Aaa süper. Evim güneş almıyor diyordun ya ona süper yoksa taşınmak zorVe bu sırada hasta olup hem de haftasonu taşınacak olan ben
Bizimki de kıvrık ama seyrek
4. Ay kontorlümüzü ve aşılarımızı olduk buda bitti çok şükür5700 gram olmuşuz gelişimi refleksleri gayet iyi dedi doktor 15 gün sonra destekli oturtmaya başladı dedi. Yiyecekler içinde tadım yaptırmaya başla dedi yalasın meyveleri falan dedi alerji gelişmesin daha kolay alışsın diye bu aydan itibaren böyle öneriyormuş. Kardiyoloji muaynesini konuşmuştunuz bende bi sordum rutinde muayne yaptırmak gerekiyor mu diye rutinde böyle bir muayne yokmuş anne karnında bi sıkıntı varsa o zaman gerekli olurdu dedi. Pamukçukta geçmiş çok şükür ben dilini beyaz gördükçe pamukçuğu var sanıyordum çocuğun o yine pamukçuk grimtrak oluyormuş şuan bişeyi yok dedi çok rahatladım Eve gelip karbonatlı suyla hazırladığım gazlı bezlerin hepsini çöpe atmanın mutluluğu paha biçilemezdi umarım aşılarda bi sıkıntı yaratmaz Aşıdan sonrada bebemi parka götürdüm ödül olarak hava aldık dolaştık
Başlamadık. 6.ayda ihtiyaç duyulursa başlayacakmışBir de doktor demir ilacına başlayalım dedi sizde başladınız mı kızlar ?
Çok tatlı annesi
Yaa çok mantıklı aslında asm de de doktorunuz demir başladımı diye sordu başlaması lazımmış öyle dedi. Sizin hiç tahlil yapıldımı canısı ?Başlamadık. 6.ayda ihtiyaç duyulursa başlayacakmış
Bnde öyle masaj yapıyorum damla kullanıyorum bir ara nerdeyse bitmişti ama şu birkaç gün eskisinden de kötüBenim bebeğimde aynısıydı antibiyotikli damlalar kullandım çay pansumanı yaptım masaj yaptım hepsini denedim. En son üst üstüne bi kaç kez masaj yapmaya başladım bunuda bi kaç gün tekrarladım sert yaptım şimdi çok çok az kaldı o da neden anlamadım dışarı çıkınca oluyor doktor rüzgar etkiliyor olabilir dedi ama asla artık böyle değil çok çok az kaldı
Hayır yapılmadı. Doktor diyor ki; bakanlık istisnasız her bebeğe başlansın istiyor ama ihtiyaç duyulmuyor, eskiden sezaryende daha çok kan kaybı olurmuş, bebeğin göbek bağı geç kesilirmiş falan öyle bir kural gelmiş.Yaa çok mantıklı aslında asm de de doktorunuz demir başladımı diye sordu başlaması lazımmış öyle dedi. Sizin hiç tahlil yapıldımı canısı ?
ya varya botu öyle çamurluydu ki ev ayakkabısıyla babasının kucağında göndermişlerAy o ne bekirlenmek güzeldir de ne yapıyoruz, kendi kirlettiğimiz şeyi kendimiz temizliyoruz. Temizleyip göndersinler çocuğu da bir zahmet, çocuklara güzel örnek olsunlar
Oyy maşallahEvet bu sorun bende hala devam ediyor dün sağlık ocağına kontrole gittik üç aylık olduk dakilosu boyu çok iyi dedi buna rağmen sevindim kilo vermiştir kesin dedim ama aksine güzel almış
Ben muhtemelen başlayacağım tahlil olmadan çünkü demir hep düşük geliyor. Diğer kızımda ocean bile yeterli gelmemişti diş boyayan emilimi yüksek ilaçlar verdiler. En doğrusu bencede tahlille ama bizde herkesin demiri düşük sanmıyorum yüksek olacağını o yüzden başlarımBir de doktor demir ilacına başlayalım dedi sizde başladınız mı kızlar ?
evet evet kesinlikle, ramazan gelmeden taşınalım istedim. Annem gidecek hafta başı. En azından ev iyi kötü yerleşmiş olur, bakalım ben de toparlasam harika olacak ama git gide kötü oluyorumAaa süper. Evim güneş almıyor diyordun ya ona süper yoksa taşınmak zor
Çok sağol canım gerçekten böyle morale de ihtiyacım varmış. Biraz dinlenmek iyi gelir de tekrar artar inşallahBence düzenli olarak emiyorsa sağmaya gerek yok. Ama tabii emme sıklığı da artabilir, emme süresi de uzayabilir bu süreçte, gayet normal. Sütümüz daha bol gelirken on dakikada doyuyorsa, az gelirken yarım saat kırk dakikada doyması normal, toparlayacaktır. İdrar sayısında gözle görülür bir azalma olmadığı sürede endişelenmeye gerek yok. Bizimkinin çişli bezleri alt sınıra yakındı ilk bir hafta falan (ilk aylarda günde dolu dolu en az 6-8 bez vermesi lazım, bizimki tam 6 tane veriyordu mesela, hepsi de tam dolu olmuyordu) ama ona rağmen toplardı birkaç hafta içinde.
Bir de hastalık yaşandığı için kilo kaybı veya az kilo alma durumu olabilir, hatta olacaktır. Telaş yapma. Normalde zaten bebeklerin ilk üç ay 600-1.500 alması beklenirken, dördüncü ay yaklaşık 300-800 civarı alması bekleniyor. Bir de hastalık araya girdiği hiç hiç almama, hatta verme durumu olabilir. İdrar çıkışında sıkıntı yoksa hiç panik yapma.
bizde de tam olarak öyle oldu 10 günlüktü başladı 2 çeşit damla denedim bi ara tam geçer gibi oldu sonra tekrar başladı beter bir halde sabah gözlerini açamıyordu yavrum içim acıyodu valla öyle gördükçe sonra sert ve üst üste masaj yaptım birde sabahları yüzünü yıkadım ben hep halada da yıkamaya devam ediyorum silmeyi bıraktım. Çay falan hiç bi işe yaramamıştı anne sütünü pamuğa damlatıp sürmüştüm o da bi işe yaramamıştı. Şimdi 4 aylık olduk çok şükür ara bir oluyor ama çok azBnde öyle masaj yapıyorum damla kullanıyorum bir ara nerdeyse bitmişti ama şu birkaç gün eskisinden de kötü
Bende mi öyle yapsam acaba yaHayır yapılmadı. Doktor diyor ki; bakanlık istisnasız her bebeğe başlansın istiyor ama ihtiyaç duyulmuyor, eskiden sezaryende daha çok kan kaybı olurmuş, bebeğin göbek bağı geç kesilirmiş falan öyle bir kural gelmiş.
İnanır mısın asm ebesine gittik sonra o sordu. Hani asm hemşireleri daha kuralcı oluyor ya ben korktum kullanmayacağız demeye ama o çok sevindi ve mantıklı buldu
Tahlil 6.ayda yapılacakmış. O zaman işte ihtiyacı olursa başlanacak. Benim içime sinen böyleydi iyi oldu
ya varya botu öyle çamurluydu ki ev ayakkabısıyla babasının kucağında göndermişlersiliyim dedim olacak gibi değil bir kova suya koydum botu. Üstü başı çamur onu attım başka bir şey giydirmişler kirlenince. Ev ayakkabısını ayrı yıka kurutmaya atsam parçalanmak zaten baya kenarları kötü oldu spor ayakkabı almıştım iki tane ama numarası yarım numara büyük yaza tam olur diye onlarla göndercem olmadı
Kafalar iyce karıştı şimdiBen muhtemelen başlayacağım tahlil olmadan çünkü demir hep düşük geliyor. Diğer kızımda ocean bile yeterli gelmemişti diş boyayan emilimi yüksek ilaçlar verdiler. En doğrusu bencede tahlille ama bizde herkesin demiri düşük sanmıyorum yüksek olacağını o yüzden başlarım
Bence sen bir kaç doktora daha sor, içine ne siniyorsa onu yapBende mi öyle yapsam acaba yakabızlık yapıcak diye korkuyorum çocuğa bir süre ilaç yüklemenin manası olduğunuda düşünmüyorum hadi vitamin neyse o gerekli gerçekten bizler için bile. Ama demir??..
Geçmiş olsun ama doktorun dediği gibi üfürüm çoğu bebekte oluyor. Şu an kardiyolojiye gitsen bile olası delik vs hepsini göreceksin, çünkü hala tam anlamıyla kapanmıyor. (Biz de 3. ayda kardiyolojiye gittik, perinat yönlendirmişti. Ve hala kapanmayan ufak bir yer daha var. Herhangi bir sorun yok, 1 yaş kontrolü istedi sadece) o yüzden gittiğinde daha çok evham yapabilirsin, bence 6.ayı bekle. Ama içim rahat etmez diyorsan, tabiki götürKizlar merhaba, bugun 3. Ay kontrolumuz vardi doktor bebegimin kalbinde bebek sesi farketti. Yani ufurum de deniyor sanirim. 6 aya kadar gececegini soyledi, gecmezse kardiyolojiye yonlendirecekmis. Ben biraz evham yaptim, simdiden bi cocuk kardiyolojisine gotursem mi sizce ? Doktor suan gerek gorecek seviyede bir sey duymadigini soyledi ama ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?