2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bütün gün hiç uyumayarak rekor kırdı memede emmiyor mama içiyor sadece hiç emmez diye onuda çok veremiyorum paçayı sıyırdık ayak masajı yapıcam paşama
Yicem o ayakları ya bunlar uyusa bir dert uyumasa bir dert. Benimki de uykuya direniyor, uykuya dalacağı zaman da zor tutuyorum kendimi yememek için bal kızımı ya anne çocuk aşkı çok başkaymış, iyiki doğurmuşum bal kızı

Allah'ım böyleleri doktorum diye geziyor işte ortalıkta ya bildiğin gaviscon, ve lansor bir de totis mi mutis mi neydi o u kullanıyoruz yani yetişkin ilaçları peki sen ne yapıyorsun refluyle ilgili ? Aldığın bi önlem var mı

Yoğun bakım doktoruda göz için 3 haftada bir kontrol olur dedi ama kalp için bişey dememişti, devlette kontrole gittik delik var kapanır ama 6. Ay yine kontrole getir dedi. Ayrıca sakral gamzesi var oda takip ediliyor

Yani bilemedim.. O zmnlar hepsıne 1,defa gittik biz... Oyle bitti.. Kalpte üfürüm vardı, kardıyolojı ıyıce ınceledı bitti, kendlıgınden kapancak endişe etmeyin spor bıle yapabılır yazısı verdi.. Norolıjı kafasını kaldrdgını görunce tamam daha gerek yok dedi, göz Bi kere gittik.. Sadece işitme testının 2.si Bera testini yaptık o kadar..
Belkı prosedur degısmıstr bılemıorm

Bilmiyorum ki, 2. Ay kontrolüne gittiğimiz zaman söylemişti doktor ama ileriki aylarda da olabilirmiş soya 6. Ayda gidicez dedi mesela
Ay o zaman acelesi yok ya.. Bu karda kışta, zaten cuma aşıya, haftaya perşembe de kalca ultrasonu için gitcez.. Kıçım donuyor valla

1 paket alın derim.. Sonrasına bakılır.. Ama sanrm ben 2.paketi bitirip 2ye gectım.. Ama oyle 200lu almayın benım gibi

Öyle dün çok uyudu niye uyuyor hastamı diye söylendim bugünde uyumuyor diye dünün acısını çıkartması lazımdı annesinden sonuçta haklı

Ben ilk defa böyle bişey yaşadım şimdiye kadar yediğim içtiğim hiç gaz yapmamıştı 2 gündür acayip gaz çıkarıyor bende karnabahara bağladım

Üşütüyor olabilir misin.. Ben evın sıcagına cok alıstm, dısarı cıkınca üşüyorum sanrm, aksama gazlanıorm aynı bebekler gibi alttan üstten bu ara Eymenin okula adaptasyonu var, uzun ara verınce hep böyle oluyo, sabah cok aksi oluyo, bnde kendım götürüorm üşütüorm galıba.. Ev fırın gibi aslında ama ben kat kat gıyındım.. Cunku gaz beni mahvetti, kac gundur sina da beter oldu

Hastanede yatarken söyledim bunu dik yatır dediler bide emdikten sonra hemen yatırma onları uyguluyorum büyüdükçe azalıyor ama bence şuan o öğürmeler yok sizde varmıydı öğütme veya çiğneme hareketi

Bizede reflu demişlerdi ya, gittgmz prof her bebek kusar, sadece reflude kılo alımı etkılenıo mu gibi Baska baktgmz yan kriterler var.. Oyle bı durum yok sızde, emzırmeye devam dedi

Hanımlar burada çok çok uzun mesajlaşmaları görünce yazmak istedim. Detaylı ultrason ile ilgili bilgili ve tecrübeli olacağınızı düşünüyorum. 22+2 gebeyim. 2 li tarama testim ve normal ultrason muayenelerim hep normal çıktı. Ensa kalınlığı normal burun kemiği mevcut. Dün detaylı ultrasonda kalpte parlaklık ve bacak boyunda bir hafta gerilik çıktı. Dünden beri mahvoldum. Uyuyamıyorum. Devamlı araştırıyorum. Doktorum fetal dna önerdi. Acaba direkt onu mu yaptırsam yoksa başka bir detaylı ultrason yapan doktoramı gitsem kararsızım lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın

Ay memeyi tutmuyor çok üzülüyorum artık geçicimidir bu durum mamayı içiyor versem mi dirensem mi bilemedim
Canım onu en iyi sen bilirsin. Mesela benimki yarım/bir saat önce çığlık kıyamet memeyi almadı. Sanki zehir veriyorum şimdi ağladı, paşa paşa emiyor. Ama ben eninde sonunda emmek isteyeceğini biliyordum, o yüzden rahattım.

Zaten çok dik yatıyor ama yine ağzına acı su geliyor hatta şöyle oluyor önce yüzünü ekşitiyor sonra dilini çıkarıp ağzını şapırdatıyor sonra çiğneme hareketi yapıyor sonra da ağzından resmen köpüklü su akıyor hatta ağızı kola silme hareketi varya onu yapıyor sonra da o kadar harekete uyanıyor doğal olarak

Benim bildiğim kalpte/bağırsakta parlaklık genellikle her bebekte oluyor. Perinata muayene olmuştum ben. Benimkinde ekstra delik de göründü, birkaç ay sonra kontrol etsek yine gözükür, doğumdan sonra 3.ayda kardiyolojiye muayene ettirin. Bir şey olacağını zannetmiyorum ama demişti. Gerilik konusunda ise benim kızımın da genel olarak bacak boyu geride, kafa ileride, karın ise haftasıyla uyumluydu. Kadın doğum doktoru önemli olan karın çevresi, diğerleri genetik faktörlerden dolayı farklı gözükebiliyor demişti. (Mesela benim bacak boyum kısadır).

Ay memeyi tutmuyor çok üzülüyorum artık geçicimidir bu durum mamayı içiyor versem mi dirensem mi bilemedim
Sana hemen bende işe yarayan bir çözüm yazıyorum inşallah sende de işe yarar. Benimki de çok direniyordu almamak için, gelinimizin taktiğiyle aldırdım valla meme açık ve hazır bir şekilde bekliyorsun sonra saç kurutma makinesini calistiriyorsun, o oha noluyo derken memeyi ağzına tikinca alıyor bende tek işe yarayan yöntem bu oldu inşallah sende de yarar. Ama telefondan sesini açınca bizim cingöz yemedi odada çalıştırınca sakinleşti hemen saniyesinde aldı

Ya benımde sanrm tek meme yetio, ama dıger meme şişio emme vaktı gelene kadar bide çok çabuk süt doluyor meme hissediyorum cunku agrı yapıo, şimdi de bunu taktım, neden agrı yapıo eskıden kist vardı ne durumda acaba.. Bu fazla sütü sağmak dısında Baska Bi yontemle memeden çıkaran var mı Eymen de o kadar cok sagdım ki, sanrm bıkmışım, daha hiç sağım yapmadm bunda

Mochi göğüs pompası kullanıyorum ben kuzu baya da işe yarıyor ( ama eğer göğüs doluysa, boş veya az doluysa hiç işe yaramıyor) eller serbest olduğu için de çok rahat ediyorum malum benim bebe 5 dk durmadigi için süt sağmak denen bir vakit yok benim için o yüzden pompayı takip üzerine tişörtü kapatıyorum o doluyor kendi kendine

E benimki hep tek meme emiyor baştan beri valla sağmak benim de gözümde büyüyor ama artık memeler alışmaya başladı bu tek meme olayına. Ben mochiyle fazlalığını alıyorum genelde ama bu aralar ona da vakit bulamadım

Bizede reflu demişlerdi ya, gittgmz prof her bebek kusar, sadece reflude kılo alımı etkılenıo mu gibi Baska baktgmz yan kriterler var.. Oyle bı durum yok sızde, emzırmeye devam dedi
Kilo alımı mamaya göre normal işte diyim ama sadece kısmadan ziyade ağzına su geliyor öğürme çok bide bizde ama dediğin gibi çoğu bebekte var ay ben ilk oğlumda hiç yaşamadım ama ne gaz ne reflü normal büyüdü işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…