HahaTahmini ne zaman alışırım çok zorlanıyorum.
Yaaa rabbim dağına göre kar veriyor dedikleri doğru sanırımOyy çok yüksekmişben yazdım yine de doktora herhalde o da yüksek değildi o yüzden gerek görmedim filan yazar
Haha buna katılıyorum benim büyük kızım doğduğu günden itibaren uyumayan kolik ve aşırı anneye bağımlı bir çocuktu hala öyle devam ediyor bir de inatçılık eklendi tabii tüm bunlaraİnşallah bu sakin olsun annem diyor ki Allahtan korkmasan meme verme buna öyle sakin yani tabii ağlıyor bazen gaz sancısı oluyor uyumuyor geceleri filan ama inan ilkini gördükten sonra hepimiz bu bir melek sana teşekkür ederim Rabbim modundayız
Ben ilk oğlumu resmen tek büyüttüm bebeklik döneminde eşim bebeğe alışamadı aramızda soğukluk oldu hatta ben bebekle ayrı yatardım sonra düzeldi oğluna çok düşkün ilgili bşr baba oldu bu bebekte ise bana aşırı yardımcı oluyor ev işi vs diğerine göre şaşırıyorum hatta bazen ama işe gittiği için erkenden gece uyandırmıyorum yalan yok ama yanımda uyuduğunu görünce delleniyorum bazen sanırım gece uykusunu kıskanıyoruzHahailk bir yıl zor, biz bir de gece sen şu kadar kalktın, ben bu kadar kalktım, yarın iş var sen kalk ben kalkıcam diye üstüne kavga da ediyorduk Özellikle diş çıkarırken çok zordu aynı anda çıkardı onu da hep durdu durdu 2 den sonra sanırım bağışıklık kazanılıyor şuan uykusuzluk beni çok zorlamıyor ama eşim uyuyunca hala sinirim bozulup geriliyorum uykusuzluk değilde onun uyumadı bende sinir yapıyor onda zorlanıyorum bende
İlk kızım 11 kg olana kadar öyle uyuttum ama kolikti çok zordu başka türlü uyumuyordu. Öyle zordu ki günlerce ağladoğımı bilirim . uyku eğitimi 4. Aydan sonra verilebilyor ama doğru bulanlar var bulmayanlar var. Alışmasın dersen baştan başka şekillerde uyutmayı dene çünkü anne kokusuna sıcaklığına alışan bebek başka türlü uyumak istemiyor. Ki memede uyutma en zor bıraktırılması gereken durum uyku konusunda. 4. Ayda çok zorlanabilirsin uyku eğitimi vermek istersen. sen ne yapıyorsun diye ek olursan az dalınxa yatağa alıp poposuna pış pış yapıp hafif sallamaya çalışıyorum ama benim bu kızda kolik kucağa alıp tekrar tekrar deniyorum başarısız olunca mecbur kucak. Ama bir bildiğim varsa böylesinin aşırı zor olduğu kilo aldıkça kollarımda derman kalmıyordu. Allah hepimize kolaylık versin.Bebeğiniz nasıl uyuyor? benim ki memede uyuyor yada uykusu geldiğinde göğsümüze yatırıyoruz ayakta gezinip duruyoruz öyle uyursa uyuyor. Böyle de çok sağlıklı değil gibi. Başka nasıl uyurlar alıştırmasaydık bu şekilde uyumasına
Ya bizim ev de sahile çok yakın tabii arabaylaben hep Dragos’a okula çocuğu bırakır ordan sahilde kahvaltı yaparım diye düşünüyordum daha bir kere çıkmadık bebekle dışarı. Hastane ve annemler dışında
Ya az önce hadi okuldan geldi hiç bir şey yapmayayım yatınca bulaşıkları atarım dedim. Playmagsler var onlarla oynuyorduk, eşim bu çocuk çok acıktı dedi. Getir burda emziriyim dedim bir anda onu fırlattı bize bebek emerken, kafasına geldi. Garibim korktu bir ağladı sonra sustu emdi tekrar ama ben çok ağladım sinirim bozuldu. Yani nasıl koruyacağım nasıl büyüyecek hiç bilmiyorum. O kadar dikkat ediyorum ikisiyle de zaman geçirmeye çalışıyorum diğeri okuldan gelince zorunlu hal emzirmek dışında almıyorum bile olana bak. Şişmedi kafası ama inş bir şey olmamıştır gerçi daha öncede diziyle vurdu eliyle vurdu bir sürü darbesi var. Allah’a emanet büyümeye çalışıyorSende çok dikkat et bunların gerçekten ne yapacağı hiç belli olmuyor
Kesinlikle öyleYaaa rabbim dağına göre kar veriyor dedikleri doğru sanırımen azından ilkte zoru görmüşsünde bu sana kolay geliyor tam tersi olsa daha zor olurdu
Ya benim eşim evden çalışıyor bazen gönderiyorum ofise yine geliyor bugünde öğlen geldi meselaBen ilk oğlumu resmen tek büyüttüm bebeklik döneminde eşim bebeğe alışamadı aramızda soğukluk oldu hatta ben bebekle ayrı yatardım sonra düzeldi oğluna çok düşkün ilgili bşr baba oldu bu bebekte ise bana aşırı yardımcı oluyor ev işi vs diğerine göre şaşırıyorum hatta bazen ama işe gittiği için erkenden gece uyandırmıyorum yalan yok ama yanımda uyuduğunu görünce delleniyorum bazen sanırım gece uykusunu kıskanıyoruz
Doğum günün kutlu olsun nice güzel yılların olsun canımEnerjimiz yüksek gençliğimiz varbugün doğum günüm ama benim kızım annesine hediye olarak gece boyunca emmeyi ve mıkırdanmayı seçti ayrıca literatüre yeni bir kelime kazandırdım bence.
“Mıkırdanmak” anneler anladı
Amin amiin
Kızlar merhaba umarım hepiniz çok iyisinizdir. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. 17 kasımda doğum yaptım. Bebeğim 3430 gr doğdu 5. Gün kontrolünde 3100 gr ölçüldü. Emzirme,devamında da mamayla beslenme yaptık. Bugün 3390 gr çıktı. Sütüm malesef hala çok fazla gelmiyor. Hem çok fazla değil hem de yapısı biraz sulu,yağlı bir süt değil. Bugün farklı bir doktora kontrole gittik. Önce emzir sonrasında mama dedi. Ama ölçüsünü sorduğumda bir ölçüsü yok çocuk doyana kadar almayana kadar vereceksin dedi. E yani çocuk fazlasında çıkarıyor zaten her defasında çocuk kusana kadar mama veremem heralde hiç mantıklı gelmedi bu durum bana. Bebeğim 18 günlük şu durumda sizce kaç cc mama vermeliyim? Bir de kaç saat arayla? Bugüne kadar 3 saatte bir 30 cc verdim emzirmeden sonra ama sanırım artık doymuyor bebeğim. Şırınga yöntemiyle yapıyordum ama bugün doktor biberona geçmemi söyledi. Meme reddi yapmayacak biberon öneriniz var mı? Son olarak da sezaryenle doğum yaptım 18. Gündeyiz sağım yaptığımda iki memeden toplam 40,45 cc süt çıkıyor. Artsın diye denemediğim şey kalmadı ama yine de tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim çünkü bu süt meselesi beni biraz yıprattı.
Merhaba benim kızım da 24 Kasım da doğdu. Ben sağınca hiç gelmiyor ya da iki göğüs 10-15 ml geliyor canım. Ben 3-4 defa 30 veriyordum 45 vermeye başladım. 3-4 ay önce doğum yapan bir arkadaşım var ve bana çok veriyorsun dedi. Benim kızım yedi günde bir kaka yaptı Dr normal demiş verme sütün artar sağma da dedi. Benim de kafa karışık açıkçası. Biberon verdim diye mi zorla tutuyor ilk başta memeyi. Şimdilik durabildiği yere kadar çevirip çevirip emziriyorum. Baktım
Bizdede kan uyuşmazlığı var hatta babasının kan grubundan bize hiç böyle bişey söylenmediKan uyuşmazlığımız yoksa canım beslenme ile düşer merak etme. Bizim bebeğin beslenmesi gayet güzel ama eşimle konuşmazlığımız olduğu için ve bebek de babasının kanından olduğu için uzayan sarılığımız var. 7-8 günlükken fototerapi aldık hatta Ama şu an bayağı bayağı düştü sarılı sadece birazcık
Evet canım uzayan sarılığa sebep oluyor.Olabilir kuzum bizim kan grubu netleşmedi henüz Rh uygunsuzluğu var 2. Ay da kana tekrar bakılacak.
Ben tam 34. Haftada doğurdum ama 1440 kilo doğduğu için kuvöze alındı taburcu olduğunda 1920 kiloydu.. senin bebeğin kilosu maşallah iyi kuvöze alınsa bile 2-3 gün solunum için tutarlar canımKızlar merhaba ben aralık ocak annelerindenim şuan acildeyim 34+4 deyiz sancılarım çok çıktı ciğer geliştirici ve serum taktılar en son pzt 2500 kg olmuştu küveze girer mi 34 de doğuran var mı aranıxda
Benimde bugün bittiğini hissettim, 2 gündür kızıma aynı gögüsten veriyorum normalde sabahları değişirdim o gögüsümde apse yaptı mastit değil iltihaplanma o mu azalttı bilmiyorum bi sıkıyım dedim memede uyumuştu gelmedi bidaha sıktım bi delikten geldi ama fışkırır gibi değil oğlumda mıymıylandı ona bakıyorum fışkırıyo şuan uyuyolar uyandıklarında mama verip sağıcam kafama çok takıldı, kalktım hurma komposto içtim tatlı yedim inşallah azalmaz çok üzülürümBenim sütüm çok güzeldi sıtma tuttu cumartesi günü mastit oldum sütüm azaldı. Şuan aynen sizin dediğiniz gibi 2 göğüsten 50 60 cc arası ancak çıkıyor. Çok üzülüyorum. Bebeğim doymuyorönerileriniz varsa bekliyorum
Cok geçmiş olsun. Acil miymis ameliyat. Hemen olacak mı? Mutlaka üzüleceksin ama kendini bırakmamaya çalış lütfenKızlar bugün Dr gittik grip oldum miniğim oglumunda yumurtaları doguştan inmemişti sonra inmişti 1 yıldır yine kaybolmuştu bugün onuda Dr götürdük kasık fıtıgı varmış ve yumurtasını engelliyormuş inmesini ameliyat dedi çok üzüldüm daha 2 buçuk yaşında nasıl acık ameliyat olacakufaklık grip o ayrı perişan etti annem gitti yanlızlık ayrı 3 çocuk stresden sütüm azaldı Allah dermansız dert vermesin tabii Annelik çok agır bir meslek kızlar hangi çocuguma üzüleyim şaşırdım
Çok çok geçmiş olsun rabbim şifa versin yavrularınaKızlar bugün Dr gittik grip oldum miniğim oglumunda yumurtaları doguştan inmemişti sonra inmişti 1 yıldır yine kaybolmuştu bugün onuda Dr götürdük kasık fıtıgı varmış ve yumurtasını engelliyormuş inmesini ameliyat dedi çok üzüldüm daha 2 buçuk yaşında nasıl acık ameliyat olacakufaklık grip o ayrı perişan etti annem gitti yanlızlık ayrı 3 çocuk stresden sütüm azaldı Allah dermansız dert vermesin tabii Annelik çok agır bir meslek kızlar hangi çocuguma üzüleyim şaşırdım
Kızlar kullandığınız kurutma makinaları nelerdir memnun musunuz sizce gereklimi ya istiyorum ama eşim çok gereksiz diyip duruyor ama ben çok yoruluyorum çamaşıra gücüm kalmıyor açıkçası sevdiğim bir işte değil
Aynen ya bugün tam 4 kez baştan aşağı üstünü değiştirdim bebeğin ee oğlumun okuldan gelen kıyafetleri vs inan kendim de çok çıkartırım ama artık çıkartmaya korkar oldumArtık gına geldi banada.. Valla ili ay içinde alması lazım, kafayı oynatcam.. Çamasır yetısmıyo ya, yıkamak sorun degıl de kurutmak mesele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?