- 31 Ekim 2022
- 1.222
- 2.403
- 63
- 27
2 gün huysuzluk 3.gün de biraz ateş yaptı. Harici bir şey yapmadiKızlar merhaba. 4. Ay aşısı yan etki yaptı mı sizin bebeklerde ?
Ben tam tersi bıngıldağın hemen kapanmasını istemezler diye biliyorum. (Gerçi güncel bilgilere göre bu da çok önemli değil, önemli olan baş çevresinin büyümesi) Arka bıngıldaklar erken kapanır, acaba karıştırmış olabilir miMerhaba kızlar, bir şey soracaktım. 4. ay kontrolünde ebe ön bıngıldağın kapanması gerekirdi bu ayda dedi. 4 buçuk aylık oldu benim bebiş ama halen kapanmadi. Sizin bebelerin kapandı mı ön bilgindak
Ahh çok geçmiş olsun, ben de bu gece ateş olmasa da hastalığın en ağır aşamasındayım sanırım. (4.gün) mutlaka parol al en azından ateşin kontrol altında olur, baş ağrın hafiflemese bile yine de dinç hissedersin. Bir an önce iyileşiriz inşallahMerhabalar, ateşli, bol boğaz ağrılı kabuslu mabuslu bir gece geçirdim kafam kütük gibi, kesinlikle sabaha hazır hissetmiyorum kendimi, maskeyle yattım bebeğe bulaşmasın diye ciğerlerim patlayacak, başım da çok ağrıyor, birden nasıl kötü oldum ya. Evden dışarı çıkmıyorum ama ortanca öksürüyordu o daha hafif atlattı da ben mi bu kadar kötü oldum acaba, bebeğin de burnu tıkandı açıyorum sürekli umarım bu kadarla atlatır o
4-5-6 da da zaten kendi doktorumuz kontrol edecektir, onu dinleyeyim en iyisi bekleyecegim. Soylerken cok telas icinde de soylemedi doktorumuz normal bir durum gibi dedi ama ben gene de evham yaptim nedenseGeçmiş olsun ama doktorun dediği gibi üfürüm çoğu bebekte oluyor. Şu an kardiyolojiye gitsen bile olası delik vs hepsini göreceksin, çünkü hala tam anlamıyla kapanmıyor. (Biz de 3. ayda kardiyolojiye gittik, perinat yönlendirmişti. Ve hala kapanmayan ufak bir yer daha var. Herhangi bir sorun yok, 1 yaş kontrolü istedi sadece) o yüzden gittiğinde daha çok evham yapabilirsin, bence 6.ayı bekle. Ama içim rahat etmez diyorsan, tabiki götür
Canım bencede mesela benim hep düşük ilk kızımda günde iki tane içerdim demir ilacı hiç yeterli olmadığından. Umay’da bir tane içtim hep. Sebze de pek tüketmiyorum hep et yiyorum ama niye böyle bende anlamadımYani mantıklı olan bu bencede
Çok çok geçmiş olsunMerhabalar, ateşli, bol boğaz ağrılı kabuslu mabuslu bir gece geçirdim kafam kütük gibi, kesinlikle sabaha hazır hissetmiyorum kendimi, maskeyle yattım bebeğe bulaşmasın diye ciğerlerim patlayacak, başım da çok ağrıyor, birden nasıl kötü oldum ya. Evden dışarı çıkmıyorum ama ortanca öksürüyordu o daha hafif atlattı da ben mi bu kadar kötü oldum acaba, bebeğin de burnu tıkandı açıyorum sürekli umarım bu kadarla atlatır o
Hepimiz aynıyız çocuklarımız söz konusu olunca ama ben kardiyolojiye gitmeden önce her şeyin yolunda olduğunu hissediyordum. Sadece emin olmak için gitmiştik , annelik hisleri seni mutlaka en doğrusuna yönlendirir4-5-6 da da zaten kendi doktorumuz kontrol edecektir, onu dinleyeyim en iyisi bekleyecegim. Soylerken cok telas icinde de soylemedi doktorumuz normal bir durum gibi dedi ama ben gene de evham yaptim nedensekalp konu olunca..
Çok geçmiş olsun canım, bir şey soracağım. Zeynep’te maşallah gayet iyi. Burnu açık. Önlem amaçlı her gün sf sıkıyorum burnuna (sert değil, hafifçe sıkıyorum). Sonra sırtına pat pat yapıyorum ve küçük burun pompası ile görünürdeki pislikleri alıyorum. Bu yaptıklarım önlem amaçlı yeterli mi, yoksa illa çekmek mi lazm ya da yıkamak mı lazım burnunuÇok çok geçmiş olsunBende de burun akıntısı boğaz ağrısı başladı dün, eşim de aynı şekilde. Çocuklar da bir şey yok şuan sadece bebekte burun tıkanıklığı var, umarım böyle atlatırız
Ben de böyle biliyorumBen tam tersi bıngıldağın hemen kapanmasını istemezler diye biliyorum. (Gerçi güncel bilgilere göre bu da çok önemli değil, önemli olan baş çevresinin büyümesi) Arka bıngıldaklar erken kapanır, acaba karıştırmış olabilir mi
İnsan yorgun olunca bağışıklık sistemi iyice çöküyor ama mutlaka bunu güçlendirmek lazım aslında. Beslenmeye dikkat edilmeli, c vitamini takviyesi alabilirsin ve d vitamini tabii kiÇok çok geçmiş olsunBende de burun akıntısı boğaz ağrısı başladı dün, eşim de aynı şekilde. Çocuklar da bir şey yok şuan sadece bebekte burun tıkanıklığı var, umarım böyle atlatırız
Canım alalım seni Kasım anneleri zayıflıyor pardon zayıflayamıyor grubuna
Sağol canım benim, eğer bir hırıltı yoksa ya da emerken tıkanmıyorsa balgam geldiğini hissetmiyorsan bence çekme. Ben günde ya da iki günde bir sefer çekiyorum. Bazen sf sıkıp sırtını ters çevirdiğimde burnundaki pislik geliyor çekmeye gerek kalmıyor. Ama hırıltılı nefes alışı, balgam yuttuğunu hissediyorsam midesi bulanmış gibi yapıyor o zaman çekiyorumÇok geçmiş olsun canım, bir şey soracağım. Zeynep’te maşallah gayet iyi. Burnu açık. Önlem amaçlı her gün sf sıkıyorum burnuna (sert değil, hafifçe sıkıyorum). Sonra sırtına pat pat yapıyorum ve küçük burun pompası ile görünürdeki pislikleri alıyorum. Bu yaptıklarım önlem amaçlı yeterli mi, yoksa illa çekmek mi lazm ya da yıkamak mı lazım burnunu
Kesinlikle öyle evet evet d vitamini hasta olunca aklıma geliyor günlük almıyorumBen de böyle biliyorum
İnsan yorgun olunca bağışıklık sistemi iyice çöküyor ama mutlaka bunu güçlendirmek lazım aslında. Beslenmeye dikkat edilmeli, c vitamini takviyesi alabilirsin ve d vitamini tabii ki
62 kiloyum ve çok uzun kaldım bu kiloda. Tansiyon problemim geçmedi hala yükseliyor. Kolestrol de yüksek. Hepsinin kilodan olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben genelde 54-57 arası oldum hep. Azıcık kilo alsam bu vücuduma farklı yansıdı sağlığım etkilendi. 1 martta başlıyorum inşallahCanım alalım seni Kasım anneleri zayıflıyor pardon zayıflayamıyor grubuna
Bir kere çok standart bir liste verdim ama daha fazlasını yapamam zaten.
Sadece işte paketli hiç olmasın
Karbonhidrat sınırlı olsun ve bol protein olsun. Yani hep bilinen şeyler.
Emzirme döneminde de bunlara ve öğünlere dikkat edilse yeter zaten. Ben de tam toparlayamadım yavaş yavaş umarım
Sporun çok faydasını görürsün aslında. Kolesterole en iyi gelen şey spor eğer genetik değilse tabii.62 kiloyum ve çok uzun kaldım bu kiloda. Tansiyon problemim geçmedi hala yükseliyor. Kolestrol de yüksek. Hepsinin kilodan olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben genelde 54-57 arası oldum hep. Azıcık kilo alsam bu vücuduma farklı yansıdı sağlığım etkilendi. 1 martta başlıyorum inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?