2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben makinelerin hastane tipi değilse çok sağdığını düşünmüyorum nedense benim de sağdığımda az çıkıyor ama elimle baktığımda hala süt akıyor.O yüzden ordan çıkan süt cc si için moralimi bozmuyorum.

Yavrum benim ya neler yaşamışsınız çok çok geçmiş olsun kusması evet iyi bazen bizim günde 8 kusmayı buluyordu kusmasaydı bizimde durum kötü olacaktı resmen balgam akıyordu kusmuğundan. Biz iyiyiz çok şükür bugün bi kere öksürdü sadece burnunu da bir kez açtım çekmedim bile solunumu iyi inşallah böyle gider

Sağma makineleri genel olarak bebeğin emmesine kıyasla daha az çıkartıyor tabii ama işte iki gün önce çıkan miktarla şimdiyi kıyaslayınca moraller bozuluyor biraz
Ama bebişlerimiz iyi olsunlar da eme eme artırırlar

Evet dün gece doymadı o yüzden uyuyamadı bence sürekli emmek istedi kusacak diye de korkuma az az emziriyorum. İyileşsin de uyumasın gerçekten çok korkuttu şu süreç beni ben hiç sanmamıştım canım iki tane dolapta var ama bir süre sonra bunlar buzluk kokusunu alıyor ya içmiyorlar. Gerçi sütü çoğaltmak için emmeyince sağmak çok mantıklı onu akıl edemedim Kesinlikle eskiden emmeye bile güçleri yoktu hırıl hırıl burun tıkalı ememiyordu ki emse bile hök diyip kusuyordu. Neyse ki kusmuş da öyle atlattık inşallah kusmasaydı hepten yanmıştım

Çok amin inşallah aklımıza gelen kötü senaryolar başımıza gelmez bende çok korkuyorum 1 haftadır burun tıkanıklıgı ve hırtı ile savaşıyoruz düzelmiyor

Canım anneler 40 ı çıkanlara bir sorum var bebeğiniz 40 çıktıktan sonra daha rahatladı mı yoksa sadece bizim psikolojimizi düzeltmek için mi 40 çıkınca anne de bebek de rahatlar diyorlar
☺ 40 bebekte olmadıgı için senin psikolojin biraz rahatlayacak lohusalık bitecek bebek yine devam 2/ 3 aylık olunca bebek rahatlıyacak doğduğunu ve yeni dünyaya adapte olunca

Çok geçmiş olsun ne zor şey bu miniklerin hasta olması onlara gelen en ufak sıkıntı kalbimizde kocaman bir dert oluyor anne karnında ayrı doğunca ayrı Rabbim hiçbir anne babaya evladının acısını yaşatmasın imtihanıda evladı ile olmasın kardeşim evladın cümlesi ile beraber biran önce sağlıgına kavuşsun inşallah

Benimki çok az emince memeler sertleşiyordu o yüzden mecburen sağıyordum. Sonra bir gün baktım çok sertleşmemiş, sağmasam olur dedim. Şimdi hiç sertleşmiyor

bizimkinin de kusması bitti gibi, iki gündür cok cok emiyor, kusacakları varsa üç dk emince de kusuyorlar, acaba o zaman üç dakikada çektikleri şimdi 15 dk çektikleinden fazla mıydı diye düşünüyorum ama dün akşam serumunu çıkarttırdım emiyor diye, o zamandan beri çiş sayısı fena değil. Az çok besleniyor demek ki.

Üstüne birde uyumuşum ki hiç sorma yeni kalktım dedim beni kimse kaldıramaz diye saate bakınca şok oldum 4 olmuş biz anneler için bence çok güzel mutluluk sebebi yaa sizede çok geçmiş olsun canım inşallah antibiyotik ile hemen toparlar bebişe çok dikkat et diyicem ama anlamıyorlar ki benim oğlanda yine grip oldu yaklaşma diyorum inadına yaklaşıyor

Amin inşallah. İki üç saate bir burun temizliği yapılıp hava veriliyor. Sanırım o verilen hava bildiğimiz serum değil ilaçlı bir su. Yeni yeni emmesi falan düzelmeye başladı. Eğer sizin bebekte hırıltı varsa mutlaka devamlı burnunu aç.

Ay deme yaa. Korku filmi gibi yeminle.
Bizimki söz verdi bize ama, eve dönersek kardeşine yAklaşmayacakmış

Canım buzluk sütü için mutlaka deneme yap. Ben burda yazılanlardan dolayı acaba içer mi içmez mi emin olamadığım için geçen gün 1 ay önce buzluğa attığım sütü içirdim. Maşallah içti. Belki seninki de içer

Ay deme yaa. Korku filmi gibi yeminle.
Bizimki söz verdi bize ama, eve dönersek kardeşine yAklaşmayacakmış
Benimki de öyle diyordu çok üzülmüştü vs ama yok asla anlamıyor inadına inadına yaklaşıyor benimki çok inatçı sanırım dediğim dedik biz çekiştiriyoruz o gidiyor inşallah aynı şeyleri yaşamam yaşamayız sizin kaçıncı bugün hastanedeki nasıl oldu bebiş

Ya bizim çocuk uyumuyor resmen uyumak istemiyor. Kucakta uyusa da yatağına yatırdığın an gözleri açıyor. Bir kaç gündür böyle neden sizce. Baya saatlerce uyanık duruyor uyuması lazım istemiyor. Kucağa çok mu alıştırdık acaba biz ya. Kucakta uyur saatlerce ama düz zemine yatınca ağlıyor

Kızlar bebeklerinizin kakası nasıl ? Bizimki sarı ishal gibi sıvı yapıyor pütürcükler var ve sümükümsü yapıda acaba bişeye alerjisi mi var diye endişe ediyorum yoksa normal mi ? Bez sıvı kısmını çektiği için normal geliyordu kakası ama yeni farkına vardım ishal gibi yaptığının .

Çok korktum yazdığını görünce bizzde evde antibiyotik ve hava tedavisi görüyoruz şuan ara ara olan hırıltıları dışında bi sorunumuz yok kusmamız yok öksürük günde 3 kez belki huzursuzluklarıda yok doktor üst solunum yolu demişti ciğerlere inmeden tedavi başlamak istedi ikisinde de aynı ama oğlum emerken inliyo gibi o hep böyle garip sesler çıkarıyordu ona yoruyorum ama nasıl düşünmem gerektiğinide kestiremiyorum korkuyorum anlayamam geç kalırım diye beslenmeleride güzel ama oğlum biraz yavaşlıyor ama genel olarak durumları iyi bilemedim ben
Sizede çok çok geçmiş olsun iyi ki hastanedeymişsin Allahım korusun

Benimde bugün sertleşti ama dün gece 3 kase komposto yedim kaç gündür yumuşaktı benimde hele dün eşim bu çocuk aç iyice emzir de uyuyalım dedi. Emziriyorum emziriyorum yine aç gibi hareketler yapıyordu neyse ki bugün daha iyi

Emdikçe süt salgılanacak canım bugün iyice memede kalsın yarın daha da dolar benim bugün daha iyi. Ama maksimum emzirme sürem 5 6 dk dır benim tabii ben 3 saati beklemiyorum bazen saat başı emziriyorum. Çok şükür ya bence yarın çıkarsınız siz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…