2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ve bu sırada hasta olup hem de haftasonu taşınacak olan ben
Aaa süper. Evim güneş almıyor diyordun ya ona süper yoksa taşınmak zor
Bizimki de kıvrık ama seyrek
ayy gözlere
süper çok sevindim

Bnde öyle masaj yapıyorum damla kullanıyorum bir ara nerdeyse bitmişti ama şu birkaç gün eskisinden de kötü

Yaa çok mantıklı aslında asm de de doktorunuz demir başladımı diye sordu başlaması lazımmış öyle dedi. Sizin hiç tahlil yapıldımı canısı ?
Hayır yapılmadı. Doktor diyor ki; bakanlık istisnasız her bebeğe başlansın istiyor ama ihtiyaç duyulmuyor, eskiden sezaryende daha çok kan kaybı olurmuş, bebeğin göbek bağı geç kesilirmiş falan öyle bir kural gelmiş.
İnanır mısın asm ebesine gittik sonra o sordu. Hani asm hemşireleri daha kuralcı oluyor ya ben korktum kullanmayacağız demeye ama o çok sevindi ve mantıklı buldu
Tahlil 6.ayda yapılacakmış. O zaman işte ihtiyacı olursa başlanacak. Benim içime sinen böyleydi iyi oldu

Ay o ne be kirlenmek güzeldir de ne yapıyoruz, kendi kirlettiğimiz şeyi kendimiz temizliyoruz. Temizleyip göndersinler çocuğu da bir zahmet, çocuklara güzel örnek olsunlar
ya varya botu öyle çamurluydu ki ev ayakkabısıyla babasının kucağında göndermişler siliyim dedim olacak gibi değil bir kova suya koydum botu. Üstü başı çamur onu attım başka bir şey giydirmişler kirlenince. Ev ayakkabısını ayrı yıka kurutmaya atsam parçalanmak zaten baya kenarları kötü oldu spor ayakkabı almıştım iki tane ama numarası yarım numara büyük yaza tam olur diye onlarla göndercem olmadı

Evet bu sorun bende hala devam ediyor dün sağlık ocağına kontrole gittik üç aylık olduk da kilosu boyu çok iyi dedi buna rağmen sevindim kilo vermiştir kesin dedim ama aksine güzel almış
Oyy maşallah ben yanlış hesaplamışım 6 kg sanıp 900 almıştır dedim ama 6200 müş. Maksimum 600 almış heralde yani umarım kıyafet bezle 6900 geldi çünkü. Bugün o kadar kaka yaptı ki içtiğini aşağıdan çıkarıyor

Bir de doktor demir ilacına başlayalım dedi sizde başladınız mı kızlar ?
Ben muhtemelen başlayacağım tahlil olmadan çünkü demir hep düşük geliyor. Diğer kızımda ocean bile yeterli gelmemişti diş boyayan emilimi yüksek ilaçlar verdiler. En doğrusu bencede tahlille ama bizde herkesin demiri düşük sanmıyorum yüksek olacağını o yüzden başlarım

Kizlar merhaba, bugun 3. Ay kontrolumuz vardi doktor bebegimin kalbinde bebek sesi farketti. Yani ufurum de deniyor sanirim. 6 aya kadar gececegini soyledi, gecmezse kardiyolojiye yonlendirecekmis. Ben biraz evham yaptim, simdiden bi cocuk kardiyolojisine gotursem mi sizce ? Doktor suan gerek gorecek seviyede bir sey duymadigini soyledi ama ..

Aaa süper. Evim güneş almıyor diyordun ya ona süper yoksa taşınmak zor
evet evet kesinlikle, ramazan gelmeden taşınalım istedim. Annem gidecek hafta başı. En azından ev iyi kötü yerleşmiş olur, bakalım ben de toparlasam harika olacak ama git gide kötü oluyorum

Çok sağol canım gerçekten böyle morale de ihtiyacım varmış. Biraz dinlenmek iyi gelir de tekrar artar inşallah

Kızlar konuyla biraz alaksız bir sorunum var şu an. Sonunda geliyor gelmekte olan, dişimde hassasiyet başladı Şimdi şöyle bir sorunum var, çocukluktan beri dişçim aynı ama emekli oluyor artık, yetmişi geçti yaşı. Kendime yeni bir dişçi bulmam lazım. Gitsem kabul eder herhalde ama uzun zamandır diş taşı temizliğinden başka bir şey yaptırmamıştım ona, gerek olmamıştı yani, dolgu kanal vb gerekirse yapar mı, eskisi gibi iyi yapıyor mudur, bilemiyorum. Yeni dişçi de bulmam kolay olmaz benim, alışmam, güvenmem falan yani. Herhangi bir hastaneye gitsem diyorum, medicalpark veya medicana gibi ama hastanede hiç dişçiye gitmedim daha önce, diş için hastaneye gidip de memnun kalan var mı? Veya kendi dişçime mi gitsem son kez, çok kararsızım şu an.

Bnde öyle masaj yapıyorum damla kullanıyorum bir ara nerdeyse bitmişti ama şu birkaç gün eskisinden de kötü
bizde de tam olarak öyle oldu 10 günlüktü başladı 2 çeşit damla denedim bi ara tam geçer gibi oldu sonra tekrar başladı beter bir halde sabah gözlerini açamıyordu yavrum içim acıyodu valla öyle gördükçe sonra sert ve üst üste masaj yaptım birde sabahları yüzünü yıkadım ben hep halada da yıkamaya devam ediyorum silmeyi bıraktım. Çay falan hiç bi işe yaramamıştı anne sütünü pamuğa damlatıp sürmüştüm o da bi işe yaramamıştı. Şimdi 4 aylık olduk çok şükür ara bir oluyor ama çok az

Bende mi öyle yapsam acaba ya kabızlık yapıcak diye korkuyorum çocuğa bir süre ilaç yüklemenin manası olduğunuda düşünmüyorum hadi vitamin neyse o gerekli gerçekten bizler için bile. Ama demir??..

Ya yedek kıyafet vermiyor musunuz yanına, bari bundan sonra yağmur pantolonu vb falan da verin, temizlemesi kolay olur hiç değilse bu havada çamuru da kendileri yaptılar herhalde, tam kaşık düşmanıymış kreş yönetimi

Ben bir numara büyük botla gönderiyorum çocuğu, yarım numaradan zarar gelmez. Çorabı kalın olursa iyi olur tabii.

Kafalar iyce karıştı şimdi ben bi kaç çocuk doktoruna sordurayım bakayım farklı görüşler ne diycek

Bende mi öyle yapsam acaba ya kabızlık yapıcak diye korkuyorum çocuğa bir süre ilaç yüklemenin manası olduğunuda düşünmüyorum hadi vitamin neyse o gerekli gerçekten bizler için bile. Ama demir??..
Bence sen bir kaç doktora daha sor, içine ne siniyorsa onu yap

Geçmiş olsun ama doktorun dediği gibi üfürüm çoğu bebekte oluyor. Şu an kardiyolojiye gitsen bile olası delik vs hepsini göreceksin, çünkü hala tam anlamıyla kapanmıyor. (Biz de 3. ayda kardiyolojiye gittik, perinat yönlendirmişti. Ve hala kapanmayan ufak bir yer daha var. Herhangi bir sorun yok, 1 yaş kontrolü istedi sadece) o yüzden gittiğinde daha çok evham yapabilirsin, bence 6.ayı bekle. Ama içim rahat etmez diyorsan, tabiki götür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…