2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Herkesin tecrübesi apayrı.. Ama ben hep anne sütü içemeyen, sütü olmayan annelere hayranlıkla bakıyorum (peygamber efendimiz de anne sütü içmemiş olmasından dolayı) O bebekler büyüdüklerinde çok Baska olacaklar..
Tek bağlanma yöntemi emzirmek değil, sevgi her zorluğu aşar.. Öyle güzel yazmıssın ki, yazmadan edemedim.. Çok güzel Bi annesin sen

Servis şekerim.. Yaklasık 300mt mesafedeki okula servise verdim.. Aylık 1000tl servıse verıorum

Bende gecenlerde esımle Eymene supriz yapcam size dedim.. Sürpriz de mısır patlatma mısırı koydum, altı harlı kalmıs, o esnada Eymen kakam bitti diye seslendi ona koş derken döndüğümde mutfak duman altı, mısırlar kömür olmuş, o gece butun cam pencere açık yatmıstık, hatta o geceden sonra sinanın burnu hafif dolmaya başladı

Servis şekerim.. Yaklasık 300mt mesafedeki okula servise verdim.. Aylık 1000tl servıse verıorum
Asansörlü değil ki kapıda bekletemem benimde inmem gerekir bizimde yakın okul 3 sokak var arada hiç bilmiyorum çevremde iyi özel anaokuluda yok bi tane var ama servisi yok nasıl olucak bakalım

Ya şu uyuyan çocuğu uyandırmamak olayını eşime nasıl kabullendiririm acaba? Artık yenidoğan değil, altı değişmeden, mama yemeden uyanana kadar dokunmuyoruz diyorum. Aç aç mı yatacak, altının da değişmesi lazım diyor. Bir uyandım başımızda bekliyor. Gece gece tartışmak istemedim ama karışma desem tamamen elini çekecek, tek kalacağım, demesem öyle böyle değil herşeye burnunu sokuyor. arada kaldım. Emziririm uyanırsa uyandırmayalım diyorum. Hemen acıkıyor emince, mama yesin daha iyi demez mi birde. Ya sabır. Neyseki altı değişti, mama yedi ve uykuya döndü çok açılmadan

Asansörlü değil ki kapıda bekletemem benimde inmem gerekir bizimde yakın okul 3 sokak var arada hiç bilmiyorum çevremde iyi özel anaokuluda yok bi tane var ama servisi yok nasıl olucak bakalım

Bnm asansörlü ama iniyorum bende asagıya.. Ömer sina da Allaha emanet genelde o saatlerde uyuyo allahtan.. Ama sana destek sart ayce.. Ikız bebek aynı anda bakmak zor.. Bide buyugun var.. Biri gelıp bebeklere bakcak sen okula bırakcan mecburen.. Seneye bnmde nanay bu işler.. Devlete vercez gibi, hayır saati de kısa oldugu gibi, gidip gelmeyle gececek.. Okula bırakmaya hazırlanmak 1 saat, okuldan almak Bi saat.. Zaten 9da baslıo 1de bitio.. Ne anladım bu işten sırf okula alıssın, 1.sınıfa gecınce cekıngenlıgı olmasın dıye devlete vericem.. Yoksa bu okulu cok begendım

Allah sana kaynana yerine koca vermiş açıkçası tavsiyem yok, Allah sabır versin

Son düzenleme:
Of yanıma almıştım gece elini emdiğini farkettim baktım göğsüm dolu ve acıyor. Emziriyim bari elini emiceğine dedim ve şuan cin gibi. Emdi kaka yapmak istiyor uyuyan çocuk niye ellenir ki bırak emerse emsin

Kızlar bu çocuklar emse bir dert emmese bir dert 2 saatte bir uyanmaya başladı geceleri hani sütüm az da doymayıp sık uyanıyor gibi bir şey de yok. 1.30fa emzirdim yaklaşık yarım saat emdi, şimdi de 10dk kadar emdi. Niye böyle oluyor anlamadım. Hani büyüdükçe emme araları açılacaktı gündüz de 1 saat arayla emziriyorum ve eğer hemen emmezse bildiğin kıyameti koparıyor sanki saatlerce aç kalmış gibi. Şaştım ben bu işe. Vücudum çok zorlanıyor

Doktora bir dahaki gidişinizde sor bunları eşinin yanında, duysun o da. Veya mesaj çek gece uyandırmaya gerek var mı diye.

Ben de gözümü bir açtım, kucağında bebek, başımda dikilmiş. Annesi, meme istiyor, diyor. Meme istiyor dediği çocuğun da gıkı çıkmıyor. Ne mıkmık ne inga. Baba kucağında halinden memnun takılıyor. Neyse aldık uyku sersemi. Bir de kendi baş ucu ışığını kapatıp benimkini açmaya kalktı. Dedim sen hayırdır? Paşazadeye bak sen.

Neyse emzirdim, yatırdım yerine. Cin gibi duruyor beşiğin içinde minnoşum. Ama çok üzgünüm, uyku da çok minnoş

Bu akşam babalar muayyen günlerinde galiba

Benim bebeğim 40+2’de doğdu diye bunun 4. ay atağı olduğuna inanmayı çok istiyorum Benimki de meme ucunu çeke çeke uzatıyor bırakıyor tekrar alıyor bırakıyor alıyor tuhaf tuhaf hareketleri var. Bu gece banyo yaptırmamıza rağmen çığlık çığlığa ağladı uyuturken

Hadi ya çok geçmiş olsun canm ya nolucak bizim bu hallerimz ben artık çok dikkatli olucam alarm kuruyorm mesela artık ocakta şu bu var diye

İyileşti şimdi, di mi? Bence camdan değil, abidendi o burun tıkanıklığı.

Patlamış mısır bizimkine de büyük sürpriz olur ama tencerede hiç mısır patlatmadım, anamın evinde mısır patlatma makinesi vardı, onunla yapardık geçen ay heveslenip organik cin mısır aldık oğlanla ama cesaret edip yapamadım.

Bunların okullarda anlatılması öğretilmesi lazım. Çok normal bilmemek ama diyorum ya işte hepsi tabu ülkemizde. Hele ki kadın vücudu…
Nispeten çağdaş bir şehirde ve rahat bir ailede büyüdüm. En azından üniversitede erkek arkadaşımla yaşadığımı söyleyebilecek kadar şanslıydım ama ben bile bunu yakın arkadaşlarım dışında paylaşan biri değildim. Toplumsal baskı hep var yani ne olursa olsun.
Berikko

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…