- 30 Mart 2020
- 7.895
- 15.753
- 248
Galactago öneririm o daha etkili bence . Günde uyumadan bi kac İncir bi kac Hurma yersen o da iyi geliyor elinde bi şişe olsun bol su iç. Akşam yemeklerinde bulgur pilavı olsun sık sık yap bir de sabahları kahvaltıda dere otu öneririm bunlar cidden etkili yöntemlerBestlak diye süt artırıcı bir damla varmış işe yarıyo mu kullanan var mı? Sütüm azaldı diye tribe girdim zaten stres oluyorum iyice
Bebeklerin uyku döngüleri erişkinler gibi değil. Ram uykusuna geçiş anında o sesleri çıkarıyorlar diye biliyorum. Bu sebeple zor uyanıyordur. Bence normal ama Aklına çok takılıyorsa doktoru ile bir görüş istersen.Benimki de uykusunda ağlıyor uyandırmaya çalışıyorum zor uyanıyor ama ağlıyor siz de de oluyor mu
Benimde öyle süt gelmiyor doğru dürüst. Çocuğun hasta olması sebebiyle bir 10 gün belki hiç uyuyamadım. Hastanede 4 gün kaldık sürekli biri geliyor diye uyuyamadım. Evin işleri yemek bulaşık bıktım usandım sanırım. Eşime sinir oluyorum bu ara yapsa da yetmiyor daha fazla yardım etsin istiyorum. Çocuğa belli saatler hava veriyoruz uyuyor olduğunda kaldırıyoruz bu sefer sonra uyumuyor. Nereye kadar dayanırım bilmiyorum çok yoruldum ama. Ve muhtemelen bunlardan dolayı sütüm de azaldı
Kocaya sarmakBenimde öyle süt gelmiyor doğru dürüst. Çocuğun hasta olması sebebiyle bir 10 gün belki hiç uyuyamadım. Hastanede 4 gün kaldık sürekli biri geliyor diye uyuyamadım. Evin işleri yemek bulaşık bıktım usandım sanırım. Eşime sinir oluyorum bu ara yapsa da yetmiyor daha fazla yardım etsin istiyorum. Çocuğa belli saatler hava veriyoruz uyuyor olduğunda kaldırıyoruz bu sefer sonra uyumuyor. Nereye kadar dayanırım bilmiyorum çok yoruldum ama. Ve muhtemelen bunlardan dolayı sütüm de azaldı
Ben Solgar kullanıyorum evet yani faydası var mı bilmiyorum ama zararı yok en azından. En başından beri kullanıyorum nerdeyse o yüzden farkı bilmiyorumStres yapma, emiyorsa bol bol emzir, emmiyorsa emiyormuş gibi iki üç saatte bir sağ. Az çok kısmına takılma. Emmesine engel bir durum yoksa bile, hastalıktan dolayı iştahı azalmış olabilir, o da sütüne yansımış olabilir, ayrıca stres ve yorgunluk da etki etmiştir, bu arada bebiş hasta olduğuna göre sen de olabilirsin, fazladan dinlenmen gerekir aslında şu an (ama pek mümkün olmadığını tahmin ediyorum tabii).
Hastalık döneminde ben de yaşadım aynı şeyi (iki ay önce pompanın haznesinde 10 cc gördü bu gözler), hiç merak etme, emzirdikçe artacak ama bu süreçte dinlenebildiğin kadar dinlenmen de iyi olur. Sağdığın miktarlara hiç bakma zaten, bebeğin emerken çektiğinin beşte biri kadar anca çekebiliyor o pompalar genelde.
Ben süt artırıcı takviyelere pek inanmıyorum (bol su içmeyi ihmal etmemek lazım tabii), kendim de yararlanmadım ama bira (alkolsüz bira veya malt içeceği de olabilir veya boza) ve bira mayası (tabletinisoyasosu kullanıyordu galiba) gibi mayalı şeylerin kısa süreli olsa da etki ettiğini düşünüyorum.
Stres yapma, emiyorsa bol bol emzir, emmiyorsa emiyormuş gibi iki üç saatte bir sağ. Az çok kısmına takılma. Emmesine engel bir durum yoksa bile, hastalıktan dolayı iştahı azalmış olabilir, o da sütüne yansımış olabilir, ayrıca stres ve yorgunluk da etki etmiştir, bu arada bebiş hasta olduğuna göre sen de olabilirsin, fazladan dinlenmen gerekir aslında şu an (ama pek mümkün olmadığını tahmin ediyorum tabii).
Hastalık döneminde ben de yaşadım aynı şeyi (iki ay önce pompanın haznesinde 10 cc gördü bu gözler), hiç merak etme, emzirdikçe artacak ama bu süreçte dinlenebildiğin kadar dinlenmen de iyi olur. Sağdığın miktarlara hiç bakma zaten, bebeğin emerken çektiğinin beşte biri kadar anca çekebiliyor o pompalar genelde.
Ben süt artırıcı takviyelere pek inanmıyorum (bol su içmeyi ihmal etmemek lazım tabii), kendim de yararlanmadım ama bira (alkolsüz bira veya malt içeceği de olabilir veya boza) ve bira mayası (tabletinisoyasosu kullanıyordu galiba) gibi mayalı şeylerin kısa süreli olsa da etki ettiğini düşünüyorum.
Ben Solgar kullanıyorum evet yani faydası var mı bilmiyorum ama zararı yok en azından. En başından beri kullanıyorum nerdeyse o yüzden farkı bilmiyorum
Ay benim kız niye böyle değil yaBen de birkaç kere normal bira, beş altı kere de alkolsüz bira içtim ve her seferinde gece bayağı dolu memelerle uyandım. Açıkçası süt miktarımı arttırdığını çok düşünmüyorum çünkü doluluk hissi yokken de bizim tosuncuk uzun uzun emip besinini, kalorisini alıyordu (kilo takibi ve çişli bezleri ona işaret ediyordu yani). Ama tabii dolu memeden daha kısa sürede emip doyması mümkün oluyordur diye tahmin ediyorum, çünkü benim sütüm azaldığında 40-45 dakika emiyordu en az. Şimdi bile doluluk hissi olmayınca daha uzun emiyormuş gibi geliyor, gece beş saat aradan sonra uyanınca mesela süt birikmiş olduğundan, beş on dakika emmesi yeterli oluyor.
Yok vermedim ama dolaba koyduğum sütlerden 100 cc verdim biberonla az önce aman Allahım yeni emmesine rağmen kana kana içti resmen. Çok üzüldüm ya açlıktan da uyuyamıyormuş biberonla sütü içtiği gibi uyudu. İnşallah artarKocaya sarmakben
Mama takviyesi veriyor musun? Ben günde 1 biberon veriyorum biraz insin kucağımdan diye o ara toparlıyor sanki.
Ay inşallah dediğiniz gibi olur. Çocuğun hastalığı üzerine sütün azalması bende yıkım oldu resmen en ufak şeye kendimi salacaktım tuzu biberi oldu. Az önce bende sağmayı denedim bayadır sağmıyorum 30 cc anca geldi o da 2 saat emmediği halde. Sandıkça da artar mı yoksa sadece emzireyim mi ? Bende diyorum bu çocuk saatte bir uyanıyor bir emmek istiyor emme aralıkları sıklaştı meğer doymuyor ondanStres yapma, emiyorsa bol bol emzir, emmiyorsa emiyormuş gibi iki üç saatte bir sağ. Az çok kısmına takılma. Emmesine engel bir durum yoksa bile, hastalıktan dolayı iştahı azalmış olabilir, o da sütüne yansımış olabilir, ayrıca stres ve yorgunluk da etki etmiştir, bu arada bebiş hasta olduğuna göre sen de olabilirsin, fazladan dinlenmen gerekir aslında şu an (ama pek mümkün olmadığını tahmin ediyorum tabii).
Ay benim kız niye böyle değil yahep uzun uzun emmeler en kısa emme süremiz 20 dk. O da çok nadir; ortalama 30-40dk sürüyor hep
Bence düzenli olarak emiyorsa sağmaya gerek yok. Ama tabii emme sıklığı da artabilir, emme süresi de uzayabilir bu süreçte, gayet normal. Sütümüz daha bol gelirken on dakikada doyuyorsa, az gelirken yarım saat kırk dakikada doyması normal, toparlayacaktır. İdrar sayısında gözle görülür bir azalma olmadığı sürede endişelenmeye gerek yok. Bizimkinin çişli bezleri alt sınıra yakındı ilk bir hafta falan (ilk aylarda günde dolu dolu en az 6-8 bez vermesi lazım, bizimki tam 6 tane veriyordu mesela, hepsi de tam dolu olmuyordu) ama ona rağmen toplardı birkaç hafta içinde.Ay inşallah dediğiniz gibi olur. Çocuğun hastalığı üzerine sütün azalması bende yıkım oldu resmen en ufak şeye kendimi salacaktım tuzu biberi oldu. Az önce bende sağmayı denedim bayadır sağmıyorum 30 cc anca geldi o da 2 saat emmediği halde. Sandıkça da artar mı yoksa sadece emzireyim mi ? Bende diyorum bu çocuk saatte bir uyanıyor bir emmek istiyor emme aralıkları sıklaştı meğer doymuyor ondan
Benm oğlumunda kirpikleri kivrak ama seyrek dolu değilBu grubun bebelerinin kirpikleri de çok güzel anlaşıldı
(Kirpik kıvırıcı linki gelir mi diyorum vermiyor)
Ay yok işte, benden sütler taşarken de taşmazken de benimki keyfe keder emiyor uzun uzun. O konuda da bana çekmiş deyip katlanıyorumDediğim gibi, o doluluk hissi olduğunda kısa sürüyor emmesi. Evet, memeler genelde yumuşak oluyor ama gece 5-6 saat emmeyince bir sertleşme oluyor ya (ha hiç olmadığı dönemler oluyor tabii), o zamanlar kısa sürüyor demek istedim. Yoksa allah ne verdiyse emiyor bizimki de, bazen gaz veya ıkınma ihtiyacı yüzünden memeyi beş on dakika bıraktığı da oluyor ama işini halledince (veya halledemeyince) tekrar meme meme diye kıvranıyor.
Seni çok iyi anlıyorum mesela bugün Lenayı kız kardeşime gönderdim 3-4 saat bakasın diye ev bildiğin halay çekiyor, çamaşırlar dağ olmuş. Benim kızın gündüz uykuları olmadığı için ev işi yapmak imkansız hala geliyorBenimde öyle süt gelmiyor doğru dürüst. Çocuğun hasta olması sebebiyle bir 10 gün belki hiç uyuyamadım. Hastanede 4 gün kaldık sürekli biri geliyor diye uyuyamadım. Evin işleri yemek bulaşık bıktım usandım sanırım. Eşime sinir oluyorum bu ara yapsa da yetmiyor daha fazla yardım etsin istiyorum. Çocuğa belli saatler hava veriyoruz uyuyor olduğunda kaldırıyoruz bu sefer sonra uyumuyor. Nereye kadar dayanırım bilmiyorum çok yoruldum ama. Ve muhtemelen bunlardan dolayı sütüm de azaldı
Ay yok işte, benden sütler taşarken de taşmazken de benimki keyfe keder emiyor uzun uzun. O konuda da bana çekmiş deyip katlanıyorumben de aşırı yavaş yemek yerim çünkü.
Aaa bak neden yiyip yiyip kilo almadığımı da hatırladım şu an, bebekten dolayı eskisi kadar yavaş yemediğim için unutmuşum bu özelliğimi
Sütün bende en güzel ilacı uyku ama tabi hastalık çok etkilemiştir inşallah artarYok vermedim ama dolaba koyduğum sütlerden 100 cc verdim biberonla az önce aman Allahım yeni emmesine rağmen kana kana içti resmen. Çok üzüldüm ya açlıktan da uyuyamıyormuş biberonla sütü içtiği gibi uyudu. İnşallah artar
Ben dilekçemi yeni verdim iki yıl istedim ancak rapor ve yıllık izinleri filan düşüyorlarmış herhalde o şekilde veriyorlarmış. Ben zaten bebişi 1 yaşından az daha büyüsün kaynanama bırakıp başlayacağım işeKızlar ücretsiz izin alan arkadaşlarım var mı? Varsa ne kadar aldınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?