- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Yicem o ayaklarıBütün gün hiç uyumayarak rekor kırdı memede emmiyor mama içiyor sadece hiç emmez diye onuda çok veremiyorum paçayı sıyırdık ayak masajı yapıcam paşama
Allah'ım böyleleri doktorum diye geziyor işte ortalıkta yaYaa çok şükür çok sevindimBizimde reflü var bi ara o sudan sürekli öğürüyordu çiğneme hareketi yapıyor ama biz bir dr gittik evlerden Irak çocuğu bile ben tart dedim işte 40 minnetle tarttı ölçtü biçti pek bişey demedi reflüye ama acayipte kusuyor ilacı olduğunu bilmiyordum belkide o gittiğim doktorda bilmiyordur
Yoğun bakım doktoruda göz için 3 haftada bir kontrol olur dedi ama kalp için bişey dememişti, devlette kontrole gittik delik var kapanır ama 6. Ay yine kontrole getir dedi. Ayrıca sakral gamzesi var oda takip ediliyor
Ay o zaman acelesi yok ya.. Bu karda kışta, zaten cuma aşıya, haftaya perşembe de kalca ultrasonu için gitcez.. Kıçım donuyor vallaBilmiyorum ki, 2. Ay kontrolüne gittiğimiz zaman söylemişti doktor ama ileriki aylarda da olabilirmiş soya 6. Ayda gidicez dedi mesela
Valla ben şaşırıyorum korkmaması lazım ek gıdaya geçene kadar ama
Öyle dün çok uyudu niye uyuyor hastamı diye söylendim bugünde uyumuyor diyeYicem o ayaklarıya bunlar uyusa bir dert uyumasa bir dert. Benimki de uykuya direniyor, uykuya dalacağı zaman da zor tutuyorum kendimi yememek için bal kızımı ya anne çocuk aşkı çok başkaymış, iyiki doğurmuşum bal kızı
Ben ilk defa böyle bişey yaşadım şimdiye kadar yediğim içtiğim hiç gaz yapmamıştı 2 gündür acayip gaz çıkarıyor bende karnabahara bağladım
Hastanede yatarken söyledim bunu dik yatır dediler bide emdikten sonra hemen yatırma onları uyguluyorum büyüdükçe azalıyor ama bence şuan o öğürmeler yok sizde varmıydı öğütme veya çiğneme hareketiAllah'ım böyleleri doktorum diye geziyor işte ortalıkta yabildiğin gaviscon, ve lansor bir de totis mi mutis mi neydi o u kullanıyoruz yani yetişkin ilaçları peki sen ne yapıyorsun refluyle ilgili ? Aldığın bi önlem var mı
Bizede reflu demişlerdi ya, gittgmz prof her bebek kusar, sadece reflude kılo alımı etkılenıo mu gibi Baska baktgmz yan kriterler var.. Oyle bı durum yok sızde, emzırmeye devam dediYaa çok şükür çok sevindimBizimde reflü var bi ara o sudan sürekli öğürüyordu çiğneme hareketi yapıyor ama biz bir dr gittik evlerden Irak çocuğu bile ben tart dedim işte 40 minnetle tarttı ölçtü biçti pek bişey demedi reflüye ama acayipte kusuyor ilacı olduğunu bilmiyordum belkide o gittiğim doktorda bilmiyordur
Canım onu en iyi sen bilirsin. Mesela benimki yarım/bir saat önce çığlık kıyamet memeyi almadı. Sanki zehir veriyorumAy memeyi tutmuyor çok üzülüyorum artık geçicimidir bu durum mamayı içiyor versem mi dirensem mi bilemedim
Zaten çok dik yatıyor ama yine ağzına acı su geliyor hatta şöyle oluyor önce yüzünü ekşitiyor sonra dilini çıkarıp ağzını şapırdatıyor sonra çiğneme hareketi yapıyor sonra da ağzından resmen köpüklü su akıyor hatta ağızı kola silme hareketi varya onu yapıyor sonra da o kadar harekete uyanıyor doğal olarakHastanede yatarken söyledim bunu dik yatır dediler bide emdikten sonra hemen yatırma onları uyguluyorum büyüdükçe azalıyor ama bence şuan o öğürmeler yok sizde varmıydı öğütme veya çiğneme hareketi
Benim bildiğim kalpte/bağırsakta parlaklık genellikle her bebekte oluyor. Perinata muayene olmuştum ben. Benimkinde ekstra delik de göründü, birkaç ay sonra kontrol etsek yine gözükür, doğumdan sonra 3.ayda kardiyolojiye muayene ettirin. Bir şey olacağını zannetmiyorum ama demişti. Gerilik konusunda ise benim kızımın da genel olarak bacak boyu geride, kafa ileride, karın ise haftasıyla uyumluydu. Kadın doğum doktoru önemli olan karın çevresi, diğerleri genetik faktörlerden dolayı farklı gözükebiliyor demişti. (Mesela benim bacak boyum kısadır).Hanımlar burada çok çok uzun mesajlaşmaları görünce yazmak istedim. Detaylı ultrason ile ilgili bilgili ve tecrübeli olacağınızı düşünüyorum. 22+2 gebeyim. 2 li tarama testim ve normal ultrason muayenelerim hep normal çıktı. Ensa kalınlığı normal burun kemiği mevcut. Dün detaylı ultrasonda kalpte parlaklık ve bacak boyunda bir hafta gerilik çıktı. Dünden beri mahvoldum. Uyuyamıyorum. Devamlı araştırıyorum. Doktorum fetal dna önerdi. Acaba direkt onu mu yaptırsam yoksa başka bir detaylı ultrason yapan doktoramı gitsem kararsızımlütfen fikirlerinizi benimle paylaşın
Sana hemen bende işe yarayan bir çözüm yazıyorum inşallah sende de işe yarar. Benimki de çok direniyordu almamak için, gelinimizin taktiğiyle aldırdım vallaAy memeyi tutmuyor çok üzülüyorum artık geçicimidir bu durum mamayı içiyor versem mi dirensem mi bilemedim
Canım onu en iyi sen bilirsin. Mesela benimki yarım/bir saat önce çığlık kıyamet memeyi almadı. Sanki zehir veriyorumşimdi ağladı, paşa paşa emiyor. Ama ben eninde sonunda emmek isteyeceğini biliyordum, o yüzden rahattım.
Mochi göğüs pompası kullanıyorum ben kuzu baya da işe yarıyor ( ama eğer göğüs doluysa, boş veya az doluysa hiç işe yaramıyor) eller serbest olduğu için de çok rahat ediyorum malum benim bebe 5 dk durmadigi için süt sağmak denen bir vakit yok benim için o yüzden pompayı takip üzerine tişörtü kapatıyorum o doluyor kendi kendineYa benımde sanrm tek meme yetio, ama dıger meme şişio emme vaktı gelene kadarbide çok çabuk süt doluyor meme hissediyorum cunku agrı yapıo, şimdi de bunu taktım, neden agrı yapıo eskıden kist vardı ne durumda acaba.. Bu fazla sütü sağmak dısında Baska Bi yontemle memeden çıkaran var mı Eymen de o kadar cok sagdım ki, sanrm bıkmışım, daha hiç sağım yapmadm bunda
E benimki hep tek meme emiyor baştan beriYa benımde sanrm tek meme yetio, ama dıger meme şişio emme vaktı gelene kadarbide çok çabuk süt doluyor meme hissediyorum cunku agrı yapıo, şimdi de bunu taktım, neden agrı yapıo eskıden kist vardı ne durumda acaba.. Bu fazla sütü sağmak dısında Baska Bi yontemle memeden çıkaran var mı Eymen de o kadar cok sagdım ki, sanrm bıkmışım, daha hiç sağım yapmadm bunda
Kilo alımı mamaya göre normal işte diyim ama sadece kısmadan ziyade ağzına su geliyor öğürme çok bide bizde ama dediğin gibi çoğu bebekte var ay ben ilk oğlumda hiç yaşamadım ama ne gaz ne reflü normal büyüdü işteBizede reflu demişlerdi ya, gittgmz prof her bebek kusar, sadece reflude kılo alımı etkılenıo mu gibi Baska baktgmz yan kriterler var.. Oyle bı durum yok sızde, emzırmeye devam dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?