- 9 Ocak 2023
- 23
- 3
- 6
- 32
Anladım teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle doğum yaptınız mı yoksa gebemisiniz Şuan ? Benimde boyum 1.57 ve ailem annem babam kardeşlerim de kısa. Kendi kadın doğumcum da bu şekilde değerlendirdi. Fakat aynı anda kalpte parlaklık bulgusu da çıkınca ben endişelendim. siz detaylı ultrason dışında başka bir test yaptırdınız mu ?Benim bildiğim kalpte/bağırsakta parlaklık genellikle her bebekte oluyor. Perinata muayene olmuştum ben. Benimkinde ekstra delik de göründü, birkaç ay sonra kontrol etsek yine gözükür, doğumdan sonra 3.ayda kardiyolojiye muayene ettirin. Bir şey olacağını zannetmiyorum ama demişti. Gerilik konusunda ise benim kızımın da genel olarak bacak boyu geride, kafa ileride, karın ise haftasıyla uyumluydu. Kadın doğum doktoru önemli olan karın çevresi, diğerleri genetik faktörlerden dolayı farklı gözükebiliyor demişti. (Mesela benim bacak boyum kısadır).
Kafasını diğer tarafa çevirmiş asla döndürmüyor diğer göğsüme koyuyorum ağzına alıyor ağzımdayken meme ağlıyor bide damağıyla mememi sıkıyor nasıl acıtıyor sıpa ben pes ettim emzik ağzında sinirli sinirli bana bakıyor beşiktenSana hemen bende işe yarayan bir çözüm yazıyorum inşallah sende de işe yarar. Benimki de çok direniyordu almamak için, gelinimizin taktiğiyle aldırdım vallameme açık ve hazır bir şekilde bekliyorsun sonra saç kurutma makinesini calistiriyorsun, o oha noluyo derken memeyi ağzına tikinca alıyor bende tek işe yarayan yöntem bu oldu inşallah sende de yarar. Ama telefondan sesini açınca bizim cingöz yemedi odada çalıştırınca sakinleşti hemen saniyesinde aldı
Anladım teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle doğum yaptınız mı yoksa gebemisiniz Şuan ? Benimde boyum 1.57 ve ailem annem babam kardeşlerim de kısa. Kendi kadın doğumcum da bu şekilde değerlendirdi. Fakat aynı anda kalpte parlaklık bulgusu da çıkınca ben endişelendim. siz detaylı ultrason dışında başka bir test yaptırdınız mu ?
MaşaAllah. Allah bağışlasın inşallah. Sizde de her 2 bulgu birden varmıydı ? Ve bu kısalık doğuma kadar devam etti mi? Şuan bir hafta fark var dedi perinatolog. Bu fark açılabiliyor mu ?Bir hafta sonra 3 aylık olacak inşallah bebeğim. Ben sadece 12. Ve 22. Haftada perinatolojide detaylı ultrason yaptırdım, tarama testlerinin hiçbirini yaptırmadım. Sonuç ne olursa olsun bebeğim kabulümdü. Benim detaylı ulatrasına gittiğim doktora güvenin tamdı, o yüzden acaba olmadı. İlk gittiğim kadın doğumcumda, eğerki her halükarda kabul edecekseniz bebeği fetal DNA’ya gerek yok demişti.
Ben silikon uç kullandığım halde göğsümde hassasiyet başladı, o ısırma gibi hareketler yüzündenKafasını diğer tarafa çevirmiş asla döndürmüyor diğer göğsüme koyuyorum ağzına alıyor ağzımdayken meme ağlıyor bide damağıyla mememi sıkıyor nasıl acıtıyor sıpa ben pes ettim emzik ağzında sinirli sinirli bana bakıyor beşikten
Birde hangi ilde yaptırdınız detaylı ultrasonu ? Önerdiğiniz bir profesör var mıdır ?Bir hafta sonra 3 aylık olacak inşallah bebeğim. Ben sadece 12. Ve 22. Haftada perinatolojide detaylı ultrason yaptırdım, tarama testlerinin hiçbirini yaptırmadım. Sonuç ne olursa olsun bebeğim kabulümdü. Benim detaylı ulatrasına gittiğim doktora güvenin tamdı, o yüzden acaba olmadı. İlk gittiğim kadın doğumcumda, eğerki her halükarda kabul edecekseniz bebeği fetal DNA’ya gerek yok demişti.
Benimki de aynı şekilde bunları yapıyordu özellikle göğüsüm agizindayken bağırması çok komik oluyorKafasını diğer tarafa çevirmiş asla döndürmüyor diğer göğsüme koyuyorum ağzına alıyor ağzımdayken meme ağlıyor bide damağıyla mememi sıkıyor nasıl acıtıyor sıpa ben pes ettim emzik ağzında sinirli sinirli bana bakıyor beşikten
Amin, hepimizin evladını inşallahMaşaAllah. Allah bağışlasın inşallah. Sizde de her 2 bulgu birden varmıydı ? Ve bu kısalık doğuma kadar devam etti mi? Şuan bir hafta fark var dedi perinatolog. Bu fark açılabiliyor mu ?
Anladım. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallahAmin, hepimizin evladını inşallahbenim kalpte delik vardı, o neredeyse her bebekte oluyormuş. O delik harici bir delik daha vardı. O yüzden bu ayki kontrolde kardiyolojiye de gideceğiz. 3 hafta ileri ya da geri olması normal kabul ediliyor. Benimki bazen haftasında çıkarken (karın çevresine göre) bazen önde çıkıyordu. (Ama bacak boyumuz son haftalar hariç hep gerideydi)
İstanbul’dayım. Esenler medipol Doç. Erol Arslana yaptırdım. Onun dışında da ilk doktorum prof İsmail Özdemiri önermiştiBirde hangi ilde yaptırdınız detaylı ultrasonu ? Önerdiğiniz bir profesör var mıdır ?
Açıkçası araştırmadım dediğinizi ama arkadaşımın çocuğunda hem kalpte hem bağırsakta parlaklık görmüşler ama maşallah 3 yaşında sağlıklı bir oğlu var.Anladım. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallahama zaten kalpte delik olması sendrom için bir bulgu sayılmıyor değil mi ? Parlaklık ve delik çok farklı şeyler diye okudum.
MaşaAllah Allah bağışlasın.. inşallah sağlıklı bir şekilde tüm gebeler bebeklerini kucaklarına alırlarAçıkçası araştırmadım dediğinizi ama arkadaşımın çocuğunda hem kalpte hem bağırsakta parlaklık görmüşler ama maşallah 3 yaşında sağlıklı bir oğlu var.
Benim oğlumunda vardı kalpte parlaklık gebelik haftası ilerledikçe kayboldu bacak boyu İsa hep geriden geliyordu kalpteki parlaklık ilerki haftalarda küçülecektirHanımlar burada çok çok uzun mesajlaşmaları görünce yazmak istedim. Detaylı ultrason ile ilgili bilgili ve tecrübeli olacağınızı düşünüyorum. 22+2 gebeyim. 2 li tarama testim ve normal ultrason muayenelerim hep normal çıktı. Ensa kalınlığı normal burun kemiği mevcut. Dün detaylı ultrasonda kalpte parlaklık ve bacak boyunda bir hafta gerilik çıktı. Dünden beri mahvoldum. Uyuyamıyorum. Devamlı araştırıyorum. Doktorum fetal dna önerdi. Acaba direkt onu mu yaptırsam yoksa başka bir detaylı ultrason yapan doktoramı gitsem kararsızımlütfen fikirlerinizi benimle paylaşın
Benim bir göğsüm doğumdan itibaren aşırı yara oldu hiç geçmedi hala açıyor ve o memede diğeri kadar süt yok çünkü hala açıyor şansa da bitek onu tutuyor bugün 1,2 dakika da olsa onuda ısırıyor diğer memeye gelince kafayı çeviriyorBen silikon uç kullandığım halde göğsümde hassasiyet başladı, o ısırma gibi hareketler yüzünden
Dimi ya aşırı komik oluyor gerçekten sanki boğuyormuşum gibi hissediyorum al işte mis gibi meme em uyu neyin havası yaniBenimki de aynı şekilde bunları yapıyordu özellikle göğüsüm agizindayken bağırması çok komik oluyor
Çok şükür.. ne kadar geriden geliyordu peki bu kısalık ? Doktorunuz herhangi başka bir test önerdimi size peki ?Benim oğlumunda vardı kalpte parlaklık gebelik haftası ilerledikçe kayboldu bacak boyu İsa hep geriden geliyordu kalpteki parlaklık ilerki haftalarda küçülecektir
Yok hayır dr hep olumlu konuşurdu sadece tek başına birşey anlam ifade etmez kafasında eğer kist benzeri birşey görürsem başka hastalıktan şüphelenir demişti o zaman ben ultrason ölçümlerine güvenmiyorum canım çünkü tüm hamileliğim sürekli bebek geri geliyor bi kontrolde ayağı bi kontrolde karnı bu yüzden hem devlete hem özele takipliydim doğum yapmadan önce bebek gelişmemiş çok denildi 2700 civarı birşey dedi doğumdan önce bebeğim 3,50 gram doğdu boyuna hep gerilik var denildi boyu da 49 cm di 36+6 da doğum yaptım üstelik gayet iyidi kilosuda boyuda boşuna stres yaptım hepÇok şükür.. ne kadar geriden geliyordu peki bu kısalık ? Doktorunuz herhangi başka bir test önerdimi size peki ?
MaşaAllah. Rabbim size bağışlasın evladınızı. Gerçekten bende Şuan kendime zehir ediyorum diyebilirim. Ama böyle yorumları görünce de içime su serpiliyor resmen. Allah razı olsun. İnşallah bende sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım kızımı ve herşey yolunda giderYok hayır dr hep olumlu konuşurdu sadece tek başına birşey anlam ifade etmez kafasında eğer kist benzeri birşey görürsem başka hastalıktan şüphelenir demişti o zaman ben ultrason ölçümlerine güvenmiyorum canım çünkü tüm hamileliğim sürekli bebek geri geliyor bi kontrolde ayağı bi kontrolde karnı bu yüzden hem devlete hem özele takipliydim doğum yapmadan önce bebek gelişmemiş çok denildi 2700 civarı birşey dedi doğumdan önce bebeğim 3,50 gram doğdu boyuna hep gerilik var denildi boyu da 49 cm di 36+6 da doğum yaptım üstelik gayet iyidi kilosuda boyuda boşuna stres yaptım hep
Hassas programda kurutmuyor musun ? Benimkinde çekme olmadı
Bende tek karma programında yıkıyorum düşük ısı seçeneği var onu hep seçiyorumNarin diye bir program var bir küsur saatilik, az miktarda çamaşır olunca onda kurutuyorum bazen ama fark ettiğinden çok emin değilim. Bir de her programda seçilebilen hassas ayarı var, ona hep basıyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?