli olanlardan al. O daha yumuşak çekmesi ve kontrol etmesi daha kolay.
Siyah iğne uçlu olanların pistonu sert oluyor.
Video açılmazsa başka bulmaya çalışayım

Kızlar sütüm birden çok azaldı şunu yaptım çok iyi geldi dediğiniz bi tarif var mı çok üzülüyorum

Kızlar valla 2 saatte olsa uyuyunca kendime geldim. 32 saat uyumadım resmen. Artık kafayı yicem sandım. Dün gündüz sıkıntı yoktu uyuyordu da ama gece olunca başladı susmamaya. Emiyor ama doymuyor belirtileri var. Süt geliyor mu anlamıyorum da. Gazı var gibi ayaklarını kendine doğru çekiyor huysuzluk yapıyor. Az önce mama verdik 2 saat hiç uyanmadı. Mama istemiyordum ama yapacak birşey yok aç çünkü. Emdikçe artar mı süt sizce yani emiyor ama sanki bana boşa çekiyor gibi geliyor

Yutma sesi geliyor mu duyuyor musun

Kızlar sütüm birden çok azaldı şunu yaptım çok iyi geldi dediğiniz bi tarif var mı çok üzülüyorum
Ben hala kompostoya devam ediyorum ama memeler yumuşadı eskisi kadar dolgun değil. Bir yerden sonra bebeğe yetecek kadar süt doluyor memeler, azalmış gibi hissetme benim komposto tarifi hurma dut kuru üzüm kuru kayısı elma ve tarçın bir yemek kaşığı da şeker her gün 2 kase içiyorum. Bir de vitamin kullanıyorum emziren anneler için o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…