- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Benimki de dün 2 kere yaptı ama eskisine göre çok çok az. Günde en az 4-5 defa yapan çocuk yapamadıKızlar kaka olayı konuşulmuş biliyorsunuz bizde o konuda hiç sıkıntı yok ama sanki 2. Ay aşısından sonra benim kızda bile bir gaz problemi oldu. Normalde ağlamayı bilmeyen bebek akşam vakti bir anda yaygarayı koparıyor. Günde minimum 6 kaka yapıyor neyin gazıysa bukakasıda aşıdan sonra daha yoğunlaştı gibi geliyor bana kıvam olarak. Rengi de değişiyor bence bu sıkıntılar birazda aşıdan sonra mı oldu ne oldu
Benim oğlanın ortası yok hala ayaktaBenimki tüm gün uyuduğunda gece 2 de gözleri fal taşı gibi açıktı ama sanki hiç görmüyormuşum gibi besleyip yatırdım yerine
Başlarda iki saate bir veriyorlardı bir adrenalin bir ventolin gibi. Sonra 4 saat sonra 6 saate çıkmıştı. İnşallah geçer ama öksürük yoğunlaştı ne yazık ki.Evet canım genelde öyle oluyordu ama bizim havalar baya fazlaydı 20 bir geliyordu artık bazen de çok ağlıyordu uyuduğunda kendileri öyle ver diyordu eğer almıyorsa uyanıkken işte mecbur geçmiş olsun bu arada
Hahah herkesin derdi ayrı, olsun annesi olsun. Tombik tombik olsunlar, nasılsa hareketlenince hepsi gidecekEvet canım günde 2 kere, dün 60 parsa 60 peraya yaptım pera 30 cc içti kalanını ona verdim mesela 60 lık bitince istedi de evet ilk başta 60 alıyodu gece 90 çıkardım pars benide çok iyi emiyor gece kalmıyor haliyle dinlenememek falan yetmiyor ona pera çok mıymıy emiyor hala sol gögsüm daha az süt üretiyo haliyle gerçi memede uyuma alışkanlığı var hep o memede oluyo ama, ikizler diye değilde gözüme tombik bebek gibi geliyor ve benn tombik bebek sevmiyorum galibagerçi şuan iyi ele avuca geliyor pars al bağrına bas peram çok minyon korkuyorum onda
Bu arada alıştı evet mamaya
Ağlamıyorsa ilgilenmeBenim oğlanın ortası yok hala ayakta
Ben de giydirsem iyi olacak, 9 gibi emzirmiştim şimdi emzirirken bakıyorum yüzünü çizip kanatmışBenim bebeğin de öyle ve geceleri yüzünü çok çiziyor. ne kadar tırnakları kessem de bir şekilde çiziyor. O yüzden ben sadece geceleri ellerine çoraplarından giydiriyorum
Phaedra canım sen günde kaç kere hava veriyorsun? Benim bebeğin öksürüğü arttı. Hapşırıp duruyor ara ara da. Ama burun açık beslenmesi iyi durumda. Hastaneden beri ilk defa sabah hava verdim. Ventolin ve sf karıştırıp verdim. Burnunu da açtım ama zaten birşey yoktu sümük falan çıkmadı.Moralim çok bozuldu.Çarşamba günü götürdüm daha hiç birşey yok dedi doktor. Şimdi tekrar götürsem eminim yine birşey yok diyecek.
Birde hastanede bana demişlerdi havadan sonra yanaklarını pamuğu veya bezi ıslatıp silmek gerekiyormuş cildi tahriş ediyormuş minik bir detay
Çok sinir bozucu bir şey o, çok haklısın. Teorik olarak bebeğin üşümesine işaret etmediğini bilmek insanın içini rahatlatmıyor. Bize bir kere oldu galiba, her yeri sıcak, eller buz. Isıtana kadar durmadım. Sardım sarmaladım, olmayınca emzirirken ten teması yaptım, ellerini ellerimle ovaladım, göğsüme soktum, kollarımla böğrüm arasına sıkıştırdım falan bir şekilde düzeldi o gün, sonra tekrarlamadı galiba. Çayın kahven makul bir sıcaklığa gelince kupayı ona tutturabilirsin mesela, veya ılık suya sokabilirsin. Ben bunları denerim yani kesin tekrar olursa. Çocuk üşümüyordur deyip bırakamıyor insan, haklısın. Ama üşümüyordur tabiiYa bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdim
Ne 2 saat mi ? Doğumdan beri benim gözümde 2 saat bile hayalKuzum bi devam et bakalım. Umarım böyle gider yeni geçtiği için değildir
Ben sma iyi geceler maması da denemeye karar verdim. Dün yine 2 saatte bir uyandı emdi veya mama yedi.
Bebesi 2 saatte bir uyananlara Allah kolaylık versin ben ilk haftadan elendim
Benim bebe doğduğu ilk aylar dahil hiç 2 saatte bir uyanmamıştı da
Ya bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdim
Ağlamıyor bağırıyorAğlamıyorsa ilgilenmevalla ben yatırıp uyumaya devam etmiştim, o da bir ara uyumuş işte 2 saatte bir uyanmak artık zorlamaya başladı beni uykuya yenik düşüyorum
Evet işte kilolu bebekler daha yavaş hareket ediyor genelde evet gidiyor ama normal kilodaki bebekler daha aktif oluyor herşeyde, şuda var parsı bizim tatafa benzetiyorum daha iri yemeyi seven falan tarafız perada eşim tarafı hepsi minyon tipli ondan da olabilir aradaki farkHahah herkesin derdi ayrı, olsun annesi olsun. Tombik tombik olsunlar, nasılsa hareketlenince hepsi gidecekben Zeynep’e bakıyorum, tam bir gıdılı teyze. Kilo alıyor falan ama belli; vücut yapısı tombul yapıda değil. Yüksel ihtimalle hareketlenince gidecek tüm kilosu
Çok korkuyorum ablası devamlı hasta. O kadar antibiyotik kullanıyor ama tam anlamıyla geçmiyor bir hafta sonra tekrar hastalanıyor. Eşim de sabah boğazım yanıyor dedi. Şimdilik sabah akşam hava verip burun temizleme yapayım.Bana dört kere verebilirsin demişlerdi. Sf veya hipertonik salin koyuyorum. Şimdi fazla tıkalı değil burnu, hatta burundaki hırıltı dışında pek bir sorunu yok, sabaha karşı tıkanıyor gibi bir tek, o yüzden bir veya iki kez veriyorum. Ama öksürük tek tük bizde de var, geçti sanmıştım geri geldi. inşallah yeni bir şey değildir.
Hapşırması iyi bir şey olabilir bu durumda. Öksürük geniz akıntısından kaynaklanıyorsa burnunu hapşırarak açabiliyor, o sayede tıkanmıyordur. (Bizim sf ve aspiratöre karşı çıkam ilk doktorumuzun gerekçesi oydu hatta, burnu tıkanırsa kendisi hapşırarak açar diyordu ama bizimki açamıyordu, değiştirdik doktoru) Havadaki değişikliklere de hapşırarak tepki veriyorlar bu arada. Camı açınca, daha soğuk veya sıcak bir odaya girince, ortamdaki ısı veya nem oranı değişince hapşırabiliyorlar gözlemlediğim kadarıyla.
Ay ben ilkinde hiç yaşamadım bunları. Ne hastalıkları ne hapşırıkları, tabii kış ortasında deli gibi sürekli cam kapı açıp evi havalandırmaya çalışmadığım için ısı nem dengesi oynamıyordu pek.
Bize hastanede hiçbir şey demediler ya. uyuturken de verebilirisiniz, emzirirken de verebilirsiniz, verin de nasıl verebiliyorsanız öyle verin demişlerdi. Gözünü kapatın diyen de olmadı. Verdik adrenalini çocuğun ağzına yüzüne gözüne valla
Serum fizyolojik veya hipertonik salinde gerekmiyordur herhalde kapatmak, di mi?
uyku tulumu olduğu halde battaniye örttüm ama onu tepiyorÇok sinir bozucu bir şey o, çok haklısın. Teorik olarak bebeğin üşümesine işaret etmediğini bilmek insanın içini rahatlatmıyor. Bize bir kere oldu galiba, her yeri sıcak, eller buz. Isıtana kadar durmadım. Sardım sarmaladım, olmayınca emzirirken ten teması yaptım, ellerini ellerimle ovaladım, göğsüme soktum, kollarımla böğrüm arasına sıkıştırdım falan bir şekilde düzeldi o gün, sonra tekrarlamadı galiba. Çayın kahven makul bir sıcaklığa gelince kupayı ona tutturabilirsin mesela, veya ılık suya sokabilirsin. Ben bunları denerim yani kesin tekrar olursa. Çocuk üşümüyordur deyip bırakamıyor insan, haklısın. Ama üşümüyordur tabii
Dün akşam şunu fark ettim. Benimki akşamdan uyudu biraz sonra uyandı. Asıl uykuya 12ye yakın geçti. Ve tek yaptığım şey başındaki döneceği 3-4 tur açıp izlemesini sağlamak oldu. Sonra pıt uyudu. Oysaki ben bunu gece 2lere 3lere kadar ne yaparsam yapayım uyutamadığım zamanları da biliyorum. Boşuna zorluyoruz kendimizi, uyumak isteyen boş duvara bakıp bile uyuyor, uyumak istemiyorsa kuş tüyüne yatır yine işe yaramıyorAğlamıyor bağırıyorciddi anlamda sinirli sinirli söyleniyor hayır bi parça tipiyle dikleniyor ağzındaki emzikten de utanmıyor
Ben ellerine çorap giydiriyorum evde hiç çıkmıyorKızlar benim bebeğimin elleri aşırı soğuk oluyor ya, böyle buz gibi. Yüzü, ensesi, karnı, hatta bacakları vs de sıcak oluyor ama elleri buzbattaniye de örtsem elleri çıkıyor, bir de battaniyeyi ayaklarıyla tepe tepe tamamen itiyor üstü açık kalıyor. O yüzden uyku tulumu giydiriyorum gece. Yani anlamadım bebek sıcacıkken elleri niye böyle. Gün içinde de genel olarak elleri daha soğuk, yine bazen buz gibi oluyor. Anlamadım ben bu işi. Kundak vs yapamıyoruz zaten. E eldivenler de artık küçük geliyor, bir çözüm önerin bana
Benimki hala çok yapıyor ama aynen rengi değişti yeşillendiBenimki de dün 2 kere yaptı ama eskisine göre çok çok az. Günde en az 4-5 defa yapan çocuk yapamadırengi de dediğim gibi değişti. Hiç kakadan olabileceği aklıma gelmedi, elleri kafaya taktım ya “acaba üşüyor da, ondan mı değişti” kafasına girmiştim
Bide ellerine ağzına sokuyorsa o zamanda bebişlerin eli soğuk oluyorKızlar benim bebeğimin elleri aşırı soğuk oluyor ya, böyle buz gibi. Yüzü, ensesi, karnı, hatta bacakları vs de sıcak oluyor ama elleri buzbattaniye de örtsem elleri çıkıyor, bir de battaniyeyi ayaklarıyla tepe tepe tamamen itiyor üstü açık kalıyor. O yüzden uyku tulumu giydiriyorum gece. Yani anlamadım bebek sıcacıkken elleri niye böyle. Gün içinde de genel olarak elleri daha soğuk, yine bazen buz gibi oluyor. Anlamadım ben bu işi. Kundak vs yapamıyoruz zaten. E eldivenler de artık küçük geliyor, bir çözüm önerin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?