2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Günaydın kızlar Mamadan sonra sadece anne sütüne geçmek çok zorladı beni uyku konusunda. eskiden en azından mamanın da etkisiyle uykuya daha hızlı geçiş yapıyordu ve uzun uyuyordu. Şimdi sağılmış sütle takviye de yapsam (ki genelde yapmam gerekiyor) en fazla 3 saat sonra uyanıyor, bu da gece 2ye tekabül ediyor. Sonrasında 1.5-2 saate sürekli uyanma bir de bugün 5.30 gibi kakasını da yaptı emzirme sonrası uykusu iyice aralandı. 1 saatten uzun tekrar uyutmak için çabaladım. 3-4 saatlik uykulara ne zaman döneceğim ben

Benim kız da aynı 2 saatte 1 uyanıyoruz.. Gece Prima takıyorum kuru kaldığı için eğer kakasını yapmamışsa altını açmıyorum uykusu bölünmesin diye, ben de o sırada süt sağıyorum 30 dk bütün uykum kaçıyor

Ben de yaşamıştım aynısını, gündüz hala uzun uyumuyor, gece 1 kere mama takviyesi yapıyorum ondan hala yatırmadan. Ondan kafamda hep süt yetmiyor mu acaba düşüncesi dolanıyor ama sindirimi kolay olduğu için uzun uyutmuyor bence

Ahh seninki daha da zor, süt sağma işi geceleri gerçekten meşakkatli. Bir de gaz olayı var bizimkinde, geceleri yetişkin insan gibi sürekli gaz çıkarıyor. Onu yaparken de ıkınma mıkırdama. Gerçi artık ağlamadığı sürece gaz için olan sesleri duymuyorum, yoksa hiç uyuyamayacağım.

Senin yakında 3 ay dolacak inşallah, sağımdaki süt yetmediği için mi böyle sık acıkıp uyanıyor yoksa huylu huyundan vazgeçmiyor mu benimki uyku aralarında çok az emip uyuduğu için geceleri sık uyanıyor sanırım

Kilo alımı iyi ve de sütüm olduğu için mama takviyesini bıraktım artık. Mamasız 10 günde sanırım 300 gr falan aldı. Problem dediğim gibi yetmemesi değil de sütün hızlı sindirilmesi sanırım

Değişik bir gece geçirdik bizde. Dün gündüzde, akşamda farklı bir huzursuzluk vardı yazmıştım kısacık uykular, ağlamalar, çırpınmalar. Sonra gece 12 gibi uyudu. Aslında resmen sızdı o aralar beslenmesi gerekiyordu, ara ara emzirdim sakinleşsin diye ama doyduğunu sanmıyorum. Nasıl olsa acıkınca uyanır dedim. Yarı uyur vaziyette bekledim ama bende gitmişim. Ağlamaya uyandığımızda saat 6ydı. 3 saatte öncesi olsa 9 saate varan açlık. Birden yüklenmeyelim dedim 60lık yaptım. Sonra bir 60lık daha yaparım veya emziririm dedim. İkinciyi istemedi. Meme verdim azıcık emdi memede uyudu. Bende uyumuşum yine. Az önce uyandım bu hala uyuyor. Üstelik nasıl tepiştiyse uykuda üzerini açmış. Ev soğuk değil ama bende ince yorgan var sonuçta. Bacakları, göğsü serin gibiydi. Ufoyu açtım ek olarak. Şimdi emiyor. Ama ben uyandırmadan uyanmayacaktı. Bir sorun var mıdır sizce

Maşallah valla. Spora enerji bulmak benim için ütopik bişey çocuğu kucağıma alabilmek yetiyor. Belim, sırtım, kollarım isyanlarda

Benim kız 60 cc içiyor kuzum önümüzdeki hafta 70 cc ye çıkacağım prematüre olduğu için geriden geliyoruz biz

Dün doktorumuz kendi uyanmadığı sürece 6 saat beslenmese olur sen uyandırma dedi. Sen az da olsa meme vermişsin inan aç olan çocuk zaten uyumuyor. Yetmiştir hiç merak etme şekeri düşmemiştir yani arada emdiği için. Hem öncesindede uyumamış zaten yani çok normal geldi bana

Ooo Pera üçüncü yapıyor çoğu zaman sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normalmiş

Kızım gidip uyusana şaka bi yana mekik için daha erken canım. Karnına çok yüklenme
Bir kupa kahve içtim uyuyamam ki vücudum dinlenmiş valla 4 saatte Lesliyle yürüdüm 15 dk birazda yerlerde yuvarlandım o kadar ham ki vücut bunda bile yoruldum

Sağol. İçimi rahatlattın. Şu an meme sömürme modunda zaten 45 dk oldu devam hala

Maşallah valla. Spora enerji bulmak benim için ütopik bişey çocuğu kucağıma alabilmek yetiyor. Belim, sırtım, kollarım isyanlarda
Bırakmayın kendinizi kızlar gerçi hiç uyumayınca filan berbat hissediyor insan gözlerim yanıyordu benimde ama işte 4 saat bile şifa oldu resmen ben cambly den İngilizce grup dersi de aldım haftada bir saat katılıcam bir yıl boyunca en azından evde sadece çocuk bakmamış olurum dedim. Sadece çocuk odaklı olunca insan kendinden vazgeçmiş gibi oluyor o da çok kötü hissettiriyor ya

ağzında tükürük oluyor hep bu ara ses çıkarıp ağzını köpürtüyor neden yapıyordur onu acaba?

Günaydın canım bizimkine dün mama da yetmedi hiç uyutmadı valla, saat 3 gibi sağılmış sütü verdim dedim 7ye kadar hiç ellemem uyusun, 5 gibi uyandı maalesef Mama verdim uyudu sonra 7 de tekrar uyandı, ben de istiyorum şöyle 4 saat uyumak ama olmuyor

Kolay sindirdiği için daha hızlı acıkma da oluyor benim bebeğimde, bencede sütün baya yeterli canım, zamanla düzene girecektir bebekler alıştıkça

Benimki de 49 cm doğdu geçen hafta gittiğimizde 61 cm yazmış doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…