2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Gürültülü kaka dediğiniz kakasını baya sesli yapıyor benim oğlum da ıkınıyor omzumdayken baya sesli afedersiniz ishal gibi Gürültü geliyor. Benimki mama ile besleniyor koyu yeşil çoğu zaman ve küçük sarı noktalar oluyor. Zaten anne sutune, laktoza alerji olma ihtimali olduğu için özel mama ile besleniyor doğduğundan beri. O zaman bu Gürültünün geçmesi gerekmiyor mu? Normal bebeler kakasını sessiz mi yapıyor? Anlaşılmıyor mu merak ettim şimdi

Ben de hamile idim ama İzmir de değilim başka bir depremde. Aylarca salonda yattık korkumuza. Ben de gece kalkıp tuvalete gidemiyordum. Sürekli saate bakıyordum ne zaman sabah olacak diye. Köpek ulumalarini duymak istemiyordum hala da gece duyunca kokuyorum. Gece depremiydi yaşadığımız. Düzce'de. Kıştı bir de. Günler uzamaya başlayınca ne kadar mutlu oluyordum resmen her gün dakika sayiyordum biraz daha erken güneş doğacak diye uzun süre akşam duşa girmedim yakalanirim diye. İşten gelince hemen karanlık olmadan duşa giriyordum ya da haftasonlari. Bir senede aştım bunları. Herkeste farklı etki bırakıyor

Bu bebekler gazlarını kendileri çıkarmayı ne zaman öğreniyorlar ya hu hani 3. Aydaydı? Kandırıldım
İkinci ayda ayaklarını sallamay başlayınca biz çok rahat ettik. Ondan gece çok gazliydi. Krize giriyordu. Simdi arada krizi geliyor ayakları hiç durmuyor çocuğumun

Kızlar 4 ay kontrolü rutin mi yoksa kan idrar tahlili yapılıyor mu ona göre götüreceğim ya da 5 ay kontrolüne gideceğim? Gidenler bilgi verebilir mi ???

Gitmeme kararı aldım bi kaç gün daha annemdeyim ama bebelerin beşikleri emzirme yastığıma kadar burda yerleştim baba evine düzen bozulunca bebeklerde bozuluyor ikizleride sallıyoruz ayakta ama çok isteme olmadı çok şükür sürekli yapmayın etmeyin diyorum gün sonunda peranın memede durmasına dayanamayıp bende yapıyorum ki çoğu zaman perada sallanmak işe yaramıyor memeye daha düşkün
İlk çocuk çok zor gerçekten tecrübesizlik cabası aryada korkuyodum ki meme reddi beni bunalıma sokmuştu zor süreçten geçmiştim şuan şükrediyorum sağlıkla doğduklarına ve emiyor olmalarına çayı şekerli içmesem bi 10 kilo daha verirdim kesin gören gözlerinin altı çökmüş diyo annem daha çok üzülüyor halime ama galiba alıştım ben yada büyük bi patlak vericek bende yıkılmadım ayaktayım

Spring05 memede uyumak tam olarak nasıl oluyor? Emzik gibi kullanıp aktif emmemek mi, yoksa aktif emme de dahil mi?

Bende aktif bütün mesajları okuyamıyorum arada bi hortluyorum kusura bakmayın
Bi kaç şey danışıcam tıkanıyorum çünkü
Pera çok salyalandı ciddi anlamda bunu kehribar ile çözüceğimi umuyorum hepsine özel kehribar alıp saklıcam ablalarınında vardı sertifikalı olması güvenilir bi magzadan oluşu içimi rahatlatıyor tetagil kullanmaya başladım iyi geliyor gibi
Parsta parmaklarını çiğniyo pera da aynı şekilde buna başka bi çözümü olan var mı acaba ? Diş sancılarımız başlamış bizim demekki
Peraya kaşık biberon ile mama içirmek eziyet oluyor anneme bugün tommee tippee biberon önermiş biri daha yakınmış anne memesine aldım denicem onunda çocuğu içmiyomuş o biberonu kabul etmiş annem dene kızım uğraşma dedi ucuda küçük geldi gözüme çünkü peranın dili hep dışarıda emzikte almıyor dilini emiyor çocuğu zaman buna bi çare bulmam gerek ileriki zamanlarım için yoksa yandım

Geçen hafta bir normal biberon kullandık baktım memeyi de reddediyor hemen kaşık biberona geçtik. Aslında kilo alımını sadece doyuyor mu anlamak için merak ediyorum ama sanıyorum çok doymuyor çünkü memede baya cebelleşiyor

Kaşık biberon ile devam et canım o zaman sen hissediyosundur zaten karınları doyunca güzel uyuyolar gerçekten bu senide dinlendirir

Ya bu ara bizimki çok huysuz. Uyumak istemiyor yatağa yatırınca 15 dk sonra uyanıyor falan. Şimdi bu 4. ayda uyku gerilemesi meme reddi de var. Açıkçası sütüm de azaldı doyamadığı için mi huysuz uyku gerilemesi yaşadığı için mi? Memede de sütü çekcem diye epey uğraşıyor bazen emme pozisyonuna getirdiğim an kıyameti koparıyor bunun da sebebi meme reddi mi yoksa süt az geliyor da ona sinirinden mi yapıyor anlayamıyorum ya ama sanırım açlıktan çünkü saat 3 mesela sabahtan beri 2 dolu bez değiştirdim. Daha önce daha fazlaydı. Birde regl oldum regl olunca prolaktin hormonu azalırmış sanırım benim sütüm biraz da bu sebepten azalma yaşıyor olabilir

Bizimkinin meme reddi üst raddeye ulaştı. Sadece gece uykuluyken emiyor gündüz emzirmeye çalışınca bağırıyor mama içince sakinliyo dişini kaşı kaşı bi hal oldu zaten çok huysuz

Kızlar 4 ay kontrolü rutin mi yoksa kan idrar tahlili yapılıyor mu ona göre götüreceğim ya da 5 ay kontrolüne gideceğim? Gidenler bilgi verebilir mi ???
Rutin canım bazısı demir ilacına başlıyor bazısı tahlil yapmadan başlamıyor. Asm ye gıdeceksın zaten aşı var.

Benim bebişte hep kendi halletti gazı ayakları kıpır kıpır sürekli kucağıma alınca da üstten çıkarıyor zaten çok kaka yaptığı için gazı hiç olmadı nerdeyse
Benim bebeğim de günde 3-4 kere kaka yapıyor. Üstten de çıkarıyor rahat ama gel gelelim hep gazlı hep gazlı. Ya da bugün bi an dank etti acaba dedim mizacımı böyle hep ağlamaklı

Laid back nursing pozisyonu ile koltukaltı emzirme dedikleri pozisyonu bir araştır, bildiğim kadarıyla o iki pozisyon öneriliyor bu durumunda. Bir de sağım yapıyorsan, bırak.
Sağım yapmıyorum . İki emzirme yöntemini de denedim hala tazyikli gelmeye devam ediyor. Emmek çocuğa eziyet oldu

Spring05 memede uyumak tam olarak nasıl oluyor? Emzik gibi kullanıp aktif emmemek mi, yoksa aktif emme de dahil mi?
Memede uyumak emzirirken ben kucağımda pışpış yapıyorum ayakta öyle sızıyor. Gözler kapalıyken emiyor ama iyice dalmasını beklersen bir süre sonra meme ucunu emzik gibi yapıp en son memeden çıktığını görürsün. Ben gözleri kapalıyken dalmasını çok beklemeden yatağa yüz üstü yatırıyorum poposuna da üç dört kere pışpış yapıyorum öyle

Benim bebeğim de günde 3-4 kere kaka yapıyor. Üstten de çıkarıyor rahat ama gel gelelim hep gazlı hep gazlı. Ya da bugün bi an dank etti acaba dedim mizacımı böyle hep ağlamaklı
Bugünlerde ne yaptıkları belli olmuyor ya çok değişik her günümüz bizimkinde günde 6 8 arası yapıyor

Canım doyma göstergesi için böyle diyor Osman Gönülal

Eklentiler

• IMG_8444.webp
    51,1 KB · Görüntüleme: 65
Ya şöyle, benimki uyusa da uyumasa da doyunca kendisi memeyi çıkarıyor ağzından. Mesela gece beslenmesinde özellikle dikkat ediyorum aktif mi emiyor emzik olarak mı kullanıyor diye ama aktif emip, doyunca çıkarınca emzik değilim herhalde diyorum. Ya da galiba emzik olarak kullanıyor deyip göğsümü geriye doğru çekince aktif emiyor. O yüzden bi bilemedim, kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…