2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benimki de dün 2 kere yaptı ama eskisine göre çok çok az. Günde en az 4-5 defa yapan çocuk yapamadı rengi de dediğim gibi değişti. Hiç kakadan olabileceği aklıma gelmedi, elleri kafaya taktım ya “acaba üşüyor da, ondan mı değişti” kafasına girmiştim

Başlarda iki saate bir veriyorlardı bir adrenalin bir ventolin gibi. Sonra 4 saat sonra 6 saate çıkmıştı. İnşallah geçer ama öksürük yoğunlaştı ne yazık ki.

Hahah herkesin derdi ayrı, olsun annesi olsun. Tombik tombik olsunlar, nasılsa hareketlenince hepsi gidecek ben Zeynep’e bakıyorum, tam bir gıdılı teyze. Kilo alıyor falan ama belli; vücut yapısı tombul yapıda değil. Yüksel ihtimalle hareketlenince gidecek tüm kilosu

Benim bebeğin de öyle ve geceleri yüzünü çok çiziyor. ne kadar tırnakları kessem de bir şekilde çiziyor. O yüzden ben sadece geceleri ellerine çoraplarından giydiriyorum
Ben de giydirsem iyi olacak, 9 gibi emzirmiştim şimdi emzirirken bakıyorum yüzünü çizip kanatmış

Bana dört kere verebilirsin demişlerdi. Sf veya hipertonik salin koyuyorum. Şimdi fazla tıkalı değil burnu, hatta burundaki hırıltı dışında pek bir sorunu yok, sabaha karşı tıkanıyor gibi bir tek, o yüzden bir veya iki kez veriyorum. Ama öksürük tek tük bizde de var, geçti sanmıştım geri geldi. inşallah yeni bir şey değildir.

Hapşırması iyi bir şey olabilir bu durumda. Öksürük geniz akıntısından kaynaklanıyorsa burnunu hapşırarak açabiliyor, o sayede tıkanmıyordur. (Bizim sf ve aspiratöre karşı çıkam ilk doktorumuzun gerekçesi oydu hatta, burnu tıkanırsa kendisi hapşırarak açar diyordu ama bizimki açamıyordu, değiştirdik doktoru) Havadaki değişikliklere de hapşırarak tepki veriyorlar bu arada. Camı açınca, daha soğuk veya sıcak bir odaya girince, ortamdaki ısı veya nem oranı değişince hapşırabiliyorlar gözlemlediğim kadarıyla.

Ay ben ilkinde hiç yaşamadım bunları. Ne hastalıkları ne hapşırıkları, tabii kış ortasında deli gibi sürekli cam kapı açıp evi havalandırmaya çalışmadığım için ısı nem dengesi oynamıyordu pek.

Birde hastanede bana demişlerdi havadan sonra yanaklarını pamuğu veya bezi ıslatıp silmek gerekiyormuş cildi tahriş ediyormuş minik bir detay

Bize hastanede hiçbir şey demediler ya. uyuturken de verebilirisiniz, emzirirken de verebilirsiniz, verin de nasıl verebiliyorsanız öyle verin demişlerdi. Gözünü kapatın diyen de olmadı. Verdik adrenalini çocuğun ağzına yüzüne gözüne valla

Serum fizyolojik veya hipertonik salinde gerekmiyordur herhalde kapatmak, di mi?

Ya bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdim
Çok sinir bozucu bir şey o, çok haklısın. Teorik olarak bebeğin üşümesine işaret etmediğini bilmek insanın içini rahatlatmıyor. Bize bir kere oldu galiba, her yeri sıcak, eller buz. Isıtana kadar durmadım. Sardım sarmaladım, olmayınca emzirirken ten teması yaptım, ellerini ellerimle ovaladım, göğsüme soktum, kollarımla böğrüm arasına sıkıştırdım falan bir şekilde düzeldi o gün, sonra tekrarlamadı galiba. Çayın kahven makul bir sıcaklığa gelince kupayı ona tutturabilirsin mesela, veya ılık suya sokabilirsin. Ben bunları denerim yani kesin tekrar olursa. Çocuk üşümüyordur deyip bırakamıyor insan, haklısın. Ama üşümüyordur tabii

Phaedra

Canım valla bende dediğim gibi yatarak veriyordum çünkü artık onlar diyordu öyle ver sürekli hava verdiğimiz için 20 dk arayla hatta maskesiz veriyordum ben uyurken gözünü kapatmamız gerektiğinide söylemediler bana burda duydum bizde verdik ağzına gözüne sadece yanakları tahriş oluyordu onun için havadan sonra sil diyorlardı baya kötü yapmıştı hemşire bu ilaçlı olanlar demişti yani ventolin budecort filan yapıyordur sf ve hipertoniğin yapacağını sanmıyorum

Ne 2 saat mi ? Doğumdan beri benim gözümde 2 saat bile hayal

Ya bunu biliyorum, hatta büyüklere başlarda hep dedim önemli olan buralar falan diye ama her yeri sıcak olup elleri buz gibi olunca istemsiz üşüyor mu acaba moduna girdim

Çok sinir bozucu bir şey o, çok haklısın. Teorik olarak bebeğin üşümesine işaret etmediğini bilmek insanın içini rahatlatmıyor. Bize bir kere oldu galiba, her yeri sıcak, eller buz. Isıtana kadar durmadım. Sardım sarmaladım, olmayınca emzirirken ten teması yaptım, ellerini ellerimle ovaladım, göğsüme soktum, kollarımla böğrüm arasına sıkıştırdım falan bir şekilde düzeldi o gün, sonra tekrarlamadı galiba. bazen ayakları soğuk geliyor sadece, tulumun içine çorap giydiriyorum ama o zaman da terliyor Çayın kahven makul bir sıcaklığa gelince kupayı ona tutturabilirsin mesela, veya ılık suya sokabilirsin. Ben bunları denerim yani kesin tekrar olursa.

Çocuk üşümüyordur deyip bırakamıyor insan, haklısın. Ama üşümüyordur tabii

Ağlamıyorsa ilgilenme valla ben yatırıp uyumaya devam etmiştim, o da bir ara uyumuş işte 2 saatte bir uyanmak artık zorlamaya başladı beni uykuya yenik düşüyorum
Ağlamıyor bağırıyor ciddi anlamda sinirli sinirli söyleniyor hayır bi parça tipiyle dikleniyor ağzındaki emzikten de utanmıyor

Evet işte kilolu bebekler daha yavaş hareket ediyor genelde evet gidiyor ama normal kilodaki bebekler daha aktif oluyor herşeyde, şuda var parsı bizim tatafa benzetiyorum daha iri yemeyi seven falan tarafız perada eşim tarafı hepsi minyon tipli ondan da olabilir aradaki fark

Çok korkuyorum ablası devamlı hasta. O kadar antibiyotik kullanıyor ama tam anlamıyla geçmiyor bir hafta sonra tekrar hastalanıyor. Eşim de sabah boğazım yanıyor dedi. Şimdilik sabah akşam hava verip burun temizleme yapayım.

uyku tulumu olduğu halde battaniye örttüm ama onu tepiyor 9 gibi yanıma aldım, bizim yorganımız ince yün yorgan. Onu tepemiypr ağır geliyor. Elleri de sıcacık oldu inşallah bu sefer de isilik yapmam çocuğu, kv pazen örtüyle kundak yapmaya çalışıp üzerine de battaniye örtüne isilik olmuştu yavrum

Ağlamıyor bağırıyor ciddi anlamda sinirli sinirli söyleniyor hayır bi parça tipiyle dikleniyor ağzındaki emzikten de utanmıyor
Dün akşam şunu fark ettim. Benimki akşamdan uyudu biraz sonra uyandı. Asıl uykuya 12ye yakın geçti. Ve tek yaptığım şey başındaki döneceği 3-4 tur açıp izlemesini sağlamak oldu. Sonra pıt uyudu. Oysaki ben bunu gece 2lere 3lere kadar ne yaparsam yapayım uyutamadığım zamanları da biliyorum. Boşuna zorluyoruz kendimizi, uyumak isteyen boş duvara bakıp bile uyuyor, uyumak istemiyorsa kuş tüyüne yatır yine işe yaramıyor

Ben ellerine çorap giydiriyorum evde hiç çıkmıyor

Benimki hala çok yapıyor ama aynen rengi değişti yeşillendi benim kızımın da elleri daha soğuk ama odası 25.2 mesela bence normal ama kan değerlerine bakmışlardı doğduğunda demiri filan düşük olsa söylerlerdi

Bide ellerine ağzına sokuyorsa o zamanda bebişlerin eli soğuk oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…