Kızlar bebekler ne zaman destekli oturtulmaya başlanmalı. Pera hiç durmuyor sürekli oturmak istiyor.
Eşim burda hiç güç vermiyor ona. Sürekli bu hale geliyor. Destek mi verelim? İzin vermeyelim mi?
Bunu doktora sormaya gerek var mı
Bizde dün gittik kontrole gönlümüze göre doktor henüz bulamadık ama yine de iyiydi en azından bu sefer Nil’e yakın davranıp sevdi 6070 gram 60 cm çıktı @LadybirdDA d vitamini 600 sordum onu kullanın çok farklı şeyler değil siz kullanın yeterli dedi
Normal şuan dedi canım ölçüsünü söylemedi ama ben biraz içe çökmüş gibi geldi dedim şimdi bak bakalım dedi ve değildi gerçekten çok acıktığı bir ana denk gelmiş olabilirsin böyle durumlarda çöker biraz dedi ya bizimki çookkk fazla acıkmadığı sürece ağlamamaya başladı bende 4 5 saati geciktirmeden kendim veriyorum mamasını talep etmiyor artık sürekli ilgisini başka şeylere veriyor belki de öyle bir ana denk gelmiştim acıkmıyor sanıyordum mama miktarını arttırmıştık çünkü çok üzüldüm öyle deyince eskiden çok iştahlı yerdi anlamadım zaten memeyi zor kabul ediyor mamayı da böyle yapmaya başladı
Normal şuan dedi canım ölçüsünü söylemedi ama ben biraz içe çökmüş gibi geldi dedim şimdi bak bakalım dedi ve değildi gerçekten çok acıktığı bir ana denk gelmiş olabilirsin böyle durumlarda çöker biraz dedi ya bizimki çookkk fazla acıkmadığı sürece ağlamamaya başladı bende 4 5 saati geciktirmeden kendim veriyorum mamasını talep etmiyor artık sürekli ilgisini başka şeylere veriyor belki de öyle bir ana denk gelmiştim acıkmıyor sanıyordum mama miktarını arttırmıştık çünkü çok üzüldüm öyle deyince eskiden çok iştahlı yerdi anlamadım zaten memeyi zor kabul ediyor mamayı da böyle yapmaya başladı
Bizimki de hep çökük gibi bugünkü kontrolde doktora sormayı unuttum bıngıldağı, o da unuttu sandım ama kontrol etmiş eliyle, eşim söyledi. Herhalde bir terslik görse söylerdi diye düşündüm. Şimdi memede bebiş, yine elledim, yine göçük gibi, gözle de görülüyor hatta elemesem bile. Üstelik bizimkini fazla beslenmiş buldu doktor, açlıktan da değildir yani
Ya bıngıldağa neden takıldık? Bir süredir dönüyor muhabbeti de kaçırdım ben galiba çıkış noktasını.
Bizimki de hep çökük gibi bugünkü kontrolde doktora sormayı unuttum bıngıldağı, o da unuttu sandım ama kontrol etmiş eliyle, eşim söyledi. Herhalde bir terslik görse söylerdi diye düşündüm. Şimdi memede bebiş, yine elledim, yine göçük gibi, gözle de görülüyor hatta elemesem bile. Üstelik bizimkini fazla beslenmiş buldu doktor, açlıktan da değildir yani
Bizde de öyleydi bir de ilacı sıkınca tek bir yere arkadaki pamukçuklar gitmiyor. Damlalığı ben dilinin her yerine gezdirip sıkıyordum. Ama tadı çok kötü herhalde bizimki de kusacak gibi oluyordu bazen kusuyordu hatta. Sanırım bizim geçti ama emin değilim
Ay bizimki 3.gün yaptı çok şükür. Zeytin yağı ile karnına masaj yaptım poposuna zeytin yağı yaptım bende ama anca yaptı bağırsakları düzene mi giriyor bebişlerin yada kabız mı anlamadım
Aslında bır nevi sut sagma makınası gıbı vakumluyo sutu sagıyor. Sadece akan sütü toplamıyor ben sagınca 30 cc akıyorsam mochı aynı anda 40-50 topluyor
Kızlar benim aralık ortasında hastane sürecinde sütüm azaldığından beri memelerimden süt sızmıyor. Sütüm tekrar çoğalmıştı hastaneden çıkınca ama birkaç hafta öncesine kadar memelerde şişme falan da olmuyordu. Şimdi şişme olmasına rağmen geçenlerde denedim, mochiye en fazla beş cc çıkmıştır. Hiç sızma olmuyor da değil aslında, şişme olunca birkaç damla sızıyor ama eskisi gibi üstüm başım ıslanmıyor. Yani berikko mochiyi kullanabilir misin bilemedim ben de. Tekrar denerim bu aralar yine, yazarım sana.
Hiç öyle meme ağrısı yaşamadım benimkiler dolu dolu olmuyor ama süt var yani sıkınca geliyor benim kendi vücudumla alakalımı bilemedim bi kez mastit oldum onda bile dolu dolu olmadı ama gaz cidden zor ben çok yaşıyorum gaz sancısı yaa çok berbat bişey adamı kıvrandırıyor acıdan eğer gazın olursa direk kimyonlu su iç canım
Emdikten sonra süt dolarken mi oluyo, yada emdiği için meme mi hassaslaşıo bılemıorm.. Bnmde mastıt oyle ılerı olmadı, ters emzirmeyle çözdüm cok sukur evet bnmde sıkınca gelıo süt, aynı senın gibi hiç akmadı şıp şıp benden süt..
Ay valla evet, kimyonlu su içcem.. Dun gece aklıma maden suyu geldı onu ıcınce rahatladım valla.. Bugunde emzirme çayı içcem.. Yalnız ev sıcak, petekler gayet iyi yanıo, ben 3 kat kazak giydim terliyorm terleyince de ter soguyo üşüyorum sureklı de degişemiorm ki, çamasır dayanmaz bu tere, hareket edeyim anında ter... Some obez problems ama bugun gazım kalın giydiğim için hiç yok gibi çok şükür
Bıraz daha arttr derim, Bi bak sıcak iyi gelıo mu? Bu kadar uzun sürmesinin Bi nedeni olmalı, kucukken ben 4 5 yasında, o zmn evler sobalı tabi.. Bizim odada uyuyan herkes çapaklanırdı, kardeslerım ve ben.. Bıldıgın gözumuz, kapanır açılmazdı.. Nasıl geçti bılmıorm, annem bizi doktora götrdugunu sanmıorm SSK fılan olmadıgı için.. Çayla sildiklerini hatırlıyorum sadece.. Sürekli yaptılar..
Sende sureklı yapıosun dimi.. Bi kere yapıp işe yaramadı deme
Berikko
tatil boyunca hiç mochiyi kullanamadım. Ama şöyle bir şey var; mochinin ağzını geriye katlayarak göğüse yerleştirdiğinde çekim gücü daha fazla oluyor. Bebek diğerinden emerken, oda kendi kendine vakumlama yapıyor hafif.
Ben süt sağma makinesine göre daha çok verim aldım mochiden. Sağarken atıyorum ki 30 ml geliyorsa, mochiyle 40 ml geliyordu. Günlük 120-130 ml süt topladığım oldu.
Bir de annemler zamanında süt sağma makinesi dedikleri şey mochi mantığındaki aletlermiş. Göğüse oturtup, ortasından sıkma-bırakma yaparak sütlerini sağlarmış.