2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
cok gecmiş olsun canım muayenede mi belli oldu belirti görmüşmüydünüz bence erken tedaviyle düzelir
Boynunda sislik olustu 2bucuk haftalikken ne oldugunu anlamadik boynundaki kemik donunce o cikiyo galiba falan dedik 3. Haftada icim rahat etmedi sertlemis kemisk gibi biseydi kac ozel hastaneye goturduk kac devlet hastanesine goturduk en son bi doktor ultrason istedi orda belli oldu anne karninda sabit durmaktan kanama olmus kas icinde o da kasi buzmus kisalastirmis ortopediste goturduk o da ayni seyi soyledi fizik tedaviyle gecer dediler gecmezse ameliyat

@minikkizannesi JuliJuli06 kızlar süt zaten su gibi olmaz mı? Kıvamlı mı oluyor ki? Bi de bence 35 günde 900 gr çok iyi değil mi? Benim bebiş 700 gr almış 32 günde. Doktor gayet yeterli dedi.
Bizimki 600 gr almis. Sut su gibimi olur normali nedir bilmiyorum yengem dogum yapinca onun sutu sapsariydi bide biberonu yikayinca bayag yagli yagli kalinti kalirdi etrafrada millet bos durmuyo agzi tabi yagli degil sutun diyen oluyo o yuzden normali nedir bilemiyorum bende tam olarak

Evet bnmde aklıma o gelıo.. Acıle gıdınce cıkcak artık meydana.. Ustune Bı de balgamlı öksürük kombo atesi dustu, calpol verınce
Benim oğlum normal hastalanıncada sürekli tuvalete gidiyor bu arada öylede olabilir artık gidince öğreneceksin çok çok geçmiş olsun acile eğer oğlun maske takabilirse taktır bazı çocuklar takmıyor ama onun iyiliği için

Kızlar emzirme süt dediniz de soracaktım sizlerde bebişleri benimle aynı zamanda olanlar özellikle emme süresi kısaldı mı ? Yoksa hala 15 dk emebiliyormu benim oğlum tek memeyi 6,7 dk emiyor sonra ağzından atıyor memeyi istemiyor yine rahatsızlandı mı diye korkucam yani kısalması normal diye hatırlıyorum ama bu kadar küçükken mi oluyordu onu hatırlamıyorum

Kontrole gittigimiz doktor 1 hafta tekrar bakalim emzirmeye devam et kilo almazsa o zaman duruma bakariz dedi. Habire gun icinde emiyo aksama yetersiz kaliyo diye dusunmeye baslamistim bende kilo almayinca

Benim kızda hep soluna yatıyor, sağına döndürdüğümüzde kıyameti koparıyor. Doktor sağına yatırın, egzersiz yaptırın yoksa kası kısalır dedi. Açıkçası ben de o tarafa yatmayı seviyor diye çok dokunmuyordum, sadece baş şekli yamuk olacak diye endişeleniyordum dikkat etmek lazım her şeye

3 aylık cıvarı meme reddi zamanı diye hatırlıyorum.. O zmn bebeklere Bı aydınlanma gelıyor dunyada Kı tek onemlı sey meme degılmıs moduna giriyolar

Aynen oyle aglasa bile basinin yanina dondurmedigi tarafa basi donecek sekilde destek koyun hep oyle alisirsa hem bas sekli hemde kas sorunlari olmaz bizimkidr hep soluna dönduruyordu basini sag tarafta tortikolis cikti megerse o yuzden ceviremiyormus tutuk kalmis gibi cevirmek istemiyordu herseye dikkat etmek lazim

Canım doğum yapınca benim sütüm yani kolostrum sapsarıydı. Şimdi ise bildiğin su gibi cıvık sayılır ve rengi de beyaz. Buzdolabında bekleyen sütümden anlıyorum ne kadar yağlı olup olmadığını. Ön sütü sağdıysam sadece nerdeyse hiç yağ birikmiyor üstünde. Ama karışık sağdıysam altında biraz rakı beyazı gibi, üzerinde ise kırık beyaz bir yağ/tortu oluyor. Sabah silikon ucu yıkadığımda, sıcak su gelinceye kadar soğuk suya tuttuğumda yağı bariz görüyorum. Yani millete tıka sen kulağını.

Canım bence 900 gr almış olması iyi bebeğinin. çok da kafaya takma bol bol emzir. Ne yapsam sanki yeterli olmuyor yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum ben de. Annelik böyle bir şey sanırım.
Toplam 600 gr aldi 2350 ile taburcu olduk suan 3950 kilosu doktor 700 gr ustu almis olmaliydi falann dedi bende gun icinde 1 kez bile olsa mamami versem diye dusundum dun gece dayanamayim 60 cc verdim

Kontrole gittigimiz doktor 1 hafta tekrar bakalim emzirmeye devam et kilo almazsa o zaman duruma bakariz dedi. Habire gun icinde emiyo aksama yetersiz kaliyo diye dusunmeye baslamistim bende kilo almayinca

Bence o düşünceleri silmelisin kafandan.. Sürekli süt yetio gibi düşün.. Hatta düşünme, emzir geç 1 hafta boyunca bakalım ne olcak.. Aksamları bnm oglan 7 8 gibi uyanıo gece 2ye kadar ara ara sureklı emıyor.. En son uykuya düşüyor.. Ben hiç süt yetio mu yetmio mu diye düşünmüyorum bile.. Sadece uykusuzluk beter edıo, ondan sıkayetcıyım ama valla

Bende ilk kolostrum sariydi simdi sut beyaza dondu emiyoda sutte geliyo ama neden kilo alamadi onu anlayamadim uyumuyodu uyuyunca yataga koyunca en fazla yarim saate uyaniyordu doymuyo diye dusunceye itti bunlarda beni insan anlayamiyorki doymadigindanmi neden oldugunu birde cok stresliydim 1 haftadir omu etkiledi sutumu bilemedim

Ay valla bende dusunmuyodum yetiyomu yetmiyomu diye doktor kilo almamis diye konusunca beni o oyle dusuncelere ittiartik zayif olsun saglikli olsun aman falan demeye basladim boynuda oyle olunca hersey strese soktu beni

ya dünden beri sürekli emmek istiyor iştahı çok açıldı. İki göğsümü emiyor süt bitiyor artık hala istiyor. Ben de acaba süt mü azaldı diye tribe girdim. Kv de başımda doymuyor dedikçe benim bilinç altıma soktu bunu zaten. Niye öyle oldu ki. Büyüme haftası için aşırı iştah artışı yada iştah da
kapanma yazıyordu ondan mı acaba

Cok erken farkedildiği için geçer canım üzme kendini

İlk başta çocuk doğunca süt sarı oluyor sonra normal süt rengine dönüyor. Sen başkalarına bakma doya doya emzir doktorun mama ver derse ver. Bizim toplumun birbirine yaptığını düşman topluluklar yapamaz biz bize yeteriz gerçekten.

Sudocrem dene canım benim oğlanın da pişikdi geçirdi bir kaç dürmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…