Kıyamam kuzuya ya, çok şükür10. Gün fitil yapıyordum ama fitille bile yapmadığı zamanda olur. Şu iki gündür yapıyor şükür
yok canım niye öyle yazıyor ki ilk başta tahmini doğum tarihi istiyordu 22 kasım gösteriyordu öyle yapmıştım ondan mı öyle çıkıyo acaba. Aynen ya bizde de çocuk emmek istemiyor hep başka yere bakıyor emerken birde 5 dk emip bırakıyorBız aynı gun dogum yaptık senın altta 50 yazıyo bılerek mi yaptın .
Ay şükürmeme savasları vardı bizde iki gündür tutmaya basladı allahım ataktır umarım dedım .
Ayy yavrum benim ya kıyamamÇatlak için anestol hametan sarı olanı bi de bacoderm i karıştırıp kullanıyorum.Kabızlık başlarda 4-5 gündü zeytinyağıyla yaptırıyordum sonra 8 9 günü bulmaya başladı fitil yaptım sonra yine böyle 10 günü buldu fitil yaptım ama yapmadı. 5 doktor da normal olduğunu ısrarla zeytinyağı vermemi söyledi ben bu süre zarfında günde bir defa verdiğim mamayı bıraktım gaz damlasını bırakıp diyete girdim. Pazartesinden beri de relactaz kullanıyorum iki gündür kendi yapmaya başladı. Benim bebeğim apartmanı inletiyordu yine de doktorlar 10 güne kadar normal deyip yolluyordu.
Duphalac veriliyormus ama daha erken dedi of hissettiğini iyi anlıyorum beni de şimdi bir telaş almaya başladı hala yapmamışAy çok geçmiş olsun. Bebekte yaşamadım ama büyük oğlumda 3.5 - 4 yaş civarı yaşadık, kabızlıktan dolayı popoda çatlak vb oluşunca (bizde görünürde yoktu ama canı acımış bir kere ıkınınca) canım acıyacak korkusuyla kaka tutma sarmalına giriyorlar. Bizde de üç gün bekleyip lavman yapıyorlardı. Duphalac sayesinde kurtuldu yavrum bence, o kakayı yumuşattı da yapabildi bence. Bebeğe verir mi doktor bilmiyorum tabii. Ama hislerini çok iyi anlıyorum. Kaka yapmadığının ikinci günü ne soğuk terler dökerdim ya yarın da yapmazsa da lavmana gidersek diye. Hala arada iki gün kaka yapmadığı oluyor, elim ayağım dolaşıyor yine aynı şey olacak diye, hemen dayıyorum duphalacı.
Bu arada iki gün fazla erken değil mi bebeğe lavman yapmak için?
İnşallah bize de iyi gelir o zamanBence kremler iyi geldi popo rahatladığı için rahat yapmaya başladı.
Ben günde 3-4 kere 1 vay kasigi zeytinyaği veriyorum doktorum öyle söyledi. Mamaya da koyayım mi dedim direkt ağızdan alması daha etkili dedi ben de öyle yapıyorum ama şu an asit oranına bakmadigimi fark ettim hemen bakayımKızlar bebeği geç kaka yapanlar aynı sorun bizde de vardı doktoru her mamasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koy dedi fazla geldi inanamadım tekrar tekrar sordum evet dedi günde 4 kereye kadar 1 çay kaşığı da ayrıyetten verebilirsin dedi. Direk ağızdan gerek duymadım ama her mamasına koyuyorum bir tatlı kaşığı daha rahat yapıyor. Zeytinyağının doğal ve asit oranının 0.5 olması gerekiyormuş sadece.
Bazen kakasında jelimsi yapışık bir şeyler oluyor ama mukusun tam görüntüsünü bilemediğim için emin olamadım.Üzeri kalınsa incelt biraz ama korkma inatçı ateş değil daha fazla yükselmez
Böyle jelimsi şeyler oluyor üstünde. Sende mi şüphelendin? Foto at istersen belliyse
Evet evet ondan 22 kasım gırdıysen o tarıhı baz almıstır benım 17 kasımdı ben onu 9 a cekınce tam oldu.yok canım niye öyle yazıyor ki ilk başta tahmini doğum tarihi istiyordu 22 kasım gösteriyordu öyle yapmıştım ondan mı öyle çıkıyo acaba. Aynen ya bizde de çocuk emmek istemiyor hep başka yere bakıyor emerken birde 5 dk emip bırakıyor
Bunu bana çocuk dr dedi ben pek istemedim yapmadım en son 6 gün yapmayınca kakayı mamaya kattım sonra yaptı bende hergün değil ama arada veriyorum eğer 4 günü geçmeye başladıysa her gün mamaya koyuyorum bazen iki kez koyuyorumKızlar bebeği geç kaka yapanlar aynı sorun bizde de vardı doktoru her mamasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koy dedi fazla geldi inanamadım tekrar tekrar sordum evet dedi günde 4 kereye kadar 1 çay kaşığı da ayrıyetten verebilirsin dedi. Direk ağızdan gerek duymadım ama her mamasına koyuyorum bir tatlı kaşığı daha rahat yapıyor. Zeytinyağının doğal ve asit oranının 0.5 olması gerekiyormuş sadece.
Bize damla yapılmadı ama bildiğim kadarıyla ağrı yapıyor o damla. Calpol verseydiniz yine de bu kadar acı çektiyse. Küvezde mi kalmıştı bebeğiniz?Kizlar bugun bebegimi goz muayenesine goturdum bi damla sıktılar huzursuz olabilir atesi cikarsa calpol ver dedilerdi ama cocuk tum gun agladi gozlerini acamadi asla susturamadik surekli eli gozunde agladi, arabada susup uyuyan cocuk arabada bile asiri agladi ne meme ne mama hicbirini saatlerdir istemedi suan 70 cc mama verdim zorla uyuttum yorgun dustu sizde boyle bisey oldumu
Kaka olayı uyku düzenini alt üst ediyor 2 günden sonra koy bence canım anca etki ederBunu bana çocuk dr dedi ben pek istemedim yapmadım en son 6 gün yapmayınca kakayı mamaya kattım sonra yaptı bende hergün değil ama arada veriyorum eğer 4 günü geçmeye başladıysa her gün mamaya koyuyorum bazen iki kez koyuyorum
Hayir kuvezde kalmadi normal ayinda dogduBize damla yapılmadı ama bildiğim kadarıyla ağrı yapıyor o damla. Calpol verseydiniz yine de bu kadar acı çektiyse. Küvezde mi kalmıştı bebeğiniz?
3 4 kez yapmaya çalıştım diye hatırlıyorum aklıma geldikçe yapıyordumGünde kaç kere masaj yaptın ?
Evet bozuyor canım ama ne sütü + mama olunca ne kadarı normal bilemiyorum çünkü anne sütünde 1 hafta 10 güne kadar normal diyorlar yapmaması bizim için ideal nedir bilemiyorumKaka olayı uyku düzenini alt üst ediyor 2 günden sonra koy bence canım anca etki eder
Pars günde 2 kere mama alıyor yanlış anlamadım değil mi? Eğer 2 kereyse bence fazla değil. Çünkü ilk ay gece mama verdiğim kiloyla (ki 120 ml verdiğim biile olmuştu, 800 grlık bir kutuyu bitirmiştik), sonraki ay sadece anne sütüyle beslendiği kilo alımı nerdeyse aynı çıktı. İkiz oldukları için kilo alımları bizimkilerden az olması gerekiyorsa, onu bilmiyorum tabi.Pars 2020 gr hastaneden çıktı geçen hafta perşembe 2. Ayda 4.800
Pera 1870 ile çıktı 2. Ayda 3880 gr pars gece 90 gündüz bazı günler ama çoğunluk 60 cc mama alıyor bu kilo yaparmı ? Biri çok hafif geliyor biri çok ağır dr azalt dedi ama içiyor daha ne kadar azaltabilirim ki
Canım elleri ayakları baz almıyoruz cünkü dolasımdan dolayı en son el ayak ısınır soguk kalabilir gögüs sırt sıcaksa korkmaKızlar benim bebeğimin elleri aşırı soğuk oluyor ya, böyle buz gibi. Yüzü, ensesi, karnı, hatta bacakları vs de sıcak oluyor ama elleri buzbattaniye de örtsem elleri çıkıyor, bir de battaniyeyi ayaklarıyla tepe tepe tamamen itiyor üstü açık kalıyor. O yüzden uyku tulumu giydiriyorum gece. Yani anlamadım bebek sıcacıkken elleri niye böyle. Gün içinde de genel olarak elleri daha soğuk, yine bazen buz gibi oluyor. Anlamadım ben bu işi. Kundak vs yapamıyoruz zaten. E eldivenler de artık küçük geliyor, bir çözüm önerin bana
Ya bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdimCanım elleri ayakları baz almıyoruz cünkü dolasımdan dolayı en son el ayak ısınır soguk kalabilir gögüs sırt sıcaksa korkma
Benim bebeğin de öyle ve geceleri yüzünü çok çiziyor. ne kadar tırnakları kessem de bir şekilde çiziyor. O yüzden ben sadece geceleri ellerine çoraplarından giydiriyorumYa bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?